Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, moliūgai, cukinijos ir melionai

Vakar nespėjau apibėgti daržo, nes nebuvo laiko, tai tik lauke arbūzus apžvelgiau -na, nieko gero situacija nepasikeitusi po savaitės nematymo doh.gif .

Moliūgai vieni mezga kaip išprotėję, kokius 10 suskaičiavau, bet nežinau kas tokie, geltoni apvalūs, o kitus 2 kurmis parausęs, nieko nepaauge, bet ačiū Dievui ir nenumirę, bet kaži ar bebus iš jų naudos g.gif
Visi kiti žydi tik vyriškais žiedais, gal nuskinti viršūnes yerena kaip patarsite 4u.gif

Melionas šiltnamyje kai nuskyniau viršūnę taip sustresavo, kad stovi antra savaitė, būčiau geriau nelietusi taip gražiai buvo pradėjs bujoti.

Vienintelis arbūzas šiltnamyje pradėjo auginti lapukus, 2 žiedukus krauna bet tuščius, o vienas buvo užmegstas arbūziukas, bet , matyt per tuos karščius šios savaitės ir nepanoro jo išsaugoti, nes pats daigas per silpnas verysad.gif .

Pagaliau cukinijos pradėjo augti, bet iki valgymo dar kokia savaitė, jei bus šilta.
Tai tiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 07 10, 23:43)
ir aš griūdama nulėkčiau tokio gėrio žiūrėt. nes dar nesu mačiusi.

aš irgi. nors mačius daug kart, bet man jie faini wub.gif
Atsakyti
Apžiūrėjau savo augintinius. Arbūzai krušos apkapoti, kai kurios šakos nukirstos. Bet visumoj neblogai. Mezga jau. Melionai šiltnamy irgi kai kurie mezga ir jau kiek paaugę.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 12, 22:51)
Apžiūrėjau savo augintinius. Arbūzai  krušos apkapoti, kai kurios šakos  nukirstos. Bet visumoj neblogai.  Mezga jau.  Melionai šiltnamy irgi kai kurie mezga ir jau kiek paaugę.

Ale kokia kruša pas jus buvo ojojoj doh.gif . Kasmet vis kokį čiūdą gamta iškrečia, ką darysi.
Bet auga jūsų arbūzai tikri šaunuoliai nebaisios jiems jokios krušos biggrin.gif .

O mūsiškai tupi sau vietoj ir nei auga, nei mezga, niekam tikę, gal ir ekstrymo laukia lotuliukas.gif
Na, laikykitės ir aukit, po to mus nuotraukom padžiuginsit 4u.gif
Atsakyti
Užtat moliūgai ir cukinijos visai nemezga :-) ale spės dar.

O kruša tai taaaip.. daržas baisus.
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 07 12, 11:51)
Visi kiti žydi tik vyriškais žiedais, gal nuskinti viršūnes yerena kaip patarsite  4u.gif

Ne taip supratote- viršūnių šalinimas skatina esančias užuomazgas sparčiau augti ir nokti.
Jei vien vyriški žiedai, gal tiesiog augalas pats nėra dar pakankamai ilgas moteriškiems?

Jei nekantraujate- ATSARGIAI peržiūrėkite (tik nenulaužkite) pagr. virkščių augimo viršūnėles- būsimų lapelių pažastyse iš karto pastebėsite mažus kamuoliukus. Jei orai pasitaisys, po geros savaitės pamatytas moteriškas žiedas jau žydės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 12, 23:18)
Užtat moliūgai ir cukinijos visai nemezga :-) ale spės dar.

O kruša tai taaaip.. daržas baisus.

Mano vienas moliūgas varo į priekį jau turi kokias 5 atšakas ir po kokius 5m, o kiti nenoriai auga kažko. Kitus 2 vis kažkas iškilnoja - nežinomas objektas rausia tunelius visur doh.gif , jau net po šilauogėm, nebežinau ką daryti, pirmas darbas atvažiavus visus tunelius užmindyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 12, 22:51)
Apžiūrėjau savo augintinius. Arbūzai  krušos apkapoti, kai kurios šakos  nukirstos. Bet visumoj neblogai.  Mezga jau.

Uf,ačiū dievui.Bo jei ir pas tavi arbūzų nebūtų,tai pas ką man važiuot g.gif ?Bo iš mano krūvos,kokie 10 daigų liko su viltim sulaukt derliaus.Nu,bet jei bus po du arbūzus ant kiekvieno biggrin.gif
O cukinijos pas mani mezga,jau senai skinam.Ir Romanesco ir kažkokios apvalios,lyg Tondo.Nu,šitos kol kas niekad neužsizarazina pas mani.Moliūgai kai kurie irgi jau turi užuomazgų.Bet šitie dar spės...
Atsakyti
Labas.

kaip smagu ,kad kazkas jau valgo cukinijas, bet ir as pasigirsiu, kad mano di Nizza turi uzmezgusios po kelias cukinytes (tik sejau siemet), tai tikiuos po kokiu 2 sav irgi paragaut biggrin.gif
Nes nei arbuzu nei melionu nebus visiskai, saltis suede.
Dar yra keli moliugeliai jau uzmegzti , pora bananu ir dar kazkokie apvalus, 1 tai Hokkaido o kito negaliu nustatyt pakol neuzaugs, nes viskas susimaise, nors ir buvau oasizymejus kur kas pasodinta.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 12, 23:19)
Ne taip supratote- viršūnių šalinimas skatina esančias užuomazgas sparčiau augti ir nokti.
Jei vien vyriški žiedai, gal tiesiog augalas pats nėra dar pakankamai ilgas moteriškiems?

Jei nekantraujate- ATSARGIAI peržiūrėkite (tik nenulaužkite) pagr. virkščių augimo viršūnėles- būsimų lapelių pažastyse iš karto pastebėsite mažus kamuoliukus. Jei orai pasitaisys, po geros savaitės pamatytas moteriškas žiedas jau žydės  mirksiukas.gif

Aišku 4u.gif , reiškia dar trumpi jie, lauksime. Ant vieno tai jau daug moliūgiukų tik nežinau kas jie blush2.gif ,nes užrašai ne namie. O ant kitų nieko, tik žydi, žydi, žydi, jokių bumbuliukų rolleyes.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti