Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(NERA @ 2014 05 20, 07:55)
Nu čia irgi nauja rūšis  lotuliukas.gif

Usio, einu nuo kompo
Atsakyti
Dėl tų geltonuojančių lapų, asmeniškai aš nepergyvenu. Visada pas mane atsigauna ir dera normaliai. Mano problema per šalta žemė. Vienas dalykas po mulčium ilgiau šyla dirva, antras dalykas tie gruntiniai paviršiniai vandenys. Dabar irgi daugumos apatiniai nugeltę, nes suvargo indeliuose ir dar šalton žemėn sutupdžiau. Bet viršūnės jau gražios auga. Žydi visi be proto, pomidoriukų primegzta. Tad visai nepergyvenu blush2.gif Nors žinau, kad labai svarbu augimui, bet save raminu, kad valgau ne lapus, o pomidorus, tai lengviau pasidaro blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Nonce,2014 05 20, 09:04]
[quote=ate42,2014 05 20, 08:42]
Pas mane irgi tas pats darosi. Tam pačiam šiltnamy, bet atskiriems daigams. Šeštadienį išskyniau, šiandien jau ir vėl. doh.gif
Įkeliu nuorodą, gal atpažinsit pagal nuotraukytes, kas pakenkė:

http://www.pomidorai...o-nesklandumai/

Gal kokia šviesmargė... g.gif?
[/quote]
Pagal šias nuorodas atrodo kalio trūkumas. tačiau į duobes dėjau medžio pelenų po dvi saujas, šaukštą kalio sulfato. Kitam šiltnamį tik pelenų. Ruduoja abejuose, bet tik atskiri daigai.
Į duobes dėjom kompostą, prieš tai išsijojom. Grambuolių neturėtų būti, bet kompostas didžioji dalis iš ąžuolų, obelų lapų ir tik nedaug pjautos žolės. Perpuvęs, žeme pavirtęs. Sakyčiau gal azoto mažai, bet tada blyškūs visi būtų.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 05 19, 20:06)
va ką radau http://www.youtube.c...h?v=Y66UwxssyOg eisiu klausytis vakare, mažu ir pas mane kurkia kur, ot būt nelaimė doh.gif  doh.gif

isijungiau paklausyt- suo tik ausis pradejo kraipyt. supratau, kad reikalui esant butu galima suni apmokyt ju ieskoti- skaniestas uz kiekviena kurkli.
Atsakyti
O man tai asmeniskai ta nuotrauka lapu panasi i magnio trukuma.

Darom totalizatoriu, visos po skirtinga elementa isvardinom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 05 20, 09:14)
O man tai asmeniskai ta nuotrauka lapu panasi i magnio trukuma.

Aš irgi apie magnį pagalvojau.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 20, 08:06)
Usio, einu nuo kompo

Neik, parašyk dar ką nors biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 05 20, 08:13)
isijungiau paklausyt- suo tik ausis pradejo kraipyt. supratau, kad reikalui esant butu galima suni apmokyt ju ieskoti- skaniestas uz kiekviena kurkli.

Wikipedijoj šuo įrašytas kaip vienas iš kurklio priešų biggrin.gif Cituoju: "Natūralus kurklio biologinis priešas gamtoje – žygiai, šunys, katės, gyvatės, kurmiai, varnėnai, skruzdės, driežai. Žygiai dirbtinai veisiami siekiant išnaikinti kurklių populiacijas." Pas mane dvi ciuckos, gal tikrai verta apmokyti, tik jaučiu, kad po jų medžioklės daržas kaip po karo atrodytų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 05 20, 08:35)
Wikipedijoj šuo įrašytas kaip vienas iš kurklio priešų  biggrin.gif Cituoju: "Natūralus kurklio biologinis priešas gamtoje – žygiai, šunys, katės, gyvatės, kurmiai, varnėnai, skruzdės, driežai. Žygiai dirbtinai veisiami siekiant išnaikinti kurklių populiacijas." Pas mane dvi ciuckos, gal tikrai verta apmokyti, tik jaučiu, kad po jų medžioklės daržas kaip po karo atrodytų  lotuliukas.gif

Jeigu mano ciucka isirastu i siltnami, tai nezinia, kurklys ar ji daugiau bedos padarytiu.
Atsakyti
Nu jo ta viena bjaurybe maciau pagal tvora, su tokiu pasimegavimu nudejau, ech ateina ir pas mus unsure.gif
Papildyta:
As vakar nustojau kankint pomidorus vazonuose ir iskeliau juos laukan, Spruta, Gold krone ir da Sladkaja grozd, pagailo man ju ir ne veltui, vazonuose vien saknys, nabagiukams nebebuvo is ko maitintis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 05 20, 07:28)
Vandene, Medovy spas ir turi buti su siek tiek kitokiais lapais.Jie visada kaip biski paleipe atrodo ir plonesni nei iprasto pomiko wink.gif

Ačiū, žinosiu dabar ax.gif

Merginos, kažkurios rašėt, kad vvikšrai pagraužė pomidoro daigus. Ką darot tokiu atveju? Pilat kokią chemiją?
Pas mane ačiu D nėra, bet MB bendradarbis kriminalą sprendžia, ką daryt, daug daigų išsodinti numirė, ištraukė be šaknų. Kurklio nerado ir negirdėt, bet pakapstė ir rado kažkokių baltų vikšrelių žemėj. Žemę atsivežė iš prūdo.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2014 05 20, 09:09)
Pagal šias nuorodas atrodo kalio trūkumas. tačiau į duobes dėjau medžio pelenų po dvi saujas, šaukštą kalio sulfato. Kitam šiltnamį tik pelenų. Ruduoja abejuose, bet tik atskiri daigai.

Gal per daug to kalio pridėjai g.gif ?Tada dažniausiai išryškėja magnio trūkumas,kai šito elemento arba azoto per daug.Nes toj nuotraukoj panašiai mano Betalux būna apatiniams lapams.Padeda magnio sulfatas.
Atsakyti