Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(vera.vera @ 2014 05 22, 21:16)
Sveikos merginos, turiu problemą šiltnamyje - begalę varlių doh.gif o gal rupužiukių doh.gif
Jų privisę tiek, kad nežinau nė ką daryti, pakeli daigyklą - krūvos, paimi indelį su sodinuku - kokios trys įsikapstę, daigus verčia iš indelių, nes vietos ten pritrūksta, prie įsodintų pomidorų daigų urvelių prisikasę, tik galvos kyšo, po salotų ir špinatų lapais sulindę doh.gif 
Nusibodo juokinti namiškius bespygaujant biggrin.gif bandau jas iškraustyti gaudydama - buvau palikusi neužrištą pustuštį substrato maišą, ten jos būriais renkasi, vis išnešu toliau nuo šiltnamio ir paleidžiu, bet kiek beneščiau, jų nemažėja, gal rupužiokai kelią atgal randa biggrin.gif
Gal kas patarimą turi, kaip atsikratyti įnamių šiltnamyje g.gif

Kas per 100 km rupuze sloinike vezasi, kas iskraustyt bando lotuliukas.gif Tu jas paleisdama mano adresa iduok, sakyk jusu ten labai laukia, prasom strykt pastrykt ir iki Vilniaus tiesiu keliu biggrin.gif

QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 22, 22:11)
Ir man linksma buvo skaityti, taip vaizdziai nupasakojo, vaizdas akyse stovi  biggrin.gif  Varlyciu siltnamyje yra, bet ne tiek, as jau iskrausciau visas daigyklas, padekliukus, salotu neber, ridiseliu irgi, neturi gal kur pasislepti, bet as ju nebijau, gali gyventi  smile.gif
Itariu, rytoj ir as jau savo laistysiu, dar ne sykio neliejau, vieni menuo be vandes tupi, kiti 2 sav., nebusim savaitgali, o karscius tokius pranesa, priliesiu, kad nenumirotu

Siandien ir as jau laistysiu, norejau vakar, ale bijojau, kad parveztas pienas nesugiztu, tai purskiau juo. Kai kurie jau liudeti ima.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

ar balkono pomidorams reikia labai talpaus vazono, kokiuose auginate? (čia aš vėl apie bajaja) blush2.gif

va kokį būdą dar radau lotuliukas.gif

user posted image

Atsakyti

QUOTE(ate42 @ 2014 05 22, 10:49)
Labai įdomiai apie šaltą vandenį:

http://patariame.lt/...4#axzz32QbyxLAK

Cia kaip kazkuri minejo, straipsnis toms kam rankos niezti kazka nuveikti bet neranda ka, tai va, vakar po skaityniu nuejau pas pomidorus ir nuskabiau kruva lapu jiems doh.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 05 23, 07:12)
Cia kaip kazkuri minejo, straipsnis toms kam rankos niezti kazka nuveikti bet neranda ka, tai va, vakar po skaityniu nuejau pas pomidorus ir nuskabiau kruva lapu jiems  doh.gif

O kam tu juos skabei? Aš neskabau kol augimas ax.gif Ir iš viso-karšta šiltnamyje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 05 23, 08:48)
O kam tu juos skabei? Aš neskabau kol augimas ax.gif Ir iš viso-karšta šiltnamyje  blush2.gif

Eksperimentas lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu ka, atsikeliau anksciausiai biggrin.gif Siltnamis palaistytas, o lapus as vis praeidama skinu, rankos niezti biggrin.gif , jau nemazai priskainiojus, kad prie zemes nei vienas nesiliestu, bet daug dar tu lapu
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 05 23, 08:48)
O kam tu juos skabei? Aš neskabau kol augimas ax.gif Ir iš viso-karšta šiltnamyje  blush2.gif

O aš saviems pomidorams po puse lapo nuskinu ir taip jau auginu keturis metus, man pasiteisino šis metodas, labai gausiai tada jie žydi ir gerai dera, man reikia pomidorų o ne lapų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliii @ 2014 05 23, 09:21)
O aš saviems pomidorams po puse lapo nuskinu ir taip jau auginu keturis metus, man pasiteisino šis metodas, labai gausiai tada jie žydi ir gerai dera, man reikia pomidorų o ne lapų smile.gif

Pritariu, man irgi patinka aplauzyt lapus, tada ventiliacija didesne ir krumai tarpusavy nesiliecia :-)
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 05 23, 09:31)
Pritariu, man irgi patinka aplauzyt lapus, tada ventiliacija didesne ir krumai tarpusavy nesiliecia :-)

Aš galvojau man pritariančiu tokiam auginimui neatsiras, rašiau savo nuomonę su baime, kad būsiu žiauriai sukritikuota smile.gif
Atsakyti
Aš suprantu lapų skabymą, kai augalai jau dideli, bet kai 2 sprindžiai nuo žemės ir lapai 5-6, tai kad nelabai ką skinti yra biggrin.gif
Atsakyti
Nepagalvokit, kad nekantrauju ax.gif , bet ir aš paklausiu apie purškimą. Pernai nusipirkau flamma, bet jau vėlai, tai nepanaudojau. Priminkit, kada purškiat šituo, jeigu purškiat?
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 23, 07:11)
Labas rytas  4u.gif

ar balkono pomidorams reikia labai talpaus vazono, kokiuose auginate? (čia aš vėl apie bajaja) blush2.gif

va kokį būdą dar radau  lotuliukas.gif

taip, reikia labai talpaus. Gal ten kokiems Venus ir mažesnio užtektų. Bet Bajajai imčiau bent dešimties litrų. Ir tai reiks nuolatinio tręšimo. Apie laistymą net nekalbu.

O tokį žemyn galva būdą mes irgi jau seniai čia aptarėm ir kai kurios išbandėm. Nei man, nei mano pomidorui nepatiko.
Atsakyti