Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(nendrik @ 2014 05 26, 07:31)
Man mama irgi ta pati sake, praeitais metais, kai buvo sveciuose, vos spejau pamatyt ir sustabdyti, kol nenureze visu lapu biggrin.gif

Pas mane pernai buvo panaši situacija - teta norėjo nušnioti lapus, kuomet dariau ekskursiją po šiltnami. Ji priėjo prie pirmo pasitaikiusios daigo ir pradėjo skinti lapus sakydama, kad pas ją kaime visi taip daro blink.gif Man beliko čiupt už rankos, kad nenubalvonytų daigo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 26, 07:54)
šiemet labai aiškiai matau skirtumą tarp anksčiau ir vėliau pasodintųjų. Tie, kuriuos išsodinau į šiltnamį anksčiausiai, dabar man siekia juosmenį. O kuriuos tik visoms šalnoms užsibaigus - dar nei iki kelių nepriaugo. Sėti vienu metu.

As irgi ta pati matau. Mama sodino pries salnas mano pomidorus, as - po ju. Ir storio, ir aukscio skritumai kardinalus. Tiesa, pas ja polikarbonatinis siltnamis, tai gal lyginimas nera visai objektyvus.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 05 26, 08:12)
As irgi ta pati matau. Mama sodino pries salnas mano pomidorus, as - po ju. Ir storio, ir aukscio skritumai kardinalus. Tiesa, pas ja polikarbonatinis siltnamis, tai gal lyginimas nera visai objektyvus.

pas mane palyginimas labai objektyvus, nes vienam šiltnamy jie auga smile.gif
Atsakyti
Klausimas:
ar esant apie +20 C temperatūrai lauke, agro nuo saulės geriau nuvynioti ar palikti per vasarą nekreipainat į vėsesnes, apniukusias dienas dėmesio?
Prieš karščius pratempiau, o dabar galvoju, gal ji stabdo saulės kiekiį? Gal nuvyniot? Sluoksnis 1.
Ar nekelti bangų ir būt spakainai?
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 05 26, 08:17)

aš palieku per vasarą.
Atsakyti
Aš pagaliau priprašiau MB, kad sumeistrautų kažką palubėje, prie ko rišti galėčiau pomidorus, tai jau pusė šiltnamio parišti. su pirmais tai vargau nežmoniškai, kol įgudau ir supratau kaip juos parišinėti. Bet galvoju, ar aš tuos šniūrus ne per daug įtemptus palikau g.gif

Ir atsakingai pareiškiu, kad nei vienai nepavydžiu, nei daigų tvirtumo, burbuliukų didumo, nes man mano daigai irgi pasakiški ir burbuliukų taip pat turiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pasirodau su savo augintiniais ir lapų laužymo metodu smile.gif .Čia mano Polfastas, galvojau nereikia jo genėti, o pasirodo reikia, tai gavosi krūmas smile.gif
http://www.part.lt/i...c82bf3e6288.jpg

Rozavy miod
http://www.part.lt/i...6863702a168.jpg

Bendras nuogalių vaizdas smile.gif
http://www.part.lt/i...6d215e46390.jpg

Gal kam pasirodys negailestingai apgenėti, bet aš vadovaujuosi, kad man reikia pomidorų o ne lapų, čia jie vakar vakare apgenėti negailestingai, kai paliejau vištų kakų raugalu, tai kaip ant mielių pradėjo augti jie man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliii @ 2014 05 26, 09:05)
Pasirodau su savo augintiniais ir lapų laužymo metodu smile.gif
Gal kam pasirodys negailestingai apgenėti, bet aš vadovaujuosi, kad man reikia pomidorų o ne lapų, čia jie vakar vakare apgenėti negailestingai, kai paliejau vištų kakų raugalu, tai kaip ant mielių pradėjo augti jie man smile.gif

lapus nuo apačios reiktų labiau genėti. Aukščiau nebent vieną kitą praskint dėl geresnio vėdinimosi.Pas Jus jie ir taip pakankamais atstumais susodinti, tai galėjo ir lapuoti augti. O kad būtų pomidorų, lapų irgi šiek tiek reikia - lapai, esantys po keke, ją maitina.
Kadangi paliejot azoto bomba, tai ir puolė pomidorai žaliąją masę augintis. Geriau subalansuotom trąšom su mikroelementais patręšt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 gegužės 2014 - 09:18
Pas mane kurkliu detektyvas tesiasi, blyn, jau 9 metus gyvenam cia, nu niekad nemaciau negirdejau ju.... prisiskaiciau vakar info apie juos, kad po liuciu jie naujus urvus kasasi, galvoju ryte einu pasidairysiu-akurat, transejos naujos, ilendu i siltnami ir net siurpuliukai nubego-tos pirsto storio skyles sviecia verysad.gif
Ikasiau dvi gaudykles su parugusio alaus likuciais unsure.gif
Sakykit dabar patyrusios, tie kurkliai pomidorams visa sezona kelia pavoju? Ta prasme , nukerpa ir jaunucius ir jau tvirtus daigus?
Dabar mano 8 kvadratu siltnamyje kaip kokkas terariume- is kurmiai, ir kurkliai ir sraiges, ir skruzdes, vat rupuzioke siemet dingusi, gal uzveisti, megsta jos tuos kurklkus?
Nebezinau ka su spastais kurmiams daryt doh.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 05 26, 08:54)
šiemet labai aiškiai matau skirtumą tarp anksčiau ir vėliau pasodintųjų. Tie, kuriuos išsodinau į šiltnamį anksčiausiai, dabar man siekia juosmenį. O kuriuos tik visoms šalnoms užsibaigus - dar nei iki kelių nepriaugo. Sėti vienu metu.

Hmz, mano visi pries salnas susodinti, matyt zeme mano nelabai skani cool.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 05 26, 09:53)
...matyt zeme mano nelabai skani  cool.gif

teks uogiene patept smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 26, 08:54)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif man ir tokia mintiskilo, kad nuo pasodinimo i siltnami laiko labai priklauso daug kas. Kas kad sejau kovo 8, sodinau geguzes 10 . mizeriukai jie pas mane , palyginus su bumbuluociais kitu . biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 05 26, 10:26)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  man ir tokia mintiskilo, kad nuo pasodinimo i siltnami  laiko labai priklauso daug kas. Kas kad sejau kovo 8, sodinau geguzes 10 . mizeriukai jie pas mane , palyginus su bumbuluociais kitu . biggrin.gif

aš šiemet dariau kai ką kitaip nei ankstesniais metais, tai aiškiai pamačiau, kas įtakoja augimą. Sėjau kovo 9. Pirmąkart sėjau į daigyklas po vieną sėkliukę - ir daugiau taip nedarysiu. Daigyklos nepadėsi ant radiatoriaus, sudygimas užtruko. Kita klaida - vėlgi pirmąkart paaugusius daigus persodinau į žemę, atsivežtą iš kaimo. Nesvarbu, kad su kompostu. Aiškiai lėčiau jie joje augo nei pirktiniam substrate. Ir trečia - jau minėtas išsodinimas į šiltnamį. Dėl pirmų dviejų priežasčių maniškiai vėluoja maždaug dvi savaites. Dėl trečiosios - kiek vėliau išsodinau, tiek ir nusivėlina tolimesnis procesas.
Atsakyti