Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(ziv @ 2015 06 30, 11:01)
kokios gali būti priežastys, kad agurkas didžiuliais vešliais lapais žydi, užmezga vaisius, kurie užauga iki kokių 2 cm ir nudžiūsta? Ant lapų yra  mažos šviesios dėmelės.

Pas mane tas pats...
Atsakyti
QUOTE(ernanda @ 2015 06 30, 11:32)
Pas mane tas pats...

pas mane siltnami tas pats buvo ,patresiau lyg ir nemeto daugiau smile.gif
Atsakyti
Gal zinote, kas mano agurkams laukiniams atsitiko, ar trasu trukumas, ar liga uzpuole?

user posted image

user posted image

user posted image

Gal tuos lapus nuskabyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritaram: 30 birželio 2015 - 21:29
QUOTE(Ritaram @ 2015 06 30, 22:28)
Gal zinote, kas mano agurkams laukiniams atsitiko, ar trasu trukumas, ar liga uzpuole?

Lygiai tokie ir mano lauko agurkai, ieškojau , ar čia kenkėjai, ar virusinė liga, kol kas nusprendžiau, kad kenkėjai , nupurškiau žaliu muilu, lauksiu rezultatų .Gal kuri nors susidūrė, paaiškins , kas čia.
Atsakyti
Jei dziusta agurkeliai, greiciausiai truksta kalcio. Pabandykit palieti su kalcio salietra, saukstas kibirui vandens, kokius 2-3 kartus, greitai pasitaiso
Atsakyti
Labas, skaitinėju kartas nuo karto šį forumą ir pamačiau nuotraukas. Pirma pamašu į agurkų nekrozę (Jos priežastys – fosforo, kalio arba magnio trūkumas.) Pagal pirmą nuotrauką panašu, kad trūksta kalio, o trečioje kaip ir magnio. Antra tai kažkada mačiau prie agurkų mozaikos viruso. Pati auginu agurkus tik pirmi metai, tai nepasitikėkit šimtu procentu mano žiniomis g.gif
Atsakyti
Mano agurkai irgi mete agurkiukus.. Nors lapai buvo grazus.patresiau-pagaliau valgom agurkus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 06 30, 21:41)
Jei dziusta agurkeliai, greiciausiai truksta kalcio. Pabandykit palieti su kalcio salietra, saukstas kibirui vandens, kokius 2-3 kartus, greitai pasitaiso

Butinai pabandysiu, reikia gelbet agurkelius smile.gif
Atsakyti
Merginos, mano šiltnaminiai kažkaip menkai žydi, pirkau savidulkius, bet kažkaip įtartinai nenoriai žydi, nors lapai bujoja.
Atsakyti
Sveikos mergaitės.
Ar čia tik man tokie neskanūs tie agurkai picolo de parigi, ar jie tokie ir turi buti. Bet auga šiltnamy ir askeriukai, visai skanūs agurkėliai. Nu anie visai be skonio, gal lauke augantys bus skanesni...bet rašo, kad juos galima auginti ir šiltnamy. Pasodinau 2 daigus, kad greičiau būtų galima ragauti, o pasirodo, beveik nevalgomi...neįsivaizduoju, jei ir laukiniai bus tokie, nebus net ką konservuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(klevo sula @ 2015 07 04, 17:07)
Sveikos mergaitės.
Ar čia tik man tokie neskanūs tie agurkai picolo de parigi, ar jie tokie ir turi buti. Bet auga šiltnamy ir askeriukai, visai skanūs agurkėliai. Nu anie visai be skonio,  gal lauke augantys bus skanesni...bet rašo, kad juos galima auginti ir šiltnamy. Pasodinau 2 daigus, kad greičiau būtų galima ragauti, o pasirodo, beveik nevalgomi...neįsivaizduoju, jei ir laukiniai bus tokie, nebus net ką konservuoti  doh.gif

Tai konservuoti bus skanus,gi prisigers uzpilo skonio
Atsakyti
klevo sula, o kas konkrečiai neįtiko?

Maniškiai tik lauke, mačiau jau besiruošiančias žydėti užuomazgas. Agurkai skanūs: traškūs, sultingi, salstelėję su būdingu agurkiniu skoniu. Ir labai dėkingos formos.
Atsakyti