Keksiukai-šaldytuvo valytojai teoriškai- tas pats omletas, į kurį gali sufarširuot visokias galiorkas.
Beeet esmė ne čia... esmė išryškėjo tada, kai paklausiau savo sūnaus ar valgys omletą su daržovėmis, tai vos neapsiverkė iš siaubo. Tada galvoju-nu gerai, pabandysiu tuos, kažkada užmatytus internete. Tai valgė! Žodžiu, visiem gerai... :gėda2
Tik va rupūžės ir šalti skanu.
QUOTE(Pumpum @ 2014 07 18, 15:34)
...
Merginos, žinau, kad skambės keistai, bet natūralus kokybiškas pirmo spaudimo aliejus yra didesnis nuodas kepant, nei koks rafinuotas rapsų aliejus n-tojo spaudimo. ...
Aha, paantrinsiu, pasiskaitinėkit kuriai įdomu apie aliejų "dūmingumo tašką", na angliškai daug info bus įvedus SMOKE POINT.Merginos, žinau, kad skambės keistai, bet natūralus kokybiškas pirmo spaudimo aliejus yra didesnis nuodas kepant, nei koks rafinuotas rapsų aliejus n-tojo spaudimo. ...
Zuzi, tu mūsų maisto orakulas
Omletiniai keksiukai gerai atrodo Man irgi svarbu vaizdas leksteje, kartais ta pati maista leksteje kitaip isdelioji, ar kitokiais gabaliukais supjaustai, na vis kazkas naujo
O del alieju teisybe, yra kurie tinkami kepimui ir yra kurie tik i salotas, padazus. Siaip dazniausiai visi salto spaudimo, nerafinuoti, tinkami naudoti tik salti. Pas mane namie du aliejai, alyvuogiu tik i salotas, o kepimui lyg saulegrazu turiu dabar, rafinuota, dezodoruota.
O del alieju teisybe, yra kurie tinkami kepimui ir yra kurie tik i salotas, padazus. Siaip dazniausiai visi salto spaudimo, nerafinuoti, tinkami naudoti tik salti. Pas mane namie du aliejai, alyvuogiu tik i salotas, o kepimui lyg saulegrazu turiu dabar, rafinuota, dezodoruota.
As kepimui naudoju tik rafinuota kokosu alieju arba ghee sviesta Ir ant MB bumbu, kai pila alyvuogiu alieju ir kepa kazka.
Ar labai didelis blogis cukiniju blynai? Darau taip: sutarkuoju cukinija, imusiu kiausini, druskos, ismaisau ir palaukiu kol sultys issiskirs truputi, tada dedu sauksta ar pora miltu, cia kad tesla normali gautusi, dar selenu iberiu koki sauksta, na ir kepu aliejuje, bet nepilu daug. Valgau su naturaliu jogurtu 3.5 rieb. Man tas jogurtas koks atradimas, visai jau nereikia grietines
QUOTE(j-urgit-a @ 2014 07 27, 19:14)
Ar labai didelis blogis cukiniju blynai?
Pagal mane tai cukinijų blynai labai gerai Tik aš miltų nededu. Tokie minkštoki gaunasi, bet aš labai smarkiai skystį nuspaudžiu. Galima paprastus miltus pakeist kokiais nors kitokiais. Dabar kilo mintis, gal su avižiniais dribsniais gerai gautusi
QUOTE(Egliukasz @ 2014 07 17, 23:34)
As del vistienos krutineles nepergyvenciau, kiek domejomes paleo temoj, tai tie visi hormonai ir t.t. kaupiasi riebioje mesoje, todel rekomenduojama valgyt liesa, plius naudoti kokosu alieju, avokada, geros kokybes alyvuogiu alieju. Na, aisku rinktis kiekvienam, bet faktas, kad garinta, virta mesa yra sveikesne alternatyva nei kepimas
Zuzi, omletukas atrodo liuks Megstu ir as formelese pasikept, bet dedu dar migdolu miltu, philadelphios, o tada jau ir saldziai su uogom galima daryt, ir nesaldziai su suriu, kumpiu, brokoliais ir t.t. Gaunasi keksiukai liuksiski
Zuzi, omletukas atrodo liuks Megstu ir as formelese pasikept, bet dedu dar migdolu miltu, philadelphios, o tada jau ir saldziai su uogom galima daryt, ir nesaldziai su suriu, kumpiu, brokoliais ir t.t. Gaunasi keksiukai liuksiski
as irgi is paleo tematikos, parduotuvines vistienos visai negaliu valgyti, tokiais spuogais ismeta, kad voje.....100 proc. zinau, kad nuo jos. galiu valgyti pvz karka ir nieko.
QUOTE(Pumpum @ 2014 07 18, 15:34)
Nėra gerai, bet yra geriau, nei kepta keptuvėje, nes orkaitėje bent jau be riebalų kepta, o aliejus kepdamas išskiria daug nuodingų medžiagų.
Merginos, žinau, kad skambės keistai, bet natūralus kokybiškas pirmo spaudimo aliejus yra didesnis nuodas kepant, nei koks rafinuotas rapsų aliejus n-tojo spaudimo. Natūralus aliejus turi savyje daug maistingų, naudingų medžiagų, todėl kaistant jis tas naudingas medžiagas paverčia kenksmingomis. Ypač jei aliejus jau pradeda garuoti (perkaito), reiškias, kad išskyrė jau n nuodų ir metas jį pilti lauk ir pakeisti nauju. Rafinuotas, n kartų perspaustas aliejus, beveik nebeturi savyje ko blogo išskirti kepant, todėl yra tinkamesnis kepimui, nei alyvuogių aliejus. Man tai irgi buvo keista, nse seniau jei kepdavau tai visados ant alyvuogių aliejaus, bet tokį dalyką sužinojau per seminarą ir pasirodė labai logiška. Kaip bebūtų, natūralūs aliejai yra nepamainomi padažams, salotoms ir pan
Merginos, žinau, kad skambės keistai, bet natūralus kokybiškas pirmo spaudimo aliejus yra didesnis nuodas kepant, nei koks rafinuotas rapsų aliejus n-tojo spaudimo. Natūralus aliejus turi savyje daug maistingų, naudingų medžiagų, todėl kaistant jis tas naudingas medžiagas paverčia kenksmingomis. Ypač jei aliejus jau pradeda garuoti (perkaito), reiškias, kad išskyrė jau n nuodų ir metas jį pilti lauk ir pakeisti nauju. Rafinuotas, n kartų perspaustas aliejus, beveik nebeturi savyje ko blogo išskirti kepant, todėl yra tinkamesnis kepimui, nei alyvuogių aliejus. Man tai irgi buvo keista, nse seniau jei kepdavau tai visados ant alyvuogių aliejaus, bet tokį dalyką sužinojau per seminarą ir pasirodė labai logiška. Kaip bebūtų, natūralūs aliejai yra nepamainomi padažams, salotoms ir pan
kepu tik ant kokoso, arba valyto sviesto, alyvuogiu tik saltam naudojimui, o visi rapsu, saulegrazu ir pan. smarkiai prasilenkia su sveikata.
[quote=Egliukasz,2014 07 19, 14:34]
As kepimui naudoju tik rafinuota kokosu alieju arba ghee sviesta Ir ant MB bumbu, kai pila alyvuogiu alieju ir kepa kazka.
Alyvuogiu aliejus igauna labai bjauru skoni kepant, bent jau man.
Kodel radinuota kokosu alieju? Negalima nerafinuoto?
As kepimui naudoju tik rafinuota kokosu alieju arba ghee sviesta Ir ant MB bumbu, kai pila alyvuogiu alieju ir kepa kazka.
Alyvuogiu aliejus igauna labai bjauru skoni kepant, bent jau man.
Kodel radinuota kokosu alieju? Negalima nerafinuoto?
QUOTE(Mitsouko @ 2014 07 29, 22:11)
Kodel radinuota kokosu alieju? Negalima nerafinuoto?
Kepimui negalima.
QUOTE(Amarcord @ 2014 07 30, 09:05)
Kepimui negalima.
Man atrodo kokosų aliejų visokį galima kaitint. Gal turėjai omeny alyvuogių?