Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių- meilenių palata

QUOTE(Dalelė @ 2014 08 09, 20:26)
Lutpede, gražu, nežiūrinti net, kad dabar vasara ir žiedų pilna  smile.gif
O kuo tręšėte, kad dabar žydi?
Mano meileniai bujoja, kaip niekad. Dar gyvenime tiek lapų nebuvo prisiauginę  bigsmile.gif  Ir manau tik dilgėlių- pienių ekstrakto dėka. Nebepamenu, kas ten tą tobulą receptą mestelėjo, bet tai poniai aš visą vasarą mintimis gerus žodius siunčiau  thumbup.gif

Ačiū, ačiū
Tręšiu kas 2 savaitės dilgėlių raugu, o šiaip tai nepasakyčiau, kad pas mane labai jau bujotų, nes labai jau atokaitoje stovi.
Na normaliai auga ir tiek, o pačiai džiaugtis reikia. Daug gražių lapų, tai bus stori svogūnai ir gražūs žiedai
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2014 08 09, 21:31)
Tręšiu  kas 2 savaitės dilgėlių raugu, o šiaip tai nepasakyčiau, kad pas mane labai jau bujotų, nes labai jau atokaitoje  stovi.
Na  normaliai auga ir tiek, o pačiai džiaugtis reikia. Daug gražių lapų, tai bus stori svogūnai ir gražūs žiedai

Oho, dažnai tręšiate smile.gif . Aš gal tik 4-5 kartus dilgėlių raugu laisčiau. Bijojau pertręšti. Ir tai jie po 8 ar 10 ilgiausių lapų prisiaugino. Dabar galvoju, kad tik mažius su raugu ir toliau liesiu, o visus mutantus gal jau nustoti tręšti? Gal kokį kartą su pelenais palieti ir toliau tik vandenuku? Ką manote? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 08 09, 23:35)
Oho, dažnai tręšiate  smile.gif

Bet užtat labai daug skiedžiu, kad visom gėlėm užtektų.
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2014 08 09, 23:37)
Bet užtat labai daug skiedžiu, kad visom gėlėm užtektų.

1 l. raugo x kibirio vandens?
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 08 09, 23:55)
1 l. raugo x kibirio vandens?

kur jau ten 1:10 smile.gif Daugiau skiedžiu. Tik aš be pienių. Šiaip, tai jau reiktų nustoti trešti ir leisti ruoštis žiemos miegui
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2014 08 10, 08:55)
kur jau ten 1:10  smile.gif  Daugiau skiedžiu. Tik aš be pienių.  Šiaip, tai jau reiktų nustoti trešti ir leisti ruoštis  žiemos miegui

Pienės padeda augalams geriau šaknydintis. Ir kas taip pat svarbu, tai su pienėmis raugas mažiau smirdi lotuliukas.gif
Dar pastebėjau, kad pasodinti su pelenais (pelenai sumaišyti su žemėmis)meileniai per vasarą geriau augo. Dabar kaip tik tręšiu meilenius su pelenais. Ir baigsiu suaugusiųjų tręšimą.
Tiesa, pabandžiau nekirpti nužydėjusių stiebų ir leisti jiems patiems nudžiūti. Tikrai rusaitės teisios smile.gif Meilenių svogūnas nudžiuvus žiedstiebiui tapdavo vėl kietas. Vadinasi visos medžiagos iš stiebo, kaip ir iš lapų grįžta atgal į svogūną. Tad, kas moderuojate temą, pataisykite vėliau pirmąjį puslapį. Meilenio stiebas po žydėjimo paliekamas nudžiūti ir tik po to nukerpamas.
Atsakyti
Papasakokit apie tuos pelenus ir laistymą su jais.
Aš kol kas tręšiu su žydinčiom skirtom trąšom kas porą savaičių gal. Neturiu galimybės mieste pasiraugt dilgėlių... Mąstau darsyk patręšti dabar ir baigti. Nesu mačius šitiek lapų ax.gif bigsmile.gif O mažiukus tręšt toliau?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 08 13, 09:33)

Pelenai turi daug fosforo ir kalio todėl labai naudinga žydėjimui. Taip pat mažina žemių rūgštingumą. Kaip tręšia Dalelė nežinau, bet nematau didelio skirtumo ar laistysit sumaišę su vandeniu ar įterpsit į žemes. Sakyčiau geriau laistyti , bet tada iš viršaus vazono pakraščiais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 13 rugpjūčio 2014 - 08:46
QUOTE(Lutpede @ 2014 08 13, 09:44)
Pelenai turi daug  fosforo ir kalio todėl  labai naudinga žydėjimui. Taip pat mažina žemių rūgštingumą. Kaip tręšia Dalelė nežinau, bet  nematau didelio skirtumo ar laistysit  sumaišę su vandeniu ar įterpsit į žemes. Sakyčiau geriau laistyti , bet tada  iš viršaus vazono pakraščiais

Ačiū. Važiuosiu kaimelin, parsivešiu. Yra skirtumas, kokie pelenai?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 08 13, 10:21)
Yra skirtumas, kokie pelenai?

Geriausi- beržo, blogiausi- eglės. Rekomenduojama 1 arba 1.5 stiklinės pelenų x 1 kibiro vandens. Bet reikia greitai išlieti kol neiškrito nuosėdos (nes tuomet nusėda fosforas). Mano pelenus sulijo, tad jie nebetinkami. Lauksiu kito kepsnių kepimo ir tuomet jau tręšiu. Manau, kad bersiu po arbatinį šaukštelį pelenų ant žemių iš viršaus ir iš kart liesiu. Čia suaugusiems svogūnams. Nors atseit negalima svogūnų laistyti iš viršaus, bet aš vis neįprantu lieti kitaip unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 08 13, 14:09)
Geriausi- beržo, blogiausi- eglės. Rekomenduojama 1 arba 1.5 stiklinės pelenų x 1 kibiro vandens. Bet reikia greitai išlieti kol neiškrito nuosėdos (nes tuomet nusėda fosforas). Mano pelenus sulijo, tad jie nebetinkami. Lauksiu  kito kepsnių kepimo ir tuomet jau tręšiu. Manau, kad bersiu po arbatinį šaukštelį pelenų ant žemių iš viršaus ir iš kart liesiu.  Čia suaugusiems svogūnams. Nors atseit negalima svogūnų laistyti iš viršaus, bet aš vis neįprantu lieti kitaip unsure.gif

Ačiū smile.gif Konkretu ir aišku smile.gif
Atsakyti
Sako, kad iš kepsninės pelenai netinka su degintais riebalais.
Ar tikrai gerai taip gausiai ir ilgai laistyti dilgėlių raugu meilenius? Kiek suprantu, to smirdalo poveikis panašus į mėšlo, o svogūninėms mėšlas negerai. Nuo azoto pertekliaus per greitai augs, prisiaugins lapų ir bus neatsparūs ligoms.
Atsakyti