Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(icma @ 2014 08 27, 10:48)
Taip, NGA 100 proc. atlyginimo.

bet lubos irgi yra.
Atsakyti
man beskaitant susipainiojo truputėlį viskas smile.gif jeigu į dekretines galiu išeiti spalio 1 d., bet išeičiau vėliau, tuomet jos truktų ilgiau ir motinystės pašalpą mokėti pradėtų tada kai baigtųsi dekretinės? O gal motinystės pašalpą mokėtų nuo vaiko gimimo, nepaisant kad dar už dekretines pinigėliai išmokėti? Paaiškinkit prašau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dancja @ 2014 08 27, 11:56)
man beskaitant susipainiojo truputėlį viskas smile.gif jeigu į dekretines galiu išeiti spalio 1 d., bet išeičiau vėliau, tuomet jos truktų ilgiau ir motinystės pašalpą mokėti pradėtų tada kai baigtųsi dekretinės? O gal motinystės pašalpą mokėtų nuo vaiko gimimo, nepaisant kad dar už dekretines pinigėliai išmokėti? Paaiškinkit prašau smile.gif

Aha, aš irgi norėčiau žinoti, kuo tada apsimoka geriau eiti vėliau į dekretą nei priklausytų? g.gif Kame tas "apsimokėjimas"?
Atsakyti
QUOTE(dancja @ 2014 08 27, 11:56)

Taip, motinystės (tėvystės) pašalpą pradėtų mokėti kai pasibaigs dekretas. NGA (dekretinės) trunka 126 dienas, kad gautumėte pinigus už visas dienas turit spėt į NGA išeit iki gimdymo. Nesvarbu ar į NGA išeisit kada priklauso ar likus mėnesiui, savaitei iki gimdymo, motinystės (tėvystės) pašalpą už VPA pradės mokėti kai baigsis tos 126 dienos (NGA).
Papildyta:
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 27, 12:19)
Aha, aš irgi norėčiau žinoti, kuo tada apsimoka geriau eiti vėliau į dekretą nei priklausytų?  g.gif  Kame tas "apsimokėjimas"?

Apsimoka vėliau išeit jeigu neseniai buvo pakeltas atlyginimas, tada į skaičiavimo laikotarpį papuls daugiau mėnesių su didesne alga.
Už NGA moka 100% algos tai kuo vėliau išeisit į NGA tuo vėliau prasidės VPA už kurias moka tik 70% algos, jeigu renkatės dviem metam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 27 rugpjūčio 2014 - 12:06
QUOTE(dok2266 @ 2014 08 27, 12:51)
Taip, motinystės (tėvystės) pašalpą pradėtų mokėti kai pasibaigs dekretas. NGA (dekretinės) trunka 126 dienas, kad gautumėte pinigus už visas dienas turit spėt į NGA išeit iki gimdymo. Nesvarbu ar į NGA išeisit kada priklauso ar likus mėnesiui, savaitei iki gimdymo, motinystės (tėvystės) pašalpą už VPA pradės mokėti kai baigsis tos 126 dienos (NGA).

Hm, o tai tokiu atveju, jei aš išeinu gan vėliau į dekretą, tai VPA juk vistiek mokėsis tik iki 1 metų (arba 2-jų, priklausomai nuo pasirinkimo), tai gaunasi, kad kaip ir prarandu kažkokį mokėjimą, nes tos 126 dienos baigiasi vėliau, nei baigtųsi, jei eičiau į dekretą tada, kai priklauso?
Tai netgi labiau apsimoka išeiti anksčiau, nei vėliau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 27, 12:08)
Hm, o tai tokiu atveju, jei aš išeinu gan vėliau į dekretą, tai VPA juk vistiek mokėsis tik iki 1 metų (arba 2-jų, priklausomai nuo pasirinkimo), tai gaunasi, kad kaip ir prarandu kažkokį mokėjimą, nes tos 126 dienos baigiasi vėliau, nei baigtųsi, jei eičiau į dekretą tada, kai priklauso?
Tai netgi labiau apsimoka išeiti anksčiau, nei vėliau?  g.gif

Pvz., mano atvejis, pirmieji du menesiai, kuriuos imtu NGA skaiciuoti butu su itin mazom pajamom, todel as patempt planuoju tuos du menesius (atostogom ir dviem savaitem ilgiau padirbt), tada tie du menesiai i NGA nepatenka. O ir skaiciuojant paskui VPA jau skaiciuotusi tik nuo didesnes algos. Nesvarbu, kad trumpesni laika.
Siaip siulau pasiskaiciuot, mano atveju, jei as iseinu i NGA likus menesiui iki gimdymo mano pasalpa skiriasi beveik 400 litu. Aisku, jei nebuvo zenkliu pasikeitimu atlyginime, tai tokiu skirtumu nebus ir tada galima iseit laiku bei ilgiau pasitinginiaut namuose.
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 27, 13:08)

Aš suprantu, kad joks mokėjimas neprarandamas, tiesiog vėliau išėjus NGA, į VPA neišeini tol, kol visos tos 126 d., už kurias apmokama 100%, nepasibaigia ir tik tada eini VPA, kuris apmokamas 70% (jei du metai).
Taip kad išėjus į NGA mėnesiu vėliau, į VPA irgi išeinama mėnesiu vėliau, o tai reikškia, kad už 1 mėn. gaunama ne 70%, o 100%.
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 27, 13:08)

Tarkim į NGA jums priklauso rugsėjo 15, gimdyti lapkričio 25 ( imkim, kad tą dieną ir gims)

Pirmas variantas išeinate į NGA kaip priklauso tada:
Nuo rugsėjo 15 iki sausio 15 gaunate 4 mėn.x100% savo algos, nuo sausio 15 iki lapkričio 25 (vaikui metukai) gaunate po 70% savo algos kiekvieną mėnesį (10 mėn.x70%algos).

Antras variantas išeinate vėliau į NGA tarkim lapkričio 1 dieną tada:
Nuo rugsėjo 15 iki lapkričio 1 vis dar dirbate ir gaunate savo šimtaprocentinę algą. Nuo lapkričio 1 iki kovo pirmos gaunate NGA (4 mėn.x100% savo algos), o nuo kovo pirmos iki lapkričio 25 gaunate po 70% savo algos kiekvieną mėnesį (9 mėn.x70%algos).

Pirmu variantu šimtas procentų algos nuo rugsėjo 15 iki sausio 15
Antru variantu nuo rugsėjo 15 iki kovo 1 aišku trumpesnių atostogų sąskaitą.

Na skaičiavimo ir žiūrėjimo kas apsimoka ar ne principas būtų toks. Dienas plius minus ėmiau neskaičiavau tiksliai tų 126.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 27 rugpjūčio 2014 - 12:42
QUOTE(Nusisypsok @ 2014 08 26, 17:11)
jei i dekreta 2014-09-12, skaiciuojasi pinigeliai is 2014-08/2013-09... Stazo daugiau nei pakanka... Einant dviem metam abu metus gausite po minimalia ismoka ~500 lt mirksiukas.gif

beja,tame laikotarpyje aš buvau mėnesį laiko biuletenyje. ar tada už tą mėnesį tik skaičiuoja tai ką gavau už tą laikotarpį nedirbdama,ar išsimeta tas mėnuo,ir tiesiog dasiskaičiuoja kitas (mano atveju skakykim tada nuo 2013 08) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2014 08 27, 13:15)
beja,tame laikotarpyje aš buvau mėnesį laiko biuletenyje. ar tada už tą mėnesį tik skaičiuoja tai ką gavau už tą laikotarpį nedirbdama,ar išsimeta tas mėnuo,ir tiesiog dasiskaičiuoja kitas (mano atveju skakykim tada nuo 2013 08) g.gif

Skaičiuosis to mėnesio biuletenio pajamos, niekas neišsimeta.
Atsakyti
Laba smergaitės,
Noriu klausti, ar per 24 mėn reikia išdirbti apskritai 12 mėn ar tai turi būti paskutiniai 12 mėn iki NGA ar VPA? Jei pvz aš dirbau, paskui stovėjau darbo biržoje (gavau išmokas puse metų,paskui jau nebe) ir paskui nebedirbu iki gimdymo, tai kaip man skaičiuosis ir iš vis ar skaičiuosis? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cactus_ @ 2014 08 28, 11:14)
Laba smergaitės,
Noriu klausti, ar per 24 mėn reikia išdirbti apskritai 12 mėn ar tai turi būti paskutiniai 12 mėn iki NGA ar VPA? Jei pvz aš dirbau, paskui stovėjau darbo biržoje (gavau išmokas puse metų,paskui jau nebe) ir paskui nebedirbu iki gimdymo, tai kaip man skaičiuosis ir iš vis ar skaičiuosis?  unsure.gif

Kad galėtumėt pretenduot į išmokų gavimą reikia 12 mėn stažo per paskutinius 24 mėn. Tas stažas nebūtinai turi būti nepertraukiamas, per tuos 2 metus gali būti ir dirbtų ir nedirbtų laikotarpių, svarbu per juos susidarytų tie 12 mėn. Laikas kada buvote darbo biržoje ir gavote bedarbio pašalpą taip pat įeina į stažą.

12 paskutinių mėnesių iki NGA ir VPA ima pašalpos dydžio apskaičiavimui, taigi jei į tuos mėnesius papuls nedirbtas laikas arba laikas darbo biržoje be pašalpos, tai už tuos mėnesius paskaičiuos nulius ir mažės jūsų būsimos pašalpos vidurkis.

Kad būtų galima kažką paskaičiuot reikėtų konkrečių datų.
Atsakyti