Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

Sveikos,

Gal galit pagelbėti 4u.gif nėštumo atostogų galėčiau išeiti rugpjūčio 4d., bet rugsėjo 15d. bus tik metai, kai dirbu... 2012m. kovo 15d.-rugsėjo 15d. gavau išmokas is darbo biržos. Ar užteks darbo stažo išmokai gauti?

Ir dar prie to paties paklausiu... Esu įdarbinta 2 metų laikotarpiui (terminuota darbo sutartis). Ar motinystės atostogų tik vieni metai man priklausys, ar galėsiu eiti ir du metus?

Ačiū pagelbėjusioms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausryte.b: 28 gegužės 2014 - 15:05
QUOTE(ausryte.b @ 2014 05 28, 14:59)
Sveikos,

Gal galit pagelbėti  4u.gif  nėštumo atostogų galėčiau išeiti rugpjūčio 4d., bet rugsėjo 15d. bus tik metai, kai dirbu... 2012m. kovo 15d.-rugsėjo 15d. gavau išmokas is darbo biržos. Ar užteks darbo stažo išmokai gauti?

Ir dar prie to paties paklausiu... Esu įdarbinta 2 metų laikotarpiui (terminuota darbo sutartis). Ar motinystės atostogų tik vieni metai man priklausys, ar galėsiu eiti ir du metus?

Ačiū pagelbėjusioms 4u.gif

Kiek aš žinau tai stovint DB ir gaunant bedarbio pašalpą, stažas irgi toliau skaičiuojasi (gal dar patvirtins kažkas). Tai gal pas jus išeina 12 mėn. per paskutinius 24 mėn.? Jeidu DB nieko negavote, tuomet teks padirbtį tą mėnesiuką iki 09 15 (labai tiksliai susiskaičiuokit, nepatingėkit ir į sodrą nueiti asmeniškai, kad paskui netrūktų kokios 1-2 dienų 4u.gif

Galėsit ir 3 4u.gif
Atsakyti
Laba dienele bigsmile.gif
turiu toki klausimeli. Esu nescia ir masciau eiti 2 metus motinystes atostogu, bet dabar mastau taigi galiu eiti 3metams... kaip zinia treciais metais nieks nieko nemoka. bet tarkim, jei tais treciais metais sumastau, kad visgi noriu dirbti (senajame ar gal kita darba rasiu) tai betkada galiu gryzti i senaji darba, arba eiti i naujaji dirbti??? nebutina laukti kol pasibaigs tie 3metai?
ir kitas klausimas: kai jau sodroj reikia pasakyti kiek laiko atostogausiu tai reikia iskarto pasakyti jog noriu3 metus? ar galima ir po dvieju metu prasitesti dar tuos vienerius metelius?

Sirdingai dekoju kas atsakys rolleyes.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zemaituke @ 2014 05 28, 18:22)
Laba dienele  bigsmile.gif
turiu toki klausimeli. Esu nescia ir masciau eiti 2 metus motinystes atostogu, bet dabar mastau taigi galiu eiti 3metams... kaip zinia treciais metais nieks nieko nemoka. bet tarkim, jei tais treciais metais sumastau, kad visgi noriu dirbti (senajame ar gal kita darba rasiu) tai betkada galiu gryzti i senaji darba, arba eiti i naujaji dirbti??? nebutina laukti kol pasibaigs tie 3metai?
ir kitas klausimas: kai jau sodroj reikia pasakyti kiek laiko atostogausiu tai reikia iskarto pasakyti jog noriu3 metus? ar galima ir po dvieju metu prasitesti dar tuos vienerius metelius?

Sirdingai dekoju kas atsakys  rolleyes.gif  blush2.gif

Pradėti dirbti galėsite bet kada, nebūtina laukti kol baigsis tretieji atostogų metai. VPA (vaiko priežiūros atostogos) suteikia darbdavys ir darbe pildydama prašymą parašysite, kuriam laikui išeinate, 1; 2 ar 3 metams. Prieš atitinkamą laiką įspėjusi darbavį, turite teisę VPA nutraukti ar pratęsti. Sodroje yra pildomas prašymas motinystės (tėvystės) pašalpai gauti, renkatės arba metus 100% išmoka arba 2 metus pirmaisiais 70% antrais 40%, šio pasirinkimo pakeisti jau negalėsite, kaip parašysite taip ir bus jau.
Atsakyti
Išėjo pažįstamas atostogų metus ,ėmė pašalpą 100%.Dabar išsiėmė verslo liudijimą,ar nenukentės pašalpa?
Atsakyti
Laba diena, mamytės 4u.gif
Turiu klausimuką, gal ir ne vieną blush2.gif
Esu vaiko priežiūros atostogose iki š.m. 08-31 d., bet va 07-17 d. mane išleidžia nėštumo ir gimdymo aatostogų - dabar klausimas, ar aš galiu gauti 100proc atlyginimo išmoką? Turbūt reiktų vpa pinigėlių atsisakyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dok2266 @ 2014 05 28, 17:58)
Pradėti dirbti galėsite bet kada, nebūtina laukti kol baigsis tretieji atostogų metai. VPA (vaiko priežiūros atostogos) suteikia darbdavys ir darbe pildydama prašymą parašysite, kuriam laikui išeinate, 1; 2 ar 3 metams. Prieš atitinkamą laiką įspėjusi darbavį, turite teisę VPA nutraukti ar pratęsti. Sodroje yra pildomas prašymas motinystės (tėvystės) pašalpai gauti, renkatės arba metus 100% išmoka arba 2 metus pirmaisiais 70% antrais 40%, šio pasirinkimo pakeisti jau negalėsite, kaip parašysite taip ir bus jau.

o sakykite, koks tas atitinkamas laiko tarpas kada reikia ispeti darbdavi jog gryztu is VPA anksciau ar sumastau prasitesti VPA? ir jei i mano vieta buvo priimtas zmogus, tai man pranesus jog gryztu po tam tikro laiko i darba atleis ta zmogu ir mane atgal priims i ta vieta? nors musu darbovietej beveik visada buna trukumas zmoniu, bet vdrug tuo laikotarpiu kai as nuspresiu gryzt bus pilnas sastatas kolektyvo tai atleis ta zmogu kuris buvo priimtas vietoj manes taip? ax.gif
ir dar... gal ne visai i tema.. bt jei antrais VPA metais nutarsiu vaika leisti i darzeli ar vistiek gausiu is sodros ismoka (jei imciau dviem metams). nes man taip asocijuojasi jog jei esi VPA tai ir vaika turi pati auginti biggrin.gif zodziu ar galima leisti i darzeli vaikiuka esant VPA, ismokos nenukentes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zemaituke: 28 gegužės 2014 - 18:52
QUOTE(Gloom @ 2014 05 28, 18:59)
Išėjo pažįstamas atostogų metus ,ėmė pašalpą 100%.Dabar išsiėmė verslo liudijimą,ar nenukentės pašalpa?

Nukentes.
Papildyta:
QUOTE(elizieja @ 2014 05 28, 19:43)
Laba diena, mamytės  4u.gif
Turiu klausimuką, gal ir ne vieną  blush2.gif
Esu vaiko priežiūros atostogose iki š.m. 08-31 d., bet va 07-17 d. mane išleidžia nėštumo ir gimdymo aatostogų - dabar klausimas, ar aš galiu gauti 100proc atlyginimo išmoką? Turbūt reiktų vpa pinigėlių atsisakyti?  g.gif

Atsisakyti nereikia,jus ju automatiskai negausit,nes uz abu vaikus ismokos negali virsiti 100%.
Atsakyti
QUOTE(elizieja @ 2014 05 28, 18:43)
Laba diena, mamytės  4u.gif
Turiu klausimuką, gal ir ne vieną  blush2.gif
Esu vaiko priežiūros atostogose iki š.m. 08-31 d., bet va 07-17 d. mane išleidžia nėštumo ir gimdymo aatostogų - dabar klausimas, ar aš galiu gauti 100proc atlyginimo išmoką? Turbūt reiktų vpa pinigėlių atsisakyti?  g.gif

Mano draugei analogiška situacija. Jums nereikia nieko atsisakyti. Gausite viską, nes tai yra ne darbinės pajamos VPA pinigėliai, o pašalpa wink.gif
Atsakyti
QUOTE(zemaituke @ 2014 05 28, 19:50)
o sakykite, koks tas atitinkamas laiko tarpas kada reikia ispeti darbdavi jog gryztu is VPA anksciau ar sumastau prasitesti VPA? ir jei i mano vieta buvo priimtas zmogus, tai man pranesus jog gryztu po tam tikro laiko i darba atleis ta zmogu ir mane atgal priims i ta vieta? nors musu darbovietej beveik visada buna trukumas zmoniu, bet vdrug tuo laikotarpiu kai as nuspresiu gryzt bus pilnas sastatas kolektyvo tai atleis ta zmogu kuris buvo priimtas vietoj manes taip?  ax.gif
ir dar... gal ne visai i tema.. bt jei antrais VPA metais nutarsiu vaika leisti i darzeli ar vistiek gausiu is sodros ismoka (jei imciau dviem metams). nes man taip asocijuojasi jog jei esi VPA tai ir vaika turi pati auginti  biggrin.gif zodziu ar galima leisti i darzeli vaikiuka esant VPA, ismokos nenukentes?

Siaip pries 2 sav. kazkur.
Gali ir nepriimti i ta pacia vieta,nors turetu,tiesiog,jeigu tas zmogus dirbs geriau,tai gali jums pasiuliti arba kitas pareigas arba atleisti su iseitinem,jeigu nesutinkat.
Taip,gausit.
Galit leisti vaika kada norit i darzeli,ne nuo to priklauso ismokos mokejimas.
Papildyta:
QUOTE(priklausomybe @ 2014 05 28, 22:14)
Mano draugei analogiška situacija. Jums nereikia nieko atsisakyti. Gausite viską, nes tai yra ne darbinės pajamos VPA pinigėliai, o pašalpa wink.gif

Uz pirma vaika pasalpos negaus,nes abidvi pasalpos negali virsiti 100%.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 05 28, 21:13)
Atsisakyti nereikia,jus ju automatiskai negausit,nes uz abu vaikus ismokos negali virsiti 100%.

Bet jei gauna NGA + VPA - tai irgi sumuojasi tas 100%? Aš maniau, kad jei VPA + VPA negali viršyti 100%.
Jeigu jūs teisi, tada temos 1 psl. kažkasklaidingai atsakė į analogišką situaciją g.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2014 05 28, 22:20)
Bet jei gauna NGA + VPA - tai irgi sumuojasi tas 100%? Aš maniau, kad jei VPA + VPA negali viršyti 100%.
Jeigu jūs teisi, tada temos 1 psl. kažkasklaidingai atsakė į analogišką situaciją  g.gif

Ne,negali virsiti visos pasalpos,tt.y nesvarbu ar NGA ir VPA,vistiek negali virsiti 100%,t.y gaus tik NGA,bet VPA uz pirma vaika nebegaus.

"Kai moteriai, gaunančiai motinystės (tėvystės) pašalpą, suteikiamos nėštumo ir gimdymo atostogos ir ji įgyja teisę gauti motinystės pašalpą nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu, jai mokamos abi šios pašalpos, tačiau bendra pašalpų suma negali būti didesnė kaip 100 proc. pašalpos gavėjo palankesnio kompensuojamojo uždarbio dydžio."
http://www.sodra.lt/lt/motinystes

O pirmama lape,kitokia situacija,ten jau baigiasi VPA ir prasideda NGA,o ne VPA metu prasideda NGA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 28 gegužės 2014 - 21:27