Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(lllelijaaa @ 2014 06 05, 08:32)
laba diena smile.gif kreipiuosi ir as su klausimeliu.
dabar as dar iki liepos 6 dienos esu NGA, vaikelis gime 05.02, tai dabar turiu klausima: tai man liepos 6 diena reikes vaziuoti i darboviete parasyi prasyma del VPA ir i sodra uzpildyti prasyma del VPA? ar tiap suprantu? kadangi as nezinau kiek laiko sedesiu namuose, tai darbovieteje galima rasyti kad iseinu VPA 2 metams bet jeigu sugalvosiu grizti anksciau tai reikes parasyti prasyma pries 2 savaites ir tada galeisu grizti i darba taip? aciu 4u.gif

Viskas teisingai, tik galit nelaukt paskutinės NGA dienos, galit ir savaite anksčiau susitvarkyt.
Atsakyti
sveiki,greit mane isleidzia i dekreta stoviu birzoj ,darbo stazo uztenka esu isdirbus 12 menesiu per 2 metus ,bet mane domina ar isejus i dekreta gausiu dekretinius kuriuos moka kai sueina 30 savaiciu .is birzos gaunu pasalpa.aciu
Atsakyti
QUOTE(elingosmamyte @ 2014 06 05, 10:16)
sveiki,greit mane isleidzia i dekreta stoviu birzoj ,darbo stazo uztenka esu isdirbus 12 menesiu per 2 metus ,bet mane domina ar isejus i dekreta gausiu dekretinius kuriuos moka kai sueina 30 savaiciu .is birzos gaunu pasalpa.aciu

Bus pratesta bedarbio ismoka iki dekreto pabaigos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 06 05, 12:10)
Bus pratesta bedarbio ismoka iki dekreto pabaigos.

o jei bedarbio pasalpa ir taip priklauso iki dekreto galo ,tai tada kaip suprantu niekas ir nesikeicia?
Atsakyti
QUOTE(elingosmamyte @ 2014 06 05, 13:00)
o jei bedarbio pasalpa ir taip priklauso iki dekreto galo ,tai tada kaip suprantu niekas ir nesikeicia?

Taip,tada nieks ir nesikeicia,tik poto galesit sodroj prasyma parasyti del mot(tev) pasalpos.
Atsakyti
sveiki,
VPA iki 3metu buvau iki 2014 02 07 Sekancio vaikelio planuojama gimdymo data apie 2015 01 11.Jei gerai suprantu man turetu leisti rinktis is kurio laikotarpio skaiciuoti NGA ir VPA ismokas(nors i si laikotarpi patenka tik kelios dienos) ar is pries tai buvusio DU ar dabartinio DU
Busiu labai dekinga atsakiusioms 4u.gif ,nes jei i VPA ismokas nepatenka tas laikotarpis gal vertes eiti tiesiai i VPA
Atsakyti
QUOTE(grain @ 2014 06 08, 11:47)
sveiki,
VPA iki 3metu buvau iki 2014 02 07 Sekancio vaikelio planuojama gimdymo data apie 2015 01 11.Jei gerai suprantu man turetu leisti rinktis is kurio laikotarpio skaiciuoti  NGA ir VPA ismokas(nors i si laikotarpi patenka tik kelios dienos) ar is pries tai buvusio DU ar dabartinio DU
Busiu labai dekinga atsakiusioms 4u.gif ,nes jei i VPA ismokas nepatenka tas laikotarpis gal vertes eiti tiesiai i VPA

Tai jūs pati matau viską suprantat, tik labai tiksliai tuos mėnesius ir dienas pasiskaičiukit. Kada jums NGA priklauso (nuo - iki)?
Jeigu jau nesigautų kaip pirmajam, kad skaičiuotų, tada tikrai geriau iškart VPA eiti, tk neteksit pinigėlių už NGA.
Atsakyti
[quote=priklausomybe,2014 06 08, 15:34]
Tai jūs pati matau viską suprantat, tik labai tiksliai tuos mėnesius ir dienas pasiskaičiukit. Kada jums NGA priklauso (nuo - iki)?
Jeigu jau nesigautų kaip pirmajam, kad skaičiuotų, tada tikrai geriau iškart VPA eiti, tk neteksit pinigėlių už NGA.
[/quote
o tas dienu svarbumas toks,tik kad neuzsitestu dekretas iki sekancio menesio(balandzios),t.y i VPA turiu iseiti iki kovo men paskutines dienos,ar taip suprantu? g.gif
beje ar galima iseiti NGA tik iki gimdymo, o VPA jau gimus vaikui? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grain: 08 birželio 2014 - 16:56
QUOTE(grain @ 2014 06 08, 16:54)
1. o tas dienu svarbumas toks,tik kad neuzsitestu dekretas iki sekancio menesio(balandzios),t.y i VPA turiu iseiti iki kovo men paskutines dienos,ar taip suprantu? g.gif
2. beje ar galima iseiti NGA tik iki gimdymo, o VPA jau gimus vaikui? g.gif

1. Tikrai taip.
2. Turit į NGA išeiti iki gimdymo, jei norit gauti už 126 d. pinigėlius. Jeigu nespėjat - tada vis tiek galit eiti NGA, bet jau tik 56 dienom. O paskui VPA - užtai ir vadinasi vaiko priež. atostogos, lėliukas būtinai turi būt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2014 06 08, 18:35)
1. Tikrai taip.
2. Turit į NGA išeiti iki gimdymo, jei norit gauti už 126 d. pinigėlius. Jeigu nespėjat - tada vis tiek galit eiti NGA, bet jau tik 56 dienom. O paskui VPA - užtai ir vadinasi vaiko priež. atostogos, lėliukas būtinai turi būt smile.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, cia gal jau ir klause, bet as niekaip nesuprantu su tuomismokom,galit gal paaiskint:

man oficialiai iseit i dekreta nuo rugpjucio 4d., tai as iskart gausiu uz kiek menesiu kazkokius tai pinigus? kaip juos apskaiciuot, kokia cia bus suma? cia skaitosi NGA?

o paskui nuo kelinto menesio iki kokio gausiu 70 proc (rnkuos 2 metus 70/40), cia skaitosi VPA?
gal yra kokia skaiciuokle, kur tiksliai apsakiciuoja kiek as gausiu ismoku? dirbu pastoviai, bet per paskutinius 12 men keiciau viena kart darba, stazas be pertraukos

nes kiek drauges gauna, iskart uz keleta menesiu ismokas, tai vidutiniskai gaunasi daugiau nei alga kas menesine, kaip cia taip apskaiciuoja jie?
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2014 06 09, 12:46)
Sveikos, cia gal jau ir klause, bet as niekaip nesuprantu su tuomismokom,galit gal paaiskint:

man oficialiai iseit i dekreta nuo rugpjucio 4d., tai as iskart gausiu uz kiek menesiu kazkokius tai pinigus? kaip juos apskaiciuot, kokia cia bus suma? cia skaitosi NGA?

o paskui nuo kelinto menesio iki kokio gausiu 70 proc (rnkuos 2 metus 70/40), cia skaitosi VPA?
gal yra kokia skaiciuokle, kur tiksliai apsakiciuoja kiek as gausiu ismoku? dirbu pastoviai, bet per paskutinius 12 men keiciau viena kart darba, stazas be pertraukos

nes kiek drauges gauna, iskart uz keleta menesiu ismokas, tai vidutiniskai gaunasi daugiau nei alga kas menesine, kaip cia taip apskaiciuoja jie?

Tai kai išeisit 08 04 - gausit už 126 d. (~4 mėn. algą) - čia skaitosi NGA (nėštumo ir gimdymo atostogos).
O kai praeis tos 126 d. (maždaug gruodžio vidurys) - tada pradėsit gauti VPA. Pirmąją VPA gausit sausio 20 d. už nepilną gruodžio mėn.

Darbą galit keist kiek norit kartų, svarbu stažas būtų reikalingas.

Skaičiuoklė irgi kažkur yra, tik niekada neteko naudotis, tai negaliu tiksliai pasakyt. Paieškokit tax.lt puslapy.

Atsakyti