Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo tvarka į darželius, 12

nu va, aš giliam liūdesy verysad.gif nutariau paskambint į mūsų laukiamus darželius, tai žodžiu, paskambinau į Kaštoną ir Atžalėles (Antakalnyje), pasakė, kad tikrai nei vieno vaiko į 4 - 5 m amžiaus grupes nepriims, nes turi savo po kelis vaikus per daug grupėse sad.gif tik Žolynėlyje pasakė paskambint vėliau, nes nėra dabar atsakingo žmogaus, bandysiu po pietų paskambint, bet matyt bus tas pats. beliks tikėtis kad kažkada netikėtai gausiu sms, kad atsilaisvino vieta, gal kažkas kažkur išvyks.
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 05 26, 11:04)
Nesąmonė kokia. O kam tos rusų/lenkų grupės, jei Vilniuje didžiausia bėda su lietuvių grupėmis? doh.gif Nesu prieš tautines mažumas, bet su daržais situacija jau užkniso negyvai.  doh.gif Nenorėčiau savo stresuojančios amžinai merginos vesti į kitakalbių grupę, jei tik toks variantas liktų doh.gif

Pritariu jums drinks_cheers.gif .
Aš taip pat nesu priešiškai nusiteikusi tautinių mažumų atžvilgiu, todėl nenagrinėsiu aspekto, kad jų vaikai turėtų būti ugdomi valstybine kalba, o ne jį gimtąja. Tiesiog atrodo, kad lietuviai dažnai yra diskriminuojami todėl, kad NĖRA tautinė mažuma: pvz, yra priversti laukti kelišimtinėse eilėse į darželius, kai, tuo tarpu, rusų/lenkų darželiuose tos eilės net nesiekia 80, arba vesti savo tik lietuviškai šnekančius vaikus į kitataučių grupes, nes negauna vietos lietuviškuose.
Bandau įsivaizduoti analogišką situaciją kurioje nors Vakarų Europos valstybėje... Pamąstymui: kas būtų, jei Anglijoje anglai būtų priversti leisti savo atžalas į lietuvių kalbos darželius? Ar jie džiaugtųsi tuo, kad gavo vietą bent jame? Manau ne. Kiltų didžiulė nepasitenkinimo banga, gal net skandalai per visas žiniasklaidos priemones. O Lietuvoje, deja, tai tapo jau norma.
Viskas būtų tvarkoje, jei Lietuvoje darželių pakaktų visiems norintiems. Deja, šiuo metu taip nėra, todėl visuomenė, iš nepasitenkinimo, ir skaldosi tarpusavyje unsure.gif .
Atsakyti
QUOTE(bravo mamyte @ 2014 05 26, 11:09)
Juokingiausia tai, kad tie patys lenkai nenori lenkisku grupiu. Sutikau lenkiskai bendraujancia mama su dukra o ji sako mes nenorim i lenku grupe, norim i lietuviu...

Tai va doh.gif Šiaip kitose valstybėse nėra jokių darželių kitakalbiams, nebent maži dienos centrai priklausantys konkrečiai mažumos grupei. Nu babandykite, pvz, gyvenant UK, vesti vaiką į liet. daržą doh.gif O pas mus viskas matyt priklauso nuo to, kas pafinansavo tą santariškių daržą (gal koks tomaševskis), užtat taip ir gaunasi verysad.gif Jei dar tikėjausi, o gal per stebuklą pasiūsim, bet jei bus dalis lenkų/rusų grupių, tai mums nesišviečia visai.... O šis daržas 1-u numeriu verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Dakada @ 2014 05 26, 12:20)
Pritariu jums  drinks_cheers.gif .
Aš taip pat nesu priešiškai nusiteikusi tautinių mažumų atžvilgiu, todėl nenagrinėsiu aspekto, kad jų vaikai turėtų būti ugdomi valstybine kalba, o ne jį gimtąja. Tiesiog atrodo, kad lietuviai dažnai yra diskriminuojami todėl, kad NĖRA tautinė mažuma: pvz, yra priversti laukti kelišimtinėse eilėse į darželius, kai, tuo tarpu, rusų/lenkų darželiuose tos eilės net nesiekia 80, arba vesti savo tik lietuviškai šnekančius vaikus į kitataučių grupes, nes negauna vietos lietuviškuose.
Bandau įsivaizduoti analogišką situaciją kurioje nors Vakarų Europos valstybėje... Pamąstymui: kas būtų, jei Anglijoje anglai būtų priversti leisti savo atžalas į lietuvių kalbos darželius? Ar jie džiaugtųsi tuo, kad gavo vietą bent jame? Manau ne. Kiltų didžiulė nepasitenkinimo banga, gal net skandalai per visas žiniasklaidos priemones. O Lietuvoje, deja, tai tapo jau norma.
Viskas būtų tvarkoje, jei Lietuvoje darželių pakaktų visiems norintiems. Deja, šiuo metu taip nėra, todėl visuomenė, iš nepasitenkinimo, ir skaldosi tarpusavyje  unsure.gif .

drinks_cheers.gif Išsakėte mano mintis 4u.gif
Atsakyti
Aš ir už tai, kad visi gautų tai, kas priklauso, bet nevisada taip būna. Įvertinau situacija, kad į lietuvių grupę patekti maži šansai, tai 5 prioritetu įrašiau rusų grupę ir pateko dukrytė į ją. Didelės bėdos tame nematau, nes tikius, kad ne viena ji ten lietuvo bus, o ir tokio amžiaus vaikai laaabai imlūs kalboms. Pasirodo aš pati lankiau rusišką darželio grupę, nors tėai abu lietuviai, bet manau to dėka dabar puikaii suprantu rusiškai, galiu susišnekėti bei moku skaityti spausditinėm raidėm parašytą tekstą. Niekur ir niekada rusų albos nesimokiau.
Rusaalbiai ir lenkakalbiai nėra jau tokios mažos mažumos ir dėl to yra grupės darželiuose. Gi niekas kokių kinų grupių nesteigia valsybiniuose darželiuose.. Suprantu, kad pikta, kai eilę metų vaikas nepatenka į darželį, mano vyresnioji ir vis tebelaukia eilje..
Atsakyti
Sutinku, kad maži vaikai yra labai imlūs kalboms ir taip pat sutinku, jog kalbų mokėjimas dabartiniame kosmopolitiškame Pasaulyje yra didelis privalumas. Tačiau kai vaikai nuo metukų-dviejų, dar nemokantys kalbėti lietuviškai, yra vedami į rusų/lenkų darželio grupę, yra didelė tikimybė, kad jie pirmiausia ir pradės šnekėti ta kalba, o ne savo gimtąja. Ar norėtumėte, jog jūsų 2-3 metų vaikas su jumis šnekėtų ne lietuviškai, o, pvz, lenkiškai, arba vieną žodį sakytų viena kalba, kitą - kita, arba šnekėtų lietuviškai su lenkišku/rusišku akcentu doh.gif ?
Mūsų šeimos draugai lietuviai gyvena Europos valstybėje, kur valstybinė kalba prancūzų ir jau metus laiko leidžia savo vaiką (3 metukų) į prancūzų kalbos darželį. Tai vaiko kalba tokia: keli žodžiai prancūziškai, keli lietuviškai + prancūziškas akcentas. Seneliams jau dabar sunku su anūku susišnekėti, o po kelių metų bus dar sunkiau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dakada: 26 gegužės 2014 - 11:50
QUOTE(*Puika* @ 2014 05 26, 11:30)
Aš ir už tai, kad visi gautų tai, kas priklauso, bet nevisada taip būna. Įvertinau situacija, kad į lietuvių grupę patekti maži šansai, tai 5 prioritetu įrašiau rusų grupę ir pateko dukrytė į ją. Didelės bėdos tame nematau, nes tikius, kad ne viena ji ten lietuvo bus, o ir tokio amžiaus vaikai laaabai imlūs kalboms. Pasirodo aš pati lankiau rusišką darželio grupę, nors tėai abu lietuviai, bet manau to dėka dabar puikaii suprantu rusiškai, galiu susišnekėti bei moku skaityti spausditinėm raidėm parašytą tekstą. Niekur ir niekada rusų albos nesimokiau.
Rusaalbiai ir lenkakalbiai nėra jau tokios mažos mažumos ir dėl to yra grupės darželiuose. Gi niekas kokių kinų grupių nesteigia valsybiniuose darželiuose.. Suprantu, kad pikta, kai eilę metų vaikas nepatenka į darželį, mano vyresnioji ir vis tebelaukia eilje..

Mano bendradarbės vaikas vargo lietuvių grupėj. Perkėlė į lenkų, tai su noru ėjo. Gal kad nesupranta lietuviškai visai, o vaikų dauguma lietuviai buvo. Aš tai už tai būčiau, kad neskirstytų pagal kalbas, lai mokinasi LT kalbą biggrin.gif nors, kad rusiškai išmoktų savaime, pliusas būtų. Aš rusiakalbį žmogų pirmąkart sutikau tik į Vilnių studijuot atvykus, tai prasti reikalai su rusų k. biggrin.gif

O gal kas žinot, kaip su Ąžuolu (nauju daržiuku planuojamu Žirmūnuose)? Jei po naujų pakeisim prašymą, tai ir kituose daržuose, į kuriuos įsirašę, į apačią šausim, ar toje pačioje vietoje liksim?..
Atsakyti
QUOTE(Rudens vaikas @ 2014 05 26, 11:50)
Mano bendradarbės vaikas vargo lietuvių grupėj. Perkėlė į lenkų, tai su noru ėjo. Gal kad nesupranta lietuviškai visai, o vaikų dauguma lietuviai buvo. Aš tai už tai būčiau, kad neskirstytų pagal kalbas, lai mokinasi LT kalbą biggrin.gif nors, kad rusiškai išmoktų savaime, pliusas būtų. Aš rusiakalbį žmogų pirmąkart sutikau tik į Vilnių studijuot atvykus, tai prasti reikalai su rusų k. biggrin.gif

O gal kas žinot, kaip su Ąžuolu (nauju daržiuku planuojamu Žirmūnuose)? Jei po naujų pakeisim prašymą, tai ir kituose daržuose, į kuriuos įsirašę, į apačią šausim, ar toje pačioje vietoje liksim?..

Taip, mišrios grupės būtų išeitis, bent kol darželių labai trūksta..

Manau, kad naujai pildant prašymą visuose darželiuose atsidursit eilės gle..
Atsakyti
Mes irgi judam, bet
Pirmam darželyje - 150, antram- 80, trečiame - 63. Kadangi nežinojau apie darželių numeriu prioritetus, tai šitaip durnai pateikiau. Dabar vilčių tikrai 0. Teks iseiti is darbo ir sedeti su Vaiku iki mokyklos
Veiksmas Zirmunuose. Net nemanau, kad Naujas Santariskiu darzelis ir naujas Ąžuolas ka nors pakeistų, nes labai nesėkmingai parinkau pirma darzeli
Atsakyti
Pašilaičiai šiandien visai nejuda...arba jau grupes suformuotos ...
Atsakyti
QUOTE(Deimantuke* @ 2014 05 26, 14:17)
Mes irgi judam, bet
Pirmam darželyje - 150, antram- 80, trečiame - 63. Kadangi nežinojau apie darželių numeriu prioritetus, tai šitaip durnai pateikiau. Dabar vilčių tikrai 0. Teks iseiti is darbo ir sedeti su Vaiku iki mokyklos
Veiksmas Zirmunuose. Net nemanau, kad Naujas Santariskiu darzelis ir naujas Ąžuolas ka nors pakeistų, nes labai nesėkmingai parinkau pirma darzeli

aš tai dar laimei vaiko priežiūros atostogose, bet jau labai neramu kas bus ateityje unsure.gif ir šiaip nesinori, kad didelis vaikas sėdėtų tik namuose su kūdikiais ir manimi. jei šiemet nepakliūsim, tai kitais metais jau turėsim laukti eilės į 5 - 6 metų grupę, mažesnis į 3 - 4 m grupę, tai irgi matyt šansų mažai. turbūt realiausia pakliūt kai formuoja lopšelio grupes? tada daugiau vaikų priima. žodžiu, paklius tik mažiausias, o kitus du į darbą vedžiosiuos arba tikrai - beliks mesti darbą doh.gif ir taip sunku su mažais vaikais dirbt, niekas tokių darbuotojų nenori, o čia iš vis net palikt vaikų nėra kur unsure.gif
paskambinau ir į Žolynėlį, pasakė tą patį - vietų nėra, nieko nepriims verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2014 05 26, 15:23)
aš tai dar laimei vaiko priežiūros atostogose, bet jau labai neramu kas bus ateityje  unsure.gif ir šiaip nesinori, kad didelis vaikas sėdėtų tik namuose su kūdikiais ir manimi. jei šiemet nepakliūsim, tai kitais metais jau turėsim laukti eilės į 5 - 6 metų grupę, mažesnis į 3 - 4 m grupę, tai irgi matyt šansų mažai. turbūt realiausia pakliūt kai formuoja lopšelio grupes? tada daugiau vaikų priima. žodžiu, paklius tik mažiausias, o kitus du į darbą vedžiosiuos arba tikrai - beliks mesti darbą  doh.gif ir taip sunku su mažais vaikais dirbt, niekas tokių darbuotojų nenori, o čia iš vis net palikt vaikų nėra kur  unsure.gif
paskambinau ir į Žolynėlį, pasakė tą patį - vietų nėra, nieko nepriims  verysad.gif

Nenusiminkit, kai paklius maziausias, kiti du tures jau 2 prioritetus: is daugiavaikes seimos plius brolis lankos darzeli. Tikrai turetumet pakliuti.
Nors jei tokios seimos (daugiavaikes) susiduria su problema, jau baisu, kad dar 4 metus teks uz privatu darza pakloti puse algos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 05 26, 15:39)
Nenusiminkit, kai paklius maziausias, kiti du tures jau 2 prioritetus: is daugiavaikes seimos plius brolis lankos darzeli. Tikrai turetumet pakliuti.
Nors jei tokios seimos (daugiavaikes) susiduria su problema, jau baisu, kad dar 4 metus teks uz privatu darza pakloti puse algos verysad.gif

Prioritetų gali turėt, bet jei į didesnių vaikų grupes nepriima nė viena vaiko, tai esmės nekeičia.
Atsakyti