
Pas geriausias būdas sutaupyti nueiti pavalgyti pas draugus ar mama

QUOTE(Čalykušu @ 2006 07 18, 11:09)
aš tai prisiminiau vaikystės kiaušinius(
)-farširuojam tryniais, majonezu, dešra ir svogūnu. Niam niam reiks pasidaryt. O čia receptukas, kuris mano manymu labai šaunus ir tinka dar trims temoms:
Ką vakar valgėt pietums, Ką vakar valgė vegetarai ir šitai
http://www.supermama...dpost&p=5345195
Aš kaip faršo nevalganti, valgiau įdarą kaip torškinį su bulvėmis.

Ką vakar valgėt pietums, Ką vakar valgė vegetarai ir šitai

http://www.supermama...dpost&p=5345195
Aš kaip faršo nevalganti, valgiau įdarą kaip torškinį su bulvėmis.
Šiandien turbūt bandysiu daryt įdarytą faršą. Atrodo laaabai skaniai, žiūrėsim kas man gausis

Vakar troškinau cukinija su kuskuso kruopomis receptas iš laidos super mamos
gavosi labai skaniai
gavosi labai skaniai

nezinau, kaip tavo mama dare, bet man visai nesmirda. as suceckuoju kopusta, ji paverdu apie 15min. i vandeni idedu vegetos.kai isverda nukosiu, i atsaldyta dedu pora kiausu, krakmolo ir biski iltu.tesla darau skysta. i keptuve dedu su saukstu ir vsio.
o dar viena galiu pasiulyt norvegiska,cia labai populeru recepta.i virtus makaronus smulkiai ipjaustykit keleta desreliu arba daktariskos desros.padarykit balto padazo, miltinio, tik tirstesnio biski.o kiekis turi but toks, kad lengvai viskas susimaisytu i viena mase.i ataususi padaza imuskit 2-3 kiausinius.mase sudekit i orkaite, o virsu pabarstykit dziuveseliais.kepti tol, kol graziai pagels dziuveseliai.jie valgo su darzevem ir virtom bulvem su lupenom.vietoj padazo naudoja tirpinta sviesta.maniskiai pamego.tik vyras bulbu nelabai nori pats luptis
o dar viena galiu pasiulyt norvegiska,cia labai populeru recepta.i virtus makaronus smulkiai ipjaustykit keleta desreliu arba daktariskos desros.padarykit balto padazo, miltinio, tik tirstesnio biski.o kiekis turi but toks, kad lengvai viskas susimaisytu i viena mase.i ataususi padaza imuskit 2-3 kiausinius.mase sudekit i orkaite, o virsu pabarstykit dziuveseliais.kepti tol, kol graziai pagels dziuveseliai.jie valgo su darzevem ir virtom bulvem su lupenom.vietoj padazo naudoja tirpinta sviesta.maniskiai pamego.tik vyras bulbu nelabai nori pats luptis
Na va, vakar gaminau pagal receptuką "farsas su idaru keptas orkaitej", gavosi super
Laaabai skanu ir paprasta, o man tokie receptai labai patinka


QUOTE(Shiduh @ 2006 07 21, 08:04)
as vakar gaminau kuskusa su cukinijomis. visai skanu ir pigu, daug gaunasi, tik rieboka.
Aš šiandien gaminau kuskusą su cukinijomis ir morkomis. Patiko, o ir riebumo nepasakyčiau, kad riebu. Aliejaus naudojau tik daržovių pakepimui kokius 2 šaukštus. Gal tau riebesnės cukinijos pasitaikė


QUOTE(Asta @ 2006 07 22, 16:04)
Aš šiandien gaminau kuskusą su cukinijomis ir morkomis. Patiko, o ir riebumo nepasakyčiau, kad riebu. Aliejaus naudojau tik daržovių pakepimui kokius 2 šaukštus. Gal tau riebesnės cukinijos pasitaikė



o koks orig. receptas-nemačiau laidos tai nežinau.Gal kas galit parašyt

QUOTE(Čalykušu @ 2006 07 24, 09:09)
Neatsiklausus recepto autorės pacituosiu, bet gal labai nesupyks...

QUOTE(*Rita* @ 2006 06 28, 21:16)
Kai užgriūna tinginukas
Kai užgriūna tinginukas,
ima vyrkauti tėtukas -
valgyt nori jis labai,
bet tu nieko nedarai!
Siūlau išeitį neprastą,
jei minutę tik atrastum,
štai neblogas receptukas -
"kai užgriūna tinginukas"!
Taigi, jeigu užriuvo tas nelemtas tinginukas, tau tereikia:
- kuskuso kruopu (stiklines; daugiau ar mažiau kruopų norėtum - priklauso tik nuo tavęs)
- "Maggi" sultinio kubelių (2 vnt.)
- morkų (2 vnt.)
- cukinijos (ne per didžiausios)
- aliejaus pakepimui
- karšto vandens (maždaug stiklinės)
- uoginės paprikos prieskonių
Nebijok ir tinginiauk toliau - gaminimas užtruks tikrai neilgai. Taigi, gaminam:
1. Morkas išplaunam, nusilupam ir supjaustom nedideliais gabalėliais (kad greičiau iškeptų), cukiniją nusiplaunam ir supjaustom trikampiukais (pirmiau griežinėliais, o griežinėlius į 4 dalis-trikampiukus; nelabai plonai, nes cukinija greitai kepa)
2. Aliejuje pakepam morkas iki auksinio gelsvumo.
3. Ten pat sumetam cukiniją. Apkepam, bet nepersistengiam.
4. Iškeptas daržoves sudedam į dubenį - tegul laukia savo eilės.
5. Dabar eilė kuskuso kruopoms: į tą pačia keptuvę įpilam truputį aliejaus ir beriam kruopas - tegul truputuka apkepa (minutėlę; būtiniausiai reikia maišyti)
6. Sultinio kubelius ištirpiname karštame vandenyje
7. Paruoštą sultinį pilame ant kruopų, bet po truputį. Visada maišom, kad kruopos kuo geriau sugertų sultinį. Ir, kai jau matom, kad kruopos gerokai brinksta, dar įpilam sultinio (kad būtų tiršta, bet ne sausa masė), uždengiame dangčiu ir leidžiame išbrinkti iki galo (apie 5-7 min)
8. Į išbrinkusias kruopas sudedame iškeptas daržoves ir pakepiname ant nedidelės ugnies, kad truputuką apskrustų
9. Įberiame žiupsnelį uoginės paprikos prieskonių
Skanaus
____________________________________________________________________
* Šį patiekalą galima naudoti ir kaip pagrindinį ir patiekti kaip garnyra prie, pvz. vištienos
* Galite naudoti ir daugiau daržovių, pvz, paprikų, svogūnų ir t.t.
* Druskos šiam patiekalui nereikia - sūrumą suteikia "Maggi" sultinys

Kai užgriūna tinginukas,
ima vyrkauti tėtukas -
valgyt nori jis labai,
bet tu nieko nedarai!
Siūlau išeitį neprastą,
jei minutę tik atrastum,
štai neblogas receptukas -
"kai užgriūna tinginukas"!
Taigi, jeigu užriuvo tas nelemtas tinginukas, tau tereikia:
- kuskuso kruopu (stiklines; daugiau ar mažiau kruopų norėtum - priklauso tik nuo tavęs)
- "Maggi" sultinio kubelių (2 vnt.)
- morkų (2 vnt.)
- cukinijos (ne per didžiausios)
- aliejaus pakepimui
- karšto vandens (maždaug stiklinės)
- uoginės paprikos prieskonių
Nebijok ir tinginiauk toliau - gaminimas užtruks tikrai neilgai. Taigi, gaminam:
1. Morkas išplaunam, nusilupam ir supjaustom nedideliais gabalėliais (kad greičiau iškeptų), cukiniją nusiplaunam ir supjaustom trikampiukais (pirmiau griežinėliais, o griežinėlius į 4 dalis-trikampiukus; nelabai plonai, nes cukinija greitai kepa)
2. Aliejuje pakepam morkas iki auksinio gelsvumo.
3. Ten pat sumetam cukiniją. Apkepam, bet nepersistengiam.
4. Iškeptas daržoves sudedam į dubenį - tegul laukia savo eilės.
5. Dabar eilė kuskuso kruopoms: į tą pačia keptuvę įpilam truputį aliejaus ir beriam kruopas - tegul truputuka apkepa (minutėlę; būtiniausiai reikia maišyti)
6. Sultinio kubelius ištirpiname karštame vandenyje
7. Paruoštą sultinį pilame ant kruopų, bet po truputį. Visada maišom, kad kruopos kuo geriau sugertų sultinį. Ir, kai jau matom, kad kruopos gerokai brinksta, dar įpilam sultinio (kad būtų tiršta, bet ne sausa masė), uždengiame dangčiu ir leidžiame išbrinkti iki galo (apie 5-7 min)
8. Į išbrinkusias kruopas sudedame iškeptas daržoves ir pakepiname ant nedidelės ugnies, kad truputuką apskrustų
9. Įberiame žiupsnelį uoginės paprikos prieskonių
Skanaus
____________________________________________________________________
* Šį patiekalą galima naudoti ir kaip pagrindinį ir patiekti kaip garnyra prie, pvz. vištienos
* Galite naudoti ir daugiau daržovių, pvz, paprikų, svogūnų ir t.t.
* Druskos šiam patiekalui nereikia - sūrumą suteikia "Maggi" sultinys
QUOTE(Asta @ 2006 07 24, 10:33)
Ačiuks

Man pigiausiai išeina žirniai su kiaulių uodegom. Praktiškai už 4Lt pilnas puodas. Arba lietiniai su kopūstais - taip pat pigu ir skanu.