o, kaip tu tuos lietinius su kopustais darai? kokius kopustus naudoji?
QUOTE(padruske @ 2006 07 24, 19:09)
o, kaip tu tuos lietinius su kopustais darai? kokius kopustus naudoji?
Aš gaminu su šviežiais kopūstais. Supjaustaus kopūstus gana smulkiai suberiu į keptuve su trupučiu aliejaus (čia jau nuo keptuvės priklauso), padruskinu, papipirinu ir troškinu, kol suminkštės. Toliau, kaip paprasta lietinį darau. Su grietine mums patinka...

Galima ir troškintus rauguntus dėti, taip pat neblogai gaunasi...
QUOTE(tavi @ 2006 07 20, 13:24)
o jeigu mama toli gyvena ir draugai isvyke

alkani vadinasi busim ?
QUOTE(Karolinos Mama @ 2006 07 25, 17:31)
Už tai liekni

QUOTE(Asta @ 2006 07 22, 15:04)
Aš šiandien gaminau kuskusą su cukinijomis ir morkomis. Patiko, o ir riebumo nepasakyčiau, kad riebu. Aliejaus naudojau tik daržovių pakepimui kokius 2 šaukštus. Gal tau riebesnės cukinijos pasitaikė

Sia savaite jau antra karta gaminau "kiuskiusa su cukinija ir morkomis". Liuks patiekalas! Ziuriu, kuskusas yra tikras taupancios mergaites draugas - is puses stiklines isejo 4 dideles porcijos, o ir visai nebrangus. Einu ieskoti daugiau receptu, kazkur maciau atskira tema kuskusui..
QUOTE(Korsikiete @ 2006 07 24, 18:39)
Man pigiausiai išeina žirniai su kiaulių uodegom. Praktiškai už 4Lt pilnas puodas. Arba lietiniai su kopūstais - taip pat pigu ir skanu.
Nagi, papasakok kas cia per patiekalas: zirniai su kiauliu uodegom

skaniai skamba.., jauciu mano vyrui patiktu..

QUOTE(Shiduh @ 2006 06 26, 12:14)
as pvz.: pietums siandien gaminau varskes kukulius, pakelis varskes, manai, krakmolas, idarui keptos morkos su svogunais + baltas padazas.
dar desertui kepiau obuolius, idarytus medum ir sezamais.
vakarienei bandysiu kept kruopu kotletus.
dar desertui kepiau obuolius, idarytus medum ir sezamais.
vakarienei bandysiu kept kruopu kotletus.
gal galetum parasyt kruopu kotletu recepta? aciu

QUOTE(eugu @ 2006 07 28, 23:33)
Nagi, papasakok kas cia per patiekalas: zirniai su kiauliu uodegom
kur tu uodegu gauti? ir kaip pasigaminti?

Kiaulių uodegų reik ieškoti turguj, kur prekiauja mėsa. Žirnius perku džiovintus, geriausiai neskaldytus, juos iš vakaro užmerkiu, pakeičiu kelis kart vandenį. Kiaulių uodegas gerai išplauti, sukapoti gabaliukais ir virti su prieskoniais ir druska, kol išvirs. Žirnius išsivirti, taip pat padruskint pagal skonį, reik pasaugot, kad nesukristų ir paskui sumaišyti su kiaulių uodegom. Galima pakepinti šiek tiek rūkytos šoninės su smulkiai pjaustytais svogūnais ir taip pat įdėti į šią košę. Tai yra originalus paruošimo būdas, aš žirnius verdu ne atskirai, o kai uodegos baiginėja virti sudedu žirnius, tačiau čia reik gana tiksliai vandenį apskaičiuoti.
QUOTE(Korsikiete @ 2006 07 31, 12:46)
tačiau čia reik gana tiksliai vandenį apskaičiuoti.
Kad paskui nesigautų sriuba su uodegom

Kai išsenka fantazija ir viskas nusibosta,tada išverdu pora pokelių grikių arba ryžių.Papjaustau spirgučių,svogūnėlio,pakepinu.Baigiant kept įmetu daktariškos dešrytės supjaustytos juostelėmis.Kruopas paskleidžiu ant lėkštės,ant viršaus spirgiukų su dešryte ir į mikrobangę.Skanaus

Siandien bus darzoviu troskinys - darzoviu sezono metu visai nebrangiai iseina: turiu pora nedideliu cukiniju, baklazana, astriuju pipiru anksti, kopusta, morku. Dar is darzo atsinesiu pomidoru ir zaliuju pipiru. Viska supjaustysiu ir troskinsiu (nusprendziau darzoviu troskiniams nebekepinti- kad riebalu maziau butu- verciau palaistysiu kokiu saukstu aliejuko troskini). Jeigu seimyna pageidaus, dar gaus zirniu sriubos - kazkur sioje temoje esu parasius receptuka.