Cukinijų blyneliai su šale namų rinktų baravykų padažu
Cukiniją nulupti,išimti sėklas,sutarkuot burokine tarka,mušt kiaušinį,dėt skiltelę česnako,druskos,miltų,išmaišyti,kepti blynus.Mano vyrai bevedžiodami šunį miške rado kelis baravykus ir raudonikį,tai juos panaudojau padažui-grybus nuvalyti,švariai nuplauti,krėsti į keptuvę,berti smulkintą svogūną,uždengti keptuvę dangčiu ir lai kepa ant silpnos ugnies- jokio vandens ar riebalų,grybai išskiria savo sultis,jose ir troškinas,kai svogūnas suminkštėja,beriam druskytės,pipiriuko ar vegetos pagal skonį,gerą šaukštą grietinės,pienuko,kad padažiukas skystesnis būtu ir toliau troškinam uždengus,vis dar ant silpnos ugnies,kol blynai iškeps padažas bus paruoštas-skanumėlis
Papildyta:QUOTE
QUOTE(Korsikiete @ 2006 07 25, 10:17)
Aš gaminu su šviežiais kopūstais. Supjaustaus kopūstus gana smulkiai suberiu į keptuve su trupučiu aliejaus (čia jau nuo keptuvės priklauso), padruskinu, papipirinu ir troškinu, kol suminkštės. Toliau, kaip paprasta lietinį darau. Su grietine mums patinka...
Galima ir troškintus rauguntus dėti, taip pat neblogai gaunasi...
aš ir kepu
blynelius su kopūstais tik ne lietinius o paprastus miltinius-kopūstus patroškinu su vegeta,ir praaušusius sumaišau su paprastų miltinių blynų tešla,tik gal kiek tirštesne,laabai skanūs blyneliai gaunas