Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

QUOTE(Korsikiete @ 2006 07 25, 10:17)
Aš gaminu su šviežiais kopūstais. Supjaustaus kopūstus gana smulkiai suberiu į keptuve su trupučiu aliejaus (čia jau nuo keptuvės priklauso), padruskinu, papipirinu ir troškinu, kol suminkštės. Toliau, kaip paprasta lietinį darau. Su grietine mums patinka... ax.gif
Galima ir troškintus rauguntus dėti, taip pat neblogai gaunasi...

Mano drauges firminai lietiniai blynai su kopustais ir kiausiniais: isverda kopusta, kiausinius, po to visa tai sumala per mesmale, prideda prieskoniu ir gaunasi lietiniu blynu idaras. Su grietine labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Mes tai kai visai taupom, tai nussiperkam viščiuką apie 8 Lt namie jį išdarinėju, t.y. supjaustau ir o krūtinėlę atskirai, visokias kojas ir sparnus ir dar kas ten lieka troškinu su bulvėm ir daržovėm (mums 3 dviem dienom užtenka) o krūtinėlę smulkiai sujaustau pridedu morku, svogūnų, majonezo, kiaušų, krakmolo ir iš tos košės košės kepam kotletukus su ryžiais thumbup.gif , ir vėl dvi dienos, ir dar iš visai liekanų išsiverdam vištienos sultinio clap.gif tai va toks mūsų taupumas thumbup.gif
Atsakyti
Kugelį, po to kai pasiskaičiau kaip gaminti skanų kugelį nu taip užsimaniau doh.gif Tik nekliuvo, kol buvau darbe šeima sukapojo verysad.gif
Atsakyti
as tai vakarienei siandien gaminsiu : nusipirksiu papigaisku pienisku desreliu , is miltu ir kiausu padarysiu joje desreles pavoliosiu ir kepsiu keptuvej , o patieksiu su agurku arba pomidoru misraine
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edituka: 03 rugpjūčio 2006 - 14:14
as pabuvau siandien tingine biggrin.gif nusipirkau hyper maximoj saldytu balandeliu(3,20lt). maisely penki buvo. pakepiau patroskinau ir labai skaniai pakirtau thumbup.gif uzteks porai kartu
Atsakyti
viriau sriubą: rinkinys viščiukų sparnelių, sumečiau į puodą, įdėjau porą kubelių sultinio, kai apvirė dėjau morkų, bulvių, gale stiklainiuką konservuotų pupelių pomidorų padaže. Šeimyna kirto thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Korsikiete @ 2006 07 31, 12:46)
Tai yra originalus paruošimo būdas, aš žirnius verdu ne atskirai, o kai uodegos baiginėja virti sudedu žirnius, tačiau čia reik gana tiksliai vandenį apskaičiuoti.

Geras patiekalas thumbup.gif Tik kaip tiksliai apskaičiuoti vandens kiekį g.gif nes man tai visada gaunasi tookia masė, o norisi kad žirniai būtų birūs rolleyes.gif
Atsakyti
Vakar pietums sukirtom po bliūdelį sriubos pagaminamos per 3 minutes biggrin.gif O šiandien vakarienei sumasčiau padaryti tokį patiekaliuką, bet vyrui nelabai įtiko, nors man tai visai skanu buvo thumbup.gif Žodžiu - makaronai, vištiena skardinėse kur būna (arba kitokia mėsa) turėjau žirnelių namie ir agurkų raugintų. Išviriau makaronus, pakepinau vištieną iš skardinės, ant viršaus uždėjau žirnelių ir kubeliais supjaustytų raugintų agurkų, užpyliau truputį kečupo, majonezo šaukštą, krapų pabarsčiau ir vegetos. viską supyliau ant makaronų ir kirtom. Skanu žinokit biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Nu nežinau g.gif
Makaronai su toookiu "užvertimu". Ne man schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lau @ 2006 08 02, 13:04)
Mes tai kai visai taupom, tai nussiperkam viščiuką apie 8 Lt namie jį išdarinėju, t.y. supjaustau ir o krūtinėlę atskirai, visokias kojas ir sparnus ir dar kas ten lieka troškinu su bulvėm ir daržovėm (mums 3 dviem dienom užtenka) o krūtinėlę smulkiai sujaustau pridedu morku, svogūnų, majonezo, kiaušų, krakmolo ir iš tos košės košės kepam kotletukus su ryžiais  thumbup.gif , ir vėl dvi dienos, ir dar iš visai liekanų išsiverdam vištienos sultinio  clap.gif tai va toks mūsų taupumas  thumbup.gif

kokia fantazija lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ScarleTa @ 2006 08 14, 22:52)
Vakar pietums sukirtom po bliūdelį sriubos pagaminamos per 3 minutes  biggrin.gif O šiandien vakarienei sumasčiau padaryti tokį patiekaliuką, bet vyrui nelabai įtiko, nors man tai visai skanu buvo  thumbup.gif Žodžiu - makaronai, vištiena skardinėse kur būna (arba kitokia mėsa) turėjau žirnelių namie ir agurkų raugintų. Išviriau makaronus, pakepinau vištieną iš skardinės, ant viršaus uždėjau žirnelių ir kubeliais supjaustytų raugintų agurkų, užpyliau truputį kečupo, majonezo šaukštą, krapų pabarsčiau ir vegetos. viską supyliau ant makaronų ir kirtom. Skanu žinokit  biggrin.gif  blush2.gif

mes taip irgi mėstam, tik ne iš skardinių mėsą dedu, o faršą pakepintą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2006 08 14, 10:46)
Geras patiekalas  thumbup.gif Tik kaip tiksliai apskaičiuoti vandens kiekį g.gif nes man tai visada gaunasi tookia masė, o norisi kad žirniai būtų birūs  rolleyes.gif

Jei žirnius verdu ne sultiny, kai žirniai išverda (labai saugau ir ragauju), juos nukošiu: nukošti gerai, nes tada pilvo nepučia. O paskui juos sumaišau su uodegom, pridedu rūkytų spirgių ir skanaus smile.gif

Aš kai labai taupau taip pat gaminu makaronus, tačiau juos išverdu. Į keptuvę įpilu alyvuogių aliejaus, įdedu česnako, baziliko, suverčiu makaronus, papipirinu ir jei norisi, užpilu kečiupo. Mums patinka. Italai gamina pamnašiai tik be kečupo ir su džiuvėsiais, bet su džiuvėsiais man per sausa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Korsikiete: 20 rugpjūčio 2006 - 12:02
Cukinijų blyneliai su šale namų rinktų baravykų padažu bigsmile.gif
Cukiniją nulupti,išimti sėklas,sutarkuot burokine tarka,mušt kiaušinį,dėt skiltelę česnako,druskos,miltų,išmaišyti,kepti blynus.Mano vyrai bevedžiodami šunį miške rado kelis baravykus ir raudonikį,tai juos panaudojau padažui-grybus nuvalyti,švariai nuplauti,krėsti į keptuvę,berti smulkintą svogūną,uždengti keptuvę dangčiu ir lai kepa ant silpnos ugnies- jokio vandens ar riebalų,grybai išskiria savo sultis,jose ir troškinas,kai svogūnas suminkštėja,beriam druskytės,pipiriuko ar vegetos pagal skonį,gerą šaukštą grietinės,pienuko,kad padažiukas skystesnis būtu ir toliau troškinam uždengus,vis dar ant silpnos ugnies,kol blynai iškeps padažas bus paruoštas-skanumėlis ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Korsikiete @ 2006 07 25, 10:17)
Aš gaminu su šviežiais kopūstais. Supjaustaus kopūstus gana smulkiai suberiu į keptuve su trupučiu aliejaus (čia jau nuo keptuvės priklauso), padruskinu, papipirinu ir troškinu, kol suminkštės. Toliau, kaip paprasta lietinį darau. Su grietine mums patinka...
Galima ir troškintus rauguntus dėti, taip pat neblogai gaunasi...

aš ir kepu blynelius su kopūstais tik ne lietinius o paprastus miltinius-kopūstus patroškinu su vegeta,ir praaušusius sumaišau su paprastų miltinių blynų tešla,tik gal kiek tirštesne,laabai skanūs blyneliai gaunas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 20 rugpjūčio 2006 - 19:34