SKRUDINTI RYŽIAI SU DARŽOVĖMIS
1. keptuvę (galima ir puodą) užkaisti ant vidutinės ugnies, įpilti aliejų
2. suberti ryžius (labai svarbu, kad nebūtų per storas jų sluoksnis - tada geriau imti didžiausio skersmens keptuvę ar puodą) ir kartkartėm maišant, skrudinti, kol pasklis kvapas, panašus i kepinamų saulėgrąžų ir ryžiai pradės geltonuoti
3. įpilti vandens, kad apsemtų ryžius ir sumesti šaldytų daržovių rinkinį (aš renkuosi ragu)
4. pasudom, būtinai dedam kario, galima česnako, ciberžolės (tik ne svogūno) ir kt. prieskonių pagal skonį
5. baigus šutinti, galima, bet nebūtina įleisti ir vieną kitą kiaušinį, intensyviai ryžius maišant
labai skanu, pigu ir be galo greita