Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

QUOTE(jura-rura @ 2007 01 17, 13:30)
vakar buvo idaryti baklazanai, ir skanu ir greitai!

gal zinot ka galima is kalakutienos farso pagamint apart kotletu?

Oij, labai daug dalykų - netikrą zuikį, su makaronais valgyt, kepsniukus kept...
Nu, begalę receptų rasi prie Sonatinos receptų čia.
Ji, kiek pamenu, beveik visur naudoja/-ojo kalakutienos faršą. Susirask skyrelį, kursi vadinasi "Patiekalai su faršu". Nu labai daug ten idėjų yra ir viskas labai skanu...
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 01 17, 13:40)
Oij, labai daug dalykų - netikrą zuikį, su makaronais valgyt, kepsniukus kept...
Nu, begalę receptų rasi prie Sonatinos receptų čia.
Ji, kiek pamenu, beveik visur naudoja/-ojo kalakutienos faršą. Susirask skyrelį, kursi vadinasi "Patiekalai su faršu". Nu labai daug ten idėjų yra ir viskas labai skanu...

aciu uz suteikta informacija. pasinaudojau ir pasigaminau nuostabu patiekala thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2007 01 18, 10:09)
aciu uz suteikta informacija. pasinaudojau ir pasigaminau nuostabu patiekala thumbup.gif

ir kurį patiekalą gaminai, jei ne paslaptis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ddaivux @ 2007 01 18, 11:35)
ir kurį patiekalą gaminai, jei ne paslaptis? smile.gif

gaminau baltus kukulius is kalakutienos ....
niam niam
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2007 01 18, 14:15)
niam niam

O ką dar nužiūrėjai? Šiaip lyg Maximoj tam kalakutienos Arvi faršui yra akcija, ar nea?
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 01 18, 14:24)
O ką dar nužiūrėjai? Šiaip lyg Maximoj tam kalakutienos Arvi faršui yra akcija, ar nea?

nezinau, bet nebrangus tas farsas ir man labai patinka is jo pateikalai.
ten ku nurodei daug ko radau savo valgiarsciui;-))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jura-rura: 18 sausio 2007 - 14:26
QUOTE(jura-rura @ 2007 01 18, 13:15)
niam niam

reikės ir man pabandyt, jei jau tokie skanūs mirksiukas.gif
Atsakyti
Man patinka toks "ale" plovas,gaminasi greitai ir visai nebrangu. Tai vat reikia 1 svoguno, 1 morkos, 1 pakelio ryziu nu ir kokios desrytes,desreles,mesytes gabaliuka nu zodziu ka turite saldytuve tuo momentu. Morka sutarkuojame,svoguna supjaustome ir kartu su morka pakepiname. sudedame mesyte,pakepiname kol pasils ir suberiame isvirusius ryzius.Idedame prieskoniu,pomidoru padazo, ir viskas,skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Na aš ne vakar o šiandieną gaminau: raugintų kopūstų sriubą su kauliukai ir kepta šoninė su svogūnais ir bulvėmis.
Taigi Nupirkau kiaulienos šoninę su kaulu (kilogramo kaina 7,99, mano kainavo didelė beveik 6Lt)- nupjoviau kaulus su mėsyte iš jų išviriau sriubą, pirkau raugintus kopūstus (2,49) dalį kopūstų į sriubą dalį palikau kaip salotas, į sriubą įdėjau dar bulvių sultinio kubelį.
Šoninė- supjaustčiau gabaliukais, iškepiau, baigiant kepti sudėjau svogūnus (3vnt) ir šiems iškepus (na nupyliau dar taukus nes labai čia riebu būna) įdėjau šaukštą kečiupo, bet čia kaip jau patys mėgstate- mano vyrui taip skaniau ir su virtomis bulvėmis patiekiame. Bet šis patiekalas laaaabai riebus (po teisybei su kaulais ir perku todėl, kad prie kaulų ne tokia riebi mėsytė ir kai išverda aš ją su bulvėmis valgau, o mano vyras kuriam riebiai patinka valgo šonine (kartais ir aš paragaunu, skanu, bet man 1 plonas gabaliukas su visa bulve tik susivalgo- per riebu)
Taigi išlaidos:
Šoninė- 6Lt.
kopūstai- 2,50 (grubiai)
Bulvės (nežinau, kiek kainuoja bet apie 2Lt?) 2Lt.
Svogūnai 3vnt tikrai ne daugiau 50Cnt.
Iš viso apie 11Lt. sriubą dar ir rytoi valgysime (raugintų kopūstų sriuba su antra diena skaniausia mano senelio auksiniai žodžiai lotuliukas.gif ) Šoninės vakarui ir pusryčiams vyrui pakaks. Tai manau, kad nėra labai brangu. Tik va bėda abejoju ar tiems kas turi vaikų išdegs taip pigiai- kaimiškai pavalgyti. Vaikai nelabai mėgėjai tokių patiekalų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ddaivux @ 2007 01 18, 15:06)
reikės ir man pabandyt, jei jau tokie skanūs mirksiukas.gif

mano katinas vemia nuo to kalakutienos farsho. pati nebandziau.
Atsakyti
QUOTE(leom @ 2007 01 25, 17:06)
mano katinas vemia nuo to kalakutienos farsho. pati nebandziau.

o čia nuo kokio? nes jei pati maliesi kokią krūtinėlę, tai neturėtų būt faršas blogas.
Arba katinas labai lepus - mano viena katė irgi vemia nuo visko, kas šiaip kitom dviem labai skanu (mėsos, dešrų, kiaušinių). O tuo tarpu ji ėda tik antrarūšę šlapdešrę, kurios kilogramas kainuoja 4 Lt (sudėtis beveik vien soja, kažkokie kvapikliai, gal netyčia druskos dar yra)... Bet aš dėl to, kad viena mano katė ją ėda, aš tos šlapdešrės valgyt nepradėsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
"Mandra kiausiniene" ax.gif ------- jei turi MAX 10 min
Reikia (jei 2 zmonems):

4desreliu (bet kokiu.. dabar nuolaidos, ne"griechas" ir paciu pigiausiu nupirkti blush2.gif )
4 kiausiniai
2 "Toste" riekeles
grietines, prieskoniai mesytei, cesnakas is pakelio arba tikro isspausti
*Pjaustai griezineliais desreles..dedi i keptuve ir lauki kol apkeps, apskrus..druskytes truputis bigsmile.gif
*tuo metu suplaki kiausinius su trupuciu grietines, prieskoniais..cesnakas itt..
* supjaustai 2 riekeles kubeliais idedi i keptuve , maisai su desrelemis
*poto palaukus 1-2 min ipili suplaktus kiausinius su prieskoniais
palaukus minutele , versti i kita puse ...SKANAUS 4u.gif
Rezultatas thumbup.gif
user posted image

Atsakyti