Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

ispanishka tortilja:

3 kiaushai
1 podide bulve (isvirta mikrobanginej, nulupta, supjaustyta gabaliukais)
1 ar puse svoguno (smulkinto, pakepto su trupuciu prieskoniu - galima ir nedet jei svogunu nemegstama)

i maza keptuve deti virtos bulves gabaliukus ir pakepta svoguna, viska uzpilti isplaktais kevshyniais. Kepti keptuveje - kol kiaushai iskeps, versti nebutina. Iseina toks storas storas skanus blynas/pyragas - pjaustyti reikia kaip torta. Galima valgyt su grietine (sulietuvinta jau)... Svarbu - mazos apimties keptuve, pats blynas yra virs 2 cm storumo.

Pigus ir autentishkas ispanishkas sotus patiekalas, liuks su salotom ar prie gazpacio.

mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alinute_m: 04 liepos 2006 - 02:57
QUOTE(Dasha @ 2006 07 02, 19:33)
nu ir fantazija pas jus  thumbup.gif
as dar kartais, tiksliau uzgavenem  ax.gif , kepu darzovinius lietinius. na gaunas tai jie ne ka pigiau.. bet galima kazka pamanipuliuot, ir kad skaniau nei su mesa tai faktas  thumbup.gif  i vidu dedu pakeptas darzoves - paprikas, porus, pievagrybius. laabaaaao skanu.  mirksiukas.gif

Aš irgi darau daržovinius lietinius. Ir darau juos visai nebrangius - kepintas svogūnas, virta morkytė, pomidorų padažas (šiuos 3 dalykus ptroškinu šiek tiek ant keptuvės su nemažai įvairių prieskonių) ir tarkuotas sūris. Labai neblogas skonis. Kai padarau lietinius su mėsa ir su daržovėm, tai vyras renkasi su daržovėm smile.gif Kai turiu, dedu ir pievagrybių, ir paprikos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 07 02, 19:54)
Nežinau ar kas nors apie tokius kotletus kur nors rašė, bet jei ne, tai galit pamėginti. Avižinių dribsnių kotletai. Avižinius dribsnius užplikau karštu bulionu(iš kubelio) ir kokį pusvalandį palieku, kad išbrinktų. Po to kaip i kotletą dedu svogūną, druskos, pipirų, kiaušinį ir pakepu.

as uzplikau paprastu verdanciu vandeniu.. dedu svoguna ir vegetos nemazai.. kiausini, jei turiu idedu, bet ir be jo galima issiversti.. i keptuve dedu formuodama nu tokiu "kotletukus".. labai skanu su grietine tiek karsti, tiek salti.. bet ganetinai riebu buna
Atsakyti
nu kiek esu gaminus, tai man kruopų kotletai feeee
Atsakyti
Persiprašau, jei pasikartosiu (visą temą skaityt nėr laiko), bet ir pusryčiams, ir vakarienei savo vaikams galėčiau kepti batoną, mirkytą piene ar kiaušinio-pieno plakinyje ir barstytą cukrumi (ar cukraus ir cinamono mišiniu). Dar vietoj saldumyno puikiai tinka paprastas tostas su uogiene ar sumuštinių keptuvėje greit ir papigiai iškeptos "bandelės" su uogiene (tik prieš dėdama išorinį duonos sluoksnį gerai sutepu sviestu, galima truputį barstyti cukrumi, bet tada sunkiau išvalyt paviršių).
Atsakyti
O aš irgi žinau viena gerą pigų receptą ir labai skaniai gaunasi.
Reikia išvirti spageti makaronus pasūdytam vandeny, keliuose lašuose aliejaus pakepinti smulkiai supjaustytą skiltelę česnako, kad česnako gabaliukai pageltonuotų, na pasidarytų tokios auksinės spalvos, po to išvirusius spageti nusunktus suversti į keptuvę su pakepintu česnaku ir truputi viska sumaišant dar "pašildyti".. Na ir į lėkštę, po to jau dėt kečupo ir sūrio, jei norite. Skonis gaunasi visai neblogas, netgi atrodo kad į patiekalą būtų dėta mėsos (nors nedėta).
Tai vat... mes studijų laikais tokią receptūrą iš kažkokio italų studento gavom smile.gif
Skanaus, jei kas susigundys išbandyti smile.gif
Atsakyti
mes vakar pamatem kioske svieziu bulvyciu...niam. nusipirkom kila uz 1,50. isvirem, tada perpjoviau per puse ir paskrudinau keptuvej, su lasu aliejaus ir daug ivairiu prieskoniu.. zinau bulves ne pats sveikiasias patiekalas, bet niam, pigu, ir labai jau sviezios bulvytes viliojo:) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiza @ 2006 07 04, 17:00)
Persiprašau, jei pasikartosiu (visą temą skaityt nėr laiko), bet ir pusryčiams, ir vakarienei savo vaikams galėčiau kepti batoną, mirkytą piene ar kiaušinio-pieno plakinyje ir barstytą cukrumi (ar cukraus ir cinamono mišiniu).

aš darau taip, tik barstau ne saldžiai, o su vegeta, mes taip labai mėgstam, tinka visai dienai, nesvarbu, kada beiškepčiau, per kelias minutes dingsta thumbup.gif
Atsakyti
Labai skanu yra nedideles šviežias nuskustas bulvytes dėti į puodą, kuriame jau ištirpdyta apie 100gramų sviesto, gerai uždengti ir kepti ant labai mažos ugnies , laikas nuo laiko supurtant puodą. Neatidarinėti. Maždaug po 20 min bus gatavos ,tada barstyti druska, krapais. Sviestas kuris liko naudoju ant vietų paprastų bulvių, bulvių košei na kur dar reikia sviesto.
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 07 04, 15:05)
nu kiek esu gaminus, tai man kruopų kotletai feeee

O man labai skanu, ypač kai pridedu daug česnako, gal net šiek tiek primena mėsą. Ir valgau aš juos su pom.padažu.
Atsakyti
Vakar viriau zirniu sriuba pagal drauges ukrainietes nupasakojima:
Puse kilo skaldytu zirniu uzpyliau dviem litrais vandens ir paviriau apie pusvalandi, kol tie zirniai isvire. Tada idejau pora supjaustytu morku ir bulviu. Na druska, pipirai, isjungiau kai bulves su morkomis buvo isvirusios. Zirniai suvire i tokia tirsta tyre, kurioje plaukiojo morkos ir bulves. Valgiau uzsibalinusi su grietine. Skanu, nestorina uzpakalio, neplonina pinigines.
Cia gal ne visai i tema, gal reikejo eiti girtis i sriubas, bet sita tikrai verta pabandyti.
Atsakyti
dar daržininkėms sodininkėms labai paprastą receptą galiu pasakyti irgi pigus:) reikia truputėlio riebalų, tinka visokie spirgučiai ar taip vadinamos "tušonkės"-troškinta mėsa stiklainiuose, nu ir visokios šviežios daržovės - bulvės, žiediniai kopūstai, arba šiaip kopūstai, morkytės, žirneliai, šparaginės pupelės, vienu žodžiu, viskas, kas darže tuo metu auga - sudedi į puodą truputį vandens, prieskonių (druskos, pipirų) ir verdi kol daržovės sukrenta, tada galima dėti šaukštą grietinės, nors nebūtina ir tada jau valgyti smile.gif
mėgstamiausias patiekalas vasarą smile.gif
Atsakyti