Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

Vakar kepėm kiaušinienę-daug daug svogūnų laiškų, rūgštynių sauja, špinatų sauja, krapų daug ir baziliko žalio (viskas iš daržo tai tik kiaušai kainavo) ir kokie 5 kiaušiniai. Nu mums su dukrela tai liuks toks maistiakas, dar šalia salotytės tai iš vis gerai. mano vyras tai moka kepti tokia kiaušinių duona ne duona, blyną ne blyną. Išplaka kiaušus su pienu ir labai po truputį pila miltus makaliuodamas.Kartais nesigauna, o kartais išsipučia kaip tikra duona. Gal kas žinot tikslų receptą g.gif
Atsakyti
sian: vakarykste sriuba, darzoviu salotos, pirktiniai koldunai su grietines-sviesto padazu.
Atsakyti
šiandien kepiau makaronų apkepą. labai sotu, ir dar rytojui liks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2006 06 26, 08:13)
Vakar aš nieko negaminau, nes šildžiau tai, ką užvakar močiutė įdėjo biggrin.gif
Bet šiaip atsiminiau.
Mano auklė gamindavo, bankrotui ištikus.
Kopūstas ir dvi pieniškos ar belekokios dešrelės (čia kokiems 4 asmenims).
Kopūstą ištroškinti ir pridėti supjautytų gabaliukais dešrelių smile.gif
Visai daug ir gerai išeina, ir taukų ne fontanai smile.gif

Dar gali į tai įdėti bulvyčių, svogūniuko ir česnakiuko thumbup.gif
Vakar kepiau bulvinių blynų, greit ir skanu biggrin.gif Dar, jei turit 500 g. faršo, olandiško sūrio, grietinėlės ir lazanijos lakštų, - per 30 min turėsit puikius pietus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievuke: 01 liepos 2006 - 18:37
QUOTE(Ievuke @ 2006 07 01, 18:32)
Dar, jei turit 500 g. faršo, olandiško sūrio, grietinėlės ir lazanijos lakštų, - per 30 min turėsit puikius pietus thumbup.gif

Puikumo tai puikus, tik čia jau ne visai bankroto atveju tokie pietus...ir sūris, ir grietinėlė, ir dar lazanijos lakštai..Bent ja pas mane tai tokiu dalykų ne kasdien randama smile.gif
Atsakyti
Dariau valgyt už pitaka (ir dar liko puode). Grikius išviriau, atskirai pakepinau svogūną, morką, faršo 200g ir užpyliau grietine. Tada viską į grikius, nerealiai skani košė. O jau soti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy_chick @ 2006 07 01, 20:15)
Dariau valgyt už pitaka (ir dar liko puode). Grikius išviriau, atskirai pakepinau svogūną, morką, faršo 200g ir užpyliau grietine. Tada viską į grikius, nerealiai skani košė. O jau soti blink.gif

baisiai panašų marmalą šiandien ir aš sukurpiau ax.gif
kadangi laaabai skubėjau, tai išsiviriau ryžių dribsnius, o padažui- parūkytos šoninės(dėl kvapo smile.gif, svogūniuko, pokelis varškės ir grietinės...o viso šio patiekalo "vinis", maišyti Saudos(man rodos) kiaulienos ir šašlykų prieskoniai, nuo kurių tas padažas kvepėjo, kaip pica...tai kirto vyrai, o vakare dar pakartot užsimanė cool.gif
Atsakyti
skamba kraupiai, bet gal reikia iabandyt...
Papildyta:
o sakykit ar ką nors skanaus gaminat? t.y. saldaus, vietoj to, kad pirkt? ir kaip dažnai ir ką?
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2006 07 01, 17:26)
šiandien kepiau makaronų apkepą. labai sotu, ir dar rytojui liks thumbup.gif

Tai pasidalink receptu ax.gif
Atsakyti
siandien pietums bulviniai blynai su mesa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2006 07 02, 07:29)
Tai pasidalink receptu  ax.gif

na, išviriau makaronus, užpyliau juos kepta dešra užsilikusia šaldytuve su pakeptais svogūnais, sumaišiau indelį grietinės su dviem kiaušiniais ir prieskoniais ir viską pyliau į skardą ant makaronų. ant viršaus užpjausčiau pomidorų ir pabarsčiau biški fermentinio sūrio.
išėjo kažkur 4-5 litai
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 07 02, 06:11)
...o sakykit ar ką nors skanaus gaminat? t.y. saldaus, vietoj to, kad pirkt? ir kaip dažnai ir ką?

Išverdu pudingo - pienas, cukrus ir pudingo milteliai (o juose gi krakmolas ir dar koks kvapas. pvz. vanilė, arba kakava - jokio mandrumo) . Duodu jį su kompotu ar šviežiom uogom. Dabar, kai karšta, šeimyna kartą per savaitę tikrai gauna, valgytų ir dažniau. Sulapnoja po puslitrį ir nieko kito nebevalgo. Pigu, skanu ir greitai.( Tarsi buvo virimo knyga tokiu pavadinimu g.gif )
Atsakyti