
Vakar kepėm kiaušinienę-daug daug svogūnų laiškų, rūgštynių sauja, špinatų sauja, krapų daug ir baziliko žalio (viskas iš daržo tai tik kiaušai kainavo) ir kokie 5 kiaušiniai. Nu mums su dukrela tai liuks toks maistiakas, dar šalia salotytės tai iš vis gerai. mano vyras tai moka kepti tokia kiaušinių duona ne duona, blyną ne blyną. Išplaka kiaušus su pienu ir labai po truputį pila miltus makaliuodamas.Kartais nesigauna, o kartais išsipučia kaip tikra duona. Gal kas žinot tikslų receptą

šiandien kepiau makaronų apkepą. labai sotu, ir dar rytojui liks

QUOTE(Noa @ 2006 06 26, 08:13)
Vakar aš nieko negaminau, nes šildžiau tai, ką užvakar močiutė įdėjo
Bet šiaip atsiminiau.
Mano auklė gamindavo, bankrotui ištikus.
Kopūstas ir dvi pieniškos ar belekokios dešrelės (čia kokiems 4 asmenims).
Kopūstą ištroškinti ir pridėti supjautytų gabaliukais dešrelių
Visai daug ir gerai išeina, ir taukų ne fontanai

Bet šiaip atsiminiau.
Mano auklė gamindavo, bankrotui ištikus.
Kopūstas ir dvi pieniškos ar belekokios dešrelės (čia kokiems 4 asmenims).
Kopūstą ištroškinti ir pridėti supjautytų gabaliukais dešrelių

Visai daug ir gerai išeina, ir taukų ne fontanai

Dar gali į tai įdėti bulvyčių, svogūniuko ir česnakiuko

Vakar kepiau bulvinių blynų, greit ir skanu


QUOTE(Ievuke @ 2006 07 01, 18:32)
Dar, jei turit 500 g. faršo, olandiško sūrio, grietinėlės ir lazanijos lakštų, - per 30 min turėsit puikius pietus 

Puikumo tai puikus, tik čia jau ne visai bankroto atveju tokie pietus...ir sūris, ir grietinėlė, ir dar lazanijos lakštai..Bent ja pas mane tai tokiu dalykų ne kasdien randama

Dariau valgyt už pitaka (ir dar liko puode). Grikius išviriau, atskirai pakepinau svogūną, morką, faršo 200g ir užpyliau grietine. Tada viską į grikius, nerealiai skani košė. O jau soti

QUOTE(groovy_chick @ 2006 07 01, 20:15)
Dariau valgyt už pitaka (ir dar liko puode). Grikius išviriau, atskirai pakepinau svogūną, morką, faršo 200g ir užpyliau grietine. Tada viską į grikius, nerealiai skani košė. O jau soti 

baisiai panašų marmalą šiandien ir aš sukurpiau

kadangi laaabai skubėjau, tai išsiviriau ryžių dribsnius, o padažui- parūkytos šoninės(dėl kvapo


QUOTE(egliosha @ 2006 07 01, 17:26)
Tai pasidalink receptu

QUOTE(Leticija @ 2006 07 02, 07:29)
na, išviriau makaronus, užpyliau juos kepta dešra užsilikusia šaldytuve su pakeptais svogūnais, sumaišiau indelį grietinės su dviem kiaušiniais ir prieskoniais ir viską pyliau į skardą ant makaronų. ant viršaus užpjausčiau pomidorų ir pabarsčiau biški fermentinio sūrio.
išėjo kažkur 4-5 litai
QUOTE(Shiduh @ 2006 07 02, 06:11)
...o sakykit ar ką nors skanaus gaminat? t.y. saldaus, vietoj to, kad pirkt? ir kaip dažnai ir ką?
Išverdu pudingo - pienas, cukrus ir pudingo milteliai (o juose gi krakmolas ir dar koks kvapas. pvz. vanilė, arba kakava - jokio mandrumo) . Duodu jį su kompotu ar šviežiom uogom. Dabar, kai karšta, šeimyna kartą per savaitę tikrai gauna, valgytų ir dažniau. Sulapnoja po puslitrį ir nieko kito nebevalgo. Pigu, skanu ir greitai.( Tarsi buvo virimo knyga tokiu pavadinimu
