Veganu tema - tyliai dziaugiasi vasara....
Pristatau veganiska tingini - kam to reikia
Man rodos, daug kas esate atrade sveikesnius tinginio receptus, o as atejau pasidziaugti, jog isejau pigiau nei kosmaringai isivaizdavau.
Tinginio esme yra lipinancios - risancios medziagos - sviestas, kondensuotas pienas ar pienas, kiausinis (mano mama net ji dedavo - zalia

) - kurias reikia pakeisti veganiskomis.
Manojo tinginio sausieji ingredientai: riesutai (migdolai, anakardziai, spanguoles, abrikosai - visi po 150gr.) Cia galima varijuoti bet kaip: as paprastai dedavo slyvu; pazistama sugunde su abrikosais.
Toliau: anksciau dedavo dar saulegrazas, o dabar atradau sezamus, ir ne tik baltus, bet...juodus taipogi !! Priduoda specifiskumo
Taigi - anakardziai, migdolai (galima keisti bet kokiais), spanguoles, abrikosai, balti sezamai, juodi sezamai, kokosu drozles.
Sausainiai - del sausainiu tai kebliau, bet veganu formuose radau, kad nekalciausi yra Arbatiniai - taigi juos ir pirkau. (del maziausio kiekio gyvulinio pieno likuciu.

)
(bet kokiu atveju - veganisku sausianiu paieska tobulintina.)
Puikiai surisanti medziaga siame recepte - riesutu pienas.

Jokio kiauso, jokio sviesto, jokio cukraus. Nakcia uzmerkiami riesutai (nedaug) - ryte suplaku piena. I piena idedu apie sesis saukstos kakavos (geriau 22proc, o ne 6proc.) ir dedu perpus maziau kavos. skaniau

- ne taip saldu.
Viskas. Esme - nepadaryti per skysto, nes sausainiai - kaip ir visi gaminiai - suprasteje, labai tirpsta, todel tinginys gaunasi kose. Todel sezamai cia labai tinka - jie tarsi uzpildo tuos sausainius, jauciasi grudetumas. As pati nemgestu labai kieto, kaip akmuo tinginio, man gerai ir minkstesnis - svarbu, kad kakavos kose nesigautu. todel pieno reiktu nepadauginti, vis dapilti.
Tuomet sukreciu i indus-padeklus, dengiu plevele ir suslegiu. tai irgi padeda mases surisimui. (ankciau neslegdavau niekada, kai kondensuotada piena ir sviesto misini naudodavau.)
Pora dienu laikau saldytuve, nes kuo ilgiau laikai, tuo sodresnis skonis. supjauscius gabaleliais, uzberiu ant virsaus vel kokosu drozlemis. (velgi - naujas atradimas.)
Zodziu, gal kai kam nieko mandro, taciau labai nustebau suzinojusi, jog uztenka TIK RIESUTU PIENO (tu paciu riesutu sauja imeti, ir viskas.) - maniau, jog reikia dar kokosu aliejaus/sviesto - kas man prilygo siaubui del kainos.
Dar: nereikia jokio cukraus

- nes kokosu drozles ir kakava, abrikosai ir spanguoles daro savo.
P.s. savo vaikystes tingini atsimenu paprasta - tik su sausainiais.
Dabar darau su seklomis, kartais ir slyvomis (kai pamaciau, kaip riesutai uzbrango ...)
O kuomet darau su riesutais (zemes riesutai - ne riesutai) ir seklomis - tai sakau: Cia jau - Karaliskas tinginys.