Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

QUOTE(Monteverte @ 2014 06 17, 23:44)
Aš paskutiniu metu vis randu info, kad linų sėmenys baisulingas fitoestrogenas, baisiau už soją g.gif  doh.gif
Ką manot?

oho nezinojau g.gif tai matyt nebevartosim isvis, nes ju aliejus siaip ar taip neskanus(nors pacios seklos man skanios), geriau tada yra chia seklos, arba kanapes
Atsakyti
Aprimusios abi temutes - arba savaitalis, arba augaline mityba yra tokia tobula, kad nekyla jokiu papildomu klausimu bei problemu biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
drinks_cheers.gif thumbup.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
uzsukau tik del pavadinimo...

ar jus tikrai manot, kad jeigu jusu lekstej tik augalines kilmes maistas, tai reiskia, kad del jo niekas nemire?
zemdirbyste is esmes yra istisu ekosistemu zudymas. kiek zusta gyvybiu zemes apdirbimo metu, kiek isnuodijama purskaliojimais, kiek gyvunu yra itraukiama ir sudraskoma derliaus nuemimo technika? ogi milijardai! aisku didzioji dalis ju yra bestuburiai saltakraujai, bet visgi tai yra gyvybes formos. jeigu ta gruda, kuris jau yra gerai sulaistytas krauju, sulesinsit pauksciui, kuris veliau taps kepsniu, tuomet ant jusu lekstes bus milijardai+1 mirtis. skirtumas apgailetinas, tiesiog niekinis.
atsiprasau, kad taip igriuvau su savo logika, bet mano manymu, temos antraste yra labai klaidinga.
Atsakyti
jautiena,

matomai, jūs nesate 'pasikausčiusi' šioje temoje. Kitaip žinotumėte, jog didžioji dalis žemdirbystės plotų nėra skirti išauginti maistą žmonėms, o - gyvulininkystei. Jeigu šitiek maisto nebūtų auginama tik mėsos pramonei skirtiems gyvūnams, galima būtų tuos pačius arba mažesnius plotus išnaudoti augaliniam maistui without cruelty.
Taip pat gyvūlininkystė yra bene didžiausias rodiklis įtakojantis CO2 didėjimą bei gamtos teršimą.

Čia tik pora faktų iš daugybės, kuriuos galėčiau vardinti ir vardinti. Gal jums visai įdomi ši tema, jei jau užsukote. Pradžiai siūlau pažiūrėti filmą 'Meat the truth'.
Atsakyti
Labas friends.gif
QUOTE(arbataa @ 2014 06 12, 18:04)
Ritutia,

būtų įdomu, naudinga daugiau apie testą išgristi. Kiek jis kainavo? Kaip vyko ir kiek laiko iki rezultatų gavimo praėjo?

Va čia dariau 390 Lt MAISTO NETOLERAVIMO TESTAS čia daro su aparatu ir kiekvieną produktą kai žiūri iškart matai rezultatus, kuriuos paskui sužymi lape kas tinka, kas netinka, kas ant ribos. Man tai patiko, vyrui irgi. Be jokių adatų, neskausminga ir tikslu smile.gif tik pasigedome tarp vaisių arbūzo ir meliono 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritutia: 28 birželio 2014 - 17:25
QUOTE(jautiena @ 2014 06 27, 19:12)
uzsukau tik del pavadinimo...

ar jus tikrai manot, kad jeigu jusu lekstej tik augalines kilmes maistas, tai reiskia, kad del jo niekas nemire?
zemdirbyste is esmes yra istisu ekosistemu zudymas. kiek zusta gyvybiu zemes apdirbimo metu, kiek isnuodijama purskaliojimais, kiek gyvunu yra itraukiama ir sudraskoma derliaus nuemimo technika? ogi milijardai! aisku didzioji dalis ju yra bestuburiai saltakraujai, bet visgi tai yra gyvybes formos. jeigu ta gruda, kuris jau yra gerai sulaistytas krauju, sulesinsit pauksciui, kuris veliau taps kepsniu, tuomet ant jusu lekstes bus milijardai+1 mirtis. skirtumas apgailetinas, tiesiog niekinis.
atsiprasau, kad taip igriuvau su savo logika, bet mano manymu, temos antraste yra labai klaidinga.

teisingai sakot, būtent dėl to reikia skubiai mažinti gyvulininkystės mastus, nes didžiausi dirbami plotai skiriami pašarams auginti, t.y.gyvulininkystė yra neekologiška
dėl antraštės - sutinku, niekada nebūsi visiškai cruelty free.
P.S. tiesą pasakius, net tas faktas, kad tam kad užaugtų mėsa naudojama nemažai išteklių, kad ji nėra labai sveikas produktas ir nemažai daliai žmonių vartoti netinkamas dėl sveikatos, viskas nublanksta prieš tai, kad jūs (asmeniškai jūs) tiesiog labai mėgstate mėsą. Aš pvz jos nemėgstu, man ji nėra kažkoks dangiškas skanėstas, todėl nematau problemos dėl jos atsisakymo. Apie kt.produktus jau net nešneku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo khaleesi: 28 birželio 2014 - 20:10
beje, jautiena, skirtumas ne niekinis, o MILŽINIŠKAS. Negi jums atrodo, kad nebūtų skirtumo, jeigu visi taptų veganais? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo khaleesi: 28 birželio 2014 - 20:25
Sveikos, merginos 4u.gif
kokia tema apmirusi unsure.gif Kaip laikotės?
Aš po dviejų savaičių atostogų prie jūros, pailsėjus, įdegus cool.gif
įsigijau Omniblend, tai dabar kaimynams ramybės neduodu biggrin.gif Gaminuosi visokius "pienus", žaliuosius kokteilius, po mano paprasto suvargusio smulkintuvo tai skirtumas stulbinantis, suvaro į košelę viską, "pienų" skonis sodresnis bigsmile.gif Labai patiko, kad į žaliuosius kokteilius morką dabar galiu įmest, suvaro be jokių gabaliukų, kokteilis ir su ja kaip šilkinis bigsmile.gif
Tik manau, kad reikia kokias ausines įsigyt, nes garsas tai veriantis, per visą kūną eina verysad.gif

Atsakyti
Ruuta, čia kažkoks superinis blenderis? Nesu girdėjusi tokios firmos
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2014 07 02, 12:34)
Ruuta, čia kažkoks superinis blenderis? Nesu girdėjusi tokios firmos

Na kiek suprantu geriausiu yra laikomas Vitamix, o po to Blendtec ir Omniblend. Jie visi laikomi profesionaliais blenderiais, juos restoranai, kavinės turi. Pagal kainą jie visi skiriasi, o kiek rinkau info tai kaip kam kuris kokius poreikius atitinka. Kiek suprantu Vitamix nepralenkiamas, geriausias, bet mano poreikiams jo nereikia, nes man visai dzin ar ten žaliajame kokteilyje lieka koks krislelis, ar ne, o kaina daugiau nei dvigubai skiriasi. Vitamix reikalingas tiems, kas patys miltus malasi, riešutų sviestus darosi, nes jis šitoj vietoj nepralenkiamas.
Aš va čia pirkau http://zaliavirtuve....mniblend-v.html
Atsakyti
Matau, to Omniblend kaina tikrai normalesnė. Sveikinu įsigijus. Turėtų būti faina visokius dalykėlius su juo dabar išbandinėti.
Aš į blendtec vis žvilgčioju. Planuoju vasaros pabaigoje galingą blenderį įsigyti, nes dabartinis toks tik pusėtinis.
Atsakyti