QUOTE(jautiena @ 2014 06 27, 19:12)
uzsukau tik del pavadinimo...
ar jus tikrai manot, kad jeigu jusu lekstej tik augalines kilmes maistas, tai reiskia, kad del jo niekas nemire?
zemdirbyste is esmes yra istisu ekosistemu zudymas. kiek zusta gyvybiu zemes apdirbimo metu, kiek isnuodijama purskaliojimais, kiek gyvunu yra itraukiama ir sudraskoma derliaus nuemimo technika? ogi milijardai! aisku didzioji dalis ju yra bestuburiai saltakraujai, bet visgi tai yra gyvybes formos. jeigu ta gruda, kuris jau yra gerai sulaistytas krauju, sulesinsit pauksciui, kuris veliau taps kepsniu, tuomet ant jusu lekstes bus milijardai+1 mirtis. skirtumas apgailetinas, tiesiog niekinis.
atsiprasau, kad taip igriuvau su savo logika, bet mano manymu, temos antraste yra labai klaidinga.
teisingai sakot, būtent dėl to reikia skubiai mažinti gyvulininkystės mastus, nes didžiausi dirbami plotai skiriami pašarams auginti, t.y.gyvulininkystė yra neekologiška
dėl antraštės - sutinku, niekada nebūsi visiškai cruelty free.
P.S. tiesą pasakius, net tas faktas, kad tam kad užaugtų mėsa naudojama nemažai išteklių, kad ji nėra labai sveikas produktas ir nemažai daliai žmonių vartoti netinkamas dėl sveikatos, viskas nublanksta prieš tai, kad jūs (asmeniškai jūs) tiesiog labai mėgstate mėsą. Aš pvz jos nemėgstu, man ji nėra kažkoks dangiškas skanėstas, todėl nematau problemos dėl jos atsisakymo. Apie kt.produktus jau net nešneku.