Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

QUOTE(given444 @ 2014 08 04, 12:18)
sveikos, biggrin.gif
1.  trumpau pasijungiu, as visa vasarta - girioje, ant asfalto nezinociau kaip gyventi

2. nepeikit raudonuju bananu...

3. stengiuos, nepavbirsti kokio nors prieskonio narkomane...

4. zaliavalgiai karsti lengvai pakelia, nealpsta, neprakaituoja tiek....

1. Oi baltu pavydu pavydžiu, kad per tokius karščius nereikia mieste būti ir tokios galimybės darbo dienomis yra bigsmile.gif . Man tik savaitgaliais gamta tenka, darbo dienom į darbą reikia...tie pinigai turi tokią bjaurią savybę - patys prie durų neprisistato biggrin.gif

2. Aš tai nepastebėjau, kad raudonieji mažiau saldūs būtų, man jie tokie pat kaip geltoni. Na žodžiu keturis kartus daugiau už kg neradau už ką mokėt

3. Aš prieskonių iš viso nebenaudoju, išskyrus druskos minimaliai

4. Vasarą turbūt 70% žaliavalgė esu, daržovės, vaisiai mitybos pagrindas, nieko daugiau nesinori, bet kaip visą gyvenimą sunkiai pakėliau karščius taip tebėra sunku, jėgų nėra, energijos nėra. Vos atvėsta - kaip žmogus imu jaustis, sparnai išauga
Atsakyti
Sveikos,

grįžau iš atostogų. Kaip niekada, sekėsi puikiai valgyti veganiškai. Per vos ne tris sav. neveganiško tik vieną sūrelį tesuvalgiau, nuo kurio labai apsinuodijau. Žodžiu, tikrai anekdotiška situacija.
Atradau, jog galima kugelį pagaminti ir valgyti veganiškai. Galiu tik rekomenduoti. Ir šiaip visokių naujų veganiškų receptų prisigalvojau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teaparty: 20 rugpjūčio 2014 - 19:19
QUOTE(teaparty @ 2014 08 20, 21:18)
Sveikos,

grįžau iš atostogų. Kaip niekada, sekėsi puikiai valgyti veganiškai. Per vos ne tris sav. neveganiško tik vieną sūrelį tesuvalgiau, nuo kurio labai apsinuodijau. Žodžiu, tikrai anekdotiška situacija.
Atradau, jog galima kugelį pagaminti ir valgyti veganiškai. Galiu tik rekomenduoti. Ir šiaip visokių naujų veganiškų receptų prisigalvojau.

Sveika 4u.gif
Papasakok daugiau apie kugelį? ax.gif
Ir tie kiti receptai labai rūpi bigsmile.gif
Atsakyti
teaparty, gerai,kad pasisekė su maistu per atostogas smile.gif ...kiek teko atostogauti,ypaš LT,tai viešbučiuose,kavinėse labai sunku rasti veganiško maisto...na jei nuomuojies apartamentus su virtuvėle ir gaminiesi pati - kitas reikalas...

kugelį aš kepu paprastai - sutarkuoju bulves,svogūną,kartais įdedu šaukštą maltų sėmenų dėl tvirtumo,jei bulvės vandeningos,jei bulvės tokios "kietesnės" įpilu sojos pieno truputį,ir į skardą,turiu silikoninę,todėl niekuo netepu...
Atsakyti
sveikos visos atostogautojos.... smile.gif

atejau pasigirti... grizau neseniai is girios i civilizacija, nueinu siandien i kraujo centra duoti kraujo (antra karta - nerimstu vis biggrin.gif ), ir ka, gelezis - 107 unsure.gif minimali riba yra 120.

taigi... gydytoja klausia: turbut labai sportavai?
tikra tiesa, nes visa vasara variau ant savo susikurtos ir pasunkintos HIT programos. kad raumenys atsigautu, sportavau kas antra/trecia diena - to pasekoje pirma syk per 34m. atsikraciau pupsojusio pilvuko bigsmile.gif ), tik va, nespejo kraujas atsistatyti nuo geguzes menesio, kuomet daviau kraujo, ir tuomet gelezies rodikliai buvo puikus: 132.

nu galvoju: gerai, raminkis given, uzteks tau ir kas pusmeti kraujo duoti, jei viskas bus gerai.
Gydytoja patare gerti b1, suzinojusi, kad as vegetare, nes sake, jog tai gali itakoti atsistatymo suletejima, ypac plius, uzsiiminejant, sportu. paklausiau, ar sintetinis b1 - normaliai pasisavinimas, sako: yes.

siaip esu labai nustebusi, nes kimsau visus zalumynus ir ankstinius, visa zalia spalva i save kroviau, bet matyt, kiekvieno organizmas inidividualus.
ir energijos pilna jauciuosi, savijauta puiki, o rodikliai visai ne kokie.
savijauta, vadinasi, ne visada derinasi su objektyviais rodikliais.
na ka, dar varau ryt prie juros, gaila, nespejau ant karsciu ten pataikyti....sporto nezadu atsisakyti, smagu i save veidrodin ziureti, ir net krutine iki C nusiridenau...(bent jau itariu, nes D budama - ryskiai matosi vietos)
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2014 08 21, 10:17)
teaparty, gerai,kad pasisekė su maistu per atostogas  smile.gif ...kiek teko atostogauti,ypaš LT,tai viešbučiuose,kavinėse labai sunku rasti veganiško maisto...na jei nuomuojies apartamentus su virtuvėle ir gaminiesi pati - kitas reikalas...

kugelį aš kepu paprastai - sutarkuoju bulves,svogūną,kartais įdedu šaukštą maltų sėmenų dėl tvirtumo,jei bulvės vandeningos,jei bulvės tokios "kietesnės" įpilu sojos pieno truputį,ir į skardą,turiu silikoninę,todėl niekuo netepu...


Man visai nesudėtinga buvo, kažkaip visur vis ką nors sau rasdavau. Bet pritariu, jog yra šalių, kur veganiauti lengviau. Bet yra ir tokių, kur veganiauti ar net vegetariauti yra sudėtingiau nei Lietuvoje. Sakyčiau, jog mūsų šalis yra kažkur per vidury. O be to kainų su Vakarų Europa net nepalyginsi. Matyt, jau buvau pamiršusi, kokios mūsų šaly pigios daržovės, vaisiai ir uogos turguose. Net ir kavinėse, restoranuose tos pačios salotos pigesnės.

Kugelį tiesiog be kiaušinio, be pieno dariau. Įdėjau svogūnų, manų kruopų. Valgėm su naturaliu sojų jogurtu. Labai greitai ir paprastai pagaminamas patiekalas.
Taip pat atradau, jog ir cepelinus veganiškai galima pasigaminti. Vietoj varškės į vidurį dėti grybų arba sojos mėsos. Vietoj grietinės galima naudoti tą patį sojų jogurtą arba pasigaminti veganiškos grietinės. Pati pastarosios dar neišbandžiau, bet radau internete kelis paprastus, greitus receptus.

Papildyta:
given444,
aš aišku ne gydytoja, visad geriausia su profais pasitarti. bet ar tikrai 107 yra labai blogas skaičius?..
Esu girdėjusi, jog ir 110 gali būti laikomas mažiausia norma (nebūtinai 120). Tokiu atveju 107 tik vos žemiau ribos. Dar turint omeny, kad geležies rodikliai gali kas kelias dienas keliomis padalomis keistis.. Apie tas kelias padalas iš gydytojų esu girdėjusi. Niekad neklausiau, kodėl jos keitinėjasi. Bet pagal mano teoriją, gal tas kelias padalas įtakoja, kurio metu per mėnesį moterims daromas kraujo tyrimas.
Aišku, jei jauti kokius nors geležies trūkumui priskirtinus pojūčius, tai geriau sunerimti ir pasididinti jo kiekį kraujyje.
O jei, kaip iš posto skamba, jautiesi gerai, stipriai ir energingai, tai gal vis tik tavo geležis nėra tau per žemas. Nu bet čia aš jau tik garsiai galvoju.
Atsakyti
QUOTE(teaparty @ 2014 08 20, 20:18)
Sveikos,

grįžau iš atostogų. Kaip niekada, sekėsi puikiai valgyti veganiškai. Per vos ne tris sav. neveganiško tik vieną sūrelį tesuvalgiau, nuo kurio labai apsinuodijau. Žodžiu, tikrai anekdotiška situacija.
Atradau, jog galima kugelį pagaminti ir valgyti veganiškai. Galiu tik rekomenduoti. Ir šiaip visokių naujų veganiškų receptų prisigalvojau.

Labuka, o tas apsinodijimas tik dėl to, kad maistas neveganiškas,nes organizmas kitokio visai netoleruoja ar jis koks prišmukliuotas chemija dažikliais, stabilizatoriais buvo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 08 24, 18:12)
Labuka, o tas apsinodijimas tik dėl to, kad maistas neveganiškas,nes organizmas kitokio visai netoleruoja ar jis koks prišmukliuotas chemija dažikliais, stabilizatoriais buvo? unsure.gif


Neįsivaizduoju, bet tikrai nuo sūrelio. Prieš jį suvartojant buvau 2-3 val. nevalgiusi ir jaučiausi gerai. Ir tik sūrelį suvalgius, vos kelioms min. praėjus, pradėjo galvą šiek tiek skaudėti, silpna ir vėliau pykinti ir pan. Žodžiu, po to gal 5 val. labai blogai jaučiausi.

Kiti namiškiai vegetarai tos pačios rūšies sūrelius tą pačią dieną suvalgę lyg niekur nieko jautėsi. Tad man čia tokia mįslė liko. Negi taip organizmas į pieną sureagavo? Bet gi taip nebūna, tai gal tik atsitiktinai man pagedęs produktas pasitaikė.

Nemanau, kad stabilizatoriai ar pan. paveikė, nes aš nevalgau superduper sveikai. Neatsisakau nei traškučių, nei veg. dešrų, nei kokių oreo retkarčiais. Manau, nebent žaliavalgiai tuos dažiklius pajustų.
Atsakyti
taip, taip, merginos - tas ir atsitinka...mes dar zaliaalgiu temoje diskutavom... kai super zaliai seikai pasimaitini - tai gali nusimarinti nuo iprastai "tradicinio" maisto.

as rasiau pora atveju, kaip man yra buve:

po 3 savaiciu 70proc zalio valgymo, seses abituros isleistuvese uzkandau keptu bulvyciu su skaniu padazu...bulvytes uzsakytos is spec restorano, prabangios, ne tos "eilines", bet kaip krekeriai... ir istino nakciai kojos, tiksliau, istinau ir as visa praktiskai.

o pernai - po metu laiko nevalgymo pienisku produktu pasidariau kaime eilini sumustini kepta su varske/suriu vakarienei. tai nakti maniau, kad ant plauciu girnapuse uzrista - truko orgo, slege kaip akmuo.

todel zaliavalgiu temoje ta ivardijau kaip minusa, parasydama: "nenoriu issivalyti taip, kad numirciau del kugelio". rolleyes.gif dauguma gi, priima sitokius dalykus kaip teigiamybe, ir dziaugiasi. o as - ne. dabar pasaulis - ant karo slenkscio. ka mes darytume misijose, karinese strukturose, kur duoda koses su spirgais, vien bulves be zalumynu ir tt? is musu visi juoktusi, kad esam tokios islepusios ir tt...ir mirinejam be savo zaliu kokteiliu. g.gif beje, ta pati esu pastebejus ir kaime. vos pritrukstu salotu ar kakzok is kopustiniu - jauciuosi negerai, tarsi islepusi mergaite. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 25 rugpjūčio 2014 - 20:35
Aš bandžiau su savo Omniblend pasidaryti Tahini - sezamų pastos. Na nesuprantu, ar parduotuvinės gamybos technologija kitokia, ar kažkur kitur paslaptis, bet nei konsistencijos nei skonio tokio išgaut nepavyko schmoll.gif Ant parduotuvinės parašyta sudėtis: maltos sezamo sėklos. Ji tokia skysta, o aš kiek maliau tai nieko panašaus išgaut nepavyko. Susimalė labai gerai sėklytės, vientisai, bet ji nesuskystėjo taip smarkiai ir skonis toli gražu ne toks, kaip parduotuvinės schmoll.gif Blenderiui galingumo užteko pilnai, suvarė jis tas sėklas į tyrelę. Tai nesuprantu, ar sudėtį parduotuvinės meluoja, ar jas tas sėklėas kažkaip apdoroja prieš darant tą pastą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 08 26, 08:56)
Aš bandžiau su savo Omniblend pasidaryti Tahini - sezamų pastos. Na nesuprantu, ar parduotuvinės gamybos technologija kitokia, ar kažkur kitur paslaptis, bet nei konsistencijos nei skonio tokio išgaut nepavyko  schmoll.gif Ant parduotuvinės parašyta sudėtis: maltos sezamo sėklos. Ji tokia skysta, o aš kiek maliau tai nieko panašaus išgaut nepavyko. Susimalė labai gerai sėklytės, vientisai, bet ji nesuskystėjo taip smarkiai ir skonis toli gražu ne toks, kaip parduotuvinės  schmoll.gif Blenderiui galingumo užteko pilnai, suvarė jis tas sėklas į tyrelę. Tai nesuprantu, ar sudėtį parduotuvinės meluoja, ar jas tas sėklėas kažkaip apdoroja prieš darant tą pastą?  g.gif

dažniausiai būna paskrudintos sezamo sėklos ir su trupučiu aliejaus sumalama...ar skrudinai? nuo to gal ir keičiasi skonis?
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2014 08 26, 16:11)
dažniausiai būna paskrudintos sezamo sėklos ir su trupučiu aliejaus sumalama...ar skrudinai? nuo to gal ir keičiasi skonis?


Na aš neskrudinau, kitą kartą pabandysiu paskrudintas.
Skaičiau visokių receptų tai ten su aliejum daro, bet parduotuvinių sudėtis tik maltos sėklos. Pagal mano konsistenciją tai ten aliejau nežinau kiek supilt reiktų, kad tokį skystumą pasiekt. ir tuose receptuose vis tiek ne tokia konsistencija schmoll.gif Matyt jie kažkokią technologiją kitą taiko, mačiau internete specialias Tahini darymo mašinas pardavinėja, tokis kombainus, matyt jie ant tiek galingi, kad malant tos sėklos aliejaus daug išskiria ir suskystėja masė. Be to manau aliejaus papildomai pridėjus skonį pakeistų...
Atsakyti