QUOTE(arbataa @ 2014 06 03, 11:15)
Ruutta,
Iškart? Ar taip ir anksčiau prieš sveiką mitybą būdavo, turi omeny turėtas odos problemas?
Girdėjau, jog yra ypač žaliavalgių, kurie labai sveikai ir švariai valgydami, iškart kokį nors brudą maiste pajaučia. Pvz.: suvalgę aliejuje skrudinto maisto daugiau ar pan., jie pasijaučia blogai. Galbūt taip pat tau dėl šokolado. Oda yra labai išsivaliusi ir todėl reaguoja į menkiausius pokyčius mityboje.
Na anksčiau iki mitybos pakeitimo buvo nuolatinė bloga būsena, oda buvo baisi, nukasyta, šlapiuojanti ir t.t. ai net sunku prisiminti

, tai iš viso aš į maistą to nesuvedžiau ir nieko nestebėjau

. Viską supratau tik pakeitus mitybą, kad ypač į baltymą reakcija vyksta greitai (pieno produktai, žuvis, kiaušiniai), tai dabar aišku, kodėl praeity tokia oda buvo, aš labai mėgau ir labai daug vartojau pieniškų produktų bei kiaušinių, pastarųjų vien kiek keksiukusose ir pyraguose buvo, o jau kokios varškės ar varškės sūrio tai be saiko galėdavau

tai va todėl ta oda pastoviai prastoj būklėj ir buvo. Kol dar vis karts nuo karto suvalgydavau, tai kaip kada reakcija, pvz per Velykas varškės apkepo ir paschos suvalgius (ten gi grietinėlė, varškė) jau po poros valandų degti oda pradėjo, yra buvę, kad žuvį valgant dar jos nebaigus niežtėt pradėjo, o kartais būdavo, kad ir nieko ar kitą dieną.
Šokoladas, chalva ir pan. saldumynai neduoda žaibiškos reakcijos kas dėl dermatito, matyt į cukrų jos nėra, tačiau po dienos ar kelių pasireiškia spuogai, kiti tokie skausmingi ir dedeli būna

, nu žodžiu nieko gero. Bet šiaip keistas dalykas vienas: aš praktiškai kasdien suvalgau šaukštą kitą obuolienės ar kitokios uogienės naminės, nuo jos man niekas nepasireiškia, o vos juodas šokoladas ar chalva - spuogai. Turiu įtarimą, kad čia net ne į cukrų reakcija, o gal į riebalus (85% šokolade jų beveik 50 g., chalva kaip žinome irgi riebi ar saulėgrąžų ar riešutų)?

Dėl šokolado dar gali būti pati kakava

nes kažkaip nesu užfiksavus, kad į cukrų grynai reakcija būtų, tada ir vaisiai turėtų reaguoti ir džiovinots datulės ar medus, klevų sirupas, juose gi cukraus yra. Matyt reaguoja kažkoks ingridientas tų perdirbtų parduotuvinių saldumynų