Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

QUOTE(1z1 @ 2014 05 31, 17:52)
Kaip gaminote piena?  4u.gif

Puslitriukui reikia:

1 puoduko natūralių (nekepintų, nesudytų) anakardžio riešutų;
3 puodukų vandens.

Galimi priedai pagal skonį, bet galima apsieiti ir be jų:

Vanilės ekstraktas;
Cinamonas;
1-2 datulės.

Riešutus užmerkiam vandenyje ir palaikom 4-6 val. Aš dažniausiai iš vakaro užsimerkiu.
Nupilam vandenį, kuriame mirko riešutai. Riešutus dedam į blenderį, supilam 3 puodukus vandens, sudedam pageidaujamus priedus ir plakam kol iš riešutų lieka vientisa masė.
Perkošiam pieną, kad atskirtume riešutų liekanas. Aš turiu tokį kaip ir medžiaginį košimo maišelį, tai labai gerai nusisunkia. ok.gif
Atsakyti
Labai dėkoju už nuorodą, Ritutia smile.gif teks dar nemažai pasigilinti...

Vaje, kokių grožių prisigaminot, merginos 4u.gif

O ar vartojat sojos produktus? Nes jie tokie brangoki pas mus doh.gif gal įmanoma be tų pirktinių dalykėlių... kalbu pvz. apie tofu...
Atsakyti
Oho, kiek skanumynų prifotografuota bigsmile.gif
dėl augalinių pienų tai visi jie tokiu principu kaip anakardžių aprašytas, aš saulėgrąžų, avižų daugiausia darau ax.gif
Iewwute, dėl sojos paskaityk buvusią vegetarų/veganų temą ir naują vegetarų, kaip tik nesenai ten soją aptarinėjom 4u.gif
Atsakyti
Labas friends.gif

Šarlatane, nu tu šaunuolė thumbup.gif tiek grožybių pridarei 4u.gif

QUOTE(Iewwute @ 2014 05 31, 20:37)
O ar vartojat sojos produktus? Nes jie tokie brangoki pas mus doh.gif  gal įmanoma be tų pirktinių dalykėlių... kalbu pvz. apie tofu...

Vartoju, bet labai mažai 4u.gif kartais sojos jogurtą, sojos grietinėlę ir galvoju turbūt kaip ir viskas... arba kažką pamiršau tongue.gif be sojos tikrai galima gyventi ir ji visai nėra būtina mirksiukas.gif

Dėl pieno tai aš prie tų tinginukų, kurie perka ax.gif tai dažniausiai ryžių pieną perku, kartais avižų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritutia: 01 birželio 2014 - 08:33
Sveikos, mergaitės 4u.gif
kaip po savaitgalio laikotės? Šašlykų neprivalgėt? tongue.gif
Grynai veganiška mityba negali atsidžiaugti mano oda bigsmile.gif Kol tai juodo šokolado, tai kokio žemės riešutų sviesto suvalgydavau, tai chalvos tai dar kažko, nors ir veganiško, tai pastoviai spuogai, pagėrimai išlįsdavo, juos iš raciono išmetus toks įspūdis, kad nauja oda randasi bigsmile.gif
Atsakyti
grižtam truputėlį nuodėmingos iš po savaitgalio ax.gif ...pyragėlis,vynas ir daug saulės...

Ruutta,turi stiprią valią thumbup.gif ...mano pėdos "pyksta"...gal dar dėl to,kad basa daug vaikčiojau g.gif

mama priraugino mažulyčių agurkėlių,tai negaliu atsivalgyti...

Pusryčiai salotos su salotų lapais,rukola,rauginti agurkėliai,šv.agurkėliai,pomidoras ir šv.pamarinuoti balzamike pievagrygiai

Atsakyti
Rytas!
Man irgi visomet jau net sekančią dieną ant veido odos matosi, ką prieš tai dieną valgiau.
Savaitgalį 100% veganiškai praleidau. Iš to, ką valgiau, buvo bene netyčiom bent 90% žaliavalgiška.

Šiandien pusryčiams įkaliau 2,5 stiklinės žalio kokteilio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbataa: 02 birželio 2014 - 10:04
QUOTE(Edita K. @ 2014 06 02, 11:26)
Ruutta,turi stiprią valią thumbup.gif ...mano pėdos "pyksta"...gal dar dėl to,kad basa daug vaikčiojau g.gif

Pusryčiai salotos su salotų lapais,rukola,rauginti  agurkėliai,šv.agurkėliai,pomidoras ir šv.pamarinuoti balzamike pievagrygiai

Pyksta ir man, jei valgau ką negero, taip pat pyksta dėl alkoholio, tai va ir geriausia kaip sakant "pure vegan" biggrin.gif
Tu mano valios negirk, nes pati ne ką mažiau valinga esi 4u.gif
Man salotos toks ne pusryčių maistas, niekad net nesugalvočiau jų valgyti iš pat ryto rolleyes.gif

QUOTE(arbataa @ 2014 06 02, 12:03)
Rytas!
Man irgi visomet jau net sekančią dieną ant veido odos matosi, ką prieš tai dieną valgiau.
Savaitgalį 100% veganiškai praleidau. Iš to, ką valgiau, buvo bene netyčiom bent 90% žaliavalgiška.

Šiandien pusryčiams įkaliau 2,5 stiklinės žalio kokteilio.

Man nuo kai kurių baltyminių produktų, kaip varškė pvz ar kiaušiniai tai vos ne iškart suvalgius kur nors niežtėt pradėdavo doh.gif O tos visos chalvos ir juodi šokoladai po kelių dienų išlenda spuogų pavidalu, atrodo gabalėlis kitas tam kartui nieko visai, bet per laiką susikaupia kiekis matyt odai negeras doh.gif
Atsakyti
Ruutta,
Iškart? Ar taip ir anksčiau prieš sveiką mitybą būdavo, turi omeny turėtas odos problemas?
Girdėjau, jog yra ypač žaliavalgių, kurie labai sveikai ir švariai valgydami, iškart kokį nors brudą maiste pajaučia. Pvz.: suvalgę aliejuje skrudinto maisto daugiau ar pan., jie pasijaučia blogai. Galbūt taip pat tau dėl šokolado. Oda yra labai išsivaliusi ir todėl reaguoja į menkiausius pokyčius mityboje.
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2014 06 03, 11:15)
Ruutta,
Iškart? Ar taip ir anksčiau prieš sveiką mitybą būdavo, turi omeny turėtas odos problemas?
Girdėjau, jog yra ypač žaliavalgių, kurie labai sveikai ir švariai valgydami, iškart kokį nors brudą maiste pajaučia. Pvz.: suvalgę aliejuje skrudinto maisto daugiau ar pan., jie pasijaučia blogai. Galbūt taip pat tau dėl šokolado. Oda yra labai išsivaliusi ir todėl reaguoja į menkiausius pokyčius mityboje.

Na anksčiau iki mitybos pakeitimo buvo nuolatinė bloga būsena, oda buvo baisi, nukasyta, šlapiuojanti ir t.t. ai net sunku prisiminti verysad.gif , tai iš viso aš į maistą to nesuvedžiau ir nieko nestebėjau schmoll.gif . Viską supratau tik pakeitus mitybą, kad ypač į baltymą reakcija vyksta greitai (pieno produktai, žuvis, kiaušiniai), tai dabar aišku, kodėl praeity tokia oda buvo, aš labai mėgau ir labai daug vartojau pieniškų produktų bei kiaušinių, pastarųjų vien kiek keksiukusose ir pyraguose buvo, o jau kokios varškės ar varškės sūrio tai be saiko galėdavau doh.gif tai va todėl ta oda pastoviai prastoj būklėj ir buvo. Kol dar vis karts nuo karto suvalgydavau, tai kaip kada reakcija, pvz per Velykas varškės apkepo ir paschos suvalgius (ten gi grietinėlė, varškė) jau po poros valandų degti oda pradėjo, yra buvę, kad žuvį valgant dar jos nebaigus niežtėt pradėjo, o kartais būdavo, kad ir nieko ar kitą dieną.
Šokoladas, chalva ir pan. saldumynai neduoda žaibiškos reakcijos kas dėl dermatito, matyt į cukrų jos nėra, tačiau po dienos ar kelių pasireiškia spuogai, kiti tokie skausmingi ir dedeli būna doh.gif , nu žodžiu nieko gero. Bet šiaip keistas dalykas vienas: aš praktiškai kasdien suvalgau šaukštą kitą obuolienės ar kitokios uogienės naminės, nuo jos man niekas nepasireiškia, o vos juodas šokoladas ar chalva - spuogai. Turiu įtarimą, kad čia net ne į cukrų reakcija, o gal į riebalus (85% šokolade jų beveik 50 g., chalva kaip žinome irgi riebi ar saulėgrąžų ar riešutų)? g.gif Dėl šokolado dar gali būti pati kakava g.gif nes kažkaip nesu užfiksavus, kad į cukrų grynai reakcija būtų, tada ir vaisiai turėtų reaguoti ir džiovinots datulės ar medus, klevų sirupas, juose gi cukraus yra. Matyt reaguoja kažkoks ingridientas tų perdirbtų parduotuvinių saldumynų g.gif
Atsakyti
o paprastas saulėgrąžas gali valgyti? juk jos sudaro chalvos pagrindą...

Siaubinga diena,darbo per akis iš po atostogų...

Pusryčiams - tik kava
Priešpiečiams - tik kava
Pietūs -kopūstų salotų lėkštutė + juodos duonos riekė
Pavakariai - tik kava
Per vakarienę apsivalgysiu beleko...
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2014 06 03, 17:18)
o paprastas saulėgrąžas gali valgyti? juk jos sudaro chalvos pagrindą...

Siaubinga diena,darbo per akis iš po atostogų...

Pusryčiams - tik kava
Priešpiečiams - tik kava
Pietūs -kopūstų salotų lėkštutė + juodos duonos riekė
Pavakariai - tik kava
Per vakarienę apsivalgysiu beleko...

Saulėgrąžas galiu pilnai, vienas, saulėgrąžų "pieną", dedu jų į savo kukurūzų duoneles, nieko nesidaro nuo jų. Vadinasi veikia kita sudėtinė kokia nors dalis, nors ten be cukraus ir gliukozės toje, kur aš perku nieko daugiau nėra įdėta, dar vanilinas g.gif
Po atostogų visad taip darbe doh.gif Aš po pusantros savaitės eisiu, tai ir prieš ir po bus blogai, labai blogai doh.gif
Edita, nu Tavo meniu šiandien... doh.gif
Atsakyti