Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

Sveikos, 4u.gif
Gaminau ir aš šaltibarščius su sojų jogurtu, tikrai neatskirt nuo kefyrinių pagal skonį bigsmile.gif tik skystesni aišku.
dar savaitgalį lęšių daiginau, bet nepavirus jų negalėjau valgyt, žalias lęšis ir tiek doh.gif o pavirti įdomūs gavos - tokie nekrakmolingi, o "skystesni" lyg daržovė, buvo skanu. Dabar grikių ir džiovintų žirnių bandymas daigint vyks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 06 09, 04:52)
Sveikos,  4u.gif
Gaminau ir aš šaltibarščius su sojų jogurtu, tikrai neatskirt nuo kefyrinių pagal skonį  bigsmile.gif

Iš kur sojos jogurtą gaunat? Gaminatės ar perkat? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 06 09, 16:40)
Iš kur sojos jogurtą gaunat? Gaminatės ar perkat? ax.gif

Sojos jogurtą kažkada Rimi esu pirkus!;)
Atsakyti
O kaži pačiam neina pasigaminti?

Pažiūrėjau dabar internete vieno sojos jogurto sudėtį, tai ten visokių neaiškumų prirašyta:

Ingredients

Water, Hulled Soya Beans (7.9%), Sugar (White Beet Sugar), Tri-Calciumcitrate, Stabiliser (Pectin), Acidity Regulators (Sodium Citrate, Citric Acid), Flavouring, Sea Salt, Antioxidants (Tocopherol Rich Extract, Ascorbyl Palmitate), Yogurt Cultures (S. Thermophilus, L. Bulgaricus), Vitamins (B12, D2)

Nepatinka man ko nesuprantu. :/

Savaitgalį pagaliau sojos pieną radau, kur sudėtis tik vanduo ir soja. Va ten , tai gerumas thumbup.gif
Atsakyti
Aš augalinius "pienus" pati gaminu, man ranka nekyla tokius pinigus parduotuvėse už juos mokėt, kai sojos pupelės, avižos, saulėgrąžos tikrai pigios doh.gif Sojos pienas man labai neskanus, tik kartą gaminau, tai aš saulėgrąžų, avižų dažniausiai darau. Pilnas youtube visų tų pienų receptų, pradedant sojų, baigiant kokių tik nori riešutų 4u.gif
Yra ir jogurtų receptų, bandykit http://www.youtube.c...h?v=V9JQ0PpOtWA mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiko, esu naujokė šioje temoje 4u.gif Esu vegetarė, bet einu veganų keliu. Šiaip metais atradau žaliuosius kokteilius, geriu po puslitrį kasdien. Gal galite patarti, kokios lauko žolės dabar naudingiasios rinkti ? Beje, gal esate atradusios kur nors info kaip apskaičiuoti žaliojo kokteilio kaloringumą ? suprantu, kad tai priklauso nuo to kokius vaisisu ir kokius žalumynus dedi, bet gal yra kažkokie skaičiai nuo ...iki ar pan g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2014 06 10, 10:03)
Sveiko, esu naujokė šioje temoje  4u.gif Esu vegetarė, bet einu veganų keliu. Šiaip metais atradau žaliuosius kokteilius, geriu po puslitrį kasdien. Gal galite patarti, kokios lauko žolės dabar naudingiasios rinkti ? Beje, gal esate atradusios kur nors info kaip apskaičiuoti žaliojo kokteilio kaloringumą ? suprantu, kad tai priklauso nuo to kokius vaisisu ir kokius žalumynus dedi, bet gal yra kažkokie skaičiai nuo ...iki ar pan g.gif

Sveika prisijungus 4u.gif
Dėl tų žaliųjų tai turbūt kaip ir su visu maisto - ką dedi to kalorijas ir skaičiuoji, jei reik. Aš į žaliuosius kokteilius žiūriu taip - jai suplaku visokių salotlapių, žalmynų su bananu tai skaitau, kad suvalgiau bananą biggrin.gif Aš lapus visokius bekaloriais laikau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 06 10, 08:50)
Sveika prisijungus  4u.gif
Dėl tų žaliųjų tai turbūt kaip ir su visu maisto - ką dedi to kalorijas ir skaičiuoji, jei reik. Aš į žaliuosius kokteilius žiūriu taip - jai suplaku visokių salotlapių, žalmynų su bananu tai skaitau, kad suvalgiau bananą  biggrin.gif Aš lapus visokius bekaloriais laikau  ax.gif

bet jei pvz dedi dar chia seklu, spirulina, tai kaloringumas auga, tačiau, gal taip jau preciziškai nera ko skaičiuoti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Edita K. @ 2014 06 04, 09:27)
ta pasme,kad vakar dieną aš valgiau negerai,nesubalansuotai,nerekomenduotinai ir pan.,nesugebu susitvarkyti darbe su normalia mityba ir tas šokoladas ir tie vaisiai po tokios dienos gal negeriausias pasirinkimas vakarienei...

rašykit mergaitės,kaip jūs valgot,ką skanaus gaminat,kaip sekėsi ir kaip nesisekė...norisi daugiau gyvenimiškų pavyzdžių...

mano treneris yra pasakęs - kur yra galimybė prisėsti yra galimybė ir pavalgyti. aš pavalgau pusryčius namuose (dažniausiai tai žalias kokteilis apie 400 ml), pasiemu dar vieną kokteilį su savimi į darbą, jį išgerti užtrunka kelias minutes ( tai būna užkandis 12 val.), paskui valgau pietūs 15-16 val. (pas mane pietų pertrauka tik 30 min., valgau su savimi atsineštą masta: pvz. cukinijos makaronus, kokias nors salotas, veganiškus suchi ir pan. spėjų pavalgyti per 30 min neišėjus iš kabineti ir arbatos išgerti). vakare grįžusi valgau salotas. nesijaučiu alkana, nes maitinuosi 4 kartus nedidelėmis porcijomis. kaip pajaučiu, kad norisi saldaus, leidžiu sau suvalgyti sudėtingų angliavandenių - pvz 50 g užpiltų vandeniu grikių, ryžių, man šie produktai užmuša norą valgyti šokoladą ar kitus saldumynus
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2014 06 10, 12:54)
bet jei pvz dedi dar chia seklu, spirulina, tai kaloringumas auga, tačiau, gal taip jau preciziškai nera ko skaičiuoti biggrin.gif
Papildyta:

mano treneris yra pasakęs - kur yra galimybė prisėsti yra galimybė ir pavalgyti. aš pavalgau pusryčius namuose (dažniausiai tai žalias kokteilis apie 400 ml), pasiemu dar vieną kokteilį su savimi į darbą, jį išgerti užtrunka kelias minutes ( tai būna užkandis 12 val.), paskui valgau pietūs 15-16 val. (pas mane pietų pertrauka tik 30 min., valgau su savimi atsineštą masta: pvz. cukinijos makaronus, kokias nors salotas, veganiškus suchi ir pan. spėjų pavalgyti per 30 min neišėjus iš kabineti ir arbatos išgerti). vakare grįžusi valgau salotas. nesijaučiu alkana, nes maitinuosi 4 kartus nedidelėmis porcijomis. kaip pajaučiu, kad norisi saldaus, leidžiu sau suvalgyti sudėtingų angliavandenių - pvz 50 g užpiltų vandeniu grikių, ryžių, man šie produktai užmuša norą valgyti šokoladą ar kitus saldumynus

tų visokių chia šaukšto ar spirulinų tai aš maistu nelaikau iš viso biggrin.gif
Kiek aprašei tai labai graži Tavo veganiška mityba, daug daržovių, tik atrodo mažokai gal...na gal todėl, kad pagal save žiūriu, nes man žalieji kokteiliai vietoj pusryčių nesueina (visad košes valgau, aš nuo jų soti nesijaučiu, tai geriu juos šiaip tarpuose, ne kaip atskirą valgymą, dažniausiai vakare knygą skaitydama siurbčioju, ypač jei per dieną pagaunu save žalesų nevalgius, tai tas kokteilis puikus būdas atsigriebt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 06 10, 10:59)
tų visokių chia šaukšto ar spirulinų tai aš maistu nelaikau iš viso  biggrin.gif
Kiek aprašei tai labai graži Tavo veganiška mityba, daug daržovių, tik atrodo mažokai gal...na gal todėl, kad pagal save žiūriu, nes man žalieji kokteiliai vietoj pusryčių nesueina (visad košes valgau, aš nuo jų soti nesijaučiu, tai geriu juos šiaip tarpuose, ne kaip atskirą valgymą, dažniausiai vakare knygą skaitydama siurbčioju, ypač jei per dieną pagaunu save žalesų nevalgius, tai tas kokteilis puikus būdas atsigriebt ax.gif

o man atvirksčiai didesnio sotumo suteikia žalieji kokteiliai nei košės, nors košes ryte irgi valgau, bet dažniau kokteilius - man sočiau ir skaniau ir dar nuo kokteilių labai energinga jaučiuosi. O iš košių aš dažniausiai renkuosi avižas, grikius arba ryžius (nors ryžiai ne veganiškas maistas : )
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2014 06 10, 13:16)
o man atvirksčiai didesnio sotumo suteikia žalieji kokteiliai nei košės, nors košes ryte irgi valgau, bet dažniau kokteilius - man sočiau ir skaniau ir dar nuo kokteilių labai energinga jaučiuosi. O iš košių aš dažniausiai renkuosi avižas, grikius arba ryžius (nors ryžiai ne veganiškas maistas : )

pas mane irgi avižos grikiai ir visokių spalvų ryžiai pagrinde, dar kartais sorų verdu, kukurūzų.O kodėl ryžiai ne veganiškas maistas? blink.gif Kuo jie ne veganiški? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 06 10, 11:51)
pas mane irgi avižos grikiai ir visokių spalvų ryžiai pagrinde, dar kartais sorų verdu, kukurūzų.O kodėl ryžiai ne veganiškas maistas? blink.gif Kuo jie ne veganiški? g.gif

Nes ryžiai turi glitimo. Juk dėl to veganiški sushi gaminasi be ryžių mirksiukas.gif
Atsakyti