Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

Sveikos,

aš sojos kol kas dar nepirkau, iš vaikystės nekokie atsiminimai apie skonį. Kada nors reikės prisiruošti. rolleyes.gif

Khaleesi, taip, mes ovo lacto mityba pasirinkusios. Kiek aš savo ex žinau, jam čia vaikas nei kiek nerūpi, jam tik labai kliūna, kai aš priimu sprendimus be jo žinios. Čia galios reikalas. Jo atsakymas į mano pateiktą raštišką gydytojo pažymą apie ovo lacto mitybą: kodėl aš be jo žinios ir leidimo vaiką pas gydytoją nusivedžiau. doh.gif Jei ne viena, tai kita jam kliūna lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fungu @ 2014 07 02, 12:56)
Sveikos,

aš sojos kol kas dar nepirkau, iš vaikystės nekokie atsiminimai apie skonį. Kada nors reikės prisiruošti.  rolleyes.gif

Khaleesi, taip, mes ovo lacto mityba pasirinkusios. Kiek aš savo ex žinau, jam čia vaikas nei kiek nerūpi, jam tik labai kliūna, kai aš priimu sprendimus be jo žinios. Čia galios reikalas. Jo atsakymas į mano pateiktą raštišką gydytojo pažymą apie ovo lacto mitybą: kodėl aš be jo žinios ir leidimo vaiką pas gydytoją nusivedžiau. doh.gif Jei ne viena, tai kita jam kliūna  lotuliukas.gif

Man soja šiaip baisaus skonio, nemėgstu jos gaminių, vienintelis sojos jogurtas natūralus kaip grietinė pavartojamas smile.gif
O dėl ex tai užjaučiu, įsivaizduoju, kaip nelengva 4u.gif . Mano ex ne Lietuvoj gyvena, tai rami galva ax.gif . Aišku kai vaikas pas senelius tai mityba bele kokia, bet tai negadinu sau kraujo, nes ir darželyje ta mityba tokia, kokia yra ir neišvengsi to deja doh.gif
Atsakyti
Man soja skanu, aš naudoju įvairius prieskonius ax.gif Jei ne soja, tai išprotėčiau su vien ankštiniais.
Džiaugiuosi, kad ji man tinka ir džiaugiuosi, kad žinau, jog kelios prof. sportininkės, kuriomis pasidomėjau, ją vartoja. Tai nebaisu tada kažkaip dėl tų visų gąsdinimų.
Na ir mama dar vartoja iš papildų, pati esu bandžiusi sojų proteiną, tai viskas liuks.
Atsakyti
Man irgi sojos gaminiai skanūs. Gal tik jos pieno nelabai mėgstu, bet yra kitų skanesnių augalinių.
Atsakyti
Paskaičiau ir susidomėjau soja. Niekada nesu jos valgiusi. Kokią soją naudojat? Sojos pupules? Sojos "mėsą"? Kaip gaminat? Iš kur perkate, kad būtų saugi, ne genetiškai modifikuota? Ačiū, už patarimus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 07 02, 23:55)
Paskaičiau ir susidomėjau soja. Niekada nesu jos valgiusi. Kokią soją naudojat? Sojos pupules? Sojos "mėsą"? Kaip gaminat? Iš kur perkate, kad būtų saugi, ne genetiškai modifikuota? Ačiū, už patarimus.  4u.gif

Aha. ir pupeles kartais nusiperku, nors jas virti tikra kančia, oilna į paviršių plaukia tų jų luobelių, graibai ir graibai, erzina jos mane tongue.gif Sojos kotletukus ar faršą taip pat perku, tiesiog paprastoje Norfoje, rašo non gmo, tenka tikėti ax.gif Tuos pačius lenkiškus ilgą laiką kone dieną iš dienos prieš n metų mano tėvukas yra valgęs, nes širdies daktarai buvo liepę atsisakyti mėsos. Na ir nieko, gerai jam buvo. Gaminu: užpilu vandeniu, bet nepilu į jį prieskonių kaip rašo, nes labai daug tada prieskonių reik. Po to nupilu vandenį, kai išbrinksta ir tada įmušu vieną kiaušą bei tik tada pripilu įvairiausių prieskonių bei kepu. Aišku, dėl riebumo ir nebijant sūrių, galima ir jų užmesti ant viršaus baigiant kepti. Tada iš viso labai skanu.
Valgau su kruopomis, gero grūdo spagetti ar bulvėmis. Su duona aišku irgi tinka. Taip pat galima daryti hamburgerius su ja, jei jau labai norisi kažko kitaip, pasilepinti.
Iš esmės skonį ir duoda prieskoniai, nes kažkiek beskonis daiktas ta soja.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 07 03, 01:07)
Aha. ir pupeles kartais nusiperku, nors jas virti tikra kančia, oilna į paviršių plaukia tų jų luobelių, graibai ir graibai, erzina jos mane tongue.gif

Aš kai pora kartų sojos pieną dariau, tikėdamasi, kad gal jis man dar prilips kažkaip doh.gif tai pupeles per naktį mirkiau ir pamenu buvo visos luobelės atšokusios nuo pupelių, tai vandenyje gerai jas tarp pirštų pamakalavau ir nupyliau su visom luobelėm 4u.gif O Tu nemirkai prieš virdama? Jos kietos, turėtų ilgai virti nemirkytos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 07 03, 08:13)
Aš kai pora kartų sojos pieną dariau, tikėdamasi, kad gal jis man dar prilips kažkaip  doh.gif tai pupeles per naktį mirkiau ir pamenu buvo visos luobelės atšokusios nuo pupelių, tai vandenyje gerai jas tarp pirštų pamakalavau ir nupyliau su visom luobelėm  4u.gif O Tu nemirkai prieš virdama? Jos kietos, turėtų ilgai virti nemirkytos g.gif

Mirkau, bet kadangi senokai buvau nepirkusi (nėra pardėje prie namų), tai pamiršau, kad jas reikia mirkyti ilgiau. Tai užmerkiau ryte, o vakare dar nebuvo visos luobelės nuėjusios. Tai verdant ir putojo, ir luobelės makalavosi biggrin.gif
Atsakyti
Laba laba,
atnešu gerų naujienų bigsmile.gif Žinokite šiandien mane sukando 3-4 uodai ir nieko bigsmile.gif Visada anksčiau niežtėdavo, "pampuškos" šokdavo ir pan. Nesakau, kad baisios, nebuvau išskirtinai uodams alergiška, bet vistiek būdavo negražu ir nemalonu. Ir šiaip būdavau jiems skani, o dabar palaikė turbūt mane kažkokia neskania daržove lotuliukas.gif Nes vaikščiojau po pelkę, raistą ir jau pavakaryje, tai turėjau pagal viską būti didelis taikinys biggrin.gif Nebuvau niekuo pasipurškusi, nesipurškiau ir kvepalais šiandien.
Laikomės žalumos ir toliau, merginos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 06 liepos 2014 - 21:09
kai tokie karščiai tai pats tas laikas žolėm misti, nes nieko stipriau ir nesinori bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 07 07, 08:36)
kai tokie karščiai tai pats tas laikas žolėm misti, nes nieko stipriau ir nesinori bigsmile.gif

Su grynom žolėm pas mane kaip tik blogiau. Persivalgiau gal g.gif Nebesinori jokių kokteilių, kur įeina tie visi kaip špinatai, rukolos, kiaulpienės ar pan.
Labai norisi vaisių kokteilių ar grynų vaisių, ypač uogų ir tik labai norisi pomidorų, agurkų, salotų lapų, morkų, cukinijų ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 07 07, 14:21)
Su grynom žolėm pas mane kaip tik blogiau. Persivalgiau gal g.gif Nebesinori jokių kokteilių, kur įeina tie visi kaip špinatai, rukolos, kiaulpienės ar pan.
Labai norisi vaisių kokteilių ar grynų vaisių, ypač uogų ir tik labai norisi pomidorų, agurkų, salotų lapų, morkų, cukinijų ar pan.

Man tų visų rukolų ir špinatų senai nebesinori, apskritai į žalias pjaustytas salotas nebegaliu žiūrėt, tai trinti kokteiliai su šaldytais arba paprastais bananais vienintelis būdas, kad jų suvartočiau doh.gif Na bet aš visad su tais žalumynais vargau... Aišku vaisiai, uogos, žirniai dabar kitas reikalas smile.gif
Atsakyti