QUOTE(Šarlatanė @ 2014 07 02, 23:55)
Paskaičiau ir susidomėjau soja. Niekada nesu jos valgiusi. Kokią soją naudojat? Sojos pupules? Sojos "mėsą"? Kaip gaminat? Iš kur perkate, kad būtų saugi, ne genetiškai modifikuota? Ačiū, už patarimus.
Aha. ir pupeles kartais nusiperku, nors jas virti tikra kančia, oilna į paviršių plaukia tų jų luobelių, graibai ir graibai, erzina jos mane

Sojos kotletukus ar faršą taip pat perku, tiesiog paprastoje Norfoje, rašo non gmo, tenka tikėti

Tuos pačius lenkiškus ilgą laiką kone dieną iš dienos prieš n metų mano tėvukas yra valgęs, nes širdies daktarai buvo liepę atsisakyti mėsos. Na ir nieko, gerai jam buvo. Gaminu: užpilu vandeniu, bet nepilu į jį prieskonių kaip rašo, nes labai daug tada prieskonių reik. Po to nupilu vandenį, kai išbrinksta ir tada įmušu vieną kiaušą bei tik tada pripilu įvairiausių prieskonių bei kepu. Aišku, dėl riebumo ir nebijant sūrių, galima ir jų užmesti ant viršaus baigiant kepti. Tada iš viso labai skanu.
Valgau su kruopomis, gero grūdo spagetti ar bulvėmis. Su duona aišku irgi tinka. Taip pat galima daryti hamburgerius su ja, jei jau labai norisi kažko kitaip, pasilepinti.
Iš esmės skonį ir duoda prieskoniai, nes kažkiek beskonis daiktas ta soja.