Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

QUOTE(Ruutta @ 2014 09 12, 10:49)
Aspirino?  blink.gif Vaistų į uogienę?  blink.gif Gal sumaišėte su askorbo rūgšties tablete? g.gif
Nenorėčiau vaistų į uogienę dėti...

ne,tikrai aspiriną lotuliukas.gif
mano tėtis turi gerti kraują skystinančius vaistus,tai va čia anot jos nepakenks lotuliukas.gif
aš tų uogienių nevalgau,man geriau natūralus obuolys,tik tėtis ir tevalgo biggrin.gif bet tikrai aspiriną.

šiaip mėginau kažkada sakyti,kad visgi čia vaistas,nereikėtų mėtytis taip belekaip,bet kažkaip ji nenustoja to daryti kiek mačiau g.gif nors pati prieš vaistus,jų nevartoja visai (nebent paūmja jos stuburo bėdos ir jau nebegali ištverti skausmo,tada geria kažkokius stiprius vaistus gydytojos paskirtus),bet čia va valdo tas aspirinas g.gif
Atsakyti
Edena, o kuo blogai slakelis riesutu pieno i kava - niekaip nesuprantu g.gif as net nepergyvenciau.
beje, riesutu pienas iki dvieju savaiciu isstovi saldytuve.

jokiu uogieniu schmoll.gif (kai pasiskaitai, kad vitaminu jose lieka 20-30proc.) uogos, net nesutrintos - guli plastikiniuose indukuose pas mane saldiklyje, be jokiu cukru drinks_cheers.gif

del skoniu pasikeitimo. che che - atsikraciau savo narkomanijos bandelems showoff.gif dabar net forume jau manes ant nebepaerzinsit. tongue.gif anksciau mirdavau vien nuo minties pagalvojus, kaip as gyvensiu be Mon Ami triju rusiu bandeliu ar kitokiu Kepykleliu bandeliu.... o dabar - nebetraukia ir tiek. bet uztatai tuos miltinius GMO krakmolytus gaminius ismetus, patrauke...link sokolado vel. rolleyes.gif o kuri laika i sokolada net neziurejau ir stebedavaus, kaip cia jumis ant sokolado vis traukia. zinoma, kur cia noresis sokolado - kai laiks nuo laiko uzsiperki bandeliu.

bet turbut naturalu - kas nevalgo miltiniu, valgo bent jau sokolada - kada ne kada.
taciau jokios Pergales ar Karunos sokoladai manes netraukia - beje, jie ypatingai suprasteje; ta jau pastebejo ne vienas zmogus; tame tarpe ir visi saldainiai suprastejo...
Veganisko sokolado neiperku, bet "Rutoje" atradau sveriama sokolada (juoda) su riesutais ir vaisiais... uztenka vos vos drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 12 rugsėjo 2014 - 11:37
QUOTE(Ruutta @ 2014 09 11, 15:45)
Ir su šunimis lygintis neketinu  schmoll.gif ... gal bent su beždžionėm reiktų, vis žmogui artimiau  mirksiukas.gif Ir jų kailis tikrai ne nuo mėsos blizga  schmoll.gif O tas, kas šuniui žalumynus vietoj mėsos duoda tai tegu nesistebi, kad tas nupeipęs, juk šunys mėseėdžiai...nereikia iš gamtos parodijos daryt  schmoll.gif

Ruta,
šunys nėra mėsaėdžiai, jie yra visaėdžiai. Pvz.: katės yra mėsaėdės.
Atsakyti
O atsakant į klausimą, ką pusryčiams valgau - beveik visada vaisius: melionus, arbūzus, nektarinus, persikus, apelsinus, uogas, kartais vaisių/žalėsių kokteilius. Pusryčiai visuomet dideli būna. Jei kokteilis, tai 1,5l. Jei melionai, tai kokie du dideli ir t.t. ir pan.
Vėliau dieną visokiausi įvairiausi kitokie maistai būna, tik pusryčiams man vaisiai labiausiai patinka.
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2014 09 12, 13:03)
bet čia va valdo  tas aspirinas g.gif

Aš praskipinsiu šią dalį prieš užsukdama stiklainiukus biggrin.gif

QUOTE(given444 @ 2014 09 12, 13:36)
1. jokiu uogieniu  schmoll.gif (kai pasiskaitai, kad vitaminu jose lieka 20-30proc.) uogos, net nesutrintos - guli plastikiniuose indukuose pas mane saldiklyje, be jokiu cukru  drinks_cheers.gif

2. Veganisko sokolado neiperku, bet "Rutoje" atradau sveriama sokolada (juoda) su riesutais ir vaisiais... uztenka vos vos  drinks_cheers.gif

Given, uogienės ir obuolienės skiriasi mirksiukas.gif Visos uogos pas mane irgi šaldiklyje, tikrai neeikvoju jų su cukrumi virti schmoll.gif obuolių nešaldysi, juos belieka džiovinti ar virti, kai tokie kiekiai didžiuliai. Tebūnie toje obuolienėje tik 20-30% naudingumo, bet geriau aš žiemą tuos procentus suvalgysiu, negu supūdysiu ir juos ant kompasto krūvos smile.gif O dar jei visai be cukraus saldžių obuolių pavyktų prisivirti tai visai gerai būtų. O cukraus dedu labai mažai, šaukšte kitame obuolienės jo tiek ir tėra. Mano kavos arbatos ir viskas be cukraus, nenumirsiu nuo kelių granulių cukraus. O džiovinti obuoliai natūralūs iš viso gerai žiemą pagraužt

QUOTE(teaparty @ 2014 09 12, 13:59)
Ruta,

na tiek smulkiai nežinau, bet esmę ne tiek keičia, lyginant šuns guvumą maitinant mėsa ar žole smile.gif
Atsakyti
QUOTE(teaparty @ 2014 09 12, 11:59)
Ruta,

Tai kad mano katė ėda ir pyragą (labai mėgsta sūrio), ir pomidorus, ir agurkus. Dėl pomidorų tiesiog alpsta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Idioma @ 2014 09 12, 14:55)
Tai kad mano katė ėda ir pyragą (labai mėgsta sūrio), ir pomidorus, ir agurkus. Dėl pomidorų tiesiog alpsta biggrin.gif

Mano katinas suėstų viską, ką duočiau biggrin.gif Jei į virtuvę patenka, tai vynuoges, persikus apgraužia, dėl pomidorų iš vis alpsta, tik po to triedžia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 09 12, 11:36)
jokiu uogieniu  schmoll.gif (kai pasiskaitai, kad vitaminu jose lieka 20-30proc.)

reliai bevertis maistas tik lieka doh.gif

QUOTE(Ruutta @ 2014 09 12, 12:34)
Aš praskipinsiu šią dalį prieš užsukdama stiklainiukus  biggrin.gif

tai va kad ne aš dedu,ir ne sau,tai neina praskipinti lotuliukas.gif
aš sau jokių uogienių nededu. stengiamės visko atsivalgyti sezono metu.žiemai uogų prisisdedam į šaldiklį. bet ir mamą jau pratinu,kad neverta dėti. mažina jau tų uogienių skaičiu thumbup.gif bet labiau spėju dėl sveikatos kad nėturi jėgų terliotis ir noro. o tėčiui vienam kiek tereik,per žiemą 5 slovikėlių gal lotuliukas.gif nes jis prisižiūrintis savo sveikatą bigsmile.gif tai jam ta uogienė ale saldumynai būna hihihi.gif

bet šiaip ir taip ir taip maščiau,kad turėtų laikytis ta obuolienė ir be cukraus. gerai užvirinta (išvirta),iškaitinti stiklainiai,geri dangteliai ir turėtų laikytis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 12 rugsėjo 2014 - 13:17
QUOTE(Monteverte @ 2014 09 12, 11:30)
Gal tada sultis spausti geriausia? Aš su jokiomis uogienėmis neužsiimu.
Papildyta:

Kai skanūs t.y. sunokę patys obuoliai, kažka spaudėm iš nedanokusių antaninių, nu ir rūgščios gavosi doh.gif , nei pats gersi, nei kitam duosi, tik tiek kad iš neprinokusių išeiga didesnė smile.gif
Atsakyti
Mergikės, į uogienę deda daug cukraus ne vien dėl skonio schmoll.gif Žinokit, maisto pramonė su džiaugsmu taupytų ir to cukraus išvis nedėtų biggrin.gif
Jūs pamirštat tokią ligą, kaip botulizmas.
O kad išvengti tos ligos produkte turi būti atitinkama cukraus arba rūgšties, arba druskos koncentracija. Botulizmą sukeliančios lazdelės nustoja daugintis, jei gerai pamenu, acto r. produkte būna apie 2 proc., cukraus apie 55 proc. ir druskos apie 10 proc. Mūsų protėviai nebuvo durni, jie žinojo ir kaip gėrybes išsaugot ir kaip mažiau sirgt (iš čia ir kilę garsiosios proporcijos: kilogramas uogų ir kilogramas cukraus. Tik tada gali būti visiškai ramus, kad botulizmu nesusirgsi. O su mažesnėm proporcijom virtų uogienių aš pas nieką nė neragaučiau cool.gif nebent jos būtų pramoninės ir sterilizuotos atitinkamai aukštoje t-roje (120 laipsnių išlaikyt būtina ne mažiau 30 min. - ką daro visi konservų fabrikai specialiuose autoklavuose).
Arba tada tas uogienes su mažai cukraus kaitinti steriliuose stiklainiuose ne mažiau 3 val. prie 100 laispnių t-ros. Bet čia tai jau užduotis sudėtinga..
Atsakyti
QUOTE(Idioma @ 2014 09 12, 12:55)

Nesvarbu, kad kai kurie katinai ir augalinių produktų valgo, tai nekeičia esmės, nes ne visi katinai valgo pomidorus ir agurkus. Kokie tigrai zoo soduose irgi vaisių suvalgo, bet jie vis tiek mėsaėdžiai.
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2014 09 12, 10:23)
sveikos,

šiandien buvau aps savo gydytoją,visgi davė pasidaryti kalio tyrimą ax.gif blogiau sakė nebus,tai va amtysim tas bulvių troškimas su kuo susijęs lotuliukas.gif

Sveikutė,
o kaip taip gali būt? Juk kalio šaltinis daržovės, o jūs vegetarė...Tai jei jau tokia gera mityba, neturetu kilti sveikatos bedu g.gif
Valgykite butinai pusrycius. Cia liudnoji versija, bet si mergina sveiksta, nes turi nuostabu drauga. Is straipsnio supratau, kad jai kalio trukumas, galejo buti del nepilnavertes mitybos. Mes nezinom, ar ji vegetare, to neraso.
http://www.lrytas.lt...suzadetinis.htm
Kažkas cia rase, kad mes nezinom, kokia zmogaus prigimtis. Nejaugi nematete uolu piesiniu Paleolito laiku, bent mokykloje, kur zmones vaizduojami medzioklese, persekiodami zveri. Jei piese, tai jau buvo protingas, samoningas zmogus, kas ji ir skyre nuo zveries. Viskas logiska ir susideda i savo vietas. Mano mama, yra ne vegetare, bet mesos nemegsta. (Pagr. maistas - pieno produktai, miltiniai, bulves, koks kalafioras., makaronai) Ji turi labai daug sveikatos bedu. Labai labai. Viena ju skydliaukes bedos ir t.t. Mesa valgo tikrai retai. Ir tai renkasi. As su ja susipykau, nes ji, kai nuvaziuoju pas ja, draudzia kepti kiauliena, nes jai "smirda". O as kazko turiu pavalgyti. Jai gydytoja net aiskina, kad buvo bezdziones, o tada, atskilo i dvi dalis, i du porusius. Vienas kur valge mesa, is jo issivyste zmogus, o kitas, kur ne. Tai tos taip ir liko bezdzionemis. Nezinau kaip ten yra, kokios ten rusys, ten man mama pasakojo. Isidemejau tik sita dalyka.
Vaisius pusryciams, nu tai nelabai pusryciai yra. g.gif Nebent tai kokios salotos is daugelio vaisiu ir dar su kazkuo g.gif

ne,visai ne dėl to ėjau,buvo suplanuotas vizitas jau. tik va taip gavos,kad ji pati man jį liepė pasidaryti. juokais parašiau dėl tų bulvių smile.gif šidris labai kalatuojasi,pulsas ištisai viršijantis 100 ribą. tai va dėl to davė mirksiukas.gif

o buvo laikas kai valgiau tik bananu ištisai,gal birželio-liepos mėnesiai buvo blush2.gif buvo tik vaisiai,daugiau nieko mano racione doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 12 rugsėjo 2014 - 17:42