Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo gripo

QUOTE(Eureka @ 2012 05 14, 15:05)
Mano vyras nesiskiepijo, bet vis sirgo ir sirgo. O mažiau sirgti pradėjo tada, kai pakeitė pareigas, mažiau streso darbe buvo. Stresai labai silpnina imunitetą.


Dar negirdejau, kad vakcina nuo gripo kam nors padejo nesusirgti gripu. Cia daugiau priklauso nuo imuniteto ir gripo viruso tipo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glamour22: 27 rugpjūčio 2012 - 08:27
o mes visa seima darom skiepu nuo gripo, nesergam ir esu uz thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(julijandra. @ 2012 08 27, 12:06)
o mes visa seima darom skiepu nuo gripo, nesergam ir esu uz  thumbup.gif


O is kur zinote, kad nesiskiepije butumete sirge? smile.gif
Atsakyti
Aš nesiskiepiju ir šeima mano nesiskiepija ir gripo kol kas nesam sirgę (tfu tfu tfu). Tiesa vyras sirgo tais metai kai sugalvojo pasiskiepyti darbe nuo gripo, tai po poros dienų oi oi kaip sirgo- gydytoja sakė čia tokia reakcija į skiepą, dar pagasdino "įsivaizduok kaip būtum sirgęs jei nepasiskiepytum".

Pritariu minčiai, kad čia labiau apsaugoti gali natūraliai stiprus imunitetas. Tikiuosi jis ir šią žiemą mūsų šeimos neapvils.
Atsakyti
As kelis metus skiepyjausi, dabar jau eile metu nesiskiepyju. Nesirgau nei pasiskiepijus nei nesiskiepijus. Manau viskas nuo imuniteto priklauso.
Atsakyti
Visiskai pritariu,reikia stiprinti savo imunine sistema,o ne skiepytis ax.gif
Atsakyti
nesiskiepijam, bet vaikai kiekvienais metais perserga, o mes ne
Atsakyti
QUOTE(kepuryte30 @ 2012 01 16, 12:02)
Sveikos mergaitės,
Turiu tokią bėdą. Lapkričio pradžipje pasiskiepijau nuo gripo ir po kelių dienų prasidėjo kosulys, karščiavimas 37.2, ir taip viskas užsitęsė kokias 2 savaitėms, na tada aš kreipiausi į gydytoją, tas nusiuntė darytis plaučių nuotraukos, bendro kraujo tyrimo, tyrimai nieko nerodė, tada liepė mikoplazmos tyrimus, crb pasidaryti, šie irgi nieko neparodė, o siptomai neišnyko. Nusiuntė tikrintis tuberkuliozės ir bronchinės astmos, bet ir ten atlikę tyrimus pasakė, kad nieko nėra.
Po kažkiek laiko kosulys liovėsi, bet temperatūra išliko 37.2, užtat prasidėjo gerklės skausmas, užburko nosis, nusiuntė pas LOR, tai pripažino faringitą, dar sinusitą rado blink.gif
Na jau beveik daugiau nei 2 mėnesius aš taip i tampausi su temperatūra, tai kosulys arsinaujina, tai gerklė skauda, tai sloga, net nežinau ką daryti, kur kreiptis kaip gydytis g.gif
Gal kažkam taip buvo pasiskiepijus nuo gripo, ar tai sutapimas?
Prašau pasidalinkit savo patirtim...


Mūsų šeimos gydytoja irgi papasakojo, kad jai buvo tokia reakcija į gripo skiepą, kad ji visą žiemą "nei sirgo - nei sveika" prabuvo: nosis, gerklė, nedidelė temperatūra...
Atsakyti
QUOTE(ginciucha @ 2012 10 11, 15:39)
Visiskai pritariu,reikia stiprinti savo imunine sistema,o ne skiepytis ax.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Mes skiepyjames nuo gripo kiekvienais metais, ir nesergame. Siemet pasiskiepijom as, vyras, ir vyresnis vaikas. Mazesnio ( jam buvo tuo metu 1,6 metų) neskiepijom, nes gydytoja sake kad per mazas. Tai mes visi nesirgom, o mazasis sirgo. Su auksta temperatura, kosuliu.
Atsakyti
Labai idomu, ar tie kurie mano kad serga gripu, pasidaro bent jau kraujo tyrimus? Gal tai tik paprasciausias belenkoks kitas virusas. Kodel jei jau sunkiau sergama, su temperatura, tai visi tai nuraso gripui? Netgi neturedami jokiu kitu gripui budingu pozymiu? Kaip kad jokiu kitu virusu su panasia simptomatika nebutu..
Nors, kitiems ir paprasciausias persalimas, jei tik sukyla temperatura, taii vadinasi gripas doh.gif
O kaip nusprendzia kad mazam vaikui buvo gripas? Nei tas vaikas pasako ka jam tiksliai skauda, ar kaulus lauzo ar raumenys skauda ar sanarius skauda ir t.t.. tai gal telepatiskai tevai zino? ar irgi belenkoks virusas, tai jau gripo?

Gripas. Liga prasideda ūmiai, ligonį pradeda krėsti šaltis. Aukšta 39-40ºC temperatūra laikosi 3-4 dienas. „Laužo visą kūną, skauda sąnarius, raumenis, galvą, akis. Akys parausta, išryškėja jų kraujagyslės. Atsiranda sausas, varginantis kosulys, užkimsta balsas, užgula nosį. Sloguoti, atkosėti pradedama nuo 3-4 dienos. Kartais gali kraujuoti iš nosies, atsirasti kraujosruvų odoje, gleivinėse. Netenkama apetito, kartais vemiama, viduriuojama. Pulsas dažnai būna sulėtėjęs, kraujospūdis sumažėjęs. Kai karščiuoti pradedama po to, kai temperatūra normalizavosi, greičiausiai tai reiškia, kad gripas komplikavosi antrine bakterine infekcija. Ūmus ligos periodas trunka 3-7 dienas, sveikimas 7-10 dienų. Gripo virusas sukelia kvėpavimo takų epitelio ląstelių žūtį, uždegimą, kapiliarų sienelių pažeidimą, patenka į kraują, sukelia organizmą intoksikaciją, pažeidžia vegetacinę nervų sistemą, kuri reguliuoja vidaus organų veiklą, todėl trinka įvairios organizmo funkcijos, pvz., suretėja širdies susitraukimai, prakaituojama, padidėja gleivių išskyrimas bronchuose. Susilpnėja organizmo atsparumas, todėl greitai prisideda antrinė bakterinė infekcija, kuri sukelia komplikacijas. Ligos komplikacijų gali atsirasti jos eigos metu ir vėliau. Visos ligos suaktyvėjimą rodančios būklės, prasidedančios vėliau kaip 7 dieną nuo gripo pradžios, vertinamos kaip kitos kilmės prisidėję infekciniai susirgimai, reikalaujantys atskiro gydymo. Nekomplikuotais atvejais visiškai pasveikstama. Nuo komplikuoto gripo galima mirti. Gripo epidemijos sunkumą apibūdina mirštamumas ne tik nuo jo, bet ir nuo kitų lėtinių ligų, kurias jis komplikuoja.
Simptomai:
- Galvos skausmas
- Sąnarių skausmas
- Akių paraudimas
- Apetito stoka
- Karščiavimas
- Sloga
- Šaltkrėtis
- Sausas kosulys
- Raumenų skausmas
- Kaulų „laužymas"

As asmeniskai tikriausiai ne karto gyvenime nesu sirgus tuo tikruoju gripu. Vieninteli karta, tai pernai, sirgom visa seimyna, ko nera buve. Ir tai net nekilo mintis kad cia gripas. Dukrai temperatura jei neklystu 7 dienas net buvo, sunui 4-5 dienas. Vyrui irgi ar 4 dienas. Man tik viena biggrin.gif Savijauta nekokia.. ale ne minties nebuvo kad tai gripas, siaip kazkoks virusas ir tiek. Pasveikom visi be jokiu vaistu, neskaitant nuo temperaturos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 08 gruodžio 2012 - 21:59
O kokie tyrimai parodo ar tai gripas ar siaip virusas?
Atsakyti