Mūsų didžiausia silpnybė - nepakankamas užsispyrimas. Jei nori, kad pasisektų - visuomet bandyk dar vieną kartą! /Thomas Edison -elektros lemputės išradėjas/
Tu nesupyk, Šią naktį nenakvosiu. Tik vieną naktį... Nieko nesakyk. Dar židinį sukurstysiu Ir patalus paklosiu, O jau tada išnyksiu... Tik nepamanyk Kad paviliojo kitas. Seniai žinai ,kad šito Niekada nebus. Tik velniškai pašėlti noriu, Kaip mergiotė. O ir dangus Šią naktį toks pribiręs... Taip panašu, Kad žvaigždėmis tuoj lis... Aš šoksiu užsimerkus Iki ryto. O žvaigždės man į plaukus Kris ir kris... Ir taip tikroviškai vaidensis, Kad jau neišsiskirsiu Su meile,su džiaugsmu Ir su viltim... Nepavydėk,kai parsirasiu rytą Išdrikusiais plaukais Ir spindinčiom akim.
Tu nesupyk... Šią naktį nenakvosiu...
Tu nesupyk, Šią naktį nenakvosiu. Tik vieną naktį... Nieko nesakyk. Dar židinį sukurstysiu Ir patalus paklosiu, O jau tada išnyksiu... Tik nepamanyk Kad paviliojo kitas. Seniai žinai ,kad šito Niekada nebus. Tik velniškai pašėlti noriu, Kaip mergiotė. O ir dangus Šią naktį toks pribiręs... Taip panašu, Kad žvaigždėmis tuoj lis... Aš šoksiu užsimerkus Iki ryto. O žvaigždės man į plaukus Kris ir kris... Ir taip tikroviškai vaidensis, Kad jau neišsiskirsiu Su meile,su džiaugsmu Ir su viltim... Nepavydėk,kai parsirasiu rytą Išdrikusiais plaukais Ir spindinčiom akim.
Tu nesupyk... Šią naktį nenakvosiu...
Labai skauda, kai negali atsikvėpti, bet dar labiau skauda, kai kamuoja dvasinės kančios. /Laurentin, Rene. Bernadetos gyvenimas. Vilnius: Aidai. 2000, 226p//
Bet sielvartas vargina, slegia ir sekina. Todėl neretai bandoma bėgti nuo sielvarto į alkoholį, į perdėtai intensyvią veiklą, į kompensuojančius tuštumą skubotus santykius. Sielvartą bandoma malšinti vaistais, maistu. Bandymų išvengti neišvengiamo yra daug. Vieni jų labai rizikingi (pvz., alkoholis), kiti mažiau. Tačiau nei vienas jų neatneša trokštamo palengvėjimo. Kas turi būti išgyventa, nepraeina, kol neišgyvenama. /Polukordienė, Kristina Ona. Netekčių psichologija. Vilnius: Panevėžio spaustuvė. 2008, 40p./
Skausmas yra užmarštis. O išsigelbėti galima prisiminus priežastis. /Hesė, Hermanas. Skaitymai minutėms. Kaunas: Trigrama. 2004, 107p./
Geriausias kompiuteris yra žmogus, ir tai yra vienintelis kompiuteris, kurį masiškai gaminti gali netgi nekvalifikuota darbo jėga (Verneris fon Braunas).