Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštas

QUOTE(*Grazina* @ 2014 12 03, 13:41)
Ne taip supratai apie perkrikstyjima... Pvz mano vyras krikstijo brolio vaika,tai pagal viska brolis jau negali krikstyti musu vaiko, va kas yra perkrikstyjimas....
Bent mano dede sako,kad taip niekas nedaro...


jūsų brolis gali kuo ramiausiai krikštyti jūsų vaiką. Nėra tokios sąvokos kaip "perkrištijimas" ar panašiai. Nereikia veltis į prietarus. Katalikų Bažnyčia leidžia broliams krikštyti vienas kito vaikus.

Iš kur čia tokie prietarai? doh.gif Niekur Katalikų Bažnyčios Katekizme nėra tokių apribojimų.

Jei tik būsimasis krikšto tėvas pats yra krikštytas, priėmęs Sutvirtinimą, gyvena krikščionio gyvenimą, jei vedęs - turi Santuokos sakramentą, gali būti krikščioniško (katalikiško) gyvenimo pavyzdys vaikui - to pakanka, kad būtų leidžiama krikštyti vaiką. Jei būsimasis krikštatėvis yra krikščionis, bet ne katalikas - jis gali būti taip vadinamu Krikšto liudininku.
Kur bėdos? Laikykimės tikėjimo, ne prietarų 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(*Grazina* @ 2014 12 03, 16:45)
Lenkai krikscionys neperkrikstyja, katik skaiciau...


lenkai broliai gali ir krikštija vienas kito vaikus, nes Katalikų Bažnyčios Katekizmas visur vienodas, net ir Lenkijoje. Juk tai taip paplitę visur - juk natūralu, kad broliai ar seserys krikštytų vienas kito vaikus smile.gif

Merginos, iš kur toks prisigalvojimas? Negaliu suprasti smile.gif o kas atsitinka, jei pakrikštys vienas kito vaiką?
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 04, 10:54)
idekit prasau nuoroda, jei straipsnis lenku kalba, labai jau smalsu pasirode, ka jus ten perskaitet, nes tikrai kazkokia nesamone.
na va... pasirodo pati ir sugalvojot "priezasti", kad vyro broliu kriksto tevu nekviest  biggrin.gif Bet neklaidinkit tada kitu zmoniu.

Dabar nerasiu,nes kompiuterio neturiu...
O del klaidinimo,tikrai neklaidinu,o tiesiog norejau suzinoti...
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2014 12 04, 19:04)

Merginos, iš kur toks prisigalvojimas? Negaliu suprasti smile.gif o kas atsitinka, jei pakrikštys vienas kito vaiką?

matyt krikstas "anuliotas" bus lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(*Grazina* @ 2014 12 04, 20:10)
Dabar nerasiu,nes kompiuterio neturiu...
O del klaidinimo,tikrai neklaidinu,o tiesiog norejau suzinoti...

Niekas nesako, kad tą darote sąmoningai. Tiesiog panašu, kad beieškodama atsakymų arba kažko nesupratote, arba "užsirovėte" ant tokių "www ekspertų", kurie patys nesiorientuoja, "kažkur kažką girdėjo", bet vis tiek jaučiasi, kad turi ką pasakyti. Ir pas mus tokių "n"... Va čia irgi apie tokius "ekspertus", kurių pilnas internetas. RitaRazi labai tiksliai viską surašė. Nėra jokių paslėptų draudimų, apie kuriuos kažkodėl nusimano tik prietaringieji. :]] Kokie reikalavimai - matėt pati.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 05 gruodžio 2014 - 16:07
QUOTE(*Grazina* @ 2014 12 01, 15:12)
Gavau atsakyma is klebono,kurioje baznycioje krikstysim vaikeli, atsakymas toks:

KRIKSTATEVIU JIS BUTI NEGALI,NES YRA PAZEIDES SANTUOKOS SAKRAMENTA,NES VEDE CMS,JIS GALI BUTI LIUDININKU,BET NE KRIKSTATEVIU... smile.gif


Taip, man irgi tą patį aiškino mūsų miestelio kunigas. O liudininkais gali būti daug kas, net ir ne krikščionių tikėjimo žmogus gali būti liudininku. Manau, būti liudininkais nieko blogo, juk esmė, kad vaikelis būtų pakrikštytas.
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2014 12 05, 17:03)
Va čia irgi apie tokius "ekspertus", kurių pilnas internetas.


siaubų siaubas doh.gif mes tiesiog sėdom į mašiną su krikštatėviais ir nuvažiavom vaiko krikštyti.. biggrin.gif be jokių išmislų ir maišiukų lotuliukas.gif

new age.. ir jau nebeatrenkam, kas yra kas..
Atsakyti
QUOTE(giedruole @ 2014 12 08, 12:12)
daug kas, net ir ne krikščionių tikėjimo žmogus gali būti liudininku.

Tik šioks toks patikslinimas, kad nemanyti, jog krikštatėvius apskritai galima keisti liudininkais. Ne. Jų reikšmė kita ir kažkokios pareigos nenumatytos. Turi būti bent vienas krikštatėvis. O liudininkas jau pagal pageidavimą - gali būti, gali ir ne.

Kan. 873 Leidžiama kad būtų tik vienas krikštatėvis ar krikštamotė arba krikštatėvis ir krikštamotė kartu.

Taip pat patikslinimas dėl "nekrikščionių tikėjimo liudininko". Ne visai taip. Kanonai sako štai ką:

Kan. 874 § 2. Pakrikštytajam, priklausančiam nekatalikiškai bažnytinei bendruomenei, leidžiama būti tik krikšto liudytoju drauge su krikštatėviu kataliku.



Pakrikštytasis= krikščionis (bet nebūtinai katalikas).

Kitaip sakant
Su nekrikščioniško tikėjimo išpažinėjais Krikšto apeigose yra taip:
"Musulmonai yra nepriėmę Krikšto sakramento, tad bet koks tokio asmens aktyvus dalyvavimas Krikšto sakramento apeigose yra neįmanomas. Būtų keista, jei nekrikštytas įsipareigotų kitą žmogų vesti krikščionišku keliu. Be abejo, jis gali dalyvauti kaip žiūrovas, bet ne daugiau."


Su krikščionimis, bet ne katalikais taip:
Krikščionis ne katalikas gali būti tik krikšto liudininku, bet nėra laikomas krikštatėviu.

Iš čia.


[/I]Ir šiaip kažkaip abejoju, kad koks rimtas musulmonas ar žydas, ar hinduistas ar t.t. pats turėtų kažkokį didelį troškimą dalyvauti krikščioniškose apeigose ir dar jose gauti kažkokį vaidmenį. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 09 gruodžio 2014 - 23:41