Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

O mano paskutiniai skaitiniai:
Hans Fallada ,,Anuomet mūsų namuose" - labai patiko. Šilta, jauki knyga su juokingom situacijom. Skaitydama, vis galvojau, ir ko aš jos Kalėdiniam laikotarpiui ,,nepasičėdijau".
Christina Schwarz ,,Lapkričio vaikas" - irgi, kaip ir patiko. Vis laukiau, kada gi paaiškės, ar Matilda pati nuskendo ar sesutė padėjo.
Colleen McCullough ,,Užsimerk, atsimerk" - labai įtraukianti knyga. Lavonų krūvos, įtariamųjų taip pat. Kol neperskaičiau kas tas maniakas, pati variantų neturėjau. Žodžiu, labai labai patiko.
Emma Donoghue ,,Kambarys" - taip per viduriuką. Nei labai patiko, nei nepatiko. Veiksmo mažoka ir intriga net neįpusėjus knygos pasibaigė...
Jojo Moyes ,,Paskutinis mylimojo laiškas" - pirma skaityta šios autorės knyga ir palikusi labai gerą įspūdį. Būtinai skaitysiu ir kitas šios autorės knygas.
Rosamund Lupton ,,Sesuo" - įtraukė, patiko, sunku buvo atsitraukt.
Viktorija Butautis ,,Kiek kainuoja vaikai" - skaičiau, kaip apsėsta. Įdomu buvo sužinot bent dalelę to, ką jaučia ir išgyvena tėvai, tiesiog apsėsti manijos, bet kokia kaina susilaukti vaikelio.
Kiera Cass ,,Atranka" - kažkiek priminė ,,Bado žaidynes", tik čia, palygint, labai švelnus variantas. Skaitysiu ir tęsinius.
Sally Beauman ,,Meilės peizažas" - labai jau ištempta knyga, buvo nuobodu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vessta: 07 gruodžio 2014 - 19:20
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Gegytė @ 2014 12 06, 22:31)
Dar su Fati buvau susitikusi, kalbėjom kad kokio meet'o norėtųsi... nes ir tema bemirštanti... o su jumis visai faina būdavo pasisėdėt.

QUOTE(Vessta @ 2014 12 07, 18:24)
Aha, meeto ir aš pasiilgau. Gal dar prieš Kalėdas pasidarom?  ax.gif

Aš meet'o irgi norėčiau drinks_cheers.gif , bet siūlyčiau po švenčių blush2.gif Iki švenčių tai kažin ar galėsiu.
Atsakyti
man sunkiai su šopoholike. įdomu, bet angliškai... Filmus žiūrėti gerai, o skaityti angliškai dar nepamėgau, kol kas dar toks labiau kaip užklasinis skaitymas, kai skaityti reikia, bet nelabai malonu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2014 12 07, 20:06)
Sveikos  4u.gif
Aš meet'o irgi norėčiau  drinks_cheers.gif , bet siūlyčiau po švenčių  blush2.gif Iki švenčių tai kažin ar galėsiu.

gerai, tai tada po švenčių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuttis @ 2014 11 28, 14:36)
parekomenduočiau tiek vyrui tiek moteriai M.K.Krefeld "Paklydęs" superinis detektyvas .

Perskaičiau šį detektyvą. Tikrai geras, žiaurus detektyvas, kurio pagrindinė tema - prostitucija. Šią knygą ir aš rekomenduočiau perskaityti. Tai detektyvas apie dingusią lietuvaitę Mariją (autorius - danas). Detektyvas Raunas čia irgi ne tipinis, o kitoks - dažnai skandinavų detektyvus primenantis girtuoklis. Smagiai visgi susiskaitė, nes daug netikėtumų, veiksmo, keistenybių. 4/5 (p.s. raudonai ant viršelio užrašyta - Kopenhagos raudonųjų žibintų kvartale dingusios lietuvės istorija.

Kita knyga Jodi Picoult - "Paprasta tiesa". Man patiko tik pati pradžia, vėliau pasidarė pernelyg nuobodoka, ištempta. Kaip ir daugumai, matyt, man buvo labiau įdomu sužinoti, kaip gyvena amišai, jų papročius ir pan. Bet tai iš tų knygų - perskaičiau ir nieko nepaliko viduje.

O ta knyga, kuri paliko kažką, kurią net skaitant apimdavo įvairūs vidiniai jausmai (nebraukiau ašaros) - tai Hermann Hesse - "Gertrūda". Nelaimingos meilės tema ir ne tik. Tiek trumpai, o Hesse, manau, daugumai pažįstamas ir gal jau dauguma skaitė šią knygą, todėl neverta net išsiplėsti. p.s. prisirašiau nemažai citatų smile.gif

Kaip tik perklausiau V. Baumilos dainą, kuri man kažkuo asocijuojasi su šiuo Hessės romanu "Tik žmogus".

p. 160 "Na, aistra juk visada yra nepaaiškinama mįslė, deja, yra žinoma, kad gyvenimas nepagaili nuostabiausių savo vaikų ir kad dažniausiai patys geriausi kaip tik pamilsta tuos, kurie juos pražudo".

p. 114 " Tačiau aš žinau vieną dalyką: jeigu yra palaima ir rojus, tai juos turi sudaryti netrikdoma tokių akimirkų tąsa; ir jeigu šitokią palaimą galima pasiekti per kančias ir skausmingą apsivalymą, tai jokios kančios ir jokie skausmai nėra tokie dideli, kad turėtum jų vengti".

Patrick Modiano - "Povestuvinė kelionė. Iš užmaršties gelmių". Du neilgi romanai. Man jie rašymo stiliumi, siužetu laaabai panašūs. Abiejuose pirmoje vietoje yra žmogaus ieškojimai, prisiminimai, klaidžiojimai praeityje, po jos užkaborius analizuojant vieną ar kitą prisimintą atsitikimą. Veiksmo mažai. Man buvo nuobodu skaityti, gerai, kad knyga plonutė. Patys siužetai man asmeniškai pateikti visai neįdomiai, tarsi lyg tarp kitko, o daugiau filosofuojama, kalbama apie vidinius herojaus išgyvenimus. Nors kartais reikia ir tokių knygų wink.gif

Rita Adoma Adomaitienė - "Eilėje prie skausmo" - visai įdomi istorija - pasaka. Realybėje, manau, tokių įvykių kažin, ar pasitaiko. Nenoriu atskleisti visko, tai negaliu komentuoti. Tai pasakojimas apie išžagintą nekaltą merginą, jos sunkų gyvenimą. Atrodė banali istorija, bet lengvai įtraukiančiai skaitėsi ir visai patiko.

p.253 - "Išsiskyrimo be skausmo nebūna. Netgi ten, kur nėra meilės, griauti savo nusistovėjusį gyvenimą yra labai sunku"

Lisa Gardner - "Kita dukra"
- geras detektyvas ir tiek. Ką galima pasakyti apie detektyvus. biggrin.gif Pastebėjau, kad Lisa Gardner man visai patinka, dabar esu parsinešusi jos knygą "Sugauk mane". Skaitytą detektyvą įvertinau 4/5 Man labiau patiko jos detektyvas "Myliu dar labiau".

Dar prisidedu prie pagyrų detektyvui Keigo Higashino - "Įtariamojo X pasiaukojimas".

Michael Cunningham - "Tos valandos" - sunkiai skaitėsi. Gal dar reikia man brandos, žodžio pajautimo, tiesiog sunkiai verčiau puslapius, nepalietė ši knyga mano vidaus. Vienu metu pagalvojau (pradžioje), kad bus įdomi, bet vėliau tas mėtymasis tarp raelybės ir romano herojų mane blaškė ir neįtikino. Trūko išbaigtumo, įtaigumo.

Suzanne Rindell - "Nusikaltimų metraštininkė"
- nors ši knyga įvardinta kaip romanas, ji man labiau detektyvas. Patiko dviejų merginų, labai skirtingų bendravimas, kuriame aš įžvelgiau ir emocinę kovą. Knyga apie pilką pelytę Rouzę ir jos priešingybę - kolegę (darbe) gražuolę Odalę. Odalė gudri, ji įvilioja Rouzę į blizgantį vakarėlių gyvenimą, o kas toliau nutinka...Paskaitykite wink.gif

Dabar be galo vargstu su detektyvu, kurio veiksmas daugiausiai vyksta teisme. Na tai man taip nuobodu. Nedaug jau liko perskaityti, bet matau, kad terminas grąžinti knygą į pabaigą. Taigi ar verta kankintis su detektyvu William Landay - "Apginti sūnų". Pabaiga man atrodo aiški, ar ten kas keisis? g.gif

Eilėje iškart laukia Michael Robotham - "Įtariamasis" rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 09 gruodžio 2014 - 17:26
Jeigu meet'ą derinat, tai sausio vidury, nes iki tol egzai, o po to išlekiu... tai vėl praleist nesinori,...
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2014 12 09, 17:28)
Jeigu meet'ą derinat, tai sausio vidury, nes iki tol egzai, o po to išlekiu... tai vėl praleist nesinori,...

Man tiktų drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 12 09, 18:23)
Dabar be galo vargstu su detektyvu, kurio veiksmas daugiausiai vyksta teisme. Na tai man taip nuobodu. Nedaug jau liko perskaityti, bet matau, kad terminas grąžinti knygą į pabaigą. Taigi ar verta kankintis su detektyvu William Landay - "Apginti sūnų". Pabaiga man atrodo aiški, ar ten kas keisis?  g.gif

Žinok, aš irgi gal iš trečio karto pradėjau skaityt, mane nervina ta teismų tema. Bet kažkaip įsitraukiau, nes magėjo sužinoti kame reikalas, ir visai patiko.

Perskaičiau Kate Atkinson "Gyvenimas po gyvenimo" - galėčiau pasakyti, kad ne mano rašytoja, nors labai liaupsinamos jos knygos, bet man nelabai. Šiaip nebloga, įdomi knygos mintis, kai mergaitei suteiktas šansas nugyvent kelis gyvenimus. Man labai patiko viena jos gyvenimo atkarpa.Maždaug daugiau nei pusė knygos įdomu., ir juokingas šeimos bendravimas, pasijuokiau vietom. Po to , nelabai įdomu, gal ir nereikėjo taip išsiplėst.

Dabar turiu krūvą knygų pasiėmus, dar nusipirkau keletą, kurių norėjau. Viena knyga virš 500 pusl smulkiu šriftu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 12 09, 18:23)
Eilėje iškart laukia Michael Robotham - "Įtariamasis"   rolleyes.gif

įdomu bus sužinoti, kaip patiks.
Pas mane jau antroji dalis laukia, gal iki Naujųjų ir prieisiu prie jos.

Aš savaitgalį bibliotekoj buvau, tai laikotarpiui tarp Kalėdų ir Naujųjų apsirūpinau knygomis. Pasiėmiau K. Hosseini ,,Ir aidėjo kalnai" bei Granausko ,,Kenotafas". Pastebėjau, kad vis labiau lietuvių autoriai traukia, tik problema, kad nuėjusi prie lentynų apart kelių žinomų pavardžių visi kiti negirdėti, kai užsienio autorių knygų lentynose jau panašiai susigaudau ir bene kas trečia būna bent jau matyta ar girdėta (gal tik pastaruoju metu nuo naujienų esu atitolusi). Tai būna sudėtinga išsirinkti, o laiko tam nelabai būna, norisi tik greit nueit ir kažką pasigriebt.
Atsakyti

Sveikos 4u.gif

Skaityt vis skaitau, bet įkvėpimas atsiliepimams niekaip neateina, o parašyti tik trumpai patiko/nepatiko irgi nesinori, tai ir tyliu smile.gif

Nesenai nusipirkau dar keturias knygas į savo namų biblioteką:

Ransom Riggs "Kiaurymių miestas" - patiko jos pirmoji knyga "Ypatingų vaikų namai", todėl pamačiusi šią iš karto paėmiau.

Keigo Higashino "Įtariamojo X pasiaukojimas" - šita nuo pat savo pasirodymo domino, po to ir neblogi atsiliepimai paskatino ją nusipirkti.

Erich Maria Remarque "Trys draugai" - kažkada prisimenu Ingėnas sakė, kad man ji patiktų, o ir klasika kaip ne kaip, tai ir šita knyga parkeliavo su manimi į namus.

Jodi Picoult "Kelias namo" - nežadėjau pirkti šios Picoult knygos dėl jos tematikos, bet, būtent tą dieną, kai klaidžiojau po knygų lentynas, pagalvojau kaži kokiu kampu ir kaip ta Picoult pažiūrėjo į šią temą, o ir realiai visas jos knygas turiu apart šios, tai nesusilaikiau ir nusipirkau.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2014 11 23, 18:44)
Michael Robotham ,,Įtariamasis''. Detektyvas, kurio centre - psichoterapeutas, jis ir painioja bylą. Auka - jo buvusi pacientė. Įtariamasis - esamas pacientas. Bet kuo toliau, tuo pats psichoterapeutas ima klimpti į visokias painiavas. Nesitikėjau, kad siužeto eigoje viskas būtent taip pasisuks kaip pasisuko, tad jau vien tai sudomino, nors pradžioje kaip ir nuobodoka. Pagrindinis veikėjas nelabai sudomino (kitaip nei pvz. koks Frostas), bet siužetas kad ir po truputį, bet galop neblogai įtraukė, ypač į pabaigą, kai jau pradeda aiškėti priežastys. Kažkiek pakaišiota psichologinių ,,tiesų'', nors kažkur į gilumas šio mokslo nelendama. Patiko, kitą dalį manau irgi skaitysiu ateity.

Man šis detektyvas pasirodė labai klasikinis, sustatytas pagal psichologinio trilerio rėmus. Nebuvo kažkokio wauuu. Aš nuo pat pradžių įtariau, kas bus žudikas, tai ir pasitvirtino, todėl knyga man pasirodė ištempta. Kas patiko, tai psichoterapeutas, jo darbas ir jo šeimyninis gyvenimas biggrin.gif Neryškus tikrai veikėjas, bet kadangi pati domiuosi šiek tiek psichologija, psichoterapija, tai buvo įdomu paskaityti ta tema. 5 žvaigždučių tikrai neduočiau smile.gif Taip sakant kol kas nieks nepralenkia mano mylimo Jussi Adler-Olsen ir Lars Kepler. O aš vis laukiu, nagi nagi, ar kas nors perspjaus jų kūrybą.
Turiu jau parsinešusi ir antrą šios knygos dalį "Amnezija", tikrais skaitysiu. Vat įdomus jausmas - lyg detektyvas nesukrėtė, nenustebino, bet pagavau kabliuką, kažkas užkabino. Žiūrėsiu, kaip antra dalis eisis.

Dar perskaičiau - Tamar Cohen - "Meilužės kerštas". Man buvo nuobodi knyga, per daug ištempta. Kalbama pirmuoju asmeniu, tai būtent kalba meilužės lūpos apie viską, kaip prasidėjo santykiai, kaip viskas rutuliojosi, kaip galų gale viskas pasibaigė. Galiu pasakyti, kad tai ir keista knyga, dar tokios nesu skaičiusi - labai keistai atrodo, kai rašo pirmuoju asmeniu ir kalbasi su kitais herojais, tai net ne laiškai, o bendravimas. Pagrindinė herojė pasakoja ir kartu kalbasi su savo meilužiu, su jo žmona su kitais tame neištikimybės šou dalyvavusiais. Kartu tai ir pasakojimas apie jos pačios gyvenimą, kaip viskas gali pasibaigti, kai užsižaidi su vedusiu žmogumi, imi juo gyventi. Kalba gan spalvinga, sakiniai įmantrūs, nemažai įdėta psichologinių momentų. Ypač nemažai apie vaistus prirašyta biggrin.gif Mat herojė lankosi pas psichiatrę-psichoterapeutę.

Papildyta:
QUOTE(laTulipe @ 2014 12 07, 18:54)
Dabar ant stalo esu pasidėjusi A. Davidson ,,Chimera", bet atsižvelgiant į darbus, turiu įtarimą, kad ją pradėsiu mažiausiai po savaitės. unsure.gif

drinks_cheers.gif Ir aš pasiėmiau šiandien šią knygą. Dar svarsčiau, ar tikrai imti, juk neplona, bet pavadinimas suintrigavo smile.gif

Kartu dar parsitempiau:
A. Čechov - Palata Nr. 6
Jo Nesbo - Šarvuota širdis
B. Black - Kristina Fols (tik labai abejoju, ar ji man patiks)
A. Camus - Užrašų knygelės I (1935-1942) - čia, kad nuo detektyvų pailsėčiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 19 gruodžio 2014 - 14:33
Sveikos skaitytojos 4u.gif gal kuri skaitote knygas per kindle ir galėtų truputį padėti? doh.gif
Atsakyti