Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

Jodi Picoult "Vienišas vilkas". Paskutiniu metu iš knygų vis gaunu ne tai, ko tikiuosi. Net keista. Šioje pagrindinė tema buvo eutanazija. Labai gerai prisimenu kaip mokykloje ir universitete vis reikėdavo rašyti šia tema ir kildavo visokių minčių, galvodavai apie argumentus už ir prieš. Prieš skaitydama šią knygą galvojau, kad labai įsijausiu būtent į šią temą, į žmonių, kuriems reikia priimti tokį rimtą sprendimą, išgyvenimus, nagrinėsiu kodėl vienas siekia nutraukti gyvybę, kuri ir taip palaikoma tik aparatų, kitas stengiasi tą gyvybę išsaugoti su viltim, kad žmogus pabus. Ir savo nuostabai nepajutau nieko, neįsijaučiau visai į tuos jausmus, į tą situaciją, nė lašelio nesusimąsčiau apie tokio sprendimo svarbą ir svorį kito žmogaus dūšioj. Visos mintys ir visas susidomėjimas buvo nukreiptas tik į vilkus. Skaičiau ir laukiau kada vėl galėsiu mėgautis vilgų gaujos gyvenimo, taisyklių aprašymu, apie žmogaus bandymą pritapti toje gaujoje. Labai ryškiai mačiau mintyse vaizdą kaip žmogus guli ant nugaros, atidengdamas savo pilvą ir gerklę, pažeidžiamiausias vietas gyvūnų pasaulyje, tuo parodydamas, kad yra nepavojingas ir nekelia jokios grėsmės, o vilkas apžiojęs to žmogaus kaklą, vis giliau leisdamas dantis, rodo, kad turi galimybę jį nužudyti, bet to nedarys, nes pasitiki tuo žmogum ir atleidęs savo nasrus tiesiog nubidzena šalin. Myliu gyvūnus, žaviuosi vilkais, nepaisant to, kad jie plėšrūnai. Gyvūnai žiaurūs tik tada, kada reikia ginti teritoriją, šeimą ar medžioti maistą, kad išgyventų, visais kitais atžvilgiais jie ištikimi ir pasišventę savo gaujai - šeimai. Su žmonėmis viskas sukta, apgaulinga, daug nedasakytų dalykų, daug apsimetinėjimo ir žiaurumo, kenkimo tiesiog iš idėjos, pavydo ar dar kažkokios kvailos priežasties. Galbūt keistai ir žiauriai nuskambės, bet gyvūnus visada būtent dėl to ir mylėjau labiau nei žmones. Gyvūnais gali pasitikėti, jų ištikimybė ir meilė yra besąlygiška, rūpinimasis vienas kitu tikras. Ir knygos negalėjau paleisti iš rankų būtent tik dėl šios potemės - vilkų. Tai turbūt tik už tai ir dedu jai pliusą. Nors, patys šeimos santykiai, nuoskaudos, paslaptys, sugriovusios jų gyvenimą, taip pat kažkiek kabino ir domino, beeet ne tiek kiek vilkai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 23 sausio 2015 - 23:21
QUOTE(Fatimaallaa @ 2015 01 23, 13:25)
pastaruoju metu tokio pobūdžio knygos mano stichija smile.gif tiesa aš jas dar praskiedžių knygomis su paranormaliais reiškiniais, bei fantazy.
Šiaip Divergentė bei "Sielonešė" priklauso distopijoms. Tad rekomenduočiau, jei neskaitei:
"Bado žaidinių trilogiją"
"Penktoji banga"
"Angelų įsiveržimas" bei antra knyga "Pasaulis po to"
"Delirium" trilogija
"Panika"
"Mistinis miestas"
"Pusiau blogas"
"Antranka" bei antroji knyga "Elitas"
"Bjaurūs" serija
"Robokalipsė"

Daugiau kažkaip neateina į galvą joks lietuviškai išverstų pavadinimas, kur veiksmas vyktų distopiniame pasaulyje.
Dar man labai patiko "Nežemiškoji" trilogija.

Ačiū, už toki puikų sąrašą dabar turėsiu iš ko rinktis thumbup.gif 4u.gif Bado žaidynių trilogija skaičiau, labai patiko smile.gif einu dabar nagrinėti sąrašo biggrin.gif

QUOTE(Germinė @ 2015 01 23, 19:36)
Aš skaitau wink.gif Knygas ir jus.Sparniukę FB  4u.gif
Metro perskaičiau vien dėl perdėto išliaupsinimo,bet suprantu,kodėl numetei.
Perėją perskaitėm abu,nors mano PZ ne skaitovas.Dabar jis "12" skaito,o aš laukiu eilėje.Storos knygos yra gėris  wub.gif Aišku,jei įdomios  4u.gif

Patiko, verta pradėti? tikra tiesa jei gėris, bet jei nieko gero tai sunku ir įveikti tokia, o jei puse būni perskaites ir gaila numest biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo casolin: 24 sausio 2015 - 14:13
QUOTE(casolin @ 2015 01 24, 13:47)
o kitas dalis Perėjos skaitėte? tikra tiesa jei gėris, bet jei nieko gero tai sunku ir įveikti tokia, o jei puse būni perskaites ir gaila numest biggrin.gif
"Perėja" ir "12" o kokios kitos dalys?Nebent trečia leidžiama ar verčiama ?
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2015 01 24, 14:53)
"Perėja" ir "12" o kokios kitos dalys?Nebent trečia leidžiama ar verčiama ?

pasitaisiau 4u.gif na tuėtų būti ir trečia knyga smile.gif
Atsakyti
Sveikos.

Sesija daugiau mažiau baigta, tai ta proga grįžtu prie skaitymo. Skaitau H. Murakami ,,Dramblys pradingsta". Apsakymai mažiau patinka nei romanai, bet kol kas ši knyga man daug įdomesnė už kitą jo apsakymų rinkinį - ,,Visi Dievo vaikai šoka".

Ir noriu atkreipti dėmesį tų, kurios skaitot Kinsellos ,,Parduotuvių maniakės" seriją. Kaip supratau, pernai buvo išleista septintoji serijos dalis - Shopaholic to the Stars 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 26 sausio 2015 - 23:06
Sveikos, skaitadieniai man:)
perskaičiau J.Picoult ,,Susitarimas", kaip visada labai patiko, lengvai ir greitai skaitesi. ir ašarų kalną išspaudė. bet ne tame esmė. net su MB susiginčijau, kai bendrai papasakojau apie siužetą. jis teigia, neva, vaikinas teisme tiesiog papasakojo tiesa, ir ji išteisino? neva, kur logika? o mano pusė gal tokia, jog reikėjo be proto stipriai mylėti, kad išdrįsti taip pasielgti... bet kuriuo atveju, ypač ginčo dėka ir daug apmąstymų neleido pilnai itiketi Picoult idėja. bent jau ne si kartą.

ir dar perskaičiau Hosseini ,,Tūkstantis sauliu skaisčių". si taip pat labai patiko, sukrėtė iki sielos gelmiu...gaila moterų. gaila, kad egzistuoja toks dalykas kaip religija apskritai (žinau, kad gal kiek pet daug kategoriškai skamba), gaila, kad rytų kraštų religija is papročiai, yra tokie atsilikę nuo vakarų... (nekalbu vien apie islamą)...
bet kuriuo atveju romanas labai poetiškas, labai daug gražių ir teisingu minčių apie gyvenimą ir santykius.

o šiandien pradėjau skaityti Fowles ,,Kolekcionierius", labai įtraukė. laukiu kas bus toliau (baigineju pirmą dalį...)

ir apsiprasau dėl žodžių rašymo, vienas lietuviškas, antras ne... telefonu rašau...
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2015 01 28, 02:53)
Sveikos, skaitadieniai man:)
perskaičiau J.Picoult ,,Susitarimas", kaip visada labai patiko,

ir man šita patiko, bet nepamenu kas ten ir kaip.

Skaitau Mitchell "Debesų atlasą" ir pati tuo netikiu - kaip įdomu smile.gif
Atsakyti
Perskaičiau romaną "Kolekcionierius". Visada žinojau, kad visi maniakai mąsto kažkaip kitaip. Kad jie mano, jog daro gera.
Kas įdomiausia, šita istorija tikrai nesukretė, kiek tikėjausi. Nors tikrai labai patiko ir perskaičiau beveik per naktį.
Atsakyti
Skaitau Džudi Devero knygą ,,Šilmedis"-nežinau kodėl, bet ji man labai patinka-lyg ir paprasta, bet įtraukianti:)
Atsakyti
Amžiną atilsį šiandien išėjusiai australų rašytojai Colleen McCullough (1937-2015), garsiųjų „Erškėčių paukščių“ autorei. Ačiū jai už puikias mums paliktas istorijas.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 01 29, 15:15)
Amžiną atilsį šiandien išėjusiai australų rašytojai Colleen McCullough (1937-2015), garsiųjų „Erškėčių paukščių“ autorei. Ačiū jai už puikias mums paliktas istorijas.
Amžiną atilsį.Net susigraudinau verysad.gif
Ačiū už pažintį su artimųjų gyvenamu kraštu.Ilsėkitės ramybėje,o mes Jūsų niekad neužmiršim .
Atsakyti
Pabaigiau Haruki Murakami ,,Dramblys pradingsta". Pasirodė daug geresnis apsakymų rinkinys nei ,,Visi Dievo vaikai šoka". Aišku, buvo ir čia tokių, kurie nepatiko, bet patikusių skaičius didesnis. Kas Murakami skaitot, tai žinot, kuo jis žavi kiekvienoj knygoje - rašymo stilius, kuriama atmosfera, keistenybės, kažiek fantastikos, įdomūs personažų paveikslai ir t.t. Tai lygiai taip ir šioje.

Dabar planuoju grįžti prie M. Robotham ,,Amnezijos".
Atsakyti