QUOTE(linamog @ 2014 08 19, 19:37)
As islipau is savo neskaitadieniu, ir per sianden sugrauziau L.Kepler "Ugnies liudininkas". Puikus, itikinantis, neperkrautas, kabinantis, islaikantis intriga ir itampa detektyvas, zodziu - vienas geriausiu skaitytu.

Aš nesenai perskaičiau "Smėlio žmogus", bet atmintyje stipriausiai išlikęs "Ugnies liudininkas".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noriu jūsų visų pasiklausti nuomonės, ar verta skaityti
"Bado žaidynių" trilogiją?
Užsikabliavau po vienos dainos, kuri šiuo metu pas mane groja ir groja -
Elastic Heart - Sia ft. The Weeknd & Diplo [The Hunger Games: Catching Fire]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Apie nesenai perskaitytas knygas trumpai.
Taip dar nebuvo, kad skaitant iš karto vienas po kito sekė nusivylimai knygomis. Nesakau, kad siaubingai tragiški nusivylimai, tapę net graužtukais, bet tikėjausi kažko geresnio.
Pirma nuvylė
Gillian Flynn - "Tamsusmos". Gal dėl to, kad pirmoji skaityta "Dingusi" buvo visai kitokia: daugiau veiksmo, netikėti posūkiai, intriga. "Tamsumos" labai niūri knyga, skaičiau ilgai ir sunkiai. Pilna tamsių atspalvių, nuotaikos, veiksmo nedaug. Daugiau pateikiama veikėjų psichologiniai paveikslai, prisiminimai, abejonės ir pan. Nesiskaitė, bet perskaičiau. Sunku man apie ją kažką daugiau parašyti.
Antras nusivylimas -
Rebecca James - "Saldi kančia". Lyginau su skaityta "Tobula klasta", kuri mane labai įtraukė ir sužavėjo (na ir kas, kad skirta paaugliams, jaunimui)

Antroji taip pat labai įtraukė. Matyt jau čia kaltas rašytojos lengvas, aiškus stilius. Patinka tai, kad jos knygose vaizduojamos merginos, turinčios psichologinių problemų, bet bando bendrauti, eiti į gyvenimą. Ir kaip visada supinta intriga, paslaptys. Šiuo atveju ta intriga viską ir sugadino. Nežinau kodėl, bet pabaiga labai nuvylė, nes pasirodė tieeek banali, tiek neįdomi ir nuspėjama. Kad pats skaitymas apie Aną ir jos ligą, apie jos tėvų netektį, jos pačios gyvenimą, bendravimą su jos name gyvenančiu nuomininku man patiko daug labiau.
Galiu tik pasidžiaugti, kad maloniai nustebino
Rodney David Wingfield - "Frosto Kalėdos". Toks gal ir popsinis detektyvas, bet mane labiausiai linksmino pats Frostas, jo juokeliai, požiūris į darbą, gyvenimą. Parašyta taip, kad labai lengvai skaitosi, toks mielas savaitgalio detektyvas. Keista, kad knyga vertinama ne taip jau ir palankiai (čia kiek mačiau www.suknyga.lt)
Dabar skaitau
Tess Gerritsen - "Pažadėk, kad grįši". Laukia dar ir
"Liudininkas". Žinau, kad čia iš romantinės serijos, tai daug ir nesitikiu, tik smegenis pravėdinti, nes kartais to norisi po sudėtingesnių, negrožinių knygų skaitymo.