Sveikos ir aš pagaliau susitvarkius viena koja😀 Operuota su vietine nejautra , minti galėjau su batų ortopediniu iš karto.
Sveikinu! 😊 Pas ka operavotes? ar labai skaudejo? nedingo noras darytis antra peda?

Man kažkaip labai greitai ( praėjo po OP 1,5 sav.) operuota pėda pavargsta, pradeda duoti apie save žinią ,o po pietų ima labiau tinti.
Yra kas sako iškart po op ,,kulniuoja" net po parduotuves

Man kažkaip labai greitai ( praėjo po OP 1,5 sav.) operuota pėda pavargsta, pradeda duoti apie save žinią ,o po pietų ima labiau tinti.
Yra kas sako iškart po op ,,kulniuoja" net po parduotuves

Savaitei praėjus po operacijos jau išeidavau į kiemą, po parduotuvę pavaikščiodavau ( iki jos važiuodavom su mašina ). Koja pavargdavo, reikdavo jau pasėdėti iškėlus. Smarkiai tino pirmas 4 dienas. Dabar po operacijos 2 mėn ir savaitė. Vaikštau gerai, bandau ilginti distancijas

Uzrase planinei operacijai RVUL. Sake, reiks laukti apie metus. Ar tikrai tokios eiles?
Laba visoms.
Uzrase planinei operacijai RVUL. Sake, reiks laukti apie metus. Ar tikrai tokios eiles?
Laba, man eiles reikejo laukti apie 3 savaites :O operavausi Kaune, Respublikineje ligonineje.
Klausimas issioperavusioms:
Ar nesiojot tarpupirsti po operacijos? Man buvo tiesiog is binto toks idetas, sake tegul pabuna biski jis. Tai va savaite jau su juo, nors nepasakyciau kad jis ten labai padaro tarpa.
Ar pas jus nykstys su likusiais pirstais vienoj linijoj eina? Mano kazkoks labai nusileides :o jei padedu ant zemes tai pirmiausia lieciasi nykstys, tada reikia paspausti kad kiti pirsti priglustu. Ar dar issimankstinsiu?
Kiek pakeliat pirsta i virsu? As zemyn atrodo gan nemazai galiu lenkti, bet i virsu gal koki 0,5cm, nelabai "jauciu" kaip ji isjudinti.
Kokia reabilitacija jums paskyre seimos gydytoja? Ar teko pacioms prasytis?
Uzrase planinei operacijai RVUL. Sake, reiks laukti apie metus. Ar tikrai tokios eiles?</p></div></blockquote><p>Laba, man eiles reikejo laukti apie 3 savaites :O operavausi Kaune, Respublikineje ligonineje. </p><p>Klausimas issioperavusioms:</p><p>Ar nesiojot tarpupirsti po operacijos? Man buvo tiesiog is binto toks idetas, sake tegul pabuna biski jis. Tai va savaite jau su juo, nors nepasakyciau kad jis ten labai padaro tarpa. </p><p>Ar pas jus nykstys su likusiais pirstais vienoj linijoj eina? Mano kazkoks labai nusileides :o jei padedu ant zemes tai pirmiausia lieciasi nykstys, tada reikia paspausti kad kiti pirsti priglustu. Ar dar issimankstinsiu? </p><p>Kiek pakeliat pirsta i virsu? As zemyn atrodo gan nemazai galiu lenkti, bet i virsu gal koki 0,5cm, nelabai "jauciu" kaip ji isjudinti.</p><p>Kokia reabilitacija jums paskyre seimos gydytoja? Ar teko pacioms prasytis?</p>
Iš binto tarpupirštį nešiojau visas 5 savaites, kol vaikščiojau su spec. batu. Paskui nusipirkau silikoninį, nešiojau dar apie 1,5 mėn. pastoviai dieną - naktį. Kai prasidėjo basučių sezonas, įsidedu tik nakčiai.
Man atvirkščiai - nykštys šiek tiek pakilęs

Šeimos gydytoja duoda ( arba neduoda, priklauso nuo gydytojo ) siuntimą pas reabilitologą, o jis jau skiria procedūras. Gavau sūkurines voneles ir kinezeterapiją

Iš binto tarpupirštį nešiojau visas 5 savaites, kol vaikščiojau su spec. batu. Paskui nusipirkau silikoninį, nešiojau dar apie 1,5 mėn. pastoviai dieną - naktį. Kai prasidėjo basučių sezonas, įsidedu tik nakčiai.
Šeimos gydytoja duoda ( arba neduoda, priklauso nuo gydytojo ) siuntimą pas reabilitologą, o jis jau skiria procedūras. Gavau sūkurines voneles ir kinezeterapiją
O jums nykstys atsistate i savo vieta?
Siandien lankiausi pas gydytoja, paklausiau kaip del reabilitacijos, tai sako oi ne, kadangi koja ortopediniam bate, tai ramybes rezimas, plius yra sraigtai, tai niekas masazu nedaro. O kaip kitoms? Ar paskyre kokia reabilitacija? Pas mane yra Herberto sraigtai.
Gal ortopedas gali paskirti kokia reabilitacija?
<div>
<p>Iš binto tarpupirštį nešiojau visas 5 savaites, kol vaikščiojau su spec. batu. Paskui nusipirkau silikoninį, nešiojau dar apie 1,5 mėn. pastoviai dieną - naktį. Kai prasidėjo basučių sezonas, įsidedu tik nakčiai.

</div>
</blockquote>
<p>O jums nykstys atsistate i savo vieta? </p>
<p>Siandien lankiausi pas gydytoja, paklausiau kaip del reabilitacijos, tai sako oi ne, kadangi koja ortopediniam bate, tai ramybes rezimas, plius yra sraigtai, tai niekas masazu nedaro. O kaip kitoms? Ar paskyre kokia reabilitacija? Pas mane yra Herberto sraigtai.</p>
<p>Gal ortopedas gali paskirti kokia reabilitacija? </p>
Kol koja ortopediniame bate, aišku, kad jokių reabilitacijų. Kai jau leis priminti koją, tada tik galit galvoti apie reabilitacijas. Dabar tik rankos pagalba lankstot pirštą aukštyn - žemyn, kad nesustingtų. Ortopedas po operacijos neinformavo jūsų?
O kad kaip sakot "nusileidęs" nykštys, tai gal patinusi koja dar, jei tik savaitė po operacijos.
Kol koja ortopediniame bate, aišku, kad jokių reabilitacijų. Kai jau leis priminti koją, tada tik galit galvoti apie reabilitacijas. Dabar tik rankos pagalba lankstot pirštą aukštyn - žemyn, kad nesustingtų. Ortopedas po operacijos neinformavo jūsų?
O kad kaip sakot "nusileidęs" nykštys, tai gal patinusi koja dar, jei tik savaitė po operacijos.
kaip supratau, su sraigtu isvis nebus jokiu reabilitaciju. O ortopedas mano visai nekalbus kiek paklausiau ta kart, tai atsake.
koja truputi patinus, bet nebaisiai