Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

savaitiniai australijos begiki pas mus turguj po 10lt ryte buvo bigsmile.gif
Atsakyti
mergaitės, patarkit,
ėmė suktis ir ruduot bulvių lapeliai-čia tikriausiai maras puola. Gal galima kuom nupurkšt, ar jau vėlu?
Atsakyti
Pas mane darze dirvoje kazko truksta. Stai nuotraukos su: avieciu ugliais, avieciu lapais, vynuogiu lapais ir agurkais. Azoto tikrai negali trukti, bet kazko kito labai truksta, del ko praktiskai blogai auga visi augalai. Ar kas nors zino kieno tai pozymiai? Štai nuotraukos.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 21, 21:19)
Pas mane darze dirvoje kazko truksta. Stai nuotraukos su: avieciu ugliais, avieciu lapais, vynuogiu lapais ir agurkais.  Azoto tikrai negali trukti, bet kazko kito labai truksta, del ko praktiskai blogai auga visi augalai. Ar kas nors zino kieno tai pozymiai? Štai nuotraukos.

[

panasu i gelezies trukuma g.gif jis dazniausiai buna del per daug sarminio dirvozemio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 06 21, 21:11)
panasu i gelezies trukuma g.gif jis dazniausiai buna del per daug sarminio dirvozemio ax.gif

Nugi tikrai! Pagooglinus iron decifiency rodo 1:1 tokius kaip mano avieciu ir vynuogiu lapus. Su agurkais gal kitaip, bet jiems gali dar beto buti ir per salta...
Mano dirvos Ph siaip tai nera labai jau sarminis, ypac toje vietoje, kur avietes, nes ten pjuvenu pripilta ant ju, specialiai matavau ar ne per rugstus, bet rodosi viskas gerai. Tai reikia tiesiog suprasti, kaip i dirva kol kas iterpti gelezies, o paskui gal mulciuojant kazkaip turetu susibalansuot...
Reikia eit ieskot surudijusiu vamzdziu uzkast. Juokauju.
Atsakyti
Sveikos, gal kas galit patarti, pas mane pilnas šiltnamis tokių gyventojų, nu labai į kandis panašūs

user posted image

Šiaip tai ir lauke ant augalų yra ax.gif

Jas kaip nors naikinti reikia, ar tegu sau gyvena, bet taip, kad net tiršta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2Ditute: 21 birželio 2014 - 22:07
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 21, 22:53)
Nugi tikrai! Pagooglinus iron decifiency rodo 1:1 tokius kaip mano avieciu ir vynuogiu lapus. Su agurkais gal kitaip, bet jiems gali dar beto buti ir per salta...
Mano dirvos Ph siaip tai nera labai jau sarminis, ypac toje vietoje, kur avietes, nes ten pjuvenu pripilta ant ju, specialiai matavau ar ne per rugstus, bet rodosi viskas gerai. Tai reikia tiesiog suprasti, kaip i dirva kol kas iterpti gelezies, o paskui gal mulciuojant kazkaip turetu susibalansuot...
Reikia eit ieskot surudijusiu vamzdziu uzkast.  Juokauju.

agurkams gali buti tas pat.istrauka is loretossodu.lt;Dėl magnio trūkumo agurkai suserga chloroze – lapai gelsta, gyslos žalios, prastai mezga. Taip pat pasireiškia ir geležies trūkumas, tik chlorozė pažeidžia pirmiau jaunus lapelius, o po to senus. ax.gif api tuos vamzdzius gal ir ne bajeris,maniskes kaip tik ir auga ant vielu,tinkliniu tvoru kapo ax.gif cool.gif cia ne i tema ,bet prie to paties:vienoj laidoj dydziai gerbiams gydytojas uzmete,kad zmogaus organizme kompensuoti gelezies stygiu galima kepant tose senobinese juodose keptuvese.tipo''mociutes zinojo ,kas sveika musu organizmui'' blink.gif blink.gif tai taip ir nesupratau,juokavo ar rimtai daktarelis snekejo g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2014 06 21, 10:32)
mergaitės, patarkit,
ėmė suktis ir ruduot bulvių lapeliai-čia tikriausiai maras puola. Gal galima kuom nupurkšt, ar jau vėlu?

atsakymą jau turiu biggrin.gif
Atsakyti
nuėjau aš į parduotuvę ir radau geležies sulfato. Rašo, kad purkšti nuo lapų cholozės ant pakelio. Parėjau, skautau, niekur nepatariama jo naudoti. O patariama geležies chelatą, kurio nėra pirkti arba reikia gerai paieškot. velniava. Beto tikriausiai lietingiems orams esant visvien jokie purškimai naudos neduos... bet gal kas žino apie geležies sulfato ir geležies chelato skirtumus? Gal ir tas geležies sulfatas bus gerai?
Atsakyti
o man kazkas su sparaginem, lapai pasviesejo, pasidenge rudais taskais ir apatiniai krenta...:(dvi lysveles yra ir visi tokie..
Atsakyti
mamkos,po sito lietaus dar nepjovem pieveles,ten pernai augo pastarnokai,radau pridygusiu-jei dabar juos issodinciau,dar uzaugtu jie man iki rudens? ax.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(Nitrozilas @ 2014 06 22, 21:27)
o man kazkas su sparaginem, lapai pasviesejo, pasidenge rudais taskais ir apatiniai krenta...:(dvi lysveles yra ir visi tokie..

man 3 pakeliai visai nesudygo[galiojimas iki 2017.12]is 4-to sudygo tik 12 daigeliu verysad.gif -praeita savaite atsejau -ziuresiu siandien ar yra nors kokia nauja gyvybe g.gif ar nebus taip,kad liksiu be sparaginiu g.gif unsure.gif
Atsakyti
Man su sparaginem taip pat siemet tragedija, teko atseti, bet ir tos atsetosios tokios susisuke stovi - ir apskritai siemet mano darzas atrodo apgailetinai verysad.gif Taip niekas nenori augti....
Atsakyti