Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas...

Tikriausiai cukinijas su svogūnais tik graušiu. Na taip viskas šiemet nekaip, krapai ir tie susnos, teko atsėti. Ko kenkėjai nedabaigė, tai liūtys užpylė, o vėliau saulė pačirškino. Lauke pomidorų prisodinau. Durnė, pernai vasarą prisiminiau... O šiemet stovėjo jie pusę vasaros kojom vandeny įsibridę - lapai geltonuot pradėjo, dėmėtis. Bulvės suslikai, baisutės. Tik žolės labai gerai dera smile.gif Na ir levanda gražiolė smile.gif Atsėti agurkai išdygo, tik va kada derlius jų bus doh.gif Įdomu, bus ką rauginti, marinuoti, į košes dėt ar ne g.gif Burokėliai tokie nusmurgę, susisukę, gal dar pasitaisys per mėnesį (labai jau amarai užpuolė). Beje, nežinojau, kad šitie šmikiai pomidorus mėgsta. Galvojau, kad jų lapai jiems neskanūs.
Jei pernai prieskoninių neturėjau kam duoti, visi buvo apdalinti, tai šiemet bazilikas ir tas stovi susigėdęs kelių cm aukščio stovi (kitaip neapibūdinsi).
Pomidorus laukinius jau valgom, bet trečiadienį nežinau ką rasiu, gal jau visai bus nusibaigę.

Paburnojau, paburnoju, gal gi susipras tas mano daržas, "išsipestys"...
Atsakyti
Eksperimento delei savaitgali pasejau zirniu, burokeliu, morku, krapu ir du agurkus, ai dar ropiu tiesa. Na ziuresim kas cia gausis.

Siaip viskas auga neblogai. Burokeliai tik galetu but grazesni, na ir cesnakai. Sitie tai isvis nugelto sad.gif
Kazkas kopustais skundetes, mano grazus ((futfutfu) ir kirminai siemet kazkaip nepuola dar. Vasarinius jau valgom. Kalafiorai irgi jau krauna ziedynus, gal savaitgali jau bus. Velyvieji galvu nesuka dar, bet dar manau anksti jiems.
Ir kukuruzai man nedygo labai, tai atseti grazus, bet mazi. Kazi ar spes uzaugt. Na bet gal ruduo siltas bus biggrin.gif
Agurkai kol kas atrodo atsigave, zydi, mezga. Kol kas biggrin.gif
Ropes mano kirminukai grauzia. Dabar tai nieko, issipjaustysim, bet jau ziema tai nesilaikys tokios. Kaip pas jus? Grauzia?

Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2014 07 14, 23:34)
Merginos SOS. Kas mano darže gyvena?? Po mulčium sukelta žemė, išrausti urvai po žeme. Prieš porą savaičių radau mulčiuotose avietėse, galvojau-pasivaideno. O šiandien šiltnamį pradėjau laistyt- tai vanduo kur krenta, žemė akyse smenga, atsiveria gana gilios duobės, na urvai, sakyčiau visiškai kaip kurmių, bet kurmiarausių tai nėra. Aš apšalus, vyras bent paguodė, kad tikrai ne kokie žalčiai, sako gal pelės?? Kokie dar variantai?? Ką man gaudyt??

Gali būti kurmiai, aš kai pievutėje pradėjau statyti spąstus, tai jie šiemet nei vieno kupsto neiškėlė, bet tunelių tai baisu, kai kur tiesiog duobės doh.gif Tai džiaugiuosi, kad bent iš toli pieva gražiai atrodo, o nei kaip bulvių laukas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2014 07 14, 23:42)
viskas šiemet nekaip, krapai ir tie susnos, teko atsėti.

Gaila, kad jūs - ne mano kaimynė (o gal?). Kasmet turiu pilną sodą krapų pridygusių - tankiai, darniai. Patys prisisėjantys želia kaip piktžolės. Net kaimynams ir draugams perdaug, tai didžioji dalis eina į kompostą.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2014 07 14, 23:55)
na ir cesnakai. Sitie tai isvis nugelto sad.gif

aš savo česnakais jau nuo pavasario skundžiuosi. Kaip nugelto po didžiųjų šalnų, taip iki šiol panašiai ir atrodo. Ne, meluoju, po paskutinio škvalo visi sugulė, dabar išvis baisuma. Betgi išroviau kokius penkis savaitgalį - galvos labai solidžios wub.gif Net pertekliaus nemažai turėčiau turėt smile.gif
Beje, tie žieminiai česnakai, kuriuos sodinau pavasarį (kurie buvo palikti valgymui, bet nesunaudoti dygt namie pradėjo), atrodo visai neprastai. Žali, pumpurus nuskabiau sekmadienį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 15 liepos 2014 - 08:26
as tai pries savaite kazkur pasisejau pekino kopustus, jau visi graziai sudyge. Pirma karta bandysiu juos auginti. Gal ka specifinio man apie juos reikia zinoti? g.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Truputį turiu laiko, tai parašysiu apie savo daržą. Šiais metais tik eksperimentuoju. Rudenį per anksti pasodinau česnakus, tai, kai nuvažiavome lapkričio pabaigoje - ogi žiūrime, kad sudygę ir paaugti spėję po kokius 8 cm. Taip ir galvojau, kad česnakų nebus. Beveik taip ir yra. Styro kažkokie baidykliški, išlindęs kas ketvirtas.
Burbėjau, kad svogūnų per daug sodiname, tai šiais metais dvigubai mažiau sodinome, tai tokie susnos auga. Jei daug tokių bus rudenį, tai paliksiu kitiems metams (jie gi dvimečiai), tegul toliau auga.
Kopūstus sugebėjau pasisėti tik birželio pradžioje, tai net per greitai sudygo, lysvės nepasiruošiau, tai perstypusius sukišau į susnų svogūnų lysvę. Ai, bus kaip bus.
Iš dešimt moliūgų prigijo du. Vienas dar be jokių vaisių, kitas - jau vieną moliūgėlį turi. Štai jis.
user posted image
Bulves sodinau per kelis kartus, pradedant balandžio mėnesiu ir baigiant prieš Jonines. Balandinės tik pradeda žydėti:
user posted image
user posted image
O čia prieš bulvių sodinimą pasėjau faceliją-kaip žalią trąšą. Čia žydi facelija, ne bulvės. Man taip gražu, kad negaliu palikti tik bulves smile.gif
user posted image
user posted image
Facelija labai gražiai žydi, o kaip kvepia! Tikra gražuolė. smile.gif
Kadangi prieš mėnėsį sugedo trimeris, dvi savaites meistras taisė, o po to vyras dirbo naktį, o dieną, aišku, kad miegojo, tai daržas apaugo.
Pasirodo, kad dar auga ir laukinės ramunės! Net nežinojau bigsmile.gif
user posted image

Atsakyti
Visą dieną, kiek dirbome, mūsų sklype sukinėjosi vienišius gandras. Taip nusprendėme, kad buvo su mumis kol mes išvažiavome. smile.gif . Vis vaikščiojo, Vis kažką kišo į savo snapą. Tikiuosi, kad ne mūsų varlytes. Labai norėjau nufotografuoti iš arčiau, bet jis ne durnas - aš prie jo, jis nuo manęs.
user posted image
Oi, įkėliau nuotrauką, o gandrą gal tik aš toj nuotraukoj matau blush2.gif
O čia vakare, kai ruošėmės važiuoti namo:
user posted image
Dar tik liepos vidurys, o pas nuo miško jau ateina rūkas, o su juo ir fitoftorozė.
user posted image
Atsakyti
Jei facelija pasejot kaip trasa, tai ja reikejo iteerpt i zeme o tik poto bulves sodint, dabar ji apvogs bulves, ta prasme, maisto medziagom.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 07 15, 09:38)
as tai pries savaite kazkur pasisejau pekino kopustus, jau visi graziai sudyge. Pirma karta bandysiu juos auginti. Gal ka specifinio man apie juos reikia zinoti?  g.gif

Aš nusipirkau sėklų, bandysiu sėti dar (bus per vėlu, šiais metais "vėluoju į visus traukinius", kaip tame anekdote, kur gaidys sako: jei vištos nepavysiu, tai nors sušilsiu).
Apie juos žinau tik tiek: pekino kopūstai mėgsta šilumą ir kopūstinės lervos mėgsta juos labiausiai iš visų kopūstų rūšių tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2014 07 15, 10:36)
Jei facelija pasejot kaip trasa, tai ja reikejo iteerpt i zeme o tik poto bulves sodint, dabar ji apvogs bulves, ta prasme, maisto medziagom.

Sutinku, kad reikėjo įterpti kaip trąšą. Taip ir norėjau padaryti, kai sėjau faceliją. Bet ilgai nesirodėme savo darže, o kai atvažiavome - jau ir bulvės buvo išlindusios, ir facelija išlindusi ir dar žydi. Ranka nepakilo ką nors daryti smile.gif . O dabar įdomumo dėlei žiūrėsiu, kuom čia baigsis.
Atsakyti
sveikos, gal kas pasakysit, kada nuimti žiedinius kpūstus? pirmą kartą auginu ir niekur nerandu atsakymo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2014 07 15, 09:53)
sveikos, gal kas pasakysit, kada nuimti žiedinius kpūstus? pirmą kartą auginu ir niekur nerandu atsakymo blush2.gif

kai galva tokia graži, kaip parduotuvėj, bet neperlaikyt, kad neišsiskėstų žiedynai ir nepradėtų ruduot
Atsakyti