Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjos

Va ka raso internete apie ziedu metyma, neuzmezgima ir lapu susisukima: Kai šiltnamyje per sausas oras ar didelė drėgmės kaita, lapai sukasi vamzdeliais. Reikia drėkinti orą.

Kai per aukšta ar per žema temperatūra, sausa, per daug druskų dirvoje, pomidorai žydi, bet nemezga vaisių. Reikia gausiau laistyti, reguliuoti temperatūrą, mažinti azoto trąšų normą.
Kodėl krinta pomidorų žiedai? Pagrindinės priežastys, dėl ko krinta žiedai, yra blogas apšvietimas, sausa dirva, maža oro drėgmė, aukšta temperatūra šiltnamyje.

• Jau daigų augimo metu nuo šviesos intensyvumo priklausys, kiek susidarys žiedų bei vaisių užuomazgų. Jeigu šiuo metu trūko šviesos, žiedai sunyks, išsivystys be žiedlapių, o jeigu temperatūra buvo per aukšta ar buvo didelių jos svyravimų, pirmųjų kekių žiedai gali deformuotis arba neišsivystyti.

• Kai oras šaltas bei lietingas, šiltnamiuose susidaro per didelė drėgmė, krinta žiedai. Nereguliariai laistant augalus taip pat krinta žiedai ir vaisių užuomazgos. Dėl per mažos santykinės oro drėgmės bei aukštos oro temperatūros (per 30 oC) šiltnamyje žiedadulkės tampa nedaigios, neapsidulkina žiedai, todėl neužsimezga vaisiai. Kai temperatūra per aukšta, šiltnamį reikia intensyviai vėdinti, o norint, kad temperatūra šiltnamyje būtų iš viso mažesnė, reikia baltinti šiltnamio stogą.

Pomidorų žiedai krinta arba nesusiformuoja, kai trūksta tam tikrų maisto medžiagų. Pvz., geležies ar mangano. O krinta žiedai trūkstant kalio ar esant azoto pertekliui. Kad geriau užsimegztų pirmųjų kekių žiedai, 4–5 dienas prieš sodinimą daigus apipurkškite boro rūgšties tirpalu (1 g boro rūgšties/1 l vandens). Norint neprarasti žiedų, skatinti jų susidarymą bei vystymąsi, galima naudoti augimo reguliatorius (iviną, fatilomalį).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 18 birželio 2014 - 15:23
QUOTE(saintlina @ 2014 06 18, 08:59)
Beje, mergai, o kur Gaudvilė dingo? Išvyko saulės ir šilumos parvežt?  g.gif

Kad lyg ir vietoj dar ax.gif Bet jau galėtų kur ir palėkt tos šilumos .Jau net man per šalta ir per drėgna...
QUOTE(saintlina @ 2014 06 18, 11:23)
Dvi savaites nesiskutęs vistiek neturės Šustausko barzdos  biggrin.gif  Gali drąsiai pristatyt visuomenei  smile.gif

Kol pristatys,tai Šustausko dubcė neatplėšiamai prie bačkos prilips pas tavi šiltnamy biggrin.gif O Končita galvos dar nekaišioja pro duris?
QUOTE(Lady Dy @ 2014 06 18, 13:42)
Neišgydoma ta liga,paragavai ir negali sustoti

Paragavai blink.gif ?
Atsakyti
Na kadangi kalba eina apie ligas įmetu ir aš savo ligonius doh.gif
Lapai sukasi ir kažkokie taškuoti unsure.gif bash.gif
Tas geltonas vienoj foto, tai skruzdžių namelis su nuodais. Žadėjau kažkam įdėti parodyti kaip jis atrodo.
Papildyta:
doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pecilija: 18 birželio 2014 - 16:16
QUOTE(saintlina @ 2014 06 18, 13:49)
gal net valgyti pomidorus pradėjai?..  rolleyes.gif

QUOTE(adija5 @ 2014 06 18, 16:33)
Paragavai  blink.gif ?

Nea schmoll.gif hihihi.gif bet šiemet Šokoladka auginu,gal sakau bus šokoladiniai pomidorai ir paragausiu hihihi.gif mastau.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(pecilija @ 2014 06 18, 17:16)
Na kadangi kalba eina apie ligas įmetu ir aš savo ligonius  doh.gif

A labiau sumažint nuotraukų nepavyko blink.gif ?Nieko neįžlibinu schmoll.gif .Lyg magnio,lyg mangano trūksta...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 06 18, 18:14)
A labiau sumažint nuotraukų nepavyko  blink.gif ?Nieko neįžlibinu  schmoll.gif .Lyg magnio,lyg mangano trūksta...

biggrin.gif aš ir
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 06 18, 17:16)

Atsiprašau, bet kitaip neleido įkelti...
Atsakyti
QUOTE(pecilija @ 2014 06 18, 18:22)

Gal per kelias žinutes bandykite didesnes įkelti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 06 18, 18:14)
Nea schmoll.gif  hihihi.gif bet šiemet Šokoladka auginu,gal sakau bus šokoladiniai pomidorai ir paragausiu hihihi.gif  mastau.gif  hihihi.gif

Shokoladka pirmieji pas mane pradejo megzti. Kekes grazios, ir jau saldainiu forma yra biggrin.gif Net dryziukai pradeda matytis, dabar jau sokolado spalvos lauksim lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pecilija @ 2014 06 18, 18:22)

Vis tik,kiek įspanginu,magnio trūksta ,gyslos žalios.Magnio sulfato reiktų...
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2014 06 18, 18:27)
Kekes grazios,  ir jau  saldainiu forma  yra  biggrin.gif

O gal ir popierukuose suvynioti ?Kodėl aš šitų juodukų neturiu g.gif Kur gavot?
Atsakyti
Aš kai pamačiau, kad lapai kažkokie keisti, tai juos nukarpiau , o po to paliejau tomis rekomenduotomis supermamų DCM pomidorų trąšomis, kad nebegalvoti ar magnio, ar kalcio, ar dar ko ax.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus. Bandysiu gaivinti...
Atsakyti