Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(Tikrė @ 2014 07 09, 15:06)
Argumentavo, kodėl?
Maniškis per pirmus mano vairavimus surūkydavo begalinį kiekį cigarečių ir labai gniaužydavo durų rankeną biggrin.gif Bet dabar jau ramiai važiuojam, aišku įtampa jaučiasi, bet sako, kad jau pasitiki manimi kaip vairuotoja ax.gif

Aš jo neklausiau, bet supratau, kad jam nepatiko kad nelenkiau visų mašinų kurias liepė magistralėje. Ir važiuojant į mamos soda siauru keliuku, jam kažkas nepatiko, išlipes aiškino kad nemoku vairuoti. Nors man aš gerai važiavau. O už mašinos pirma karta atsisėdau , nes nusipirko minivena doh.gif Tai irgi nejaučiau dar gerai gabaritu
Atsakyti
Oi, panos, as su nerimu laukiu tos dienos, kai issilaikysiu teorija regitroj ir su Mb pradesiu vazineti- jis uzsideges mane pats mokyti, nepirkti daug papildomu pamoku. Aikstelej jau kartu vaziavom pora kartu, tai pirmaji atsimenu kaip kosmara- masina daug didesne, benzinas (mokaus su mazu dyzeliu) ir jis vis man liepia greiciau vaziuot. Pradzioj aiksteles kampais vazinejaus, kad masina "pajusciau", vaziuoju 40km/h, o jis bumba, kad spausciau 60-70 doh.gif TAi mieste jauciu kovosim del greicio- as vaziuoju tiek, kiek pati drystu, nepasitikiu dar savim tiek, kad atsiputus lakstyciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aikstinga @ 2014 07 09, 15:31)
Oi, panos, as su nerimu laukiu tos dienos, kai issilaikysiu teorija regitroj ir su Mb pradesiu vazineti- jis uzsideges mane pats mokyti, nepirkti daug papildomu pamoku. Aikstelej jau kartu vaziavom pora kartu, tai pirmaji atsimenu kaip kosmara- masina daug didesne, benzinas (mokaus su mazu dyzeliu) ir jis vis man liepia greiciau vaziuot. Pradzioj aiksteles kampais vazinejaus, kad masina "pajusciau", vaziuoju 40km/h, o jis bumba, kad spausciau 60-70  doh.gif  TAi mieste jauciu kovosim del greicio- as vaziuoju tiek, kiek pati drystu, nepasitikiu dar savim tiek, kad atsiputus lakstyciau  blush2.gif

Aiksteleje 60-70? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aikstinga @ 2014 07 09, 16:31)
Oi, panos, as su nerimu laukiu tos dienos, kai issilaikysiu teorija regitroj ir su Mb pradesiu vazineti- jis uzsideges mane pats mokyti, nepirkti daug papildomu pamoku. Aikstelej jau kartu vaziavom pora kartu, tai pirmaji atsimenu kaip kosmara- masina daug didesne, benzinas (mokaus su mazu dyzeliu) ir jis vis man liepia greiciau vaziuot. Pradzioj aiksteles kampais vazinejaus, kad masina "pajusciau", vaziuoju 40km/h, o jis bumba, kad spausciau 60-70  doh.gif  TAi mieste jauciu kovosim del greicio- as vaziuoju tiek, kiek pati drystu, nepasitikiu dar savim tiek, kad atsiputus lakstyciau  blush2.gif

Pykdavomės ir mes dėl šito.... ir kad "stabdis" aš, ir kad "velkuosi".... sunku išaiškint seniai vairuojančiam, kaip pavojinga ir baisu važiuot, kai greitis neatitinka reakcijos. Besimokydama buvau įpratus nervingai skubėt (o Vilniaus gatvėse tai išvis reikia labai šaltų nervų, kad nepasiduot masinei skubėjimo psichozei), tai jau pats pradėdavo ramint, kad neskubėčiau, važiuočiau ramiau...
Atsakyti
QUOTE(kacius @ 2014 07 09, 14:11)
Aš jo neklausiau, bet supratau, kad jam nepatiko kad nelenkiau visų mašinų kurias liepė magistralėje. Ir važiuojant į mamos soda siauru keliuku, jam kažkas nepatiko, išlipes aiškino kad nemoku vairuoti. Nors man aš gerai važiavau. O už mašinos pirma karta atsisėdau , nes nusipirko minivena  doh.gif  Tai irgi nejaučiau dar gerai gabaritu

Pas mus BMW, šoka iš vietos kaip strėlė, akseleratoriaus pedalas toks specifinis (man), net nejaučiu, kad spaudžiu, tai pro dantis košė vis "nereikia į visas duobes trankytis biggrin.gif Aš stebiu jį vairuojantį (man jis vairuoja tobulai, tikrai nedaug tokių vairuotojų esu sutikus, kad ir mašiną saugotų ir nesivilktų ir nesidraskytų..), tai visa jo vairavimo esmė, kad jis dažnai laiko vairą viena ranka ir per tas duobes laviruoja keisdamas pavaras. Aš nesipratinu kol kas ta viena ranka laikyti, nes bijau, kad per egzaminą užsimiršiu ir susimausiu, tai arba trankausi arba velkuosi lyg sraigė per tas duobes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 07 09, 16:42)
Pas mus BMW, šoka iš vietos kaip strėlė, akseleratoriaus pedalas toks specifinis (man), net nejaučiu, kad spaudžiu, tai pro dantis košė vis "nereikia į visas duobes trankytis biggrin.gif Aš stebiu jį vairuojantį (man jis vairuoja tobulai, tikrai nedaug tokių vairuotojų esu sutikus, kad ir mašiną saugotų ir nesivilktų ir nesidraskytų..), tai visa jo vairavimo esmė, kad jis dažnai laiko vairą viena ranka ir per tas duobes laviruoja keisdamas pavaras. Aš nesipratinu kol kas ta viena ranka laikyti, nes bijau, kad per egzaminą užsimiršiu ir susimausiu, tai arba trankausi arba velkuosi lyg sraigė per tas duobes doh.gif

Maniškis man buvo pažadėjes, kad kai turėsiu teises tai visur aš važiuosiu. Bet neduoda, reikės paklausti kai geresnės nuotaikos bus biggrin.gif
Atsakyti
Musu mokyklos naujoji aikstele labai didele, nes ten kartu ir motociklam, ir furom, ir lengvosioms masinoms pritaikyta, imanoma isibeget iki 60-70, bet as ten 40 paspaudziu ir jau baisu, kad nesureaguosiu tinkamai, o jis dar salia sededamas burba, kad velkuosi, kad greiciau mesciaus 4 pavara ir spausciau doh.gif Tai mieste irgi itariu kariausim- lieps lenkt, o as purpsesiu is paskos visiem lotuliukas.gif Baigiu isvazineti savo turimas pamokas, tai man reikes instruktoriui sakyti, kad dar nepasiruosus egzui jauciuosi ir mokysiuos su MB? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 07 09, 16:42)

Man kilo pora klausimu...smile.gif Pirmas-kaip gali buti geras vairuotojas tas,kuris nemoka teisingai laikyti vairo? O kitas-velniam per duobes laviruojant kaitalioti pavaras? Kam keisti pavara,jei nesikeicia greitis ar keiciai tik 10-15km ribose? O jei vaziuoja gazas/stabdis-tai ties kuria vieta cia tas vairavimo sugebejimas? Atsiprasau uz kritika,bet as kaip visada tiesiai sviesiai... mirksiukas.gif
Viena ranka laikyti vairo nesipratink,tai gryna kvailyste,nemaciau nei vieno profesionalo vairuojancio viena ranka,jei tam nera reikalo...ekstremaliu atveju,jei tuo metu neturesi abieju ranku,laikomu ant vairo teisingai (9-3)-issisukti neturesi absoliuciai jokiu sansu...
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 07 09, 18:33)
Viena ranka laikyti vairo nesipratink,tai gryna kvailyste,nemaciau nei vieno profesionalo vairuojancio viena ranka,jei tam nera reikalo...ekstremaliu atveju,jei tuo metu neturesi abieju ranku,laikomu ant vairo teisingai (9-3)-issisukti neturesi absoliuciai jokiu sansu...

Pažįstama kaip tik neseniai pasakojo, kaip jai važiuojant autobusu sprogo padanga, ir juos išgelbėjo tik tai, kad vairuotojas tuo momentu abiem rankom laikė vairą ir sugebėjo suvaldyti autobusą... sakė, jai tai buvo gera pamoka ir ji pati niekada nepraktikuoja tokio važiavimo, kurį pastebėjau praktikuoja dauguma vyrų....
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 07 09, 16:33)
Man kilo pora klausimu...smile.gif Pirmas-kaip gali buti geras vairuotojas tas,kuris nemoka teisingai laikyti vairo? O kitas-velniam per duobes laviruojant kaitalioti pavaras? Kam keisti pavara,jei nesikeicia greitis ar keiciai tik 10-15km ribose? O jei vaziuoja gazas/stabdis-tai ties kuria vieta cia tas vairavimo sugebejimas? Atsiprasau uz kritika,bet as kaip visada tiesiai sviesiai... mirksiukas.gif

Tiesumas man patinka 4u.gif
Aš nenupasakojau aplinkybių: mes kas rytą važiuojam tokiu tragiškai duobėtu keliu, ten duobės maždaug kas 1-2 metrus, po to atkarpa kokių 15-20 metrų lygaus kelio, po to vėl tankios duobės. Tai va jis taip laviruoja tokioje situacijoje. Neteisinu ir neginu jo, vien faktas, kad jis vairuoja BMW, parodo, kad jam greitis patinka biggrin.gif Vairą visose kitose situacijose jis laiko teisingai, pats auklėja kitus ir manęs vežti neleidžia nesaugaus vairavimo propaguotojams (paranojos, kad man kažkas nutiks, požymiai biggrin.gif )
Apskritai gal man vairo laikymas mažumėlę kiša koją, todėl aš labai jį stebiu: man toks jausmas, kad aš per daug įsikimbu į tą vairą, įsitempiu, kai reikia pavaras persijungti, kaire ranka atrodo sutraiškysiu vairą įsikabinus, nes bijau, kad "pabėgs" man tas automobilis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 07 09, 18:32)
Tiesumas man patinka 4u.gif
Aš nenupasakojau aplinkybių: mes kas rytą važiuojam tokiu tragiškai duobėtu keliu, ten duobės maždaug kas 1-2 metrus, po to atkarpa kokių 15-20 metrų lygaus kelio, po to vėl tankios duobės. Tai va jis taip laviruoja tokioje situacijoje. Neteisinu ir neginu jo, vien faktas, kad jis vairuoja BMW, parodo, kad jam greitis patinka biggrin.gif Vairą visose kitose situacijose jis laiko teisingai, pats auklėja kitus ir manęs vežti neleidžia nesaugaus vairavimo propaguotojams (paranojos, kad man kažkas nutiks, požymiai biggrin.gif )
Apskritai gal man vairo laikymas mažumėlę kiša koją, todėl aš labai jį stebiu: man toks jausmas, kad aš per daug įsikimbu į tą vairą, įsitempiu, kai reikia pavaras persijungti, kaire ranka atrodo sutraiškysiu vairą įsikabinus, nes bijau, kad "pabėgs" man tas automobilis doh.gif

Na,jei per duobes vaziuojant vaira laikyti dviem rankom-nebutu reikalo jungineti pavaru ir mazinti greicio,nes spetu issimanevruoti,vairuojant viena-tikiu,kad nespeja... ax.gif As duobetam kely mazinu greiti tik tada,jei nera galimybes apvaziuoti duobe ir tenka vaziuoti per ja,tada iki duobes stabdai,paskui gazo...bet pavaru nejungineju labai... ax.gif kad teisingai laiko kitur-gerai,tu va cia taip neteisingai savaji apibudinai... biggrin.gif

Del vairo laikymo-pasitikrink,ar tikrai teisingai ir patogiai nusireguliuoji sedyne,ar teisingi atstumai iki vairo ir pedalu,jei viskas gerai-kunas turi buti atpalaiduotas,o vaira turi laikyti tik rankos,kunas neturi padeti-tik tada vairavimas bus tikslus...jei i vaira isikimbi kaip i gelbejimosi rata-tai labai trukdo vairuoti,ir suvaldyti masina ekstra atveju-taip pat sansu maza...vaira reikia laikyti lengvai,bet tvirtai,laikyti,bet nesilaikyti uz jo...meginau sugalvoti palyginima,tai va,gal panasus variantas butu-kaip vaikisko vezimelio rankena,kai vezioji kudiki,na,kazkas panasaus... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 07 09, 17:59)
Del vairo laikymo-pasitikrink,ar tikrai teisingai ir patogiai nusireguliuoji sedyne,ar teisingi atstumai iki vairo ir pedalu,jei viskas gerai-kunas turi buti atpalaiduotas,o vaira turi laikyti tik rankos,kunas neturi padeti-tik tada vairavimas bus tikslus...jei i vaira isikimbi kaip i gelbejimosi rata-tai labai trukdo vairuoti,ir suvaldyti masina ekstra atveju-taip pat sansu maza...vaira reikia laikyti lengvai,bet tvirtai,laikyti,bet nesilaikyti uz jo...meginau sugalvoti palyginima,tai va,gal panasus variantas butu-kaip vaikisko vezimelio rankena,kai vezioji kudiki,na,kazkas panasaus... rolleyes.gif

Ačiū už patarimus, jaučiu, kad didelė tikimybė, kad aš tiesiog nepatogiai sėdžiu g.gif Nes ir posūkį darant kone visu kūnu jį "darau".. Su MB mašina kažkaip man geriau sekasi manevruoti, bet aš galvodavau, kad dėl patogesnio vairo ir pan. Su instruktorium važiuojant kažkaip visuomet tik į sankabą orientuojuos, t.y. susireguliuoju sėdynę, kad sankabą normaliai pasiekčiau, bet kai būna konvejeris mokinių, tai kitą kartą atrodo nieko normaliai nepasireguliuoju, sėdžiu keistai ir nepatogiai doh.gif
Atsakyti