Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 9

QUOTE(Dulke @ 2014 07 27, 07:39)
Mes taip pat ne, sake gali uztrukti nuo 1 - 8 menesiu  doh.gif

kas cia per s*das su tom GC? g.gif

beje, atsidariau accounta Bank of America, patvirtino secured credit card, laukiu korteles, kaip sakiau, turiu SSN ir dabar intensyviai ieskau busto bei darbo... dukros mokyklos reikalai done ax.gif

beje, MD teises europietiskos galioja 6 men, tai va... galeciau auta pirkt be JAV teisiu
Atsakyti
QUOTE(unfaithful @ 2014 07 30, 00:24)
kas cia per s*das su tom GC?  g.gif

beje, atsidariau accounta Bank of America, patvirtino secured credit card, laukiu korteles, kaip sakiau, turiu SSN ir dabar intensyviai ieskau busto bei darbo... dukros mokyklos reikalai done  ax.gif

beje, MD teises europietiskos galioja 6 men, tai va... galeciau auta pirkt be JAV teisiu

Kuo greiciau issilaikysi teises ir bus ramu. Vyras va viena karta perskaite knygute ir ejo laikyt. As net nekaicius ejau perlaikyt smile.gif Kokioj jus valstijoj? Jei IL parasykit asmeniska zinute.
Atsakyti
QUOTE(...Dream... @ 2014 07 30, 18:16)
Kuo greiciau issilaikysi teises ir bus ramu. Vyras va viena karta perskaite knygute ir ejo laikyt. As net nekaicius ejau perlaikyt smile.gif Kokioj jus valstijoj? Jei IL parasykit asmeniska zinute.

del pacio perlaikymo maziausiai pergyvenu...
Matai, pgl Merilendo valstijos reikalavimus, tam, kad gautum teises turi turet irodymus savo rezidavimo vietos - arba busto nuomos dokumentai, saskaitos tavo vardu, automobilis registruotas tavo vardu, green card (ne pase, o ta nuolatine)... nes jei pase, tai teises galiotu tiek, kiek ta viza galios ir tektu keist vel...

visa sitai suzinojau DMV Hagerstowne, MD...

as dabar gyvenu pas sunaus mergaites tevus name Vakaru Virdzinijoj... iki Hagerstowno 25 min masina...zodziu, kol kas as savo vardu jokiu bill'u neturiu... netgi telefonu kontrakta tos paneles tevas savo vardu pasieme, kad mums nedaug tekainuotu telefonai ir veliau po 6 men ant saves perrasysiu kontrakta ax.gif

i kur reikia kreiptis, kad suzinot kada atsius GC?
mastau susirasti appartments netoli mokyklos, kad kol kas be auto apsieit... o ten prie mokyklos yra molas, keletas restoranu/kaviniu/parduotuviu dar... isidarbinciau ten, nes maciau skelbimus, kad iesko zmoniu... JAV be masinos tik didmiesty imanoma matyt... doh.gif g.gif

Atsakyti
QUOTE(unfaithful @ 2014 07 30, 21:33)
del pacio perlaikymo maziausiai pergyvenu...
Matai, pgl Merilendo valstijos reikalavimus, tam, kad gautum teises turi turet irodymus savo rezidavimo vietos - arba busto nuomos dokumentai, saskaitos tavo vardu, automobilis registruotas tavo vardu, green card (ne pase, o ta nuolatine)... nes jei pase, tai teises galiotu tiek, kiek ta viza galios ir tektu keist vel...

visa sitai suzinojau DMV Hagerstowne, MD...

as dabar gyvenu pas sunaus mergaites tevus name Vakaru Virdzinijoj... iki Hagerstowno 25 min masina...zodziu, kol kas as savo vardu jokiu bill'u neturiu... netgi telefonu kontrakta tos paneles tevas savo vardu pasieme, kad mums nedaug tekainuotu telefonai ir veliau po 6 men ant saves perrasysiu kontrakta ax.gif

i kur reikia kreiptis, kad suzinot kada atsius GC?
mastau susirasti appartments netoli mokyklos, kad kol kas be auto apsieit... o ten prie mokyklos yra molas, keletas restoranu/kaviniu/parduotuviu dar... isidarbinciau ten, nes maciau skelbimus, kad iesko zmoniu... JAV be masinos tik didmiesty imanoma matyt... doh.gif  g.gif

Mano vyras eidamas laikyti teisiu nesesi SS laiska ir dar as turejau patvirtinti, kad jis ten tikrai gyvena (pasirasyti man reikejo). IL valstijoj reikia dvieju irodymu del gyvenamosios vietos.
Apartamenta pradejom ieskoti tik tada kai vyras susirado darba. Kur pasiule geriausiai ten ir kraustomes. 3 val nuo ten kur norejom gyventi.
Atsakyti
QUOTE(...Dream... @ 2014 07 30, 21:56)
Mano vyras eidamas laikyti teisiu nesesi SS laiska ir dar as turejau patvirtinti, kad jis ten tikrai gyvena (pasirasyti man reikejo). IL valstijoj reikia dvieju irodymu del gyvenamosios vietos.
Apartamenta pradejom ieskoti tik tada kai vyras susirado darba. Kur pasiule geriausiai ten ir kraustomes. 3 val nuo ten kur norejom gyventi.

o jus pacioj Chicagoj gyvenat? nes miestas ten didziulis, manau, ir visuomeninio transporto yra... aisku, ne iki uzmiescio bet...

maniskis dar Lietuvoj, dadirbineja savo darbus, NT pardavineja...
Atsakyti
Zmones gerieji, padekit prasau.
Ar cia yra kas nors is Massachusettso?
Kreipiuosi i jus, nes neturim laiko informacijos paieskom. Reikia apdrausti busima studente medicininiu draudimu. I koki draudima kreiptis? Iki rugpjucio 1 d. dukra turi buti apdrausta. Musu draudimai netinka, nes neturi atstovybes Massachusettso valstyjoj. Univeras siulo draudima uz 2.500 dol. uz mokslo metus. Mums tai labai labai dideli pinigai...
Padekit i kokias kompanijas kreiptis reikia. Mes susisieksim su jais.
Labai aciu!!!
Atsakyti
Mums siandien jau atvyko GC mirksiukas.gif gavom po 1,5 menesio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dulke @ 2014 07 31, 03:15)
Mums siandien jau atvyko GC  mirksiukas.gif gavom po 1,5 menesio  smile.gif

o man atvyko mano secured credit card thumbup.gif

lauksiu GC ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ra2ga @ 2014 07 31, 00:45)
Zmones gerieji, padekit prasau.
Ar cia yra kas nors is Massachusettso?
Kreipiuosi i jus, nes neturim laiko informacijos paieskom. Reikia apdrausti busima studente medicininiu draudimu. I koki draudima kreiptis? Iki rugpjucio 1 d. dukra turi buti apdrausta. Musu draudimai netinka, nes neturi atstovybes Massachusettso valstyjoj. Univeras siulo draudima uz 2.500 dol. uz mokslo metus. Mums tai labai labai dideli pinigai...
Padekit i kokias kompanijas kreiptis reikia. Mes susisieksim su jais.
Labai aciu!!!

o tai ta studente pagal studentiska viza JAV, ar su GC?
yra butent Massachusettso valstijoj toks kazkoks bazinis draudimas imigrantams, anksciau rasiau sioj ar praeitos temos pabaigoj... nepamenu
Atsakyti
QUOTE(unfaithful @ 2014 07 30, 14:42)
o jus pacioj Chicagoj gyvenat? nes miestas ten didziulis, manau, ir visuomeninio transporto yra... aisku, ne iki uzmiescio bet...

daug kas ish pazistamu gyvena Chicago priemiesciuose, ir i /ish darbo vaziuoja traukiniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(unfaithful @ 2014 07 30, 22:42)

Pacioj cikagoj mes negyvenam. O dabar isvis issikraustom toli. 2,5 val greitkeliais be kamsciu vaziuoti.
Beja, mano vyras baiges ka ir tavo. Darbo paieska uztruko 2 men, bet nuo nulio tikrai nereikejo pradeti karjera.
Papildyta:
QUOTE(Dulke @ 2014 07 31, 03:15)
Mums siandien jau atvyko GC  mirksiukas.gif gavom po 1,5 menesio  smile.gif

Mes dar negavom, o siandien jau 2 men.
Atsakyti
QUOTE(...Dream... @ 2014 07 31, 06:39)
Pacioj cikagoj mes negyvenam. O dabar isvis issikraustom toli. 2,5 val greitkeliais be kamsciu vaziuoti.
Beja, mano vyras baiges ka ir tavo. Darbo paieska uztruko 2 men, bet nuo nulio tikrai nereikejo pradeti karjera.

Maniskis dar LT... o jo jau cia JAV laukia su darbo pasiulymais, tik varyk ir dirbk ax.gif ... beje, jo diplomas isverstas ir paruostas apostile uzsidet URMe... nespejau to padaryt, nes po vizu gavimo strimgalviais islekiau su vaikais...

turiu del resume rasymo klausima blush2.gif

daug kur skaiciau, kad jei aplikuoji i entry level arba isvis elementaru jokio issilavinimo nereikalaujanti darba, tai resume svarbu neprirasyti savo turetu aukstu pareigu ir dideles rimto darbo patirties, nes potencialus darbdavys iskart resume atmes kaip overqualified g.gif

patarkit, kurios darbo ieskojot ne pgl specialybe ir kaip sukotes is padeties... ax.gif
aciu

Atsakyti
QUOTE(...Dream... @ 2014 07 31, 06:39)

tolokai jus cia doh.gif
Iki sunaus universiteto Indianos valstijoj nuo Cikagos greitkeliu atsieina 2.5 h kelio ax.gif

bliamba, as kai cia dabar viena ir man tenka but "vyru", kuris viskuo pasirupins, pareina panika, kai rimtus sprendimus tenka vienai paciai priiminet... pasitart norisi, o maniskis toli...be to, kai pasakoju, kartais ne nesupranta, arba netiki, kokie cia reikalavimai ir t.t.

aplink vien amerikieciai... kartais jau pritrukstu zodziu bandydama jiems paaiskint ko man reikia, arba kodel bandau vienaip ar kitaip deliot sprendimus, o ne taip, kaip jie nuo gimimo dare...
su savim neissiveziau tiek pinigu, kad galeciau nemastydama stipriai isigyt automobili, susitvarkyt draudima ir kitus butinus mokejimus... lyg koks uzkeikimas NT pardavimas pakibes pusiaukely...

man arteja laikas, kai reikia paskutini TDS skiepa pasidaryt kita savaite... neturiu supratimo, kur kreiptis ir kiek kainuos...o dar pasirodo dukrai pries mokykla reikia butinai sveikatos pazyma padaryt, kadangi ji uzsirase i tinklinio komanda... zodziu, baime suriete mane, ar sugebesiu... nors zinau, kad neturiu kur detis... tik neleidziu sau praskyst, nors buna, kad gal paverkus pasidarytu lengviau unsure.gif

Atsakyti