Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 9

Ohoho, tai kaip greitai. Jei jau 8500 vnt pirma men, tai musu interviu ateis koki sausi-vasari gal. As dar pinigu neturiu surinkus tiek kiek reikia. Man jau plaukai siausias.
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2014 08 20, 11:38)
Ohoho, tai kaip greitai. Jei jau 8500 vnt pirma men, tai musu interviu ateis koki sausi-vasari gal. As dar pinigu neturiu surinkus tiek kiek reikia. Man jau plaukai siausias.

O koks pas jus numeris? As irgi pasiskaiciavau, kad tokiais tempais zymiai greiciau gausis, nei planavom g.gif
Atsakyti
30***. Tai jei taip bus speju koki sausi-vasari eisim. Koks jusu? Kazkas cia buvo laimejes 300* tai spali eisit!! O gal kas koki laiska i emaila gavot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lona: 20 rugpjūčio 2014 - 11:51
QUOTE(Lona @ 2014 08 20, 11:50)
30***. Tai jei taip bus speju koki sausi-vasari eisim. Koks jusu? Kazkas cia buvo laimejes 300* tai spali eisit!! O gal kas koki laiska i emaila gavot?

35*** Tai irgi apie koki vasari turbut g.gif

Savaitgali skirsiu senu temu skaitymui, nes belenkiek klausimu turiu doh.gif
Atsakyti
As poryt i Lt skrendu, db jau vesiuos visus popierius verstis.
Atsakyti
Prie 8500 dedasi kas mėnesi maždaug iki 25 proc.(gali būti ir 8 proc.), tai su 30*** manytina bus apie gegužės mėn.
pavasarį geriau nereiks skiepo nuo gripo smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Cia dedavosi, gal db greiciau eis?
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2014 08 20, 14:07)
Cia dedavosi, gal db greiciau eis?

Nu jo , viltis...................... 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ozkiki @ 2014 08 20, 08:24)
Dabar turiu kita klausima. wink.gif mano sesuo cia atvaziavo sia vasara su manim su J-1 viza ir galvojom galvojom ir sugalvojom, kad noretumem, kad ji cia pasiliku..  wink.gif ar butu galimybe kaip nors ar viza prasitesti, kad galetu cia legaliai pasilikti, ar jei pvz darba susirastu ir darbdavys uzpildytu, kad jam reikia jos ir jai isduotu darbo viza? net neisivaizduoju... ar aplamai yra kokia galimybe jai cia pasilikti, neskaitant santuokos wink.gif

Man rodos J-1 viza leidzia kazkiek likt po darbo, t.y. kad butu pakeliavimui ir pan laiko (menesi ar kiek). Nemanau, kad sita viza pratesiama, nebent pasikeist i kokia turistine ar pan, jei tai imanoma (bet velgi negalima dirbt ir ribotas buvimo laikas).

Darbo viza geras variantas, bet negreitas ir su daug kabliuku. Visu pirma, turi but tinkama specialybe, nes kokia pardaveja/padaveja ar eiline sekretore darbo vizos negaus - darbdavys nesivargins pildyt dokumentu ir gaist laiko, o ir neparodys, kad tas darbuotojas jam labai labai reikalingas. Is kitos puses, tai darbo viza tik darbui, t.y. kai darbo nebus, teks isvaziuot is salies (ZK tikrai ne kiekvienas darbdavys sponsoriauja).

Jei likt legaliai, tai tik per vizas arba ZK (santuoka, loterija arba per tave kaip sese gaut). Bet nemanau, kad kuris nors is tu variantu toks greitas, jog taip iskart imt ir likt pavyktu. Aisku visada galima su imigracijos advokatu pasikalbet ir ziuret ka galima susukt, issukt ir primastyt konkrecioj situacijoj.
Atsakyti
jei su J1 vasarai buvo, tai speju cia per ta studentu darbo programa, tai darbo vizos ji tikrai negaus. Logiskiausias variantas butu stoti i koledza ir keisti viza i studentiska, nors manau, kad jau veluojat su tuo, reikejo truputi anksciau galvoti, nes abejoju ar iki mokslo metu pradzios sutvarkys tie popierizmai visi, bet galit pas kokio koledzo international student adviseri pasiklausineti.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2014 08 21, 04:57)
jei su J1 vasarai buvo, tai speju cia per ta studentu darbo programa, tai darbo vizos ji tikrai negaus. Logiskiausias variantas butu stoti i koledza ir keisti viza i studentiska, nors manau, kad jau veluojat su tuo, reikejo truputi anksciau galvoti, nes abejoju ar iki mokslo metu pradzios sutvarkys tie popierizmai visi, bet galit pas kokio koledzo international student adviseri pasiklausineti.

Man atrodo veloka jau siems metams, t.y. nuo rudens, studijavimui stot, bet nuo ziemos ok butu. Vistiek itariu jos sesuo nenoretu nuo 0 pradet mokslu, o bandytu uzskaityt LT kiek praejus, tai dar visi uzskaitymai, pervertimai ir tt uzima laiko. Na ir nuo mokslo istaigos priklauso, bet vienur reikia TOEFL, kitur universitetas savo testa turi. Plius stojimo essay ir dokumentai. Is esmes bent kokio menesio reikia viskam susitvarkyt.

Pati perstojau is LT i JAV (tik ne su studentiska viza), tai visus dokumentus su savim turejau ir vistiek ilgokai uztruko popierizmai. O jei jos sesuo neturi israso is savo univero, tai ivertinimo firma tures siust uzklausa jiems, sulaukt atsakymo ir pan, tai tas man rodos dar ilgiau uztruks.

P.S. dar klausimo autorei siulau nepamirst ir finansiniu reikalu, ypac stojant kaip international student, nes tada ir mokestis uz moksla zymiai didesnis.
Atsakyti
Merginos, galit gal atsakyt skubiai smile.gif Susiruosiau dokus nest vertimui jei mano si santuoka antra, ar man reikia skyrybu liudijima verst? ar uztenka vedybu?
Atsakyti