Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 9

QUOTE(Lona @ 2014 06 13, 10:14)
Panos pakomentuokit ka nors del vet kainu, kas zinot.
Dar kits klausimas, o tai be SSN gali ieskotis darbo? T.y. per ta laika kol lauki ZK ir SSN, cia buvo atsakymas, kad nr gali pasiskambint suzinot po sav, tai ir dirbt gali pradet?


tas labai priklauso nuo darbdavio... kuo oficialesne "istaiga" tuo maziau sansu. Bet jei siaip koks smulkus bizniukas tai manau OK butu.

Del vet. kainu labai tiksliai nezinau, nes vieninteliai gyvuneliai dabar tai vaikai - bet kiek pazistami sako, tai gan brangu yra, ypac jei pradeda kuo sirgti gyvunai, drauge suni operavo tai 5tukst sumokejo. Bet irgi yra draudimai gyvuneliu kazkokie ten, gal kas geriau patars kokie. Arba vietoj nuvykus pas veterinara galima paklausti kokius draudimus priima ir kokie geriausi.
Atsakyti
kazkokia klinika radau cia, bendram supratimui apie kainas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2014 06 13, 18:02)
kazkokia klinika radau cia, bendram supratimui apie kainas  4u.gif

Aciu thumbup.gif Mano nuomone kainos vakcinaciju labai draugiskos - rabbies tik 10dol, as db mokejau 46e vienai katei. Stambesni reikalai brangesni, bet gal ju ir neprireiks..
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2014 06 12, 23:25)
klausimas ar kelioninis draudimas dengs su ZK isvykusi, t.y. nuolatiniam gyvenimui, ta reiktu issiaiskint gerai? Nes mano uosvio draudimas buvo per kreditine, ir salygose aiskiai buvo parasyta, kad dengia 30d turistines keliones. Turejom siusti paso puslapi su JAV vizos kopija ir kur imigraciniai stampai uzdeti, kada ivaziavo i sali.


Esme, jei pasakysi, kad vaziuoji visam laikui - nedraus kelioniniu draubimu Lietuvoj. Bet jei bus kazkoks ivykis, kur tikrai kainos dideles, pasakysit, kad viesit cia ir grisit i Lietuva ir susitvarkysit draudimo pinigus (daug kas net ir perka pradzioj bilietus i abi puses, nes pigiau buna nei i viena puse). Turiu omeny tikrai dideles saskaitas, kad apsimoketu i LT grizt. Cia mums taip draud. agente primoke. Jei saskaita $1000 - ji nera didele. Panasiai pradzioj gali ir draudimo imoka menesine seimai tiek kainuot. Ir kiek mes esam zmoniu padeje, jie tikrai negauna tu draudimu sekancia diena po atvykimo, pirmiausia vis tiek reikia susitvarkyt SSN, GC, o juk tai ir uztsunka menesi ar iki dvieju.

Is musu globotu sveciu viena draudima gavo po metu (manau, galejo anksciau gaut), kitu dabar neklausiau, bet greiciausiai dar neturi (nuo kovo men. jie JAV).

Manau, vaziuojantiems i IL situacija kitokia, ten berods lengviau gaut valstybinius draudimus.

As is sveciu patirties galiu pasakyt viena - net jei neturit SSN, dairykites darbo, siuskit resume, eikit i pokalbius, kaip imanoma greiciau bandykit laikytis teises. Bent jau musu regione niekas nevyksta greitai. Jei issiusit cv tik atvyke, gali but, kad skambucio i pokalbius sulauksit po 2-3 savaiciu, o per ta laika atsiras ir dokumentai. Beveik niekas pas mus nesiulu full time position grynai del to, kad nereiketu pasiulyt ir draudimo. Darbu daug, ypac jei to darbi nebijai, bet gauni keliose vietose po 15-32 valandas. Tikrai ne daug kam, o ypac pradzioj, pasiseka gaut full time su draudimu, kuris butu gerom salygom, t.y. nereiketu daug is savo kisenes moket uz menesines imokas ar uz paslaugas.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2014 06 13, 13:11)
Esme, jei pasakysi, kad vaziuoji visam laikui - nedraus kelioniniu draubimu Lietuvoj. Bet jei bus kazkoks ivykis, kur tikrai kainos dideles, pasakysit, kad viesit cia ir grisit i Lietuva ir susitvarkysit draudimo pinigus


bet ar pasakymo tikrai uztenka? draudimo kompanijos paprastai gan smarkiai iesko kabliuko del ko nemoketi ir prireikus dokumentuoti savo keliones tiksla ir parodzius ZK sunku butu irodyt, kad turistas buvai tik... as vien agento zodziais tikrai netikeciau, nes ju darbas parduoti draudimo polisa ir gauti komisinius... reikia skaityti salygas visas kur surasytos ant sutarties...
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2014 06 13, 16:41)
bet ar pasakymo tikrai uztenka? draudimo kompanijos paprastai gan smarkiai iesko kabliuko del ko nemoketi ir prireikus dokumentuoti savo keliones tiksla ir parodzius ZK sunku butu irodyt, kad turistas buvai tik... as vien agento zodziais tikrai netikeciau, nes ju darbas parduoti draudimo polisa ir gauti komisinius... reikia skaityti salygas visas kur surasytos ant sutarties...


Jei isvyksta neissideklarave is Lietuvos, gana lengva irodyt, kad jie gyvena Lietuvoj, ne JAV. Labai daug sveciu turejom, kurie laimeje GC, bet jie iki siol gyvena LT, atvaziuodavo tik aplankyt JAV.

Mes patys gi tik keliom dienom buvom ivyke i JAV, susitvarkem popierius ir grizom metams i LT, po to dar karta ivaziavom ir as dar pusmeciui grizau. Tad jei butu kas per kelias dienas atsitike JAV, realiai tuo metu mes su dukra tik keliavom ir grizom namo i LT.

As tiesiog noriu pasakyt,kad mano poziuriu, draudimas nera tas dalykas, kuri reikia tvarkytis vos islipus is lektuvo. Pradet dometis galima, bet vargu ar pavyks polisa gaut nuo sekancios dienos. Bent jau mes kiek pirke draudimu, jie isigali nuo kokio kito menesio 1 ar 16 dienos. O kol issinagrineji, susipazisti su ta rinka, praeina dar kelios savaites. Tad ir sakau, menesi ar du dauguma siaip ar taip gyvena be draudimo ar turi alternatyva - plana B. Nebent vaziuoja pas kokius tevus, sutuoktinius, tada jie gali lengvai prikabint prie savo turimo draudimo.
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2014 06 13, 10:36)
Db prie tu paciu mediciniu klausimu. O kaip veterinaru kainos? Ta prasme gal irgi kokie draudimai yra? Dvi kates vesiuos smile.gif


Mes turim suniuka, tai gal kazkiek padesiu 4u.gif Draudimai yra, reikia skaitytis ir lygint - suniukui neturim draudimo ir kolkas neplanuoju, nes tik pora tokiu atveju rimtesniu buve (alergija ir akies uzdegimas), tai pigiau taip susimoket nei kiek butumem draudimui sumokeje (kaina labai individuali nuo gyvuno, jo maziaus, turimu bedu ir tt, bet musu 9kg sveikuoliui kazkur $30-40 menesiui paskaiciavo kelios kompanijos).

Veterinaru kainos labai priklauso nuo konkrecios istaigos, nes vienur uz vizita sumokesit $30, kitur $60 ir cia tik uz priemima. Mes vezam i nemokama klinika - ten savanoriauja veterinarai is kitu kliniku, veikia kelias valandas per diena ir gyva eile buna. Uz vizita nemoki, uz butinus vaistus nemoki (antibiotikai ir pan), bet uz tyrimus, skiepus ir pvz heartworm moket reikia - bet moki tiek, kiek realiai tie vaistai kainavo veterinarui, jokiu priemoku nera. Uz metinius skiepus mes gal $100-120 mokam. Na o paskui paaukoja i dezute kas kiek gali po vizito (kas negali, aisku neaukoja). Kazkokiu operaciju ar labai rimtu dalyku jie nedaro tenai, tai jei kas rimto ar emergency jau reikia kitur eit, bet kasmetinei apziurai pilnai tenkina mus.

Tiesa, kai akytes uzdegimas buvo, tai mane labai isgasdino suniukas ir veziau i kita klinika - padare tyrima ar neibreztas akies obuolys, ar nera gleucoma ir israse tepaliuko, tai palikau $217 (vaistai $25, vizitas $62, o kas liko uz tyrimus). Cia aisku ilgiau uzsieme su mumis (nemokamoj greiciau viskas vyksta), bet aiskumo/gerumo prasme nebuvo nieko wow - net konkreciau nieko nepaaiskino nuo ko, kas ir kaip. Nusprendem su vyru, kad nieko ne mandriau nei nemokamoj apart to, kad darbo laikas ilgesnis.

Jei ligotas gyvunelis, tai tikrai verta draudima turet - kitaip galima sumoket daugiau nei uz zmogaus gydyma. Na o jei sveikas, tai sakyciau neverta draudimo pirkt del 1-2 metiniu vizitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms.Blonde: 14 birželio 2014 - 03:18
4u.gif labą rytą

Turiu klausimą - ar vokas/-ai su medicininėm išvadom vyksta į JAV ar lieka ambasadai?

susimąsčiau, kaip čia reikės su vyro med išvadom daryt, jei mes prašėm visos šeimos išvadas supakuot į vieną voką, o vyras ketina atvykt mėnesiu vėliau į JAV...

Atsakyti
Unfaithful primink kada tau pokalbis? Laikysiu kumscius!
Dream kaip jums sekasi? Gal jau kokie nors popieriai parejo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lona: 16 birželio 2014 - 18:47
QUOTE(Lona @ 2014 06 16, 19:47)
Unfaithful primink kada tau pokalbis? Laikysiu kumscius!
Dream kaip jums sekasi? Gal jau kokie nors popieriai parejo?


8 liepos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2014 06 16, 19:47)
Unfaithful primink kada tau pokalbis? Laikysiu kumscius!
Dream kaip jums sekasi? Gal jau kokie nors popieriai parejo?

Pareina popieriu daug, tik ne tas ko laukiu smile.gif nei ss, nei gc neatsiunte dar. O gaunam tik saskaitas uz telefonus ir masina smile.gif
Kaip sekasi sunku ir pasakyti. GyvenAm ramiai, bet vien todel kad pas tevus. Niekas nevaro ir pragyvenimas nekainuoja. Darbo vyras iesko (as neieskau). Turi kelis pokalbius, ziuresim kaip seksis toliau. Laukiam labai SS, kad vaikams draudimus sutvarkyti, i mokyklas uzrasyti.


Vokus ambasadoj duoda kitus. Kiekvienam po viena ir laimetojui dar antra stora.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...Dream...: 17 birželio 2014 - 06:12
QUOTE(...Dream... @ 2014 06 17, 07:06)

Vokus ambasadoj duoda kitus. Kiekvienam po viena ir laimetojui dar antra stora.


Dar klausimas
Už papildomus lagaminus susimokėt galima tiesiai oro uoste, ar papildomą bagažą užsakinėt reikia?


Kas žinot, kas neseniai ėjot į pokalbį, paprotinkit dėl finansinių išteklių pateikimo
Turim vis dar neparduotą NT, tačiau jis su paskola... na, sąskaitos judėjimas finansine prasme didelis...
ar pakaktų pokalbiui atnešt iš Registrų centro puslapio atspausdintą pažymą apie turimą NT g.gif ?

nes jau dėl šio paskutinio klausimo parkės... ar gal jau laikas Affidavit of support ieškotis doh.gif g.gif
Atsakyti