as manau, kad VG ir depresija lb susije, nes kai zmogu nuolat kankina ivairus somatiniai negalavimai, apima liudesys, jautiesi nepilnavertis, kad negali gyventi pilnavercio gyvenimo. Aisku cia tik mano nuomone, gal kitos galvoja kitaip. Pastovus skausmai, PA, tikrai nuotaikos ir geru emociju neprideda

QUOTE(bonita28 @ 2014 08 06, 19:07)
as taip ir sakau. Kasdien turi su savim taip dirbt. Nors ir blogesne kuri diena uzeis, bet vistiek itikinek, kad cia tik sugalvota liga, kad is tikruju esi sveika. Ir ziurek ilgainiui tikrai praeis.
Zinokit mergytes rasau Jums kaip ejau tuo sunkiu keliu, nes zinau kaip sunku but vienai ir kaip kiti nesupranta tavo saviojautos. Tais 2002 metais dar nelabai forumu buvo, literaturos mazai buvo, uztai ir kelias is ligos ilgas. Dabar skaitant ir renkant info ramiau yra.
Zinokit mergytes rasau Jums kaip ejau tuo sunkiu keliu, nes zinau kaip sunku but vienai ir kaip kiti nesupranta tavo saviojautos. Tais 2002 metais dar nelabai forumu buvo, literaturos mazai buvo, uztai ir kelias is ligos ilgas. Dabar skaitant ir renkant info ramiau yra.
Tikrai, kiti nesupranta, kai eini darytis tyrimu, visi geri, ir ziuri i tave kaip i durna, mazdaug prisigalvoji cia, maziau reiktu pasakotis tiem, kurie nesupranta, tik kad koleges mato tuos blogumus, tai neiseina kitaip

QUOTE(yesboss @ 2014 08 06, 23:36)
Tikrai, kiti nesupranta, kai eini darytis tyrimu, visi geri, ir ziuri i tave kaip i durna, mazdaug prisigalvoji cia, maziau reiktu pasakotis tiem, kurie nesupranta, tik kad koleges mato tuos blogumus, tai neiseina kitaip
as isvis neisivaizdavau, jog tokia liga egzistuoja, ech kaip noriu vel grist i senas vezias ir gerai jaustis
be baimes eit i miesta viena, jau nebezinau ka tai reiskia...

Eisi, eisi, tik reikia laiko ir padirbek su savim is pradziu. Va siandien as irgi atsikeliau tokia lyg svaiguliuojanti. Vakar darbe turejau nemalonu pokalbi, tai siandien ir islindo. Bet sau pasakiau, kad viskas gerai, kad as sveika, kad mano nuotaika puiki ir isejau i darba. dabar jau ir jauciuosi kiek geriau. Zinau, kad atrodo durnai su savim kalbetis, bet tas padeda.
VG ir depresija 100 proc. susije, man psichiatre sake. Nes butent nuo tu pastoviu fiziniu blogumu ateina ir liudnos mintys ir nenoras nieko daryt, o tai jau depresija.
Nieduli, zinai man vakar buvo taip, kad darbe supykau ant vieno zmogaus, o atejus namo prisedau paskaityt ir kaip tik skaiciau kur skyrius apie pykti, jo itaka ir zala ne kitam zmogui, o sau paciam. Zinok persitvarkiau mintis iskart ir palengvejo. Man tai ta zmogaus psichka kuo toliau tuo labiau nuostaba kelia

Stejjse na gi paskaityk apie panikos ataka. Ji butent ir prasideda nuo minciu. Mintys pletojasi, o baime kyla sukeldama vis nemalonesniu pojucius. Kai uzeina arba kai jauti, kad tuo uzeis panikos ataka reikia daryti tam tikrus pratimus, kurie ja gai numalsinti. Pratimai susije su kvepavimu. Bet Tau reiktu ju pasimokyt. Nezinau ar psichiatrai to moko, bet as mokiausi cia http://holi.lt/nerimas-panika-joga.htm. Nezinau gal Tu ne is Vilniaus, tai gal galima kazkur kitur kazko panasaus pasiieskot. Tik zinok, kad si liga jei tik gulesi ir lauski, kad pageres, tai taip nebus. As emiausi visu imanomu priemoniu, visu kovos metodu. Kitu atveju ibrisi i gilia depresija ir vel gersi AD. Arba turi susimt ir jei nesusitvarkai ieskot pagalbos arba bus blogai. Tikrai cia ne IS, nes silnumas man budavo toks, kad atrodo ranku nepakelsiu. As irgi IS buvau sau prisitaikius. Teisingai kazkas is merginu pasakejei nealpsiti tai cia ne IS.
[quote=stejjse:),2014 08 07, 08:26]
nesusitwarkau as su sawimi... Negaliu sedziu ir verkiu... Isterija uzejo.. Vakar lyg viskas buvo gerai... Nuwaziawom su vyru vakare y vilniu nusipirkt masinos, atgal parwariau masina as... Viskas buvo kaip ir gerai.. Namo gryzom apie 12 nakties, nuejom miegot apie pirma.. Snd keliausi apie 6wal.. Jauciau ryte silpnuma kai veziau mama y darba... Poto gryzau namo bandziau pamiehoti.. Neisejo.. Akys stacios.. Guliu ir silpnuma jauciu visam kune... Kazkaip dar gulejau raminau sawe kad praeis, kad nervai.. Bet po truputy kilo kilo.. Mintys pletesi pletesi.. Ysiwedziau y google simptoma ka reiskia kai silpnumas net gulint ir man iskart ismete issetine skleroze... Ir vel nuejau y ta puslapy apie ja skaiciau.. Nu ir prasidejo.. Pradejau lb verkt.. Toks negerumas db.. Iskart mintys kad nenoriu mirti.. Nezinau kas tai buna.. Bet buna kad uzkyla ir pratrukstu.. Jetus.. Nezinau kaip su sawim tvarkytis.. Nebezinau.. Ir db sedziu... Verkiu... Bloga... Silpna lb.. Bijau... Kad viena diena tiesiog nebepakilsiu is lovos... Dar visa laime kad y darba nereik..
[/quote
Nueik i issetines sklerozes foruma cia, parasyk kaip jautiesi,tau visi ten pasakys kad tikrai nera tau jos. Man lygiai taip pat budavo,kol nepasidariau tyrimu netikejau niekuo,nevesk tu simptomu,tik blogiau sau daraisi. Pvz galvos skausmas, ivesk i google ir kiek tau ligu ismes,net vezys,o gali buti paprasciausias pervargimas arba bloga miego kokybe,cia tau reikia nuspresti ar tokiu budu save gramzdinti gilyn,zinau kad lengva pasneketi sunku padaryti,bet suimk save i rankas

[/quote
Nueik i issetines sklerozes foruma cia, parasyk kaip jautiesi,tau visi ten pasakys kad tikrai nera tau jos. Man lygiai taip pat budavo,kol nepasidariau tyrimu netikejau niekuo,nevesk tu simptomu,tik blogiau sau daraisi. Pvz galvos skausmas, ivesk i google ir kiek tau ligu ismes,net vezys,o gali buti paprasciausias pervargimas arba bloga miego kokybe,cia tau reikia nuspresti ar tokiu budu save gramzdinti gilyn,zinau kad lengva pasneketi sunku padaryti,bet suimk save i rankas
QUOTE(bonita28 @ 2014 08 07, 09:45)
Stejjse na gi paskaityk apie panikos ataka. Ji butent ir prasideda nuo minciu. Mintys pletojasi, o baime kyla sukeldama vis nemalonesniu pojucius. Kai uzeina arba kai jauti, kad tuo uzeis panikos ataka reikia daryti tam tikrus pratimus, kurie ja gai numalsinti. Pratimai susije su kvepavimu. Bet Tau reiktu ju pasimokyt. Nezinau ar psichiatrai to moko, bet as mokiausi cia http://holi.lt/nerimas-panika-joga.htm. Nezinau gal Tu ne is Vilniaus, tai gal galima kazkur kitur kazko panasaus pasiieskot. Tik zinok, kad si liga jei tik gulesi ir lauski, kad pageres, tai taip nebus. As emiausi visu imanomu priemoniu, visu kovos metodu. Kitu atveju ibrisi i gilia depresija ir vel gersi AD. Arba turi susimt ir jei nesusitvarkai ieskot pagalbos arba bus blogai. Tikrai cia ne IS, nes silnumas man budavo toks, kad atrodo ranku nepakelsiu. As irgi IS buvau sau prisitaikius. Teisingai kazkas is merginu pasakejei nealpsiti tai cia ne IS.
As visad galvodawau kad man nebuna PA... O pasirodo man irgi tada jos buna...
100 proc. kad PA. Ir zinok jos nuo nieko nepriklauso. Pvz jos gali uzeit ne tik susinervinus ar po streso. Gali paprasciausiai sedint prie kompo ar net miego metu uzeit. Tik reikia nepasimest ir zinot kaip is ju iseit. As zinau keleta pratimu, bet juos reikia rodyt. Pradzioj nusipirkt ta knyga "Geros nuotaikos vadovas" Knygos.lt maciau akcija dabar. Tada i toki centra uzsirasyk ir mazias zingsneliais stenkis iskopt, nes dabar AD negali gert. As tai tai uzeina tas nerimas Removal lasiuku ikalu zoliniu, zoliniu ir pati gali. Nors man gyd. sake kad apie pora savaiciu lasiukus pagerciau 3 kart per diena, kaip nurodo ant dezutes, o tada jau pagal poreiki. Bandyk taip kariau su liga.
Ko tik as nebandzius... Db turiu dar xanax xr.. Tai ykaliau bet ne trupucio nepagerejo.. Turiu neuromed lasiuku.. Bet va naudojau gal tris dienas po du kartus ir jokio pagerejimo
Bet tai kaip man sis forumas yra reikalingas.. Man lb svarbu kad jus visos esat.. Aciu jums.. Gal kada ynesiu ir as ka nors optimistisko.. Bet pakolkas atsiprasau.. Nu negaliu...

Bet tai kaip man sis forumas yra reikalingas.. Man lb svarbu kad jus visos esat.. Aciu jums.. Gal kada ynesiu ir as ka nors optimistisko.. Bet pakolkas atsiprasau.. Nu negaliu...
Inesi inesi. As siandien pati darbe sedziu kaip musmiriu apsiedus. Va bendradarbes nutare, kad reik pietums susimest ir pica uzsisakyt. Manes paprase atvezt. Na man iskart mintis, kad lauke karsta ir man silpna gali pasidaryt. Na , bet taip ikalbinejo tai sutikau. Masinoj jau vel mintys, kad tik bloga nebutu. Na, bet va grizau gyva

QUOTE(bonita28 @ 2014 08 07, 14:28)
Inesi inesi. As siandien pati darbe sedziu kaip musmiriu apsiedus. Va bendradarbes nutare, kad reik pietums susimest ir pica uzsisakyt. Manes paprase atvezt. Na man iskart mintis, kad lauke karsta ir man silpna gali pasidaryt. Na , bet taip ikalbinejo tai sutikau. Masinoj jau vel mintys, kad tik bloga nebutu. Na, bet va grizau gyva 

Nuosirdziai dziaugiuosi ir gerbiu tokius zmones, kurie dvasiskai stiprus ir sugeba su sawim kovot.. Kol neturejau sito brudo, mane visi laike lb stipria, nes tikrai visa gyvenima mokedawau uz sawe pastovet., ir uz kitus.. O db.. Pasirodo as tokia silpna... Neturiu jokio uzsispyrimo..esu tokis silpnas zmogus..