Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonių kultūra viešose vietose

QUOTE(Fajeti @ 2015 04 02, 09:13)
Teisingas patebėjimas. Aš dabar daugiau nemalonių pojūčių išgyvenu pamačiusi nuogas moteris, ypač pensininkes persirengimo kambariuose tačiau nesuprantu kodėl sulaukus tam tikro amžiaus reikia viešai bandyti išsiplauti savo insides

Turiu ir kitą pastebėjimą - eina dabar daug žmoniš į teatrą nežinia ko. Jei tokie eidavo į Domino, dabar į nacionalinį dramos teatrą persikraustė... Penktadienį buvau spektaklyje - dvi gražuolės, per daug pasikvėpinusios (kas irgi šiaip jau yra labai nemandagu, nes būna žmonių, kuriem nuo stiprių kvapų galvą skaudėti pradeda pvz. man) per vidurį spektaklio pradėjo garsiai kalbėti ir telefonuose fb maigyti (čia mažojoj salėje). Pasilenkiau ir pasakiau ,,Atsiprašau, bet žmonės norėtų ramiai spektaklį pasižiūrėti" tai labai mrginos epatenkintos buvo ir varstė žvilgsniais rūbinėje...
Ką jūs darytumėte tokioje situacijoje?

Oiiii... užjaučiu smile.gif svetimi kvepalai ir man peilis. Aš pati kvepalų mėgėja, bet jie ir yra man, mano, sau. Aš niekada nesidarau specialiai šleifų, neperku ypatingai stiprių ir nesipurškiu po 6-8 pšykus, na nebent žinau, kad tiek reikia, nes silpnučiai visiškai. Todėl keikiu tuos žmones, kurie elgiasi priešingai ir priverčia visus kitus žmones uostyti jų smirdalus ax.gif Sakau smirdalus, nes tikrai ne visi ir net ne dauguma pasaulio kvepalų patinka. Man vyriški dar dar kažkaip, bet dauguma moteriškų doh.gif
O jei dar tokios kukuškos imtų šnekėtis, tai tikrai, kad baigtųsi blogai ax.gif

Tiesa, dėl tų pensininkių visur besiplaunančių biggrin.gif Kažkada provincijoje irgi teko suaugusiai jau nueiti į tą pačią ar kitą pirtį bigsmile.gif tiesiog pirtį, kur nėra baseinų. Tai aš viena buvau su maudymuku ir tada visos į mane žiūrėjo biggrin.gif O ko ne pavyzdys? Ar būtina išdrėbus visas grožybes vanotis ar plautis? Man pirtis kažkaip nėra ginekologinis kabinetas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 02 balandžio 2015 - 08:34
QUOTE(Pilango @ 2015 04 01, 18:05)
Į sporto klubų moterų persirenginėjimų kambarius vestis berniukus. Tokius jau paaugintus 5-6 metų. Kažkaip neįsivaizduoju vyro, kuris savo tokio amžiaus dukterį vestųsi tarp nuogų vyrų pasitrint. Nors gal ir taip būna?

Blogas sporto klubas, jei nesudaro sąlygų lankytojams su vaikais. Kodėl vandens parkuose būna persirengimo patalpos skirtos žmonėms su vaikais? (Gali ir tėvai su dukrom, ir mamos su sūnumis užeit, visa šeima persirengt).
Žaidimų kambarys su vaikus prižiūrinčiu asmeniu sporto klube yra? Tada galima piktintis, jei yra.
Aš kiek ėjau į sporto klubus, tai dėl akių ta erdvė būna..kur nors prie laukųjų durų, atvira dažnai ir be jokio žmogaus, kuris vaikus pažiūrėtų. Ir jei eini pvz. mama į baseiną su sūnumi, tiesiog neturi kur persirengti kartu su juo. Aš pvz.vaikų į persirengimo rūbines vienų, su svetimais suaugusiais žmonėmis, neleisčiau.
Vyrai išvis retai kur tiek būna su vaikais, kiek mamos. Kam jiem vestis? biggrin.gif
Atsakyti
blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 02 balandžio 2015 - 08:56
QUOTE(Rasma @ 2015 04 02, 09:28)

Bet žmonių nepakantumo vaikų judrumui, šnekumui, nerangumui ir t.t. (kas jokia "nuodėmė") ir tėvų smerkimo ("neauklėja", "nesusitvarko") labai daug mūsų visuomenėje.

Bet yra ribos, zinoma vaikai judrus ir isdyke, nes jie vaikai. Savaitgali su savo mazesniuoju buvau kirpykloje, kirpomes abu, aisku ji apkirpo pirma, tai jam reikejo manes palaukti. Jis ten visur maklineja, begioja doh.gif Bet as savo vaikui galiu pasakyti: pakentek, cia zmones dirba, cia ju priemones sudetos - neselk ir jis tai supranta, nors labai jau sunku nesimakalavus smile.gif Ir ateina kita mama su vaiku doh.gif Tas nersia po visa kirpykla, viska ima, jungineja (nors nemazas 6 m kokiu), visos kirpejos begioja paskui ji, savo irankius praso atiduoti, o mama sedi ir net zodzio nepasako. Kaip baigesi nezinau, nes isejome, bet mano vaikas paskui paklause: o kodel jo MAMA jam leido viska imti?
Atsakyti
Man vakar buvo situacija poliklinikoje, kuri, dabar paskaičius temą turbūt irgi turėtų atrodytų ach ir och. Atėjau prie gyd.kabineto, kabinu striukę ant kabyklos ir vaikas garsiai mamai sako "man ta teta nepatinka" biggrin.gif Ir mane ta situacija, nuoširdžiai sakau, prajuokino. Vaikai - nesugadinti žmonės, jie sako tai ką galvoja, tikri, nuoširdūs jų jausmai ir žodžiai. Mama susinepatogino ir "kaip čia kalbi? Negalima taip kalbėti" ir t.t. Atsisėdau šalia (tik viena laisva vieta šalia to vaiko buvo) ir sakau "visai gali būti, kad aš tau nepatinku. Nieko čia blogo". Žiūri abu. Ir pasakiau tam vaikui "žinai, o Tu man labai patinki!" (ir tai tiesa). Ir vaikas pradėjo juoktis kartu su manim, vėl vaikiškai maltis koridoriuje. Kol mama nepravirkdė gąsdinimais.

Man idomu pasidarytu - kodel nepatinku? biggrin.gif
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 09:28)
Oiiii... užjaučiu  smile.gif svetimi kvepalai ir man peilis. Aš pati kvepalų mėgėja, bet jie ir yra man, mano, sau. Aš niekada nesidarau specialiai šleifų, neperku ypatingai stiprių ir nesipurškiu po 6-8 pšykus, na nebent žinau, kad tiek reikia, nes silpnučiai visiškai. Todėl keikiu tuos žmones, kurie elgiasi priešingai ir priverčia visus kitus žmones uostyti jų smirdalus ax.gif

Turejau darbe kolege, kuriai pasirodzius vienam cecho gale, kitame jau eidavo suprasti, kad ateina ji, is kvapo. Toks aitrus, pipirinis, rytietiskas. O kitam kolegai atejus i ofisa, as demonstratyviai stojuos ir einu atidarineti langu, nes tiek kvapalai labai siaip sau, tiek kiekis nezmoniskas. Karta daviau pastaba, liko labai nustebes, negi taip stipriai jauciasi?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 08:54)
Jei motina vieniša, ką jai daryti? Neturi kur vaiko gal palikti?

Manau kalba eina ne apie tai, kad vaiką vedėsi į sporto klubą ar pirtį/baseiną, o apie tai, kad berniuką atsivedė į persirengimo kambarį. Paprastai sporto klubuose dirba vyrai-treneriai, todėl galima paprašyti, kad jie padėtų berniukui persirengti vyrų persirengimo kambaryje. Ar gi tai nepatiktų berniukui? Jei jį tokį nedidelį mama jau laikytu vyru? Žinoma apie tai reiktų prieš tai pakalbėti tiek su vaiku (kad nebijotų) ir su sporto klubo administracija ar konkrečiu treneriu. Nemanau, kad tada būtų tokia problema. Tarkim kur aš eidavau į sporto klubą, ten buvo ir baseinas, tad dieną kai būdavo mažai žmonių, dažnai taip su mamom atėjusiem berniukam padėdavo baseino prižiūrėtojas (pati mačiau).

Yra visuomenėje šviesulių, kurie gerbia vaikus kaip asmenybes. Yra padavėjų, kurios jei neša meniu, tai 'priskaičiuoja' ir vaikus, nors akivaizdu, jog jie nemoka skaityti.

Taip, tikrai kai kuriose kavinėse, restoranuose atneša ir vaikam meniu, jei turi - vaikišką. Mum tai juoką kelia, bet dukrai labai patinka, ji varto jį kaip ir mes, prašo parodyti kur yra pasiūlyti patiekalai ir pan.

QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 09:28)
Tiesa, dėl tų pensininkių visur besiplaunančių biggrin.gif Kažkada provincijoje irgi teko suaugusiai jau nueiti į tą pačią ar kitą pirtį bigsmile.gif tiesiog pirtį, kur nėra baseinų. Tai aš viena buvau su maudymuku ir tada visos į mane žiūrėjo biggrin.gif O ko ne pavyzdys? Ar būtina išdrėbus visas grožybes vanotis ar plautis? Man pirtis kažkaip nėra ginekologinis kabinetas cool.gif

Šiaip jau į viešas pirtis dažniausiai ir eina žmonės, kad visur išsiprausti, nes neturi namie tokių sąlygų. Jei po savęs viską susitvarko, tai kokia problema? Sporto klubų dušai ar baseinai nėra tam skirti, bet viešosios pirtys ir yra tam. Juk tam ir būna dienos skirtos tik vyram, tik moterim, kad nereiktų jokių maudymukų ir nieko gėdintis.
Atsakyti
blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 02 balandžio 2015 - 08:55
QUOTE(Rasma @ 2015 04 02, 09:39)
Vyrai išvis retai kur tiek būna su vaikais, kiek mamos. Kam jiem vestis?  biggrin.gif

Esu mačiusi kaip vyrai su dukrom eina į vyrų tualetą. Nors daug kur PC yra neįgaliųjų tualetai, manau niekas nesupyktų jei ten nueitų vyras su dukra ar mama su sūnum. Kai važiuodavom su vežimu irgi ten apsilankydavom ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 09:40)
"Smagu" cool.gif
http://www.delfi.lt/...e.d?id=67599056
o kaip žinia, nuo sausio 1 privalomai atiminėja pensijoms ir iš tų, kuriems dar 2014 nebuvo privaloma. Tragikomiška iki begalybės...

QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 09:45)
Kaip baisu. Šiais laikais tikrai visi padėję ant aukų, svarbiausia tik žudikai ar kiti nusikaltėliai
http://www.delfi.lt/...s.d?id=67602936
Su tokia "praktika", pagerėjimas visuomenėje tikrai neateis ir jei kuris sulauksime gilios senatvės ir neužmuš koks psichinis pilotas ar vairuotojas, tai pasakysime ooooooooooo, aš laimės kūdikis rolleyes.gif

Tu kartais temų nesumaišei? g.gif Čia tema apie žmonių kultūrą viešoje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 02, 09:44)
Manau kalba eina ne apie tai, kad vaiką vedėsi į sporto klubą ar pirtį/baseiną, o apie tai, kad berniuką atsivedė į persirengimo kambarį. Paprastai sporto klubuose dirba vyrai-treneriai, todėl galima paprašyti, kad jie padėtų berniukui persirengti vyrų persirengimo kambaryje. Ar gi tai nepatiktų berniukui? Jei jį tokį nedidelį mama jau laikytu vyru? Žinoma apie tai reiktų prieš tai pakalbėti tiek su vaiku (kad nebijotų) ir su sporto klubo administracija ar konkrečiu treneriu. Nemanau, kad tada būtų tokia problema. Tarkim kur aš eidavau į sporto klubą, ten buvo ir baseinas, tad dieną kai būdavo mažai žmonių, dažnai taip su mamom atėjusiem berniukam padėdavo baseino prižiūrėtojas (pati mačiau).

Daug kas galima, bet visokių žmonių yra: labai nedrąsių, nekalbių, manančių, kad tik jie geriausiai viską padarys, o kitas nesužiūrės jos vaiko ir t.t.
Man netrukdo. Nepamenu, kad ir kitos moterys būtų dėl to kada skundęsi pirtyse pvz. Tik įdomu ką pasakytų rimti psichologai, ar nesitraumojuoja berniukai nuo to, ar netampa kokie subobėję ar translyčiai po to biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 02, 09:44)
Šiaip jau į viešas pirtis dažniausiai ir eina žmonės, kad visur išsiprausti, nes neturi namie tokių sąlygų. Jei po savęs viską susitvarko, tai kokia problema? Sporto klubų dušai ar baseinai nėra tam skirti, bet viešosios pirtys ir yra tam. Juk tam ir būna dienos skirtos tik vyram, tik moterim, kad nereiktų jokių maudymukų ir nieko gėdintis.

Problema ta, kad šlykštokai atrodo ir tiek smile.gif
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 02, 09:49)

doh.gif biggrin.gif jo...
ką dabar daryti? Kaip man tai pernešti? blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 04 02, 09:44)
Man idomu pasidarytu - kodel nepatinku? biggrin.gif

Nepagalvojau vakar apie tai, kodėl nepatinku biggrin.gif Neklausiau jau biggrin.gif
Sergu šiuo metu, pati sau dabar ne kokia, dar rūbai tamsūs, neišsipuošus, plaukai žylantys, be makiažo, esu labai labai blyškios odos ir visumoj - baisi pasirodžiau biggrin.gif Nes vos priėjus konstatavo faktą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 02, 08:49)

lotuliukas.gif Akivaizdu, kad sumaišė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 02, 09:49)
Esu mačiusi kaip vyrai su dukrom eina į vyrų tualetą. Nors daug kur PC yra neįgaliųjų tualetai, manau niekas nesupyktų jei ten nueitų vyras su dukra ar mama su sūnum. Kai važiuodavom su vežimu irgi ten apsilankydavom ax.gif
Papildyta:

Čia tik iš mano patirties, kad labai dažnai neįgaliųjų WC būna užrakinti kaip ir "vaiko ir mamos" kambarys.

Aš šiaip pati irgi vedu vaikus į WC (kol vaikai nesavarankiški...dabar galvoju, kad sūnus vienas į WC nueina gal nuo kokių 4 metukų g.gif ) kartu su savimi, nebent su vyru galima pasidalinti vaikais pagal lytis.
Labai vengiu naudotis neįgaliųjų WC (labai iš bėdos yra tekę su kūdikiu užeit, kai labai stipriai apsik...., per visas sauskelnes, o viena negalėjau susitvarkyt, tai ėjom kartu su vyru vieno kūdikio praust, perrengt) ir absoliučiai nėkart nesu auto pastačiusi neįgaliųjų vietoje net minutei.
Atsakyti