Įkraunama...
Įkraunama...

Dekoratyviniai triušiukai, 3

Galbūt užtektų mažajai jo privengti? Žinau atvejų, kai net labai alergiški žmonės "susigyveno" su gyvūnais, kažkiek laiko pačiaudėjo, paašarojo ir praėjo. Man ir pačiai pirmom savaitėm akys niežėjo, čiaudulys ėmė, bet išnyko..

Be to, paglosčius triušiuką reikėtų nusiplauti rankas, kad nesuerzint akyčių palietus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2015 02 02, 22:56)
Sveiki, prieš 3 dienas įsigyjom dek. triušiuką. Noriu paklausti ar reikia bliudelį su maistu palikinėti narve ar išiminėti, jei nedavalgė ir palikti tik šieną ir vandienį iki kito maitinimo. Kiek dažnai duoti šakas? Ir gal kas turite patarimų kaip geriau pripratinti prie tualeto, nes dabar visose narvo kampuose  kakuoja ir išemus ant rankų irgi ;-)  rolleyes.gif Ačiūūūū

Mazas dar, bet siaip kakojima vyksta visur, o va sisiuka daryti turetu i viena vieta.
maistas gi sausas, palikti narvelyje, veliau subaigs, nebent koks obuolys ar morka, kurie put gali, tuos isimti, bet ju ir duoti daug nehalima.
Sakas ziema as duodu kai tik nugrauzia, tai praktiskai kas antra diena, bet man salia genimas sodas, tai nesunku.
Atsakyti
QUOTE(Irma_I @ 2015 02 03, 08:31)
Galbūt užtektų mažajai jo privengti? Žinau atvejų, kai net labai alergiški žmonės "susigyveno" su gyvūnais, kažkiek laiko pačiaudėjo, paašarojo ir praėjo. Man ir pačiai pirmom savaitėm akys niežėjo, čiaudulys ėmė, bet išnyko..

Be to, paglosčius triušiuką reikėtų nusiplauti rankas, kad nesuerzint akyčių palietus smile.gif

bandysim dar žiūrėt, juo labiau, kad laikiau šinšilas virš 10 metų ir ji jas nešiodavosi, niurkydavo, ir tokio dalyko nepastebėjom... unsure.gif nuo jų irgi pakankamai pūko skraidė g.gif

Samta0204, dar jis mažiukas, su kakojimu pradžioje taip ir bus. Vėliau, kaip paaugs, jis išsirinks narve vieną kampą kakojimui smile.gif
vandenuko ir maisto neišiminėju. Nėra jie besočiai, kad normuoti. Šieno vis įdedu kuokštelį. Kai pabaigia - ir vėl mirksiukas.gif o šakų - kai sugraužia, vėl įmetam smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džinė: 03 vasario 2015 - 12:23
QUOTE(Džinė @ 2015 02 03, 12:20)
Nėra jie besočiai, kad normuoti. Šieno vis įdedu kuokštelį. Kai pabaigia - ir vėl mirksiukas.gif o šakų - kai sugraužia, vėl įmetam smile.gif
Jie besočiai, gali graužti ką nors ištisai, greitai nutunka, todėl sausą pašarą reikia normuoti. (Gi ne mėsinius triušius auginam.) Tik šieno galima duoti nenormuotai.
http://mypets.lt/874...sio-maitinimas/
http://www.drg.lt/li...triui-auginimas
Atsakyti
mano zuikis šiandien pas veterinarą apsilankė, patrumpino apatinius dantukus. viena pusė nulūžus buvo, o kita peraugus. galvojau, kad zuikis daug streso apturės, bet jis net nesuprato ką čia jam padarė. ir man veterinarė sakė kad zuikiui geriau neduot kreidos, nes nuo jos inkstuose akmenys atsiranda , įdomu čia tiesa unsure.gif kaip tik pergyvenau kad jis nekramto , o pasirodo gerai g.gif
Atsakyti
o kaip darot su vandenuku kai isvykstate? g.gif statote papildoma dubeneli? ar pasiimat triuseli kartu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2015 02 04, 21:16)
o kaip darot su vandenuku kai isvykstate?  g.gif statote papildoma dubeneli? ar pasiimat triuseli kartu  lotuliukas.gif

idarbinu kaimynus ateiti paserti ir pagirdyti ax.gif biggrin.gif
siaip noreciau pasiimti kartu, tik MB nerimauja, kad vaziuojant jam bus stresas...
Atsakyti
QUOTE(Eden@ @ 2015 02 04, 21:35)
idarbinu kaimynus ateiti paserti ir pagirdyti  ax.gif  biggrin.gif
siaip noreciau pasiimti kartu, tik MB nerimauja, kad vaziuojant jam bus stresas...

na mes tokiu geru kaimynu neturim biggrin.gif
teks matyt su didesnem vandens atsargom palikti.
as ir noreciau pasiimti, bet salta per lauka pernesineti, o ir streso bus nemazai, dar ne tiek daug laiko naujuos namuos, o bus gabenamas vel kazkur unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(yoyota @ 2015 02 04, 21:06)
mano zuikis šiandien pas veterinarą apsilankė, patrumpino apatinius dantukus. viena pusė nulūžus buvo, o kita peraugus. galvojau, kad zuikis daug streso apturės, bet jis net nesuprato ką čia jam padarė. ir man veterinarė sakė kad zuikiui geriau neduot kreidos, nes nuo jos inkstuose akmenys atsiranda , įdomu čia tiesa  unsure.gif kaip tik pergyvenau kad jis nekramto , o pasirodo gerai  g.gif

O kokio amziaus jusu triusiukas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2015 02 04, 22:01)
na mes tokiu geru kaimynu neturim  biggrin.gif
teks matyt su didesnem vandens atsargom palikti.
as ir noreciau pasiimti, bet salta per lauka pernesineti, o ir streso bus nemazai, dar ne tiek daug laiko naujuos namuos, o bus gabenamas vel kazkur  unsure.gif

mes i lauka einam, pakvepuot grynu oru biggrin.gif ir tik 5min..bet jusu tai dar maziukas, tikrai butu stresas keliaut manau 4u.gif

o mes greit 1-aji gimtadieni svesim bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eden@ @ 2015 02 04, 22:14)
mes i lauka einam, pakvepuot grynu oru  biggrin.gif 

ir kaip reaguoja i isejima i gamta? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daimen @ 2015 02 04, 23:11)
O kokio amziaus jusu triusiukas?  unsure.gif

Kažkur 1,5 m. Tiksliai net ir nežinau sad.gif
Atsakyti