Darbėja, liuks suknytė, o jau spalvytė gera
Su tokia mielai ne tik į darbą eičiau. Lipimas ant kulnų su tokiais darbais labai malonus

Ačiū mergaitės už suknelės įvertinimą
Nusprendžiau pajuokint
Jau senokai, nes čia buvo vienas iš pirmųjų darbų su mezgimo mašina numezgiau MB megztuką. Padovanojau, pasimatavo, padėkojo ir pasidėjo į spintą. Paskui skalbimo mašinoj buvau įmetus kelis sūnaus megztinius, na, galvoju, išskalbsiu ir naują mezginį. Ir išskalbiau
. Kitiem megztiniam nieko, bet kai išsitraukiau savo naujai keptą kūrinį, vos ne prisisi... iš juoko. Net ir darbo, ir siūlų nebebuvo gaila
Taigi mano "velto" darbelio pristatymas. Realus matmuo apačioj buvo >60, liko 32 cm

Akirera, pasirodo turiu kažkokios praktikos ir vėlime
Bus iš ko kaliošam padukus išsikirpt
Na, aišku, gavau velnių, kad tokį gerą daiktą sugadinau. Teko megzt kitą

Nusprendžiau pajuokint

Jau senokai, nes čia buvo vienas iš pirmųjų darbų su mezgimo mašina numezgiau MB megztuką. Padovanojau, pasimatavo, padėkojo ir pasidėjo į spintą. Paskui skalbimo mašinoj buvau įmetus kelis sūnaus megztinius, na, galvoju, išskalbsiu ir naują mezginį. Ir išskalbiau

Taigi mano "velto" darbelio pristatymas. Realus matmuo apačioj buvo >60, liko 32 cm

Akirera, pasirodo turiu kažkokios praktikos ir vėlime

Bus iš ko kaliošam padukus išsikirpt

Na, aišku, gavau velnių, kad tokį gerą daiktą sugadinau. Teko megzt kitą

Darbėja, Darbėja, atrodo ir praktikos moteris tuinti, ir patirties ir šitaip nusitaisyt...
Aš irgi velnių duočiau

Kad jau veliam tai veliam
Man kai megzt dar negaunasi, tai bandymukus įveliu:

Niu batukai tai mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Bravo!!!!!
Akirera, labai jau "derlinga" vasara
, gražūs mezginiai
, o su pavėlimais tai iš vis
, senai jau akis "blizginu" į Jūsų darbus
Darbeja, faina šilta suknytė, ir spalvytė labai "skani"
. O kas liečia vėlimą, tai ir aš turiu tokios praktikos, ir ne vienam mezginiui. Ir vis vyras nuo to nukenčia
, atrodo skalbiu kaip priklauso, nekarštu vandeniu, o mezginiai vis mažėja ir mažėja po kiekvieno skalbimo. Nebekenčiu 100 proc. vilnos
...
Raganele, labai šaunūs batukai

Darbeja, faina šilta suknytė, ir spalvytė labai "skani"

Raganele, labai šaunūs batukai

QUOTE(raganele @ 2014 09 25, 10:28)
Kad jau veliam tai veliam
raganele, liuks

vince0405

Nežiau ar tiesa, bet man sakė, kad iš šitos vilnos mezginius skalbia su mašina ir nesitraukia, bet tikrai yra labai švelni. Nors aš po savo eksperimento jau vengiu mezginių dėt į mašiną, tuolab, kad matau, kad įjungus programą ji kartais ima ir peršoka ant kitos

Ačiū už pagyrimus batukams. Nenaujas tai dekoro būdas, įveliami visiškai visi natūralaus pluošto audiniai. Vilnoniai traukiasi kartu su vilna, augaliniai įsibanguoja, įsigarbanoja.
O skalbiant vilnos programa vistiek megztiniai būna kad susitraukia? Maniau tik kai supainiojamos programos. Aš ieškodavau kaip tik siūlų, kurie gerai susiveltų, nes darau veltinius batus su aulais, kuriuos pirma mezgu, tada veliu - taip aulo veltinis būna lankstesnis, užtenka bato dalies kietai iš vilnos veltos. Tai surast susiveliančių šiais laikais irgi, pasirodo problemų turėjau
Turguose žiūrėk užsirauni "kaimiški" ir nesusiskalbia
išpurinti paruošti mezgimui rankomis - susiskalbia į kaulą... Tai visas nuo vilnos iki siūlo padarymo teorijas išstudijavau
Nesusitrauks, bet chemiškai bus apdoroti superwashed vilnoniai. O be chemijos, šukuotiniai - jų sudėtingesnis verpimo procesas ir gaunasi teisingesni nesipūkinantys į visas puses siūlai, nes vilnos plaukeliai ištempiami viena kryptimi. Vėlime irgi sluoksną naudojam ploniemsgaminiams, kai aktualu, kuria kryptimi plaukelį padėsi.
O skalbiant vilnos programa vistiek megztiniai būna kad susitraukia? Maniau tik kai supainiojamos programos. Aš ieškodavau kaip tik siūlų, kurie gerai susiveltų, nes darau veltinius batus su aulais, kuriuos pirma mezgu, tada veliu - taip aulo veltinis būna lankstesnis, užtenka bato dalies kietai iš vilnos veltos. Tai surast susiveliančių šiais laikais irgi, pasirodo problemų turėjau

Ristina, labai geras kepkų modeliukas