Įkraunama...
Įkraunama...

> Didingas amžius (Muhteşem Yüzyıl), Nuo rugsėjo 7

Jeigu per 10 metų odaliskos nepatekdavo į sultono akiratį, nepagimdydavo palikuonių, būdavo ištekinamos už haremo prižiūrėtojų parinktų vyrų joms suteikdavo laisvę, duodavo kraitį, pinigų ir išleisdavo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 12 rugpjūčio 2014 - 20:19
tai visai neblogai tada. Bent ju vaiku niekas nesikesino nuzudyti.
Atsakyti
Apskritai gyvenimas rūmuose joks malonumas, manau, buvo, nuolat reikėjo drebėti, kad tik kas nenužudytų tavęs ar tavo vaiko, amžinos intrigos, apkalbos. Siaubas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 08 12, 20:17)
va man irgi idomu kur paskui dingdavo tos visos tipo grazuoles (filme, tai man negrazios dauguma parinktos) obeliskos? Kol grazios, sveikos, tai po harema trynesi ir patarnavo, o paskui? Gal kurio zinot?
<...>
ir idomu kas nutiko su ju motinom  g.gif

Odaliskos buvo ištekinamos. kitos, kurios nepakliūdavo pas sultona, liktdavo dirbti arba pagalbinius, arba administracinius darbus, arba dar kitų daug profesijų.
Bent jau Mahidevran Sultan priglaudė Selimas II, jis ją globojo iki jos mirties, po Suleimano mirties.

Apie moteris mažai žinių kur ir ką jos veikdavo. Ir aplamai, toks romatizmas seriale, kad dzieve dzieve, jau tiesiog pulkais po tą haremą diedai šliaužiojo, o sultonas tiesiog tarp durų užlaužti galėjo bet kurią. Nebuvo taip, jis ten pats nepatekdavo. Valide Sultan valdė viską, o merginas siųsdavo tik atrinktas, parinktas. Ir plius nekaltas.
Dar pasigedau juodųjų eunuchų, vien balti agos laksto. Toli iki istorijos, oj kaip toli...
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 08 12, 21:17)
ir idomu kas nutiko su ju motinom  g.gif

tai nieko nenutikdavo. baigdavo savo dienas kokiam senajam dvare. islaikyma tai turedavo

QUOTE(Soled @ 2014 08 12, 21:18)
Jeigu per 10 metų odaliskos nepatekdavo į sultono akiratį, nepagimdydavo palikuonių, būdavo ištekinamos už haremo prižiūrėtojų parinktų vyrų joms suteikdavo laisvę, duodavo kraitį, pinigų ir išleisdavo mirksiukas.gif

taip taip. plius jos gaudavo labai gera issilavinima tam hareme, ypac prie Hiurrem, tai gauti zmona buvo garbe is haremo, taigi partijos budavo visai neprastos

QUOTE(Nakviša @ 2014 08 12, 21:30)
Apie moteris mažai žinių kur ir ką jos veikdavo. Ir aplamai, toks romatizmas seriale, kad dzieve dzieve, jau tiesiog pulkais po tą haremą diedai šliaužiojo, o sultonas tiesiog tarp durų užlaužti galėjo bet kurią. Nebuvo taip, jis ten pats nepatekdavo. Valide Sultan valdė viską, o merginas siųsdavo tik atrinktas, parinktas. Ir plius nekaltas.
Dar pasigedau juodųjų eunuchų, vien balti agos laksto. Toli iki istorijos, oj kaip toli...

taip taip, taip ir budavo

bet aplamai tas gyvenimas hareme buvo geras tuo, kad nereikejo jaudintis del nepritekliu, kas paprastose seimose budavo nuolatinis palydovas: skurdas, juodas sunkus darbas, vyro igeidziu tenkinimas, istisinis vaiku gimdymas, taip pat ir ju mirtys del nepritekliu ir ligu (negalvokit, kad tik haremo moterims uz vaiku gyvybe reikejo bijoti, uz rumu sienu mirtingumas buvo dar didesnis), karai - juk tai vyrai i karus iseidavo ir palikdavo su pulku vaiku, o jei negrizdavo, taigi elgetom iseidavo -tikriausiai tuo metu i harema labai labai sutiktu eiti. na zodziu pilnas paketas hareme buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zivilka: 13 rugpjūčio 2014 - 08:19
Man irgi seriale truputį kliūva haremo vaizdavimas g.gif Atrodo, kad kas norėjo, tas ir šliaužiojo ten, o juk iš tikro tai buvo itin atskirta, privati teritorija, uždara rūmų erdvė, niekas, apart eunuchų ir paskirtų prižiūrėtojų, taip nelandžiojo, sultonas kiek žinau išvis ten kojos nekeldavo, o "Didingąjį amžių" pažiūrėjus atrodo, jog haremas tai kaip koks pereinamasis koridorius - visi maršyruoja pirmyn atgal doh.gif
P.S. Serialo kūrėjai, matyt, nerado juodaodžių turkų eunuchams vaidinti, nors Simbiulis toks labiau įdegęs biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isyankar: 13 rugpjūčio 2014 - 08:32
Zivilka, o gal turi kokios info apie Suleimano ir Mahidevran dukterį Razya Sultan? Ji seriale nerodoma, bet kiek žinau tokia istoriškai tikrai buvo, bet apie ją visai neužsimenama "Didingajam amžiuje", tik vienur rašoma, kad mirė vaikystėje, kitur, kad sulaukė net penkiasdešimt kelerių g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 13 rugpjūčio 2014 - 09:58
Man irgi keistas tas haremas, toks prachadnoj dvor. Tarsi, kad pateiktum I rumus turejai harema praeit. dar keista, kad ten jis vos ne lauke, atsimenat kai rode kad sninga, isbego odaliskos pro duris lyg ir rumuose buvo, bet snaiges krito.
Ir siaip man ten taip idomiai jos miega toj patalpoj ir jei kokia svente, tai ten pat viskas vyksta, tarsi tokiuose rumuose nebutu atskirai vietos miegojimui, atskirai baliams.

O gal kuri žinot knygu apie haremo gyvenimą?
Atsakyti
Gal kas pageltonintų kaip baigsis Hiurem su tuo auksu?
Mane kiek nervina. Kiek skaičiau iš istorijos, tai išjojus Suleimanui į karą, išdas neilgdavo tuščias, o čia atrodo kaip kvaila moterėlė su sms kreditais neišlipanti iš skolų.

Atsakyti
Tikrai labai jau nerealu,kad šeima visai be pinigų palikta.Manau,kad sultonas supyks dėl to,kad iš Venecijos skolintojos ėmė pinigus.Ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 08 16, 18:09)
Tikrai labai jau nerealu,kad šeima visai be pinigų palikta.Manau,kad sultonas supyks dėl to,kad iš Venecijos skolintojos ėmė pinigus.Ar ne?

Šitas kaip ir savaime. Aišku, tik įdomu kaip Hiurem išsisuks.
Man tikėtina, kad pinigu trūksta, bet čia biški nusikūrė, eilini syk dėl noro pažeminti Hiurem. doh.gif
Netikiu, kad tokia moteris (gyvatė ji ar ne gyvatė), bet tiek pasiekusi.. nu tiesiog sunku suvokti, kad pati sau duobe išsikastu.
Eilini syk bus parodyta Hiurem - melagiu melagė, o Suleimans- kvailiu kvailys. Ir kaip jie taip savo istorija gali išdarkyti? Nesuvokiama..
Atsakyti
QUOTE(circus @ 2014 08 16, 18:29)
Šitas kaip ir savaime. Aišku, tik įdomu kaip Hiurem išsisuks.
Man tikėtina, kad pinigu trūksta, bet čia biški nusikūrė, eilini syk dėl noro pažeminti Hiurem.  doh.gif
Netikiu, kad tokia moteris (gyvatė ji ar ne gyvatė), bet tiek pasiekusi.. nu tiesiog sunku suvokti, kad pati sau duobe išsikastu.
Eilini syk bus parodyta Hiurem - melagiu melagė, o Suleimans- kvailiu kvailys. Ir kaip jie taip savo istorija gali išdarkyti? Nesuvokiama..

* manau kad neissisuks, juk net anonse rodo, kad ja issiuncia kazkur, turbut senuosius rumus.

** man irgi tas buvo keista, kad palikti be pinigu, tai cia jau ir sultonui turetu buti aisku, kad is kazko juk riekes jiems gyventi ir ne menesi, o gali tekti ir metus ar daugiau, tai is kur gaut pinigu, jei nesiskolint doh.gif

*** zinokit mane irgi stebina ju mokejimas isdarkyti istorija, galejo sukurti toki produkta del kurio galetu didziuotis, bet deja kuo toliau tuo labiau i lankas..i lankas ..ir tik geda sau darosi, sultonas tai man isvis kazkoks marionete su besivartanciom, bejausmem akim likes doh.gif doh.gif
Atsakyti