Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Man nesilyginti su profėm,ir iki pomidorų raudimo toli gražu,dar tik kelis burbuliukus radau AUREA,TOLSTOJUI ir BLUE,kuris dar nedidukas,bet jau turi mėlyną atspalvį blush2.gif Kad ir sunkiai,bet daigus užsiauginau pati,todėl labai smagu laukti derliaus.
Atsakyti
Sveikos, dalinuosi vaizdinė medžiaga http://public.fotki....pomidorai-2014/
Pastebiu pas save irgi šiltnamyje anomalines vietas, kur viskas auga žymiai prasčiau. Šiemet auginu ir lauke, mat šiltnamyje viskas nesutelpa. Palyginimui lauke viskas auga žymiai gražiau( žemė buvo pailsėjus nuo daržovių, gerai patręšta organika iš rudens, skirtingai nei šiltnamyje, kur pomidorai auginami kasmet), krūmeliai kompaktiškesni, gerai žydi, mezga, nemėto žiedų, nereikia sukti galvą dėl perkaitimo..na šią savaitę kiek pergyvenau dėl šaltų naktų. Pirmą kartą mėginu šiltnamyje mulčiuoti( pagaliau netikėtai pavyko gauti žolės) thumbup.gif . Šiltnamyje vakar tręšiau Ferta NPK 52-34 trąšomis, lauksiu rezultato. Nuskyniau keletą pažastėlių idomesnių man veislių ir norėčiau lauke pamėginti užauginti pomidorus, tik idomu, ar dar spės subrandinti vaisius, dabar jau su šaknelėmis, prieš porą dienų įsodinau į vazonėlius.Veislės nėra l.ankstyvos( Čiornyj Mavr, German Orange Strawberry, Zolotoi Drakon, Zolotyje Kupola?).Ar verta sodinti lauke? Noriu palyginti skonį lauke ir šiltnamyje, kažkaip merginos dažnai mini, kad lauke gardesni, reikia įsitikinti.. biggrin.gif Lauke jau užmegztos kekės: Kmicic, Bujan , Sibirskij Rannij (vis man išlieka itarimas, kad tai Sibirskij Skorospielyj, gal kuri augino abi šias veisles ir gali palyginti?), Boloto.
Šiltnamyje: Izumrudnoje Jabloko, Boloto, SiBIRSKIJ rannij, Chali Gali F1.
Atsakyti
German Orange Strawberry neverta, nes tie tikrai vėlyvi, pas mane dar nėra net normalių bumbulų, kai kiti bendraamžiai auga didėja storėja. Ir pernai vasaros pabaigoj pradėjo nokti.

O izumrudnoje jabloko visus sodinau lauke, gaila buvo šiltnamyje vietos.

Kas do per stebuklas Sibirskij rannij, tokie dideli gražūs pomidorai? Gal rudeniop sėklų būtų galima gauti? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 26 birželio 2014 - 19:48
Man iskilo tik ka klausimas. Gryzau is sitnamio, kuriame Belle H daigas rodo kalcio trukuma ant vaisiu. Svarstau ar cia ji dabar tresti tuo kalciu ar ka daryti, nes pernai,kad ir tresiau kalciu kalcio trukuma rodancius pomidorus, bet tas tresimas reikalo negelbejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 26, 20:46)
German Orange Strawberry neverta, nes tie tikrai vėlyvi, pas mane dar nėra net normalių bumbulų, kai kiti bendraamžiai auga didėja storėja. Ir pernai vasaros pabaigoj pradėjo nokti.

Kas do per stebuklas Sibirskij rannij, tokie dideli gražūs pomidorai? Gal rudeniop sėklų būtų galima gauti? ax.gif  4u.gif

O gaila, net tris oranžiniai yra..nu gal vieną vis vien pamėginti.. blush2.gif
Jablokai naujokai, pamylėjau ir šiltnamyje suradau net dvi vietas..nu jau labai gražūs aprašymai buvo , o ir daigai vieni gražiausių..
Ne stebuklai..ir patys jie nėra didukai apie 80-100g( lėkštė mažutė..biggrin.gif)..dar stebiu..naujienos dauguma..bet labai vislūs..vat keli pirmi pomidorai suskilo, nežinau ar čia stresiniai orai kalti ar kokių medžiagų trūkumas, nes prieš sunokimą nelaisčiau..Sėklyčių jau nuėmiau..bet dar nelabai daug..jau dabar galiu pasidalinti ..Vilnius, Šnipiškės.
Atsakyti

netiesa... schmoll.gif visai nemaži vaisiai kabo mano šiltnamyje... g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 26 birželio 2014 - 21:03
jeigu vietos yra tai kodel neeksperimentuoti? German O. Strawberry man labai skanus, bet symet neauginu, nes per dideli ir per auksti krumai mano siltnamiui.
o skilineja sako del netolygaus laistymo, kai leidziama per daug padziut, o tada gausiai palaistoma, ypac nokstant.

edit, net nostalgija tiem strawberriukam uzplauke, gal kitais metais vel jais susigundysiu. pernykste foto:
user posted image

Symet laukiu Azoychka geltonu, bet bus tik pauostyt, nes kekes tik po 5-6 pomikus:
user posted image

uztat cherriu po 18-ka biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 26 birželio 2014 - 21:05
koks grozis wub.gif
Atsakyti
Pagaliau pagaliau ir pas mane noksta pirmas raliukas thumbup.gif ne pats didžiausias, iš mažesnių, bet jau keičia spalvą thumbup.gif baisiai smagu rolleyes.gif

QUOTE(nijole0619 @ 2014 06 26, 21:50)
O gaila, net tris oranžiniai yra..nu gal vieną vis vien pamėginti.. blush2.gif
Jablokai naujokai, pamylėjau ir šiltnamyje suradau net dvi vietas..nu jau labai gražūs aprašymai buvo , o ir daigai vieni gražiausių..
Ne stebuklai..ir patys jie nėra didukai apie 80-100g( lėkštė mažutė..biggrin.gif)..dar stebiu..naujienos dauguma..bet labai vislūs..vat keli pirmi pomidorai suskilo, nežinau ar čia stresiniai orai kalti ar kokių medžiagų trūkumas, nes prieš sunokimą nelaisčiau..Sėklyčių jau nuėmiau..bet dar nelabai daug..jau dabar galiu pasidalinti ..Vilnius, Šnipiškės.

tai turbūt auginkit, nes sėklos gautos būtent iš rytorasos, pas ją didesni, matyt, ten priežiūra geresnė g.gif biggrin.gif
Jabloką auginu pirmą sykį, žiūrėsim, kas užaugs smile.gif
Ooo, dėl sėklų man ne gaisras, gyvenu provincijoj, tai tektų siųsti smile.gif gal išsikaulysiu iš kitur, arba prašysiu jūsų 4u.gif
QUOTE(jautiena @ 2014 06 26, 21:59)
jeigu vietos yra tai kodel neeksperimentuoti? German O. Strawberry man labai skanus, bet symet neauginu, nes per dideli ir per auksti krumai mano siltnamiui.
o skilineja sako del netolygaus laistymo, kai leidziama per daug padziut, o tada gausiai palaistoma, ypac nokstant.

Gaila, labai gaila, norėjau parodyti savo pernykščius german orange str., bet neradau nuotraukos, visokių š likusios, o tų ir nebėr. Maniškių forma ne tokia buvo, iš šono atrodė kaip širdys, apačia smailėjanti. Ir dabar mažiukų jau matosi tq pati pernykštė forma, tikrai ne taisyklingai apvalūs.
Pas mane lauke yra suskilusių pomidorų, mažiukai, o sutrūkę. Gal kad palijo, nes augo storai mulčiuoti nelaistomi g.gif
Pagūglinau, va būtent tokios formos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 26 birželio 2014 - 22:11
jeigu vietos yra tai kodel neeksperimentuoti? German O. Strawberry man labai skanus, bet sym
uztat cherriu po 18-ka  biggrin.gif

nuostabu, kaip geroje reklamoje thumbup.gif
Atsakyti
[quote=adija5,2014 06 26, 02:33]

O ką duos tokia kosmetinė procedūra g.gif ?Gal geriau išsiaiškint reiktų, ko jie ten juoduoja ir bandyt priežastį pašalint.A vdrug kalio trūksta ir visi pomidorai bus neskanūs,neduokdie unsure.gif

Šiandien apžiūrėjau savo pomidorus - ačiū Dievui - viskas tvarkoj bigsmile.gif
O kosmetinę procedūrą pasidariau pati sau rolleyes.gif - nukarpiau ir akių nebebado mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 26, 16:35)
Va va, apie ką ir kalbėjau. Jaučiu šniosiu lauk aš tokius ir panašius į tokius lauk, nes tikrai nekils ranka juos valgyti  schmoll.gif

Oi, gal dar palaukit photo.gif Labai įdomu, kas bus toliau, bus kaip bandomasis triušis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 06 26, 17:10)
Na, gal sąžinės ir sumažėjo šiuo reikalu, bet užtat savigarbai daugiau vietos atsirado, kad bele kokio šūdo neėst..

Oho,ne tik ,kad sąžinė bilekur išsivalakiojusi šlaistosi,ale dar ir savigarba co to ja ,co to maja kamizelka user posted image.Beje,o kaip tie pirdukai Dietskij sladkij?Irgi išpirdolinai paragavusi ar ir vištoms tinka?

blink.gif Vaje,kur ritasi pasaulis doh.gif Taigi,tokie gardūs...
QUOTE(*Aukse* @ 2014 06 26, 20:54)
Svarstau ar cia ji dabar tresti tuo kalciu ar ka daryti, nes pernai,kad ir tresiau kalciu kalcio trukuma rodancius pomidorus, bet tas tresimas reikalo negelbejo  g.gif

O ką daugiau gali padaryt g.gif ?O kaip pasireiškia kalcio trūkumas pas tavi-puvėsis ant vaisių galiukų ar viršūnės nyksta ir vysta?
Symet laukiu Azoychka geltonu, bet bus tik pauostyt, nes kekes tik po 5-6 pomikus:
uztat cherriu po 18-ka  biggrin.gif

Taigi visa kekė tų aštuoniolikinių spirgių nesvers net pusę vienos Azoychos,bo anie ir virš kilogramo užauga ax.gif .Bent taip rašo.Aš šiemet pirmą kart auginu,dėl spalvos,vaisių tikrai ne marios,ale jei bus kaip Savicko kulokas...reiks iš Marmelado rankinuką skolintis g.gif
Papildyta:
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 26, 23:08)
produkt_id=364]tokios formos[/url]

Aha,dėkui,labai informatyvu biggrin.gif Vienas bukas ,trys smaili ...Atsirinksim,kokie ten pas jumi buvo pačios bigsmile.gif Beje,pas mani buki.Kol kas.
Atsakyti