Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(zydinti_gele @ 2014 07 03, 23:32)
a, nu supratau tada, dekui. Tada kazkaip reiketu isivaizduoju mazesniam kibire augint, kad paskui eitu pakelt ji kai persodinimas butu. Reikes pabandyt pazaist jeigu kita pavasari tiek laiko turesiu kaip siemet.

5 ltr tikrai pakaktu manau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos,esu naujoke,pomidorus pirma kart auginu ir isbandziau gera purskala thumbup.gif
I litrini purkstuva beveik puse pieno,muilo ukisko patarkavau(galima bet koki skysta muila ar ka,bet pataria bekvapius,be priedu) ir jodo pora lasu ir toliau vanduo.
Problema buvo,kad visu pomidoru apatiniai lapai nugeltonavo ir porai pasidare kaip rupuzes oda,gumbuoti,parude ir lyg i violetinuma biski,tai nebezinojau ka daryt,trasos nepadejo,o toliau skabyt visus lapus nesinorejo,tai pasitaisiau ta purskala,nuskyniau tuos blogus lapus ir ispurskiau be gailescio vaiksciodama pirmyn ir atgal,galvojau,blogiau jau nebus...ir ka,jau savaite kaip lapai nebegelsta ir grazus,jau ziuriu ir pomidoriukus uzmezge keli.o taip tik apskynus ar ne,toliau i virsu greit geltonavo...agurkams irgi kazkiek padejo galbet jiems kalio trukumas buvo,buvau apleidusi.
Jei neklystu,tai jodas tuos grybelius ir bacilas naikina,bet galiu ir klyst,daug skaitau ir viskas galvoj jau makaluojas.
Atsakyti
Ex, Brad’s Black Heart šiemet tikrai augina jolituxxx ax.gif (gavau kelias sėklytes kitiems metams blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 07 03, 16:06)
Ko tu vis žvilgčioji kokia ten tautybė dryžuotose trumpikėse tupi? a? user posted image

Kaip tai ko blink.gif Cekava gi.Po Mortos undaroku gal man žvalgytis tongue.gif?O,tikrai,gal ir tą turi užsizapasinusi,a?
Vis tik turėtų būt žali pas žemaičių Robin Hudą g.gif

QUOTE(zydinti_gele @ 2014 07 03, 20:38)
Gidejau, kad betaliuksai neskanus. O tie olialia  irgi neskanus?

Pačios jūs tokios mad.gif Skanūs bebe.gif

QUOTE(Nitrozilas @ 2014 07 03, 21:48)
Pasikartosius su klausimu: ar galima magnio trukuma kompensuoti naudojant kalio magnezija- purskiant per lapus, jei kas daret taip tai koks santykis, ar kitas trasas pirkti?

Nežinau.Man pernai magnio trūkumo kalio magnezija nepanaikino.Aš barsčiau.Tada pirkau magnio sulfatą.Šiemet magnio jau nereik,bet va kalio tai jau matosi,kad reik.Kalio magnezija kalio trūkumo nepašalino schmoll.gif .

Aukse,kaip tavo vytulys ?Nu,kažkas su mano dviem pomidorais darosi panašaus.Pradėjo vyst nuo apatinių lapų,šiandien jau ir žiedai pavytę.Svarbiausia,kad ne visas,o tik antras,ne pagrindinis, stiebas g.gif Nu,kaip 10 Egipto bausmių -kasmet vis kažkas naujo doh.gif Užpernai kladiosporozė,pernai baltasparniai,šiemet va kažkas vėl.Kas ten dar liko g.gif?Fitoflorozė,kekerinis puvinys,sausligė,bakterinis vėžys,šviesmargė,miltligė,tabako mozaika...Nu ,daug dar vaizdinės medžiagos šviečiasi pamatyt ir straipsnių paskaityt...Kad nuobodu nebūtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svente22 @ 2014 07 03, 22:22)
Sveiki sakykit kokios priežastis gali, but jeigu žiedus barsto dabar tokiu oru 4 5 kekes sendien radau nugeltusius žiedynus skaitau,kad gali but visokiu priezasciu g.gif

Gali būti dėl per didelio karščio, ar kažkokių maisto medžiagų trūkumo. Manau ir daugiau priežasčių gali būt.

Kažkokiam internetiniam straipsnyje perskaičiau, kad maro profilaktikai reikia gausiau tręšti kalio ir fosforo trąšom. Įdomu kodėl? Kuom tai įtakoja?
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 07 03, 21:19)
Kai kitų nėra dar, šitie patys skaniausi. Aš ankstyvam derliui juos vėl auginsiu.

Visai neblogo skonio tie Betalux'ai. Normalus pomidorinis jų skonis netgi dabar, kai jau valgiau ir Medovy Spas, ir Mazarini, ir Fejerverk, Dietskij Sladkij..
Betalux tikrai apsimoka augint ankstyvesniam derliui. Nelepus, nekaprizingas, paprastas (bet ne prastas) pomidoras smile.gif

QUOTE(saridon'e @ 2014 07 04, 00:29)
Ex, Brad’s Black Heart šiemet tikrai augina jolituxxx  ax.gif (gavau kelias sėklytes kitiems metams  blush2.gif )

Hm, tikėjausi, kad daugiau augintojų bus g.gif Arba augina ir tyli uodegas sutraukusios..
O tu ko čia taip? Sėklas gavai ir neaugini? Gėda. Vienas daigas, mat, būtų netilpęs..

QUOTE(adija5 @ 2014 07 04, 00:58)
O,tikrai,gal ir tą turi užsizapasinusi,a?
Vis tik turėtų būt žali pas žemaičių Robin Hudą  g.gif

Nu,kažkas su mano dviem pomidorais darosi panašaus.Pradėjo vyst nuo apatinių lapų,šiandien jau ir žiedai pavytę.Svarbiausia,kad ne visas,o tik antras,ne pagrindinis, stiebas  g.gif

Nea, neturiu schmoll.gif turėčiau - neklausinėčiau smile.gif
Žalias, žalias, tikrai nenoksta unsure.gif Ir dar artimiausias dvi savaites bus žalias, kol kas vis dar savo kunkolus auginasi smile.gif

Pasiimk akuliorius ir atidžiai apžiūrėk apatinę lapų pusę. Kaip tik vakar pas kaimynę tokius stipriai nuvytusius pomidorų lapus mačiau. Sako, kas čia vėl mano pomidorams nutiko, laistau laistau, o jie nuvytę ir viskas.. nuskyniau, apverčiau lapą, tai net atšokau kiek amarų ten apsėdę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 04, 00:58)
Kaip tai ko  blink.gif Cekava gi.Po Mortos undaroku gal man žvalgytis  tongue.gif?O,tikrai,gal ir tą turi užsizapasinusi,a?
Vis tik turėtų būt žali pas žemaičių Robin Hudą  g.gif
Pačios jūs tokios  mad.gif Skanūs bebe.gif
Nežinau.Man pernai magnio trūkumo kalio magnezija nepanaikino.Aš barsčiau.Tada pirkau magnio sulfatą.Šiemet magnio jau nereik,bet va kalio tai jau matosi,kad reik.Kalio magnezija kalio trūkumo nepašalino  schmoll.gif .

Aukse,kaip tavo vytulys ?Nu,kažkas su mano dviem pomidorais darosi panašaus.Pradėjo vyst nuo apatinių lapų,šiandien jau ir žiedai pavytę.Svarbiausia,kad ne visas,o tik antras,ne pagrindinis, stiebas  g.gif Nu,kaip  10 Egipto bausmių -kasmet vis kažkas naujo  doh.gif Užpernai kladiosporozė,pernai baltasparniai,šiemet va kažkas vėl.Kas ten dar liko g.gif?Fitoflorozė,kekerinis puvinys,sausligė,bakterinis vėžys,šviesmargė,miltligė,tabako mozaika...Nu ,daug dar vaizdinės medžiagos  šviečiasi pamatyt ir straipsnių paskaityt...Kad nuobodu nebūtų  biggrin.gif

Dėl to vytulio , gerai apžiūrėk , ar kurmis nerausia po šaknimis...jei kokias šaknis aptampo , taip dalimis būna apvysta...

O dėl kalio magnezijos- ją reik gerokai iš anksto įterpti , nes ji taip greitai nesirezorbuoja , dėl to pomidorai jos tiesiog neįsaisavina taip greit...
Papildyta:
doh.gif siaubas...dar turimos sėklos ne visos išbandytos , o jau naujų randasi ,,kur norisi pabandyt blush2.gif doh.gif
Adija , o ką tu naujo turi savo pomidorų rojuje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 07 04, 08:16)
Pasiimk akuliorius ir atidžiai apžiūrėk apatinę lapų pusę. Kaip tik vakar pas kaimynę tokius stipriai nuvytusius pomidorų lapus mačiau. Sako, kas čia vėl mano pomidorams nutiko, laistau laistau, o jie nuvytę ir viskas.. nuskyniau, apverčiau lapą, tai net atšokau kiek amarų ten apsėdę doh.gif

Kas aš tau-bambukas visiškas ,a tongue.gif ?Po pernykščių baltasparnių antplūdžio bet kokia maliukė musė man priešas.Spoksojau ir su lupa,ne tik su akulioriais.Nėr jokio judėjimo anei bezdėjimo schmoll.gif O vienas stiebas vysta,nors lapai kol kas žali.Gali būt koks greitasis vytulys,nes yra dar ir lėtasis...Reikia Trichodermino ar Mycostop užsizapasint-tie ekologiškuose ūkiuose leidžiami nuo šitos fuzariozės .Ale rask tu šitoj mūsų zachalūšėj,reiks siųstis g.gif
Būtų kokia nesąmonė,tai raučiau lauk.Ale čia Spasas ir Black sea man...Beje,visokių nesąmonių, tai tikrai kitąmet mažinsiu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2014 07 04, 08:47)
Adija , o ką tu naujo turi savo pomidorų rojuje 4u.gif

Marmande biggrin.gif Nemanau,kad tu neturi visko ,ką aš turiu.Beje,kokius avietinius šiemet sėjai?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 04, 08:48)
Kas aš tau-bambukas visiškas ,a tongue.gif ? Spoksojau ir su lupa,ne tik su akulioriais.Nėr jokio judėjimo anei bezdėjimo  schmoll.gif

Beje,visokių nesąmonių, tai tikrai kitąmet mažinsiu  ax.gif

blink.gif
Keista g.gif pusė pomidoro vysta ir dar žali lapai g.gif mažai praktikos turiu, nemačiau dar tokių schmoll.gif

Gal pakomentuok, pavardink tas nesąmones, kad pvz. man neprisireiktų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 04, 08:57)
Kas aš tau-bambukas visiškas ,a tongue.gif ?Po pernykščių baltasparnių antplūdžio bet kokia maliukė musė man priešas.Spoksojau ir su lupa,ne tik su akulioriais.Nėr jokio judėjimo anei bezdėjimo  schmoll.gif O vienas stiebas vysta,nors lapai kol kas žali.Gali būt koks greitasis vytulys,nes yra dar ir lėtasis...Reikia Trichodermino ar Mycostop užsizapasint-tie ekologiškuose ūkiuose leidžiami nuo šitos fuzariozės .Ale rask tu šitoj mūsų zachalūšėj,reiks siųstis  g.gif
Būtų kokia nesąmonė,tai raučiau lauk.Ale čia Spasas ir Black sea man...Beje,visokių nesąmonių, tai tikrai kitąmet mažinsiu  ax.gif
Papildyta:

Marmande   biggrin.gif Nemanau,kad tu neturi visko ,ką aš turiu.Beje,kokius avietinius šiemet sėjai?

4u.gif mintinai nepamenu...namie yra sąrašas pasodintų , tai vakare parašysiu. Bet nėr dar garantijos , kad , kur manau esant avietinį , toks ir bus bigsmile.gif
Nu tai kaip aš galiu turėt tuos pačius kaip ir tu...pvz.lapos meškos -to tikrai tik dabar išgirdau... rolleyes.gif
Papildyta:
g.gif o tai tikrai kur tų vaistų gaut mikostop ir trichodermino...man kopūstus gal galima būtų su jais nupurkšti , labai šiemet baisūs , niekada tokie nebuvo...
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 07 04, 08:58)
Keista g.gif pusė pomidoro vysta ir dar žali lapai g.gif

Gal pakomentuok, pavardink tas nesąmones, kad pvz. man neprisireiktų unsure.gif

Taigi,kad g.gif Tris dienas va taip,pirma vienas lapas,paskui antras,vakar jau ir kekė su žiedais apvyto.Bet tik antro stiebo. Paskui gal nuruduos visas apvytęs,ką aš žinau.Stebėsiu.Greitojo vytulio požymiai,kai vysta tik dalis stiebo vertikaliai.Prisiskaičiau jau ax.gif Nors dar kokio aklo barsuko po mulčiu paieškosiu.Bet kai vieną iškniso,tai visas cielas nuvyto,ne dalim g.gif

Vardinu,kuriuos pamenu biggrin.gif Čiudo Banan ir Rozovoje čiudo.Bananas nei vieno bumbulo neturi,rožinis čiudas kokius tris pirdukus.Hillbilly-medis didžiausias,apačioj trys kunkoliukai,o aukščiau jau maždaug 8-10 lapų priaugę,ale nei vienos žiedinės kekės daugiau neišgimdo g.gif Nu Russian plum-neestetiškas bais ir dar kekės labai retai .Ai,dar Fluffy,tipo pūkuotas.Kol kas dar maži,daug tų pirdukų,bet ten tą pūką įžlibint, tai tikrai akuliorių reikia.Va,dar Azoycha.Nu,gal jie bus dideli,bet man per mažai jų kaba ax.gif .Noire de... irgi paskutinio šanso neišnaudojo-mėto žiedus,nu, tai ir aš jį mesiu.Gardus,ale jau pabodo.Nemoku aš jo augint schmoll.gif .
Atsakyti
ax.gif man pernai kai kurmis pralindo pro 2io 2io san , tai b8tent , buvo nuvytus viena pus4 pomidoro...paskui apkamšiau ir atsigavo...Matyt nutraukė kažkiek šaknų , ...
Papildyta:
.Hillbilly- šitą turiu ir aš...bet parašyt galėsiu apie jį po savaitgalio, reik pažiūrėt...nes buvo pas mane kažkurie trys karlikai , paskui augti jie pradėjo , neseniai visai , tai ant kažkurio vieno tai nieko ir nebus matyt , nes tik žydi kaip gėlė žiedais dideliais... lotuliukas.gif
Papildyta:
Crime de nuar pernai auginau , barstė irgi žiedus labai...šiemet nesdodinau.O pasodinau čiornij mavr...labai gražiai auga , slyvukų daug yra , nežinia , tik ar bus geras skonis.
Visumoj , šiemet negalima nurašyt ...aišku , tie kurie bus puikūs , tai vadinasi tikrai yra superinės veislės , jei tokiomis sąlygomis gausiai dera. O šiaip...šalta buvo tikrai pomidorams. Tiesa , tie 5 kur buvo nušalę , normaliai negali toliau vystytis.Ant dviejų pirmos žiedinės kekės liko neišsivysčiusios , ir aplamai tie penki vat ne tokie kaip kiti ir viskas , nors ant lapų to jau dabar ir nesimato skirtumo , bet derlius tikrai ne toks...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 04 liepos 2014 - 08:44