Įkraunama...
Įkraunama...

Santechniko patarimai - II

Pas ką nors rasoja vandens gręžinio hidroforas? Pas mane po 100 ltr baku balutė susikaupia. Name apie 23-24 laipsniai. Kaip sprendžiat problemą? Santechnikas sako, kad izoliavus - gali pradėti pūti, prarūdyti. 

 

 

Buvo užlenktas vamzdis 90" kampu...

Kamera - gerai, bet jau išsiaiškinom, kad kišama viela sustoja konkrečioj vietoj. Kamera tik patvirtins tą faktą. Štai signalo siuntimas aukštyn į kokį tai lokatorių pagelbėtų labiau. Kol kas radau tik 50 mm diametro vamzdžiams skirtą lokatorių.

 

Atsakyti
QUOTE(mjjm @ 2020 10 14, 11:28)
Pas ką nors rasoja vandens gręžinio hidroforas? Pas mane po 100 ltr baku balutė susikaupia. Name apie 23-24 laipsniai. Kaip sprendžiat problemą? Santechnikas sako, kad izoliavus - gali pradėti pūti, prarūdyti. 


Mano vandens nugeležinimo filtrai rasodavo, tai apšiltinau pusto polietileno medžiaga dengta folija ir nerasoja daugiau, bet filtrai iš stiklo pluošto ar kokio kito panašaus kompozito, tai dėl prarudijimo nebaisu, metalui šiltinimo medžiagos turėtų būti nelaidžios garui. Jei jau nuspręstum šiltinti, tai tik šaldymo sistemoms skirta apšiltinimo medžiaga iš juodo kaučiuko, kuri specialiai skirta tokiems mazgams apšiltinti ir gurios garų laidumas yra labai mažas. Ji prie paviršiaus klijuojama specialiais, pagal konsistenciją į "Moment" klijus panašia klijų mase, kuri tepama ant viso paviršiaus, kad priklijavus apšiltinimą neliktų plyšiukų, tarpelių pro kuriuos oras (garas) galėtų patekti prie apšiltinamo paviršiaus. Pas save šilumos siurblio aprišima būtent ta medžiaga apšiltinau.

Pabandžiau pagooglint, tai ir ortakių apšiltinimui šią medžiagą radau, jau padengtą klijais, kas net patogiau būtų, nes tie specialūs klijai labai greitai džiūna, pakankamai nepatogu su jais dirbti, kai nori juvelyriškai medžiagą be jokių tarpelių priklijuoti. Tiesa, visus sujungimus paskui dar ant viršaus perklijuoji plona juostele iš tos pat medžiagos. Medžiagų nuorodos tik pavyzdinės, pirmos išmestos googlo, nevertinau šios prekės kainos patrauklumo, lyginant su kitais prekeiviais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 spalio 2020 - 06:46

Palauksiu, kol pasileis rekuperatorius ir grindų šildymas - gal susitvarkys.

Atsakyti

pradejau montuoti vidaus vandentieki. Salta nuo miesto linijos, karsta nuo drazice boilerio. Kadangi santechnikas tik nuo uzvakar  :D , pasirinkau tecelogo. Dar tik pajungiau duso ir vonios maisytuvu prietaisines alkunes, o jau suzavetas. Zinoma gaila, kad tecelogo neprasideda su ventiliais, bet vistiek puikus sugalvojimas

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2020 11 21, 20:52)
<p>pradejau montuoti vidaus vandentieki. Salta nuo miesto linijos, karsta nuo drazice boilerio. Kadangi santechnikas tik nuo uzvakar  biggrin.gif , pasirinkau tecelogo. Dar tik pajungiau duso ir vonios maisytuvu prietaisines alkunes, o jau suzavetas. Zinoma gaila, kad tecelogo neprasideda su ventiliais, bet vistiek puikus sugalvojimas</p>


Aš lygiai taip pat vienu metu buvau patapęs santechniku, tik sau santechniką dariau, su praplečiamais uponoro vamzdžiais, kurie vėliau įstačius sujungiamuosius mazgus patys užsispausdavo. Sujungimai ties tomis vietomis išlikdavo paslankūs. Viskas veikia iki šiol.

Turėjau potvynį, kai vienas ventilis buvo nulūžęs, bet tai buvo grynai itališko "Bugati" pavadinimo ventilio brokas kuris nei iš šio, nei iš to lūžo per metalinį korpusą, naktį, kai niekas jo nejudino. Tai buvo, kaip supratau, standartinis, gana dažnas itališkos santechnikos brokas (ką išgirdau iš draudimo eksperto ir vėlesnio pokalbio su santechniku), o ne mano, kaip santechniko blogas darbas smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 lapkričio 2020 - 23:06

upanor dare tikri santechnikai senam namukyje, salia kurio statome nauja. Patiko, saunus vyrai, dirbo gerai, tvarkingai, viskas veikia ir dabar. Bet Tece labiau patiko ne tik del patogiu jungciu, nereikalaujanciu nei patyrimo, nei daug darbo ir sudetingu irankiu. Patinka dar del vamzdcio lankstumo. Nusipirkau i vidu dedama tankios spiruokles formos trafareta ir lankstau daugiasluoksni kaip noriu. Todel nuo kolektoriaus iki san mazgo issiraitau per sienas, lubas ir pertvaras be jokio papildomo alkuninio jungimo. O istisas vamzdis garantija, kad neapsislapysiu  :D​ kur nors neleistinoje vietoje

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2020 11 22, 20:29)
<p>upanor dare tikri santechnikai senam namukyje, salia kurio statome nauja. Patiko, saunus vyrai, dirbo gerai, tvarkingai, viskas veikia ir dabar. Bet Tece labiau patiko ne tik del patogiu jungciu, nereikalaujanciu nei patyrimo, nei daug darbo ir sudetingu irankiu. Patinka dar del vamzdcio lankstumo. Nusipirkau i vidu dedama tankios spiruokles formos trafareta ir lankstau daugiasluoksni kaip noriu. Todel nuo kolektoriaus iki san mazgo issiraitau per sienas, lubas ir pertvaras be jokio papildomo alkuninio jungimo. O istisas vamzdis garantija, kad neapsislapysiu  biggrin.gif​ kur nors neleistinoje vietoje</p>


Nenoriu prikarksėti, bet kaip ten sakoma - negirk dienos be vakaro smile.gif T.y. girti sistemą reiktų jau po to, kai surinkta, užpompuota ir tikrai niekur nieko neleidžia...

O kad į temą - žaidžiau ir aš su uponoru (prieš slepiant vamzdynus surinkinėjau slėgio testo darymui), tai taip, ta užsispaudžianti sistema yra uber, be jokios patirties youtube pažiūrėjęs per keliolika sujungimų iš pirmo karto niekas netekėjo.
Atsakyti

taip,geriau neprisikarkset. Ners konsultavausi ir ziurejau. Santechnikas turi brigada ir dirba, tapme tarpe, su Tecelogo. Jam patinka, patikima, sako. O naujokui labai patogi. Zinoma, 4 sujungimai nedaug pasako, bet ispudis geras. Bandymai parodys. Tece duoda man galimybe  pasiekti visus taskus be pasleptu sujungimu. Yotubeje rusas idejes tecelogo testa. Surenka ivairias tecelogo jungtis, taip pat ir uzveziamas ir su sriegio hermetinimu pakulomis ir pakelia spaudima iki 50 atmosferu. Visos jungtys laiko, tecelogo taip pat.

Kalbantis su langu meistru suzinojau, kad jam, po mazdaug 15 metu eksplotacijos, savaime truko lanksti kriaukles maisytuvo slanga. Sako, gerai buvome namie, tai pamateme is po spinteliu tekanti vandeni. Jei ne namie, butu kruva nuostoliu. Tai ismete visas lankscias ir pakeite variniais vamzdeliais. Pasinaudosiu jo patyrimu ir naudosiu varinius vamzdelius i kriaukliu, bide ir skalbenkes maisytuvus. 

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2020 11 25, 19:27)
</p><p>Kalbantis su langu meistru suzinojau, kad jam, po mazdaug 15 metu eksplotacijos, savaime truko lanksti kriaukles maisytuvo slanga. Sako, gerai buvome namie, tai pamateme is po spinteliu tekanti vandeni. Jei ne namie, butu kruva nuostoliu. Tai ismete visas lankscias ir pakeite variniais vamzdeliais. Pasinaudosiu jo patyrimu ir naudosiu varinius vamzdelius i kriaukliu, bide ir skalbenkes maisytuvus. </p>


Tai dėl tų lanksčių žarnelių istorijos - seniai tai žinoma situacija. Jas ir profilaktiškai kas kažkiek metų (lygtais 5 ar pan.) keisti dėl to rekomenduojama. Guma susenėja, kažkiek šarvas susilpnėja ir pyst, turime fontaną... verysad.gif
Atsakyti
Ar jūs kaip nors kovojate su kalkėmis? Jei taip, kokius prietaisus saugote ir kokiu būdu? Bendra nukalkinimo sistema mažai domina.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 12 30, 13:05)
Ar jūs kaip nors kovojate su kalkėmis? Jei taip, kokius prietaisus saugote ir kokiu būdu? Bendra nukalkinimo sistema mažai domina.


Statyti druskos filtrus - kainuoja, gerai santechnikai, blogai sveikatai (kalcio/magnio jonus pakeičia natrio jonais, nuo to problemos su kraujospūdžiu ir pan.). Darant nuo nulio paprastai iki virtuvės čiaupų daroma atšaka prieš vandens minkštinimo įrangą.

Dar girdėjau visokius 'magnetinius apdorotojus', bet čia man labiau lochotroną primena. Kažkada bandžiau ieškoti įrodymų, kad tos spiralės ant vamzdžių tikrai veikia, neradau nieko, iškyrus pardavėjų ditirambus.

Tai reziumuojant - aš asmeniškai nekovoju.

P.S. Vanduo miesto, Antavilių vandenvietė. Gal iš gręžinio vartodamas kitaip galvočiau.
Atsakyti

Patariu statyti nakalkinimo filtrą su druska prieš karšto vandens boilerį. Nukalkinti tik karštą vandenį. Tokiu būdu apsaugosite boilerį nuo kalkių. Visi praustuvai ir dušo kabina bus švarūs,  kadangi pagrinde naudosite 80proc karsta vandenį pamaišant 20proc šalto. Netgi patariu pajungti karštą vandenį indaplovei ir skalbimo mašinai. As net mašiną plaunu aukštu slėgiu su karštu vandeniu, kad nereiktu sluostyti nuo kalkių. Siūlau šitą variantą tik tuo atveju, jeigu karsta vandenį šildom mazatemperaturinem sistemom. 55c ir mažiau. Kaip supratot, šaltas vanduo lieka maisto gaminimui, tualeto bakeliams,  daržų laistymui.

Atsakyti