Įkraunama...
Įkraunama...

Alkoholis, rūkymas, narkotikai, klijai

QUOTE(beibikas @ 2008 02 20, 11:34)

vis galvodavau girdedama kad vaika atveze i ligonine girta, pagavo rukanti...kad taip atsitinka tik tokiose seimose, kur vaikai nepriziurimi

NETIESA schmoll.gif Tikrai tai nutinka ne tik tokiose seimuose.. pazistu begales vaiku (as pati dar tik paugle) kurie ruko ir geria ,bet yra is padoriu ,geru seimu.. Ir apie kuriuos niekad nieko tokio net neimanoma pagalvoti.. Cia tikrai ne Jusu kalte..Beveik visi pabando.. jis dar vaikas.. nezino nei kas tai nei kaip.. geriausia ,kad pasipasakojo ir prizadejo nerukyti! manyciau jis zodzio laikysis smile.gif
QUOTE(dilidin @ 2008 02 20, 15:44)
Beje, mano dukros grįžusios iš mokyklos papasakoja, kokie berniukai per pertrauką lenda už mokyklos parūkyti.

Netrukus tėvų susirinkimas.
Kaip manote - ar reikia apie tuos mažamečius rūkalius pasakyti jų tėvams?

Jokiu budu nesakykite.. Jusu dukrelei bus nuo to blogai.. pirmiausia nieks "nemyli" (minkstai tariant) skundiku.. o jei isejo is Jusu t.y. is Jusu dukros mamos.. tai jau aisku ,kad dukra papasakojo.. O berniukai siais laikais nera lb geri.. tad manyciau cia ju reikalas.. Nepridarykite savo dukrelei rupesciu schmoll.gif Bent jau jei mano mama susirinkime pasakytu ka as jai pasakoju apie klasiokus.. tai man butu sakes lotuliukas.gif (nuo bernu)
Arba..Jus pasikalbekit apie tai su savo dukra. Gal jei ji nepriestaraus tai galite drasiai sakyti,bet butinai pasakykite jai apie tai. Nes paskui gali buti daug "abidos" ant Jusu smile.gif Cia patarimas is mergaites kuri tokioj pat situacijoj pabuvojo.. (Mano mama su manim pasikalbejo ir mes nusprendem ,kad neverta kistis i kitu reikalus ir juos aukleti smile.gif ir visi buvo laimingi lotuliukas.gif )
Atsakyti
tiesiog pasakyti kad is tavo duodamu kisenpunigiu jis ruky nepriks .. tegu uzsidirba rukalams pats tada tegu ruko.esme takad darbas ne indus paplaut ir pan namie ar pas mociute o normalus suirastas darbas.sekmes
Atsakyti
gerai tai kad sunus pats pasisake,cia jau didelis pliusas,jis ryskiai stengsis nerukyt.nerukys 2-4m. paskui vel prades nes matys pavyzdy-"tevai ruko-nemirsta,tai kodel as turciau nuo to "malonumo" mirti" bet aisku,po tu 4m jau ir nebebus taip baisu,bus subrendes organizmas labiau,bet...
dabar prisiminiau...mes gyvenam bute,isejau viena diena i laiptine,ir viena mazamete,gal kokiu 4-5m renka kancarus ir traukia,mane pamacius pabego unsure.gif norejau paskust,ir turejau tai padaryt,bet.... unsure.gif jos tevai tikrai normalus,tvarkingi,ruko tik tevas,negerentys,vaikai (turi 3 dukras ,mazdaug kas du metus),viena visai mazute,tik gimus buvo) tai nespedavo visu suziuret,isleidzia i kiema,daboja per langa,bet nelabai speja suziuret.na net nezinau,pakraupau toki vaizda pamacius unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglute:}: 08 kovo 2008 - 14:15
Tikrai žinant, kad rūko kai kurie klasiokai (bet reikia savo akimis pamatyti arba bent jūsų vaikai būtų patys matę, kad tas ar kitas klasiokas rūkė), galima pasakyti auklėtojai. O ji ras būdų po susirinkimo pasakyt tų vaikų tėveliams.
O dėl kaimynų, tai geriau pasakyti tiems tėveliams, su kuriais artimiau bendrauji. Nes jei nėra gerų santykių su kai kuriais kaimynais, tai gali būti menka nauda iš tokio pasakymo.
O vaikui, jeigu jį išmeta ir tokio ,,draugų'' rato, gal ir geriau. Nes dažnai blogai pasirinkti draugai įtraukia ir į baisesnius dalykus. doh.gif Blogiau, kai vaikas turi taikstytis su netinkamos kompanijos įpročiais, kad tik būtų ne vienas. Geriau jau būti vienam, o ne kompanijoj, bet vienišam. 4u.gif
Atsakyti
Iš to, kaip aprašėte situaciją pirmoje žinutėje, tai tikrai pasirodė tragedija blink.gif
Pati gal 12 pabandžiau doh.gif
nieko, mamai tą pačią dieną pasipasakojau, ir pasižadėjau daugiau taip nedaryti. mama nei isterijas kėlė, nei ką... blush2.gif
kas buvo toliau, nesakysiu.
esu rūkius ne kartą, bet tikrai nenoriu to padaryti žalingu įpročiu, ir stengiuos neatsidurt tokioj situacijoj, kad neatsilaikyčiau drinks_cheers.gif unsure.gif
cool.gif
kad ir ką darysit - jei vaikas norės, taip ir padarys doh.gif patikėkit manim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2008 03 09, 18:59)
kad ir ką darysit - jei vaikas norės, taip ir padarys doh.gif patikėkit manim  mirksiukas.gif

Tu nori pasakyti, kad pati esi prieš savo vaikus bejėgė? Kad neturi visai įtakos juos auklėdama? g.gif
Atsakyti
tokia ilga zinute parasiau ir dingo.... doh.gif visu pirma dekui visoms uz bet kokius parasymus-atsakymus
kaip supratau is atsirisusio sunaus liezuvio, traukdavo jis neblogai. Po to net prasiau uztilti, nes maniau plys sirdis mano
Su draugais tais vyresniais nebendrauja (gal ir bendravimas cia toks ir buvo, tik parukymui) verysad.gif
Na del to as neliudziu

o pati...nedristu net paimti cigaretes, jauciu paspringciau prie vaiku

Beje, kiek pasipasakojo, voge vaikas ir is senelio (kuris paruko taip kaip ir as (per balius)), ir is tevo... unsure.gif

oi sunku uzauginti tuos vaikus...oi sunku... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(beibikas @ 2008 03 12, 12:41)
o pati...nedristu net paimti cigaretes, jauciu paspringciau prie vaiku

Beje, kiek pasipasakojo, voge vaikas ir is senelio (kuris paruko taip kaip ir as (per balius)), ir is tevo... unsure.gif

oi sunku uzauginti tuos vaikus...oi sunku... unsure.gif

Yra tokia pamokanti istorija:

Viena mama nuvedė savo vaiką pas išminčių ir prašo, kad padėtų vaikui atsikratyti įpročio valgyti saldainių. schmoll.gif Išminčius liepė ateiti po dviejų savaičių. g.gif Praėjus nurodytam laikui, motina vėl atveda sūnų. O išminčius jam sako: ,, Vaikeli, nuo šiol tu saldainių nevalgysi!'' Motina nustebo: ,, Ir ką, tai viskas?!'' ,,Taip, viskas,'' -- pasakė išminčius. Motina visiškai nieko nesuprasdama klausia: ,,Tai kodėl to negalima buvo pasakyti prieš dvi savaites?!'' ,, O todėl, --sako išminčius, -- kad aš pats turėjau nustoti saldainius valgyti.'' cool.gif

Moralas, manau, turėtų būti aiškus. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
As tai manau vaikas issigando jusu reakcijos,ir daugiau kad ir rukys-nebesakys,nebenores skaudinti ir matyti tokios reakcijos schmoll.gif nezinau,jei mano tevai taip sureaguotu-issigasciau g.gif tikrai labai jautriai sureguota g.gif ner ko stebetis kai tetis ruko manau g.gif jei abu nerukytumet,tikrai nustebciau,ir suprasciau ko taip stipriai reaguojat..o dabar... g.gif
Atsakyti
Mamyte per daug giliai i sirdi paime vaiko rukyma, juk svarbiausia, kad jis prisipazino ir, kad daugiau to nebedarys mirksiukas.gif
Atsakyti
Simense, aisku supratau biggrin.gif

Eglute, na pas tave dar toks mazuas vaikas ir tau gal 10 metu jau atrodo didelis vaiks. O man jis yra MANO vaikas, is kurio tikrai nesitikejau kazkokiu suaugusio gyvenimo nuotrupu...
del reakcijos, zinok ir vis galvoju, kaip reikejo reaguoti, bet...nereaguoti juk negalejau, pradeti rekti? g.gif ir manau ne kas, gal tiesiog mano skausmas ji labiau paveike?
ziurekit, kai matom rekianti zmogu, jam net priesiskumas atsiranda, o kazkieno skausmas daug didesne itaka padaro....

kaip idomu, as galvojau kad nebusiu viena mama, suzinojusi apie tai, bet tikriausiai nelabai mamu zino (o kad paruko, tai tikrai yra tokiu atveju)
norejau pasidalinti, kazka pasiklausti, o matau kad tik mano vienos pasakojimas cia yra...
na gal ir gerai, tebunie kai nezinom, tai ir lengviau... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beibikas: 13 kovo 2008 - 11:10
Labai gaila, bet tie vaikai jau tokie yra. Vieniem užtenka pamokslo, kitiems pabarimo, dar kitiems pamatyt ir viskas baigiasi. Nepamirškit, kad jie mus įmituoja. Ir nebūtinai tėvus, o aplamai - viską kas mus supa. Jie turi perleisti per savo suvokimo prizmę, kad galėtų tai pajausti ar sužinoti kas tai yra. Blogiau yra tada, kai tai pasilieka ir tampa gyvenimo būdu. Uždraustas vaisius saldus, bet svarbiausia neišsigą mirksiukas.gif skite.
Atsakyti