reikalas tas, kad alkoholiu ir tabaku žmonija mėgaujasi jau ilgus amžius, o va narkotikai masiškai paplito netaip jau senai. be to, matyt alkoholis ir tabakas ne tokia jau didelė blogybė, kad žmonės norėtų jos atsisakyti.
su narkotikais pavojai yra kiti. kadangi tai nelegalu, niekas neužtikrins kokybės. ir sėkmingai gali kojas pakratyti nuo įmaišytų žiurknuodžių. be to, jų turėti yra nusikaltimas, už kurį gali turėti nemažai nemalonumų. plius, ten kur narkotikai, ten ir kriminalinis pasaulis.
galų gale, kalba eina apie pradinių klasių mokinį, kurį reikia įtikint, kad rūkyti blogai, nors mama ir tėtis taip daro ir yra tuo patenkinti.
QUOTE(Dios @ 2008 02 21, 14:11)
galų gale, kalba eina apie pradinių klasių mokinį, kurį reikia įtikint, kad rūkyti blogai, nors mama ir tėtis taip daro ir yra tuo patenkinti.
Dios, nereikia taip kategoriskai rasyti
lygiai taip pat galima pasakyti, kad nevalia prie vaiku pakelti ir vyno taures, nes jie traktuos tai kaip normalu, kasdieni, nekenksminga rituala...
o taure pakelia daug kas
nereikia ir rasyti kad mama yra labai patenkinta rukymu, juk nera motina apsikabinusi vaikus ir su cigarete burnoje
as parasiau, kad paemu kokia 1 i menesi, taip kad...
nesiteisinu, bet ir prasau nerasyti ir nesamoniu...
manau as kaip tik susirupinusi esu, visgi tikriausiai nebutu sios temos, jei manes tai nejaudintu
QUOTE(beibikas @ 2008 02 21, 14:37)
as parasiau, kad paemu kokia 1 i menesi, taip kad...
bet dėl to karto visai nesigailite, be to, neverkiate kai vyras rūko ir kad cigarečių namie yra.
o ir vyno taurę vaikas ar anskčiau, ar vėliau irgi pakels.
galų gale, tai kad vaikas pamėgino parūkyt, nereiškia kad jis patapo didžiu rūkorium
Na jo...tikrai neatgailauju, ir su vyru del rukymo nesiskiriu...
ok, belieka tik tiketis, kad viskas bus gerai
dekui uz mintis ir pasakymus
ok, belieka tik tiketis, kad viskas bus gerai
dekui uz mintis ir pasakymus
Manau mamai nereikia labai nerimauti,vaikas pats prisipazyno ir labai del to pergyvena.Cia tikriausiai vyresniu vaiku itaka,nenorejo pasirodyti ,kad yra mazius.Blogiau butu jei suzynotum is kaimynu kad vaikas ruko.Kartu iveiksit visus sunkumus,sekmes
Manau tikrai nereikia jokiu pamokslu jam ir juo labiau filmu apie rukymo zala.. Apie ja zino VISI, bet kas ruko, tas ruko, rodyk kiek nori pajuodavusiu plauciu nuotraukas, bet man atrodo, dar jas pamates nei vienas rukalius nemete rukyt,o vaikam itakos irgi nedaro, nebent laikinai, man pvz rukymas iki kokios 8kl. buvo kazkas labai baisaus, sakiau niekada gyvenime.. bet nepraejo net vieni metai, nauja mokykla, nauji pazistami..
tiesa, bebaigdama mokykla ir meciau, bet ka noriu pasakyt, kad kalbom apie rukymo zala ilgam neprigasdinsi .. Del 10mecio, man paciai kraupoka, kai tokie maziukai ruko..
bet svarbiausia, kad prisipazino ir manau, tai, kad jus pasikalbejote , paverkete kartu yra labai daug, tai rodo tarpusavio stipru rysi ir jo nuosirduma.. prisiminus savo vaikyste/paauglyste juk zymiai geriau suveikdavo tevu pasakymas: as zinau, kad esi protinga ir pasitikiu tavim.. (tada ir noredavos nenuvilti), negu nedaryk, o jau aoie tai net negalvok!( tada tik ir noredavos priestaraut). Pasakyk jam , kad juo tiki ir pasitiki, kad matai, kad jis protingas ir geras ,kad gali visada tau viska papasakoti ir ir t.t.
manau tai zymiai geriau veikia negu visokie pamokslavimai.. 
Aciu gagrate, aciu cocorosie, skaitau ir vel susigraudinu
tikra tiesa, kad kartais ne barimas, o ramus zodziai labiau paveikia mus
pamenu kazkada mama pagavo mane meluojant ir tyliai pasake, kad brolis, nors ir berniukas, meluoja zymiai maziau nei as, mergaite. Nuo tada visiskai negaliu meluoti (na zinoma visko buna, bet melas nekaltas)
o mamai tai isvis visa teisybe atrapotuoju
Labai paveike tie zodiziai mane
Dekui dar karta
tikra tiesa, kad kartais ne barimas, o ramus zodziai labiau paveikia mus
pamenu kazkada mama pagavo mane meluojant ir tyliai pasake, kad brolis, nors ir berniukas, meluoja zymiai maziau nei as, mergaite. Nuo tada visiskai negaliu meluoti (na zinoma visko buna, bet melas nekaltas)
o mamai tai isvis visa teisybe atrapotuoju
Labai paveike tie zodiziai mane
Dekui dar karta
Tai ir sakom,kad turi auksini vaika,geros sirdeles,verkia mama apsikabines ,gailisi.O kiek yra tokiu ,kurie slepiasi nuo tevu,jiems vyresni yra autoritetas,viska daro ka jie liepia kol nesuzyno kaimynai ar policija.Karta savo kaimynei pasakiau ,kad maciau jos vaika rukanti ,tai ta dauze i krutine rankas ir tvirtino,kad jos vaikas neruko,taip ir nepatikejo ,o tu dabar irodik jai
Sutinku,kad moralai nelabai veikia,o ramus ir siltas pokalbis tik padeda.
Nemanau, kad jūsų vaikas ateityje rūkys. Bent jau artimiausiu laiku - tikrai ne. Kitaip nebūtų pasakęs
Juk savaime suprantama, kad dabar savo vaikelį pradėsite įtarinėti, tikrinti, ar nuo jo nesijaučia dūmų kvapo.
Truputį atidžiau žiūrėkite su kuo vaikas bendrauja, visgi jis dar nėra labai didelis lakstyti kur nors toli vienas, be priežiūros.
Pabandė tai pabandė, nesmerkite vaiko. Laiko atgal atsukti negalima, o galbūt vaikui taip ir bus geriau - galbūt ateityje atsisakys cigaretės, prisiminęs skaudžius vaikystės prisiminimus apie pirmąjį kartą.
Džiaukitės, kad vaikas jums pasisakė
Beje, pačiai mamytei nuoširdžiai linkiu mesti rūkyti. Tausokime save.
Juk savaime suprantama, kad dabar savo vaikelį pradėsite įtarinėti, tikrinti, ar nuo jo nesijaučia dūmų kvapo.
Truputį atidžiau žiūrėkite su kuo vaikas bendrauja, visgi jis dar nėra labai didelis lakstyti kur nors toli vienas, be priežiūros.
Pabandė tai pabandė, nesmerkite vaiko. Laiko atgal atsukti negalima, o galbūt vaikui taip ir bus geriau - galbūt ateityje atsisakys cigaretės, prisiminęs skaudžius vaikystės prisiminimus apie pirmąjį kartą.
Džiaukitės, kad vaikas jums pasisakė
Beje, pačiai mamytei nuoširdžiai linkiu mesti rūkyti. Tausokime save.
manau nereikia vaikui sakyti, kad rūkyti galės nuo 18 ar kada ten. blogas dalykas yra blogas, nesvarbu ar tau 10, ar 20, ar 50.
o vaikui prieš rūkymą logiškų argumentų galima daug atrast: kad liks mažas, kad negalės būti geras sportininkas, kad dažnai sirgs, ir kt.
o vaikui prieš rūkymą logiškų argumentų galima daug atrast: kad liks mažas, kad negalės būti geras sportininkas, kad dažnai sirgs, ir kt.
QUOTE(Dios @ 2008 02 22, 12:04)
manau nereikia vaikui sakyti, kad rūkyti galės nuo 18 ar kada ten. blogas dalykas yra blogas, nesvarbu ar tau 10, ar 20, ar 50.
Visapusiškai pritariu.
QUOTE(beibikas @ 2008 02 20, 12:34)
Sveikos,
rasau, nes viduje manau kad sprogsiu...
net nezinau nuo ko pradeti...mintys kaip uraganas sukasi galvoj....
turiu didele paslapti su sunum, kuria sakiau niekam neisduosiu...bet pasiguosti turiu, nes bijau kad neislaikysiu
esu 10 metu sunaus mama, mama, kuri savo vaika laike dar mazu, kuri bande saugoti, kalbeti su vaiku apie viska. Maniau esame draugai geri, kad sugebesiu ji apsaugoti ir t.t.
Vis kalbejau apie zala, skriauda ir t.t. Vis atrode, kad tokie dalykai yra tolimi...
Vakar pastebejau kad vaikas mano kazkoks jautrus, aakys dreksta daznai...sakau kas yra? Gal kas nuskriaude? Jis pradejo kalbet apie mirti...bijo kad tevai nemirtu...as dar bandziau filosofuoti ir t.t.
o jis vel klausia, ar as turiu paslapciu? sakau zinoma...nejau sakau ir tu toks mazas zmogeliukas gali ju tureti? Matau kad vaikas net springsta asarom, sakau kas yra? (o paciai net sirdis i kulnus nusirito...)
Jis sako, negaliu, nesitversiu nepasakes...sako mama as rukiau....o Dieve, kaip? Kada? Tu gi mazas dar mano kudikis.....maniau sprogsiu, verkti pradejau net pasikukciodama ir bijodama kad tik vyras neigirstu....
vaikas maldavo tik neverk, jis niekada daugiau nedarys ....verkem abu...
vis galvodavau girdedama kad vaika atveze i ligonine girta, pagavo rukanti...kad taip atsitinka tik tokiose seimose, kur vaikai nepriziurimi, o as net per daug stengiausi del ju...
O mes gyvename nuosavame name....visi vaikai (o ju nedaug), zinomi, tevai pazistami...ir tie vyresni 14-meciai traukdavo duma...traukdavo ir pasiule manajam...maniskis papasakodavo kad tie ruko, sakau neduok Dieve tik tu nebandyk...oi, sakydavo, tu ka...
Dar vis itardavau kaimynu toki padykusi berniuka, kad tik neisvestu maniskio is kelio, o pasirodo, kad jis neruke, o parukydavo manasis (atseit tas gerasis sunelis mano )
zodziu...nezinau....baime apsigyveno manyje del tolesnio gyvenimo didele, bijau del visko...nors sake kad traukdavo tik noredamas itikti tiems vyresniems, dabar jau seniai su jais nebendrauja (matau kad nebendrauja, nesusitinka), bet....
siaubas kaip lengva vaikams pasiukyti...o kur narkotikai dar...
Zinau kad visi beveik pabandome...bet gi ne 10 metu...jetus kaip baisu....
sedziu, verkiu, ir neturiu kam pasipasakoti
dekui kad isklauset...
rasau, nes viduje manau kad sprogsiu...
net nezinau nuo ko pradeti...mintys kaip uraganas sukasi galvoj....
turiu didele paslapti su sunum, kuria sakiau niekam neisduosiu...bet pasiguosti turiu, nes bijau kad neislaikysiu
esu 10 metu sunaus mama, mama, kuri savo vaika laike dar mazu, kuri bande saugoti, kalbeti su vaiku apie viska. Maniau esame draugai geri, kad sugebesiu ji apsaugoti ir t.t.
Vis kalbejau apie zala, skriauda ir t.t. Vis atrode, kad tokie dalykai yra tolimi...
Vakar pastebejau kad vaikas mano kazkoks jautrus, aakys dreksta daznai...sakau kas yra? Gal kas nuskriaude? Jis pradejo kalbet apie mirti...bijo kad tevai nemirtu...as dar bandziau filosofuoti ir t.t.
o jis vel klausia, ar as turiu paslapciu? sakau zinoma...nejau sakau ir tu toks mazas zmogeliukas gali ju tureti? Matau kad vaikas net springsta asarom, sakau kas yra? (o paciai net sirdis i kulnus nusirito...)
Jis sako, negaliu, nesitversiu nepasakes...sako mama as rukiau....o Dieve, kaip? Kada? Tu gi mazas dar mano kudikis.....maniau sprogsiu, verkti pradejau net pasikukciodama ir bijodama kad tik vyras neigirstu....
vaikas maldavo tik neverk, jis niekada daugiau nedarys ....verkem abu...
vis galvodavau girdedama kad vaika atveze i ligonine girta, pagavo rukanti...kad taip atsitinka tik tokiose seimose, kur vaikai nepriziurimi, o as net per daug stengiausi del ju...
O mes gyvename nuosavame name....visi vaikai (o ju nedaug), zinomi, tevai pazistami...ir tie vyresni 14-meciai traukdavo duma...traukdavo ir pasiule manajam...maniskis papasakodavo kad tie ruko, sakau neduok Dieve tik tu nebandyk...oi, sakydavo, tu ka...
Dar vis itardavau kaimynu toki padykusi berniuka, kad tik neisvestu maniskio is kelio, o pasirodo, kad jis neruke, o parukydavo manasis (atseit tas gerasis sunelis mano )
zodziu...nezinau....baime apsigyveno manyje del tolesnio gyvenimo didele, bijau del visko...nors sake kad traukdavo tik noredamas itikti tiems vyresniems, dabar jau seniai su jais nebendrauja (matau kad nebendrauja, nesusitinka), bet....
siaubas kaip lengva vaikams pasiukyti...o kur narkotikai dar...
Zinau kad visi beveik pabandome...bet gi ne 10 metu...jetus kaip baisu....
sedziu, verkiu, ir neturiu kam pasipasakoti
dekui kad isklauset...
Skaitau ir atrodo, kad apie mano sunu rasot. Dabar, atrodo, nebera sios problemos. Draugai, pasiule parukyti, taip pat buvo vyresni, apie 14 metu. Uzteko mano vyrui paskambinti vieno mamai ir jie savaime maniski isstume is savo rato.
Papildyta:
QUOTE(Dios @ 2008 02 22, 13:04)
Sie argumentai neturi itakos, nes vaikai paprastai nori pritapti. Manasis visus situos argumentus puikiai zinojo, nes pats mums aiskino apie rukymo zala. Mokykloje buvo pravestos pamokeles su visom rukymo pasekmem.