Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

Linkėjimai iš lietingos KRK.
user posted image
Čia vaizdas iš mūsų apartamentų terasos wub.gif
QUOTE(Sigitano @ 2014 08 16, 08:09)
Girdejau rugpjuti buna begaliniai kamsciai isvaziuoti is Kroatijos. Jei isvazineti nakti, idomu gal mazesni buna? Ar esate kas susidure?

Šiandiena, bent jau Krk nuo ryto buvo kamščiai. Viena kroatė mums sakė, kad nuo rugpjūčio 15d. aptuštės mūsų miestelio t.y. Šilo paplūdimiai, nes slovakai, slovėnai ar kroatai būtent po šios datos ruošiasi mokymosi metams ir važiuoja namo.
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2014 08 16, 17:06)
Prieš tris metus mes važiuodami į Kroatiją, važiavom Didžiuoju Alpių keliu (mano reportaže "Opa opa per Europą" galite paskaityti daugiau, nuoroda į jį -  žemiau mano paraše). Mano manymu, visada geriau daugiau pamatyti nuvažiuojant, nes grįžtant norisi greičiau namus pasiekti biggrin.gif .

drinks_cheers.gif pernai ir mes nuvaziuojant lankem Alpiu kelia smile.gif startavom nuo Fusch miestelio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2014 08 16, 17:06)
Prieš tris metus mes važiuodami į Kroatiją, važiavom Didžiuoju Alpių keliu (mano reportaže "Opa opa per Europą" galite paskaityti daugiau, nuoroda į jį -  žemiau mano paraše). Mano manymu, visada geriau daugiau pamatyti nuvažiuojant, nes grįžtant norisi greičiau namus pasiekti biggrin.gif .

zinokit skaiciau biggrin.gif bet nepamenu doh.gif eisiu is naujo skaityt, nes daug reportazu esu perskaicius, bet va galvoje viskas taip susivele. beliko geros 6 dienos ir tikriausiai startuosim, tai isvis neina susikaupt, nes keliones marsrutas nesudeliotas, nezinau nei kada isvyksim doh.gif kazkaip praeitais metais traukiant i italija viskas sustyguota buvo, o dabar galvoj maisalyne. Viena gerai, jog nakvyne Kroatijoj 11 dienu jau uzrezervuota, o visa kita kaip nors.
Tai va, nuvaziuojant ir as dziaugciausi, jog pamatytumem daugiau - norisi pravaziuot tuo Alpiu keliu ir aplankyt Plitvicas. Be to, su vaikais vaziuojam, tai visada reikia stengtis daugiau viska pamatyt pradzioj, nes su jais tai negali nieko garantuot. Gryzimas ir planuojamas dar tik, nes planuose vel italijos Garda norim aplankyt, gryst per vokietija, nes reikia kavos pupeliu uzsipirkt. Pas mus ji gana zenkliai kainom sukeltom, o vokieciuos beveik per pus pigiau. Tai metams ir uzsiperkam vaziuodami atostogaut biggrin.gif

QUOTE(Juritute @ 2014 08 16, 19:03)
drinks_cheers.gif pernai ir mes nuvaziuojant lankem Alpiu kelia smile.gif startavom nuo Fusch miestelio 4u.gif

Tai kaip suprantu ten galima is keliu vietu ivaziuot i ji, ar ne g.gif Kazin is kokio geriau, kad daugiau pamatyt? Bandziau ieskot per google, ne ka meta, ta pacia beveik info apie Alpiu kelia.
Atsakyti
Noredami pamatyti kuo daugiau saliu i prieki vaziavom pro Cekija, Austrija, o atgal per Vengrija, Slovakija (kaip ir dauguma). Bet pro pastarasias daugiau nevaziuociau, isvaziuojama ant ypatingai siauru ir prastu Lenkijos keliu (pro Lublin, Bialystok), pacios Slovakijos kalneliai jau neprilygsta Kroatijos kalnams, norisi namo, o sukiojimosi i valias. O i prieki pro Lenkija vaziuoti super buvo palyginus, ypatingai nuo Varsuvos iki Cekijos, sio malonumo daugiau neatsisakyciau. biggrin.gif

Kartais tikrai dziaugiaus, kad kelione tokia aktyvi, tiek daug pamatem su seima, bet pacioj Kroatijoj (dabar pagalvojus) galejom maziau lakstyt: Plitvicos- butina, iki Dubrovniko vaziuoti 150km apie 3val- hmm, nezinau (juolab kai kaaarsta), savitas miestas, bet nesakyciau kad MUST SEE, taip pat stojom ir Zadare, ir Splite, ir Makarskoj, o visi panasus, nebutina is kailio nertis, kad jei vienam kokiam nesustosi apsizvalgyt tai daug ka prarasi. O dar prisiskaicius apie KRK buvau, tai anksciau issikrapstem is savo kurorto ir atostogu gale dar keletai dienu ten uzlekem i sala, o nemanau, kad reikejo, velgi principas Baskos panasus kaip ir kitu miesteliu. Taigi, geriau pacioj Kroatijoj neprisiplanuoti per daug, nes pati kelione iki jos vairuotojams yra varginanti.

O siaip super kelione, atitiko visus lukescius, visas skaitytas istorijas, matytas nuotraukas. smile.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo happysmile: 16 rugpjūčio 2014 - 23:00
QUOTE(Yamaja @ 2014 08 16, 23:30)
zinokit skaiciau  biggrin.gif bet nepamenu  doh.gif eisiu is naujo skaityt, nes daug reportazu esu perskaicius, bet va galvoje viskas taip susivele. beliko geros 6 dienos ir tikriausiai startuosim, tai isvis neina susikaupt, nes keliones marsrutas nesudeliotas, nezinau nei kada isvyksim  doh.gif kazkaip praeitais metais traukiant i italija viskas sustyguota buvo, o dabar galvoj maisalyne. Viena gerai, jog nakvyne Kroatijoj 11 dienu jau uzrezervuota, o visa kita kaip nors.
Tai va, nuvaziuojant ir as dziaugciausi, jog pamatytumem daugiau - norisi pravaziuot tuo Alpiu keliu ir aplankyt Plitvicas. Be to, su vaikais vaziuojam, tai visada reikia stengtis daugiau viska pamatyt pradzioj, nes su jais tai negali nieko garantuot. Gryzimas ir planuojamas dar tik, nes planuose vel italijos Garda norim aplankyt, gryst per vokietija, nes reikia kavos pupeliu uzsipirkt. Pas mus ji gana zenkliai kainom sukeltom, o vokieciuos beveik per pus pigiau. Tai metams ir uzsiperkam vaziuodami atostogaut  biggrin.gif
Tai kaip suprantu ten galima is keliu vietu ivaziuot i ji, ar ne  g.gif  Kazin is kokio geriau, kad daugiau pamatyt? Bandziau ieskot per google, ne ka meta, ta pacia beveik info apie Alpiu kelia.

Paskaitykite cia
Alpiu kelias
Rasite ten ir zemelapi smile.gif kilti smagiau ir patogiau nuo Fusch ir leistis link Heilingenblut smile.gif kylama statesniu slaitu,patogiau gi tokiu kilt nei leistis smile.gif be to,mums lb patiko po apsilankymo tame kelyje ir nusileidus ilsetis Heiligenblute,tokia ramybes oaze smile.gif ciulenantis upeliukas,vos ne kiekviename name yra pensionas,viesbutis ar sveciu namai smile.gif labai mums ten patiko,nors ir siaip Austrijoj man visur patinka smile.gif siemet irgi likom nakvot Austrijoj -tapo jau tradicija likti nakvot zaliuju-graziuju Alpiu šalyje wub.gif ech,smagu dar tik besiruosiamtiems keliauti!smagiu atostogu!
Atsakyti
[quote=gedita,2014 08 13, 21:50]
Sveiki keliautojai. Tyriu klausimą nesenai keliavusiu link Kroatijos: dėliojuos maršrutą, ir jei pasirenku važiuoti nuo Varšuvos link Katovicu, Ostravo, Bruno ir žemyn, Google maps programa rodo, kad tame kelyje daug kur kelio remontai? Nežinau ar čia tikrai jie vyksta. Kas nesenai pravažiavote šiuo keliu: ar nesusidūrėte su tuo, kad buvo daug kelio remontų??? smile.gif

Kaip patare Eceris, ties Siewierz sukom i desine link Gliwice po to link Ostrava. Vaziavom pries 1sav. Ten man google maps rode "plyta", is tikruju - kelio darbai - gal 4 juostos sueina i viena, visi pravaziuoja.
Plitvicose rinkomes C marsruta - visi vaizdai atsiveria priesaky.
I Hvar keltas kelia kas pusantros val. 156kun i viena puse (2 suauge, 2 vaikai, auto). Saloje iki hvar miesto, su sustojimais apie 2 val. Griztant buvo eile, tik i antra kelta tilpom.
Dabar Zivogosce, 29 silumos, lietaus negavom.
Atsakyti
QUOTE(happysmile @ 2014 08 16, 23:46)
Noredami pamatyti kuo daugiau saliu i prieki vaziavom pro Cekija, Austrija, o atgal per Vengrija, Slovakija (kaip ir dauguma). Bet pro pastarasias daugiau nevaziuociau, isvaziuojama ant ypatingai siauru ir prastu Lenkijos keliu...
Kartais tikrai dziaugiaus, kad kelione tokia aktyvi, tiek daug pamatem su seima, bet pacioj Kroatijoj  (dabar pagalvojus) galejom maziau lakstyt: Plitvicos- butina, iki Dubrovniko vaziuoti 150km apie 3val- hmm...
O siaip super kelione, atitiko visus lukescius, visas skaitytas istorijas, matytas nuotraukas. smile.gif  tongue.gif

kažkada buvau rašęs, kad važiuojant iš kroatijos per vengriją, slovakijos košice, prešov, nieko įpatingo nepamatysit, o vilktis tenka-ypač verčiantis per tatrus slovakų-lenkų pasienyje. ir dar papildomai išmest 10 euru už slovakijos 25 km ruožą al'a grettkelio prie košicės.... tačiau kažkas paneigė-wow, juk tatrų grožis.... bet net nėra ką lygint su kroatijos velebito kalnynu...
važiuojant nuo budapešto link gyor ir bratislavos, greitkeliai normalūs-išlendama lenkijoj netoli krokuvos...
kaip ir miestų lankymas vasarą per karščius-savęs žudymas schmoll.gif. aišku, pamatyt norisi, reikia, bet masiškai lankytis miestuose, tikrai ne mums schmoll.gif
nors kaip sakoma-kol savo kailiu nepabandysi, argi patikėt gali kitu-ypač jei pritariančiūjų būrys ax.gif
visuomet sakiau ir sakysiu-paklausti galima nuomonės, bet daryt reikia taip kaip pačiam norisi... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 17 rugpjūčio 2014 - 09:38
QUOTE(Juritute @ 2014 08 16, 18:03)

o nakvojote kur vaziuojant iki jo? kiek laiko truko kelione i kroatija, jei lanket Alpiu kelia? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergaicciukas @ 2014 08 18, 13:05)
o nakvojote kur vaziuojant iki jo? kiek laiko truko kelione i kroatija, jei lanket Alpiu kelia? smile.gif

Nakvojom Mikulove,nusileide Alpiu keliu miegojom Heiligenblute,veliau dar stojom Slovenijoj Postojna jama urvuose ir Kroatijoj gyvenom Seline miestelyje,tolimiausias taskas buvo Zadaras smile.gif kelione truko 9d!
Atsakyti
QUOTE(Yamaja @ 2014 08 16, 16:07)
Gal kas vaziuojant i Kroatija ar isvaziuojant, vaziavo per Didiji Alpiu kelia? Planuose yra, tik nezinau kaip geriau, ar nuvaziuojant aplankyt ar gryztant? Kazin is kurios puses vaziuot idomiau  g.gif

važiuojant į priekį smagiau, tada ir tas maršrutas iš eilės eina. Heilingenblut man išviso kažkoks kosmosas. Labai labai gražu, norėčiau ten sugrįžt. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Juritute @ 2014 08 18, 12:31)
Nakvojom Mikulove,nusileide Alpiu keliu miegojom Heiligenblute,veliau dar stojom Slovenijoj Postojna jama urvuose ir Kroatijoj gyvenom Seline miestelyje,tolimiausias taskas buvo Zadaras smile.gif kelione truko 9d!

O nakvynę Heiligenblute bookinot iš anksto ar vietoje ieškojot?
Atsakyti
QUOTE(miau @ 2014 08 18, 15:43)
O nakvynę Heiligenblute bookinot iš anksto ar vietoje ieškojot?

Vietoj radom smile.gif ten kone kiekvienam name pensionas,hotelis ar siaip nuomoja kambarius smile.gif yra ir kempingas smile.gif
Atsakyti